Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Navigatie GPS Pentru Romania Si Sud Estul Europei

Recommended Posts

Am notat si am inceput sapaturile!

 

bluehardx multumesc pt info. Hartile din acel link nu sunt calibrate. Le-am incercat.

Share this post


Link to post

Pentru symbian va recomand R66. Merita cumparat Mobile 7 Europe, care contine harta pt Europa de est, care este satisfacatoare, foarte precisa. Contine harti separate pt: Italia, Grecia, UK, Benelux, Scandinavia, Franta, pen. Iberica si inca una pe care nu mi-o amintesc acum. De asemnea mai are o harta Major roads in Europa, super cand vrei sa conduci prin Europa.

 

Toate hartile, mai putin a Europei de est sant foarte detaliate, cu foarte multe informatii, hoteluri, restaurante, benzinarii, teatre, muzee, etc.

 

Cea a europei de Est este de asemenea foarte exacta insa nu este foarte detaliata in cazul localitatilor mai mici. Insa orasele importante sant acoperite in proportie de aproape 100%. De cand il folosesc nu am gasit vre-o straduta din Bucuresti, cat de mica, care sa nu apara pe harta.

 

Am incercat in timp mai multe aplicatii si doar R66 m-a satisfacut.

 

Merita sa se asocieze 2 sau 3 pers. pt a diminua costurile. Al 2-lea pachet poate fi cumparat la 1/2 din pret.

 

Daca mai vreti detalii va stau la dispozitie.

Share this post


Link to post

Aveam R66 pe Nokia 6680 si stiu ca pe harta europei de est nu exista vama veche, curtea de arges etc. Si acum e la fel?

Share this post


Link to post

Am un pnd NAVSPIRIT cu Destinator 6, instalate hartile pt. europa de est si vreau sa adaug harta ITALIEI. S-a lovit cineva de problema asta deoarece nu reusesc sa adaug harta

Share this post


Link to post
http://www.vodafone.ro/business/firme-mici...fone-navigator/

 

Stie cineva mai multe? Pe ce sistem merge/cat de exacte sunt hartile? Cum se face taxarea? Platesti si GPRS?

 

Al naibii zmeu ... M-ai facut curios si mi l-am activat eu...

E total idiot; il tin o luna ( obligatoriu ) si cred ca il scot. :D

Share this post


Link to post

Bine, bine, dar da-ne atunci mai multe detalii.

Share this post


Link to post

Am inteles ca merge lent pe GPRS, pe 3G mai e cum mai e; tot iti trebuie un receptor GPS pe Bluetooth (daca n-ai, iti dau ei), in schimb cica e foarte actualizat dpdv POI-uri.

Share this post


Link to post

Eu am si 3g, si merge intradevar repede. Harta este dementiala, benzinarii alei, institutii publice etc. Ei zic ca au 200 de orase la nivel de numar de strada si inca 100 la nivel de strada. Zoom d la 27 km la 500m.

 

Pana acum ( l-am testat foarte putin. ) ma plang de urmatoarele ...

 

I-am dat o ruta dar nu m-am tinut de traseu. In loc sa recalculeze traseul pe unde vreau eu ma tot bazaie sa intorc. Intr-un final se prinde si se conformeaza.

 

Nu exista nici o setare care sa tina ecranul aprins cum face r66. Intra screen saverul ca in cazul unei aplicatii normale cand nu te atingi de taste...

 

Harta e fixa, nu se invarte dupa pozitia masinii deci ba mergi in sus ba la stanga ba in jos etc. E cam enervant sa stai tu sa iti dai seama ca stanga e defapt dreapta.

 

Alertele vocale functioneaza fix in dreptul strazii asa ca atunci cand nu stii traseul nu prea poti sa franezi din timp.

 

Vocea era mai suava la r66, asta e cam agasanta.

 

Il mai testez la noapte si le fac un mail poate sunt sanse de imbunatatire. E pacat de hartile alea. Sunt trase in jos de niste mici chichite ale programului

Share this post


Link to post

Avand in vedere drumul in Italia de peste 1 luna, vreau sa-mi cumpar un PDA cu GPS. PDA cu WiFi, ca sa am si Internet.

Din ce m-am uitat m-am hotarat la Asus (vine cu tot cu car-kit). Problema e ca sunt vreo 4 modele: A636, A636N, A639, A696 si nu ma hotarasc pe care sa il iau.

 

A636 nici nu sunt sigur ca se mai gaseste.

A636N am vazut aici ca are avea niste probleme fata de modelul anterior ?!

