Jump to content
Sign in to follow this  
razvani

Revizie I.T.P.

Recommended Posts

Mi-a expirat RAR-ul de pe certificatul de inmatriculare si as vrea sa stiu unde trebuie sa ma duc sa fac revizia tehnica.

 

Am inteles ca este cu programari?

Unde?

Cam cit costa?

Cam cit dureaza?

Este doar un singur centru in Bucuresti pentru asa ceva?

 

 

Mersi,

Share this post


Link to post

Nu iti expira R.A.R-ul ci I.T.P,ceea ce inseamna inspectia tehnica periodica.Ea se face din 2 in 2 ani.Se poate efectua la o gramada de service-uri care au acreditare R.A.R pentru asa ceva.Ea consta in verificarea principalilor parametrii tehnico-functionali ai autoturismului:directie,frane,noxe,sa nu prezinte urme de lovituri etc.Pretul este undeva in jur de 500.000 lei si dureaza max 1/2 h.Nu trebuie nici o programare,te duci acolo cu certificatul de inmatriculare si cartea de identitate si cam atat.Se obtine fara probleme daca masina e ok,sau daca nu ai incredere in ea sunt si alte cai..Ia legatura cu Shenck ca el l-a comis de curand.Evita sa mergi cu I.T.P. depasit,inseamna amenda+retinerea certificatului de inmatriculare.

 

Ps eu stiu 2 locuri unde se poate face:Radacini Ferdinand si Dacia Service de la Diham.

Share this post


Link to post

Super service complet, autorizat RAR, cu profesionisti: TIMAS, pe Sos. Fundeni ( www.timas.ro ). Acolo o sa fac si eu, si tot acolo o sa o duc la teste.

Share this post


Link to post
Mi-a expirat...

Daca ti-a expirat si mergi cu ea iti salta certificatul de înmatriculare

Share this post


Link to post

:oops: :oops: :oops:

 

 

mi-a expirat de aproximativ un an.

 

Am avut bafta pina acum zic eu.

 

... aaa stai ca mi-am amintit ca am dat spaga 500.000 lei o data... cred ca era si pentru asta . :wink:

Share this post


Link to post

to razvani

itp-ul costa cam 300000rol+ 100000la baiatu care vede(numai daca vrei).

asta daca n-ai probleme serioase cu frinele si directia.

de ce sa-i dai 500000 la politai?

macar bagati banii la buget.

Share this post


Link to post

e vro 6 sau 8 sute. daca va intereseaza exact caut chitanta si va spun. eu l-am facut la auto-nesty fara spaga dar din cate stiu eu nu variaza ci e pret fixat de rar.

Share this post


Link to post
Super service complet, autorizat RAR, cu profesionisti: TIMAS, pe Sos. Fundeni ( www.timas.ro ). Acolo o sa fac si eu, si tot acolo o sa o duc la teste.

 

Am fost aic si am facut revizia pian in 2006. M-am scos !!!

 

Chiar si FARA spaga.

Si au fost OK.

 

Am platit 475.000 lei + 100.000 lei revenirea.

 

De ce revenirea?

Nu aveam trusa medicala si triunghi reflectorizant fapt pentru care m-a trimis la plimbare sa le aduc.

Am fost sa le cumpar din Carrefour si m-am intors. M-a pus sa platesc cei 100.000 pentru 'revenire' si mi-a pus stampila.

 

Voi trageti concluziile daca TREBUIA sau NU sa dau spaga.

In afara de faptul ca am stat un pic cam mult zic eu... in rest sint multumit de ei... nu am NIMIC de reprosat.

Share this post


Link to post

Si nu stiai tu vreun vecin cu trusa, triunghi etc ? Dai banii de-aiurea. Cu ale lui taica-miu au fost juma din neamuri si colegi de serviciu la ITP. Se uitau aia cam chioras cand au vazut Ciobanu scris pe ele da n-au zis nik. Si fii-su o sa faca la fel, ba chiar i le-ar confisca (pt ca ta-su nu prea iese din oras ca el) daca ar avea unde sa le puna. Asa ca trusa mea va sta ori in Dacie ori pe balcon.

Rezumat: Bagati la cap sa imprumutati si o trusa+triunghi+extinctor inainte de a va duce la ITP.

Share this post


Link to post

... ai dreptate...dar am avut citeva motive sa nu imprumut...:

 

1. Nu se stie cind am nevoie pe bune de o trusa medicala si chiar si de triunghi.

2. Nu vreau sa dau motiv politistilor sa le dau spaga.

3. Nu am vrut sa alerg prin oras sa imprumut asa ceva... si am vrut sa merg la sigur la magazin.

 

 

Bafta !!!

Share this post


Link to post

Baietii, am si eu o neclaritate; va rog sa ma lamuriti si pe mine cum sa fac!

Dupa cum probabil stiti, Matizul pe care il am este SH. L-am luat de la o colega cu care inca nu am facut actele; decat contractul de vanzare-cumparare... a trecut un an de atunci. In prezent, masina are doi ani... Eu inca circul cu talonul ei, pe care scrie "Intrainat catre Cutarescu Cutarel", adica mie... La rubrica de "Inspectii tehnice periodice" nu e nici o stampila... fiind primul talon al masinii... (este eliberat in 03-04-2002; masina mai este in garantie, are reviziile la zi...)

INTREBARE: Trebuie sa fac ITP-ul?

 

Va rog, dati-mi si mie un raspuns pertinent... si clar!

Multumesc.

Share this post


Link to post
..."Intrainat catre Cutarescu Cutarel", adica mie...

Tovarashe Cutarel :) ,

Deoarece ITP-ul se face din 2 (doi) in doi (2) ani precum si pentru ca deoarece au trecut 2 (doi) ani de la achizitionarea autovehiculului, trebuie sa faceti ITP-ul, ca altfel se uita domnul Garcea la talon si daca observa ca aveti mai mult, vi-l salta!

 

Cu deosebita stima,

Echipa DaewooClub

 

:lol:

Share this post


Link to post

Multumiri echipei deuclub! :lol:

Asta inseamna ca circul neregulamentar de fo' doua luni...

Bai, da numa' de vesti bune am parte azi... (adevaru' e ca azi am vazut cand a fost eliberat talonu'...) :aloooecineva:

Stiam eu ca sunt cascat, dar... chiar asa? :wallbanger:

Share this post


Link to post

BTW, asta e o gaselnita doar de Bucuresti, de a nu aplica stampila cu data urmatorului ITP. Stiu ca la un moment dat era chiar o problema cu cei din Ungaria ca te opreau si vreau sa vada talonul si nu aveau nimic trecut la ITP cei de Bucuresti si se crizau aia. Recomandarea era sa te duci la Politie sa le zici sa-ti puna viza ITP daca vreai sa pleci in afara. Avand in vedere ca in restul oraselor prima stampila oricum e pusa de cei de la Politie, nu vad de ce cei de la Bucuresti nu fac asa ceva. Da stiu, o sa-mi explicati ca in Buc. la RAR te duci pe Grivitei doar cu hartiile, dar oricum talonul il iei de la Politie...

Share this post


Link to post
Voi trageti concluziile daca TREBUIA sau NU sa dau spaga.

In afara de faptul ca am stat un pic cam mult zic eu... in rest sint multumit de ei... nu am NIMIC de reprosat.

 

Parerea mea (mai ales ca ii cunosc) e ca NU trebuia sa dai spaga!!! In plus, foarte bine ca ti-ai luat triunghi si trusa, ar fi bine sa-ti iei si extinctor! Si nu glumesc, cu proxima ocazie iti arat ce am in portbagaj! In plus, ai vazut ce scule au acolo, deci sa ai convingerea ca ai trecut ITP-ul pe bune!!!

 

@cchrism Am talon nou-nout, si am stampila ITP!!! Scrie clar 04.03.2005 data urmatoarei inspectii tehnice, adica masina (fiind SH) avea ITP-ul facut in 2003 si l-au trecut si pe talonul nou...

Share this post


Link to post
Am talon nou-nout, si am stampila ITP!!! Scrie clar 04.03.2005 data urmatoarei inspectii tehnice, adica masina (fiind SH) avea ITP-ul facut in 2003 si l-au trecut si pe talonul nou...

 

...pai ai stampila pentru ca pe al doilea (probabil) talon o pune politia din cartea de identitate... Dar la masini noi (pe primul talon) nu e nici o stampila!

