Jump to content
Sign in to follow this  
strumfuadi

cablu ambreiaj aproape rupt..

Recommended Posts

Mdeci..

Vineri seara, ploaie, frig, parcheaza nevasta'mea matizu complet aiurea..

Sambata dimineata cobor sa il mut, sa nu jeneze pe vreun nervos care trece pe langa ea pe trotuar shi sa'i dea o cheie pe vopsea, sau un pumn la calcaiul lui ahile (shtim noi care..)

Ma sui, pornesc motorul shi dau sa bag in viteza... mi se pare mie ca pedala e mai jos...mult mai jos... dar, culmea, cupleaza in viteze..

o parchez shi azi de dimineatza o trimit la service cu matizul..

 

La service au descoperit ca cablul se mai tzinea in cateva spire...

I'au schimbat cablul de ambreiaj shi pedala, ca cica aia ar fi avut "ceva"..

cred ca sunt primul shi sper shi singurul de pe forum cu aceasta minune..

anyways, traiasca garantzia! :D

Numai bine!

:beerchug:

Share this post


Link to post

Fire-ar ma-sa a dracului de pedala :twisted: ! din cauza ei se strica cablul :twisted: !

:shock: ATENTIE :shock: !: insistati la revizie pentru verificarea pedalei/cablului de ambreiaj in caz ca scirtiie! tratamentul cu degripant si vaselina elimina efectul, nu neaparat si cauza! cu toate ca uzina sustine sus si tare ca nu exista serii de fabricatie cu pedala gresita, ele exista! pedala gresita strica si cablul, sa vezi belea daca se rupe in creierii muntilor!

 

@strumf: stai linistit, nu esti singur :lol: , esti doar primul :shock: care a ajuns atit de departe cu stricaciunea ...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Bei sa decedeze bibi ca acuma ziceti,dupa ce am fost la revizie si bineinteles ca aveam celebrul scartiit care a fost tratat cu vaselina,si nu cred ca a disparut de tot.Doamne fer...joi seara studiem si cablul meu(asa ca sa va iert)?  <img src= ">

Share this post


Link to post
....@strumf: stai linistit, nu esti singur :lol: , esti doar primul   :shock: care a ajuns atit de departe cu stricaciunea ...  <img src= ">

 

atat de departe, in numai 4000km.. are ceva eficientza ma' honey...

 

aa... shi vroiam sa zic ca nu a scartzit nici un moment.. ;)

Share this post


Link to post

La mine a inceput sa scirtiie la 1500km, am fost in service cu problema, aia au zis ca masina mea este in intervalul de serii pentru care au primit circulara sa schimbe pedala, care are un viciu de fabricatie (fabrica nu recunoaste existenta acestei circulare, i-am intrebat direct despre aceasta problema), mi-au zis ca pina vin pedalele noi pot sa merg mult si bine, ca nu se intimpla nimic in citeva saptamini ... am mers cu pedala scirtiind pina la 18kkm, cind a fost schimbat cablul, pedala si remediata cutia de viteze ... asa ca poate nu se intimpla nimic grav, dar e mai bine sa fim prevazatori ... n-am putut afla intervalul de serii la care se referea circulara-fantoma ...

Share this post


Link to post

pai...ar fi ceva interval...

matizul tau e din feb 2003, al meu din ianuarie 2004..

sa fie un an de belele???

Share this post


Link to post

... sau marti, 13, cind ati cumparat-o :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post

actually a fost miercuri, 14, this year.. (ianuarie..) :D

hai ca suntem :o fftopic:

Share this post


Link to post

Cum pedala mea sa se strice cablul de la pedala? Eu am schimbat singur cablul (pentru ca i-am taiat burduful de sub masina prin ce balarii am umblat si s-a gripat) si nu inteleg cum poate pedala sa taie cablul. Doar daca au angajat un Aby Normal la montaj care a tras cablul pe o muchie taietoare. In plus, capatul de reglaj este prins doar cu o singura piulitza. O piulitza se blocheaza doar cu alta. Am pus-o eu dupa primii 5k, cand mi s-a lungit cablul, ca coreienii fac profit din piulitze. Piulitza mami lor de shurubari.

Share this post


Link to post

Si eu am avut pb cu cablul de ambreiaj, dar la mine s-a rupt o ureche a camashi care trece prin pedalier, la un moment dat nu a mai vrut sa intre de loc in viteza 1, cu motorul pornit, la rece intra in viteza, am fost la Radacini pe vremea aia (ne mai fiind cu mashina in garantzie) shi am platit 400k cablul ( nu am facut cacofonie, k=000) shi 400k manopera, de ce s-a rupt urechea cablului?

  • Like 1

Share this post


Link to post

toline, incurcate sint caile Daewoo!

 

Cind am fost cu problema in service, nenea de la receptie mi-a fluturat prin fata 2 schite (axonometrii explodate) cu "ansamblu pedala ambreiaj Matiz"; schitele erau DIFERITE, deci eu banuiesc o "inginerie" de reproiectare a pedalei care a dat gres (evident, pentru reducerea costurilor  <img src= "> ); repet, pentru un anumit interval de serii se recomanda atunci de catre Daewoo inlocuirea pedalei si a cablului, in caz ca se semnalau nemultumiri.

Daewoo nu a recunoscut (am intrebat direct!) existenta acestei circulare interne, dupa cum nici alte service-uri nu au recunoscut ca ar fi primit-o, dar eu cred ca ceva putred a fost.

Share this post


Link to post

flexule, ai auzit mata oltean si coreean sa recunoasca ca a gresit? Cand am reclamat la service ca n-a pus fabrica contra-piulitza la cablul de ambreiaj, meshterii au zis, normal, ca trebuie, dar nu pