Jump to content
Sign in to follow this  
razvani

Revizie I.T.P.

Recommended Posts

Trusa pe care o am eu cred ca e expirata din 99 (de pe Dacia lui taica-miu din 98) da i-am rupt eu eticheta. pana la urma nu scrie nicaieri de termenul de valabilitate al trusei. Trebuie sa ai extinctor la revizie? Ca ma costa ala cat toata revizia si mai bine dau spaga pentru el (si asa cel omologat e inutil). Intreb chestiile astea ca intr-o luna imi expira si mie ITP-ul. Imi iau cauciucuri de iarna la SH pe fata, scap astfel de cele cu galme si gata, mi-o fac.

Share this post


Link to post
Trebuie sa ai extinctor la revizie? Ca ma costa ala cat toata revizia si mai bine dau spaga pentru el (si asa cel omologat e inutil).

@Lau, mie nu mi-au cerut extinctor dar vreau sa imi cupar neaparat. Acu' citeva Joi eram cu Vaxxi si am vazut un nene cu Dacia care ardea. A vrut saracu sa ma opresca sa-l ajut dar singura zema era cola-cola.

Share this post


Link to post

...e bun un extinctor d-ala mic, sa-l ai in masina...chit ca-l folosesti doar sa-i dai in mufa cu el unuia care te enerveaza...

Share this post


Link to post
Habar n-am avut ca trusa medicala expira!!!!  Ce mindru eram de ea si ea  mai avea citeva zile si expira!!!!!

Sa vezi ce termen de valabilitate frumos ii fac eu la imprimanta!

Daca chiar vrei sa ai trusa medicala in regula, exista in Carrefour kit-uri de refill pt. trusa medicala. Costa 200k fata de vreo 350 cat e o trusa noua, si contine tot ce expira plus un nou cartonas care sa ateste ca mai e inca in termenul de valabilitate. Am vazut pe unii (de fapt doar rezultatul) care ciordeau cartonasul si gata.

Share this post


Link to post

mi-am facut itp-ul.

este super ok.

bineeeeeee...mi-au cautat-o prima oara ca pt. euro 2...ca e anul 2000...si dupa ce au stat cu ea turata vreo 15 minute si mi-au zis ca nu trece(  <img src= ">  <img src= "> ) s-au uitat pe carte si au vazut ca nu e euro 2...deci a trecut usssssoooooooor de tot :lol:

ideea ca numai la turatie nu trecea...la celelalte era bine ca pt. euro 2.

inca ceva frinele fata erau aproape la fel ca valori stinga/dreapta(cu placute originale care au sarit deja de 70000 km)

Share this post


Link to post

Au inceput emotiile legate de ITP.

Credeti ca e o idee buna sa ma duc cu masina la ITP dupa ce am parcurs in prealabil 10 km sa se incalzeasca motorul?

Cu ce benzina sa ma duc cu CO95 fb, cu CO 98 super, cu fosta benzina cu plumb cu noul aditiv ecologic?

Posibile prombleme:

- noxele ca de am injectoare ce cam dau rateuri la rece si cica ar fi trebuit sa le curat.

- franele care desi am schimbat placutele, si le-am aerisit nu le-am pus si pe stand sa le vad cum tin desi mie mi se par ca tin ok.

- directia, care mi-a zis mecanicul ochiometric ca e buna si n-are jocuri, dar mai stii.

- floricica din parbriz

- zgaraieturile de la vecinii prietenosi.

De trusa si triunghi am o promisiune.

Asa ca speranta mea ca noxele sa fie ok si sa dau de un ITP cu oameni foarte prietenosi.

Share this post


Link to post

Daca nu ai masina ok...nu ai bani disponibili sa o rpari si iti expira ITP-ul...ai o sg solutie!SPAGA!

iN GENERAL MERGE PESTE TOT...sau cum se spune 'o faci pe baspa'!

Te duci acolo ei spun ca nu mere aia si aia...tu le dai banii si gata ITP-ul!Din cate stiu eu merge cam 1 mil...!si ai rezolvat probleam din prima...decat sa te duci sa te respinga..nervi,timp!

Bafta!(eu cam asa procedez ...stiu de la Dacie)

Share this post


Link to post

Da, spaga este inevitabila mai ales ca ai parbrizul fisurat; macar o sa se poarte omeneste cu masina si nu o sa-i mai dea turatii de avion...

Share this post


Link to post

Ca sa iti iasa noxele am auxit prin vecini ca trebuie sa strangi la max surubul de aer :)

Share this post


Link to post

In cazul asta nu o sa ai o groaza de gaze nearse? :-? Ma gandesc si eu...chiar nu stiu. :) >-

Share this post


Link to post

Nicotine fii antena:

 

Spaga nu e un milion de loc. Spaga e inca o data cit e taxa (care taxa oricum trebe s-o platesti!!!). Taxa e aproape 400K.