Share this post


Link to post

Exact ce zicea sprite: in Bucuresti pentru a inmatricula o masina NOUA, exista procedura rapida, prin care se merge la RAR pe Grivitei cu actele si se securizeaza Cartea de Identitate, fara a se face si identificarea pe bune a masinii. Tot cu aceasta ocazie s-a renuntat si la stampila cu ITP-ul, daca masina este NOUA.

In provincie situatia a ramas neschimbata: pentru securizare trebuie sa te duci cu masina, ca altfel nu vor sa-ti puna plasticul ala nenorocit pe cartea de identitate. Eu chiar am patit-o f. misto ca am luat masina din Buc, dar buletinul e de Galati. Ma duc eu tacticos pe Grivitei, ca acolo mi s-a zis, se uita ala patrat la mine, ca nu, nu se poate te duci la Galati. Il injur printre dinti si il intreb daca trebuie sa ma duc cu masina. Cica nu. EI BINE TZACA. Ma duc la Galati la RAR se uita ala iar patrat la mine ca de ce n-am venit cu masina. I-am zis ca nu-mi da el bani de benzina, si el mi-a raspuns ca nici el nu-mi lipeste plasticul. Dupa jdemii de telefoane facute de aia de la Galati la RAR Bucuresti se elucideaza. RAR Galati habar nu avea de aceasta procedura de la Bucuresti, si ei oricum nu fac asa si sa ma duc la RAR in Voluntari cu trimitere de la Galati, ca altfel nu se uita la masina.  <img src= "> Mama lor de hoti. Cu ocazia asta m-am lamurit si eu de ce e drumul asa distrus spre RAR Voluntari. Daca reusesti sa treci cu masina de gropanele alea e clar ca e masina rezistenta si gata, nu trebuie sa mai probeze ei prea mult.

Idem pentru stampila de ITP, eu am masina noua, inmatriculata la Galati si are stampila de ITP. Prietenii din Bucuresti in aceeasi situatie nu au stampila.

Share this post


Link to post
La rubrica de "Inspectii tehnice periodice" nu e nici o stampila... fiind primul talon al masinii...  

Bai da jmecheri sunteti voi bucurestenii, puteti sa mergeti o viata fara sa dati bani pe-acolo, pe la ITP, numa la mine scrie mare si frumos 20/12/2004 IPJ13SPR (ce-am zis, anu astaaa', la dracu' :oops: )

Share this post


Link to post

Facut azi una bucata ITP la servicele Daewoo de pe Ferdinand.

 

Pret complet 645 klei. Fara spaga fara nimic. Totul ok.

 

Naspa e ca trebuei sa-mi schimb toba finala, nu o mai duce mult.

Zeule, e cum ai mirosit-o tu :( , nu mai mai tine pina-n iarna :(

Share this post


Link to post

... Azi, 02.08.2004, am facut ITP-ul! La un service no-name, pe strada Alunisului 121... Mi-a atras atentia firma, pe care trona, mare "Statie ITP"! Si cum trebuia sa o fac, pentru ca masina a implinit doi ani, m-am dus...

Ce sa va zic... am fost foarte placut impresionat, desi nu mi-a pus stampila... tre' sa ma mai duc o data!

:o fftopic: In primul rand, tipul (seful) este indragostit de Matiz... are si el unu' si vrea sa-si mai ia doua! :shock: Galbene... ca are si scoala de soferi! Si e super-incantat cel pe care-l are! I-a schimbat doar amortizoarele la 1500km!

Si s-a purtat foarte grijuliu cu masina... parca era a lui! Am crezut ca visez!

 

In fine... Noxele sunt ok, desi am avut un pic emotii... ca n-au iesit din prima! La 3200 rpm era ok, iar la ralanti (940 rpm) erau peste valoarea admisa... I-am povestit faza de saptamana trecuta, cu injectorul infundat... s-a mirat, "cum? la doar 20.000km?", dar a zis "hai sa mai incercam o data" si a doua oara a iesit bine (foarte bine chiar!) si la ralanti... Probabil, intre timp se mai incalzise un pic motorul...