A639 pare ok, are 1G de memorie (in loc de 128M cele de dinainte), dar costa cu 150 lei in plus

A696 e mai mic, mai usor, cu mai putina memorie (parca 256), si cu antena GPS interna; si tocmai din cauza asta am dubii, ce calitate a semnalului are si daca poate fi folosit la orizontala (vreau sa-l folosesc si pe motor, iar cele cu antene rabatabile sunt ok, pentru ca le orientez antena spre cer indiferent cum tin pda-ul).

 

:scarpin:

 

Si mai vroiam sa va intreb un lucru: cum se comporta un gps normal (de fapt un soft de navigare) daca va miscati foarte incet? Am vazut pe link-ul de sus, la A636N, ca lumea zice ca se comporta haotic (nu se actualizeaza pozitia de loc sau se actualizeaza prost).

Share this post


Link to post

Are careva LG-ul care este in carrefour la oferta cu 850 RON? Mi s-a pus pata pe el ca arata misto + ca e ok la pret. E ok ca precizie? Nu vreu sa ma trezesc prin Istambul ca imi zice ca sunt pe strada paralela cu cea pe care ma aflu. Merci anticipat. Nu e urgent. Intentionez sa-mi iau un GPS (maxim 1000 RON) in maxim 2-3 saptamani. Ma intereseaza sa aiba display cat mai mare si o forma cat mai dreapta/patratoasa. :rolleyes:

Share this post


Link to post

@Night Elf - recomand ASUS A636N. Costa un picutz peste 10 mil si are ditamai ecranul + car kit. De patratos nu mai vorbesc :D

Edited by LYM

Share this post


Link to post

LYM, merci, stiu de Asus ca e ok, dar nu vreau PDA, vreau sistem de navigatie dedicat si preferabil sa contina si ceva harti. Am nevoie in special de Romania si Europa de est. La anu o sa am nevoie si de vest cand vreau sa fac un tur al Europei. Vreau sa am hartile "legal" ca sa zic asa nu sa stau sa le iau de pe net. :rolleyes:

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Pai atunci nu vrei PDA, vrei un stand-alone in genul unitatilor de la Garmin. Un PDA e un mini-calculator cu Windows CE ca sistem de operare, pe care oricum trebuie sa-ti instalezi un software pentru navigatie (iGo, MioMap, etc), care costa si alea separat, daca le vrei legal.

Share this post


Link to post

Elful noptii, ceea ce vrei tu te duce bine peste 1700-2000 RON. Cinstea si corectitudinea se plateste din greu.

Share this post


Link to post

@Night Elf - hartile pt. ASUS se pot achizitiona LEGAL de la Igo Romania; vin gata puse pe card.

 

Aa, ar mai fi Mio A701, care am inteles ca are program de navigatie si cateva harti incluse (~ 13mil).

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Elfule, ceea ce vrei tu, gasesti la MIO c250. E PNA, are Romania si Europa de est. Am facut cu el un drum in Austria si s-a descurcat excelent. Eu l-am deblocat si am introdus si toata Europa. Costa intre 7,5-8 mil. Doar forma, nu e chiar patratoasa :) Vezi ca ai un PM

Edited by guru

Share this post


Link to post

Oarecum OT: am comandat un TMC cu antena pt al meu Mio P350 - din cate stiu in .Ro e inutil...vreo speranta sa se bage asa ceva si la noi?

Share this post


Link to post

Aha. Merci. :drinkers:

Cam asa ceva doream. Arata beton cu forma aia patratoasa. Va da bine in comparatie cu bordul care are gurile de ventilatie dreptunghiulare. Primul criteriu la mine e design-ul. Imi primul rand vreau sa-mi placa cum arata produsul ca sa nu-mi strice feng shui-ul la volan. Nu-mi plac chestiile cu colturi rotunde (deh sunt oltean si am coate ascutite). Pare ok. Cred ca asta va ramane.  <img src= ">

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

saluti.

 

nu stiu de ce va tot complicati cu aparate f scumpe. eu fol de aproape 1 an, Mio P550, cu I-Go My Way 2006 Plus. merge perfect combinatia, rutarile f bune. am vazut si tom-tom la lucru si mi-a placut, dar prefer in continuare I-go. pt cei care vor, gasiti aici kitul de I-Go, cu setarile facute ca la carte, skin Riks 4.6 H.

 

PS: are si toate camerele si radarele din Ro setate. in kit am pus doar base map si harta Ro, restul de harti le gasiti pe net.

Edited by allen_g30

Share this post


Link to post

datele problemei:

voi primi din spania un nokia 6680 care are instalat pe el tom tom mobile 5 + una bucata gps reciever.

nu are harta romaniei.

Intrebare: Cum rezolv cazul, sa-l pot face gps pentru Romania?

Share this post


Link to post

Doar harta "beta" pentru Europa de Est. Dar aia este o gluma de harta, nici macar nu e un release oficial. Nu o sa te ajute la nimic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...