 

Daca tot dai spaga, nu te mai intereseaza ca ai sau n-ai trusa si triunghi.

Just in case ca nu dai spaga, vezi ca trusa trebe sa nu fie expirata! (io habar n-am avut ca are termen de garantie, s-a uitat ala la ea si a zis ca mai are citeva zile si expira, dar eram in termen si n-a avut ce-mi face)

 

La mine nu s-a uitat nici la parbriz, nici la altele. Daca zici ca floricica e mica, nu cred c-o observa. Eventual lipeste cumva o frunzulitza acolo, ca si cum s-ar fi lipit de parbriz. Nu pune el mina s-o dea de-acolo.

 

Zgirieturile n-au treaba cu ITP-ul!

 

Directia... nu stiu ce sa zic... mi-e mi-au verificat noxele si frinele si ATIT! Ba nu, s-a mai uitat la data expirarii pe trusa! Nici lumini, nici nimic altceva!

 

Io m-as duce cu tupeu, si daca observa ceva (parbriz, directie) abia atunci i-as baga ceva prin buzunare... asa, nepoftit, nu! :)

 

Bafta!

Share this post


Link to post

NFS se cam contrazice...in ce spune!

Inspectia tehnica periodica...inseamna verificare aspect ,emisie noxe, sintem directie cu tot (frane).

Masina este pusa pe role si se testeaza jocuri la directie si franare + etanseitate motor,cutie.

Mai exact masina tb sa fie cam cum era ea noua.

Fara stresuri si respingeri nedorite ,timp pierdut... Spaga acopera toate lipsurile.

Nu incurajez idei gen fruza lipita in geam...mai sunt si ingineri cu faculate pe acolo...Haideti sa fim mai realisti. :aloooecineva:

Bafta <:-P

Share this post


Link to post
NFS se cam contrazice...in ce spune!

Posibil... de la oboseala, virsta, probleme...

 

Eu in general ma bazez pe propria experientza. Aia mi s-a intamplat, aia zic. Care vrea sa ma creada, bine... care nu, eu n-am nimic de pierdut.

 

Acilea, o sa vezi cum s-a intamplat cu mine la itp (probabil ai citit deja, ca e tot in cadrul topicului asta).

Am avut si un Oltcit inainte. Cu ala n-aveam tupeu sa ma duc la itp, ca mi-era ca mi-l confisca! Asa ca printr-o relatie, dadeam talonul (si parca si CI) + suma de 800.000 lei (adica 2x taxa) si peste 2-3 zile eram in regula.

 

Parafrazandu-l un pic pe Alx... am facut si aia, am facut si ailalta... deci pot fi impartial!

:)

Share this post


Link to post

Cu emisia de gaze vei trece usor foarte usor.Mai toti inginerii de la statiile itp au invatat ca cielo are potentiometru CO2.Daca mecanicul ti-a zis ca nu ai jocuri la directie atunci e ok.Ca sa iasa bine si franele pe spate e obligatoriu frana de mana sa tina la 3-4 dinti.Pe restul nu se pune mare accent deci oricine bea o cafea mare expresso cu lapte :D

Share this post


Link to post

c-o fi barfa, c-o fi adevarat, cand am facut itp-ul in vara, mi-a zis ingineru care s-a ocupat de masina ca numai pe cele care au euro la noxe le ambaleaza de le ia dracu. mai ales pe astea aduse de afara.

eu neavand euro n-a facut decat sa puna senzorul ala agatat de esapament, am lasat motorul mergand vreo 5 minute si gata. si pe om nu-l cunosc nu ma cunoaste si n-am dat vreo atentie.

Share this post


Link to post

Normal ar fi sa nu tureze nici un motor mai ales cele pe benzina dar de obicei nu le masoara bine aparatul sau emisia e prea mica sau prea mare si se apuca sa omoare la ele sau sa infunde teava de esapament sa fie masurarea mai exacta.

Share this post


Link to post

Am facut si eu ITP-ul acu 2 saptamani (pe 22). Nu le-am dat nimic. Mi-am zis sa le dau doar daca aveam ceva in neregula. la trusa mea sanitara nu s-au uitat dupa vreun termen de garantie pentru simplul motiv ca nu aveam asa ceva pe ea (curatata bine). Au bagat teava aia la esapament, am vazut ca nu-mi zic nik, deci bine (no news, good news), mi-au ridicat masina, au tras de roti, buuun (ma miram si eu), a luat ala o perie si a curatat seria motorului sa vada de ce corespunde cu cea de pe carte, a dat-o jos, a verificat farurile, cica erau bune (oricum le lasasem la maxim in jos, deci...), apoi au verificat franele. Diferente au iesit, dar cik in limite normale. si cam atat. Ce nu mi-a placut la ei a fost ca mi-au inscriptionat seria masinii pe triunghi si pe trusa. ei voiau de fapt sa-mi scrie nr de inmatriculare, dar fiind masina in leasing eu urma sa-mi schimb numarul peste un an, de asta au procedat asa. Mi s-a parut un abuz, dar nu mi-am dat seama imediat.