Buba e, in schimb, la franele de pe spate! Sunt nitel "slabe"... nu trebuie nimic schimbat, numai reglate un pic... De ce? Pai la revizia de 10.000 km, mi-au strans "baietii" frana de mana de tinea la 2 dinti in loc de 5 - 7 dinti! Chiar cateva zile dupa revizie mi se incalzeau rotile pe spate... da' am zis, ca tot omu', ca se mai lasa sabotii... Si s-au lasat, dar in detrimentul franei de serviciu! Aveti grija, sa nu faceti si voi la fel, ca daca cumva aveti nevoie de ITP, tre' sa le reglati la loc... I-am spus ca oricum ma duc cu ea la revizia de 20.000 km si le fac atunci...

La care tipul imi recomanda sa caut un "baiat" care stie sa citeasca un raport de diagnoza si, neaparat, sa verifice pe stand ce a facut! :D Cred ca stie el ce stie... :D

Mi-a mai zis ca daca nu reusesc, nu e nici o problema; rezolva ei, aici la service, imediat!

 

Deci mi-a placut foarte mult grija cu care au umblat cu masina, constiinciozitatea de care au dat dovada... nu s-a pus problema de spaga, "plimbat" sau altceva... Ma bate gindul ca dupa revizia de douajdemii, sa nu mai trec nici chiar pe la Autonet... si sa-l fac pe nenea medicul curant al masinii...

 

PS: a costat 320.000 ROL!

Share this post


Link to post
Buba e, in schimb, la franele de pe spate! Sunt nitel "slabe"... nu trebuie nimic schimbat, numai reglate un pic...  

 

Mi-a mai zis ca daca nu reusesc, nu e nici o problema; rezolva ei, aici la service, imediat!

 

Am terminat cu ITP-ul! Facut pe bune. Nu am ajuns inca la revizia de 20.000 km, asa ca am reglat la ei franele pe spate.

Am platit 510.000 Rol (reglat frane si verificat inca o data fata + spatele)

 

PS: bai nene, astia chiar nu folosesc ciocanul! :shock:

Share this post


Link to post

Azi un vecin cu Dacia Berlina 1.6i a fost picat la ITP pe motiv ca nu avea volan omologat RAR (are volan din acela de imitatie de lemn). In concluzie a venit si a luat volanul de la masina mea , si asa a trecut ITP-ul.

Share this post


Link to post

Am facut si au azi itp-ul la taurasul meu.Ma costat 400.000 lei pe factura fara spaga si altceva.Totul bine si frumos pana la emisia gaze pentru ca aveam emisia de gaze prea mica pe benzina si prea mare pe gaz.Aveam CO2 la benzina de 167 g si la gaz 2150g la care zice inginerul de acolo:ce faci domne? l-ai facut euro3? atit are loganul in specificatii (service-ul respectiv fiind dealer dacia).Asa ca mi-au umblat la potentiometrul de CO2 sa imi creasca debitul la bezina si la debitmetrul din plamanul de gaz sa il scada.

In rest totul a fost ok si ma mai intalnesc cu ei peste 2 ani . :-D

Share this post


Link to post

am facut si eu ieri itp-ul... 400.000 lei , 10 min. pe bune ... la sfarsit cred ca vroiau ceva,.. ca cica "itzi dam domne sau nu... io zic .. daca merita... ei zic nu prea... si io nu zic nimic... ". dar l-au dat ca gazele cred ca au fost ok, la franarea de picior pe spate mi-au zis ca trebuie putin aerisit...

buna ziua .. si pa..

in spate la favorit, langa fiat..

Share this post


Link to post

Realizat azi una bucata ITP, la "Service Somar SRL" Calea Giulesti 11-13.

 

Baieti de treaba, s-au miscat rapid (ca doar suntem in Giulesti, ce naiba).

Noxe, frine, triunghi, trusa, extinctor (s-a impiedicat de el, ca-l am la picioare :) ).

Peste faruri a sarit... ca a vazut ca masina e perfecta si-o fi zis ca sa nu mai piarda vremea. L-am intrebat daca nu se uita si la faruri da' n-a vrut.

 

Una peste alta, se pare ca frinez cu partea dreapta un pic mai tare decat cu stinga... dar in limitele admise. Voi remedia in service.

Habar n-am avut ca trusa medicala expira!!!! Ce mindru eram de ea si ea mai avea citeva zile si expira!!!!!

Sa vezi ce termen de valabilitate frumos ii fac eu la imprimanta!

 

A costat fix 350.000 lei (d-astia usori). A durat aprox 15 minute!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...