Cam asta a fost tot. 430k lei a costat. La ACR Galati. probabil a fost asa simplu din cauza craterelor pe care trebuia sa le infrunti pana la statie, daca ajunge masina pana acolo e buna.

Share this post


Link to post

cum le-au inscrptionat? e prima data cand aud asa ceva.

Share this post


Link to post
... mi-au ridicat masina, au tras de roti, buuun (ma miram si eu), a luat ala o perie si a curatat seria motorului sa vada de ce corespunde cu cea de pe carte, a dat-o jos, a verificat farurile, cica erau bune ...

Ridicat si tras de roti?!??

Mie nu mi-au facut nimic din ce am selectat eu de la tine! :-B

 

cum le-au inscrptionat? e prima data cand aud asa ceva.

Da, asa fac! Am mai auzit. Ca sa nu mai poti sa le dai din mina in mina.. pina in fund la taxatoare! Bulangii. Eu insa am scapat.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Din experienta proprie: La I.T.P. 2 service-uri nu au acelasi stil de lucru. Acolo unde m-am dus 15 ani la rand cu ele mi-au verificat noxele, luminile, franele fata-spate si frana de mana. Au verificat cartea identit. a masinii si seriile motor si caroserie. Taxa este 400.000 lei. In cazul in care masina se incadreaza in para-metii ceruti dai buna ziua la intrare si la revedere la plecare (de spaga eu nu discut). Problema trusei si a triunghiului reflectorizat: unii cer, altii nu. (tot la buzunarul tau se uita!).

Am auzit ca la unele service-uri se inscriptioneaza triunghiul. Asa ceva este un a b u z si nu au nici un drept asupra bunurilor tale personale. [-X Nu au voie sa faca asa ceva! Dar nu toti soferii reactioneaza, iar altii nu stiu.

Share this post


Link to post

O fi un abuz... dar daca faci gura exista sanse sa se uite mai amanuntit la masina  <img src= S">

Share this post


Link to post

De obicei pe acestea le verifica dupa ce termina cu starea tehnica a masinii.Deci ar fi loc de un scandal cu baietii :-?

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Nicidecum nu trebuie discutat in contradictoriu cu ei pe tema marcarii de catre ei a triunghiului sau a trusei. Acestea sunt proprietate personala si nu au nici un drept sa faca acest lucru. Daca masina ar fi in regula atunci nu cred ca ar mai exista temeri in ceea ce priveste o interventie verbala in ,,forta'' la adresa lor, care incearca sa intinda coarda pana la limita introducerii mainii in buzunar.

Concluzia: La itp majoritatea cazurilor, se rezuma la SPAGA. Dupa ce i-ai marcat, mai indrraznesc sa-ti inscriptioneze trusa?

Parerea mea...  <img src= ">

Share this post


Link to post
O fi un abuz... dar daca faci gura exista sanse sa se uite mai amanuntit la masina   <img src= S">

Iegzact. Si nu voiam sa vada lovitura de langa far indreptata la pumn. Sau sa-mi vada pumnii de pe caroserie. Sau naiba stie ce mi-ar mai gasi. Eu unul am zis mersi ca au trecut franele, ca mai are tendinta cand franez de la viteza mare sa traga intr-o parte sau in alta.

@NFS: da cum ti-au verificat rotile ? Eu am zis ca-i foarte bine ca mi le verifica, nu vreau sa-mi sara vreo roata la 140 la ora. Destul ca am putina bataie in volan de la jentile indoite la viteza aia.

Iar triunghiu si trusa mi l-au marcat cu marker permanent, cred ca se ia cu diluant.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Am facut si eu ITP-ul la TIMAS, in Fundeni, pentru shalupa mea. Mi-au gasit frana dreapta spate foarte slaba, motiv pentru care m-au respins. Dar tot raul spre bine, caci oricum scrasnea pe dreapta cand puneam frana si nu stiam care din ele face : fata sau spate. Cu ocazia asta am umblat la asta de pe spate, care avea un cilindru blocat. Pana la urma am rezolvat-o, m-am intors la service si a iesit Ok. Totul cu 600.000 lei. Nu m-au intrebat de triunghi, trusa sau extinctor, dar e bine sa le ai. Nu mi-a verificat jocul la directie, dar nu cred ca are. Cam asta ar fi.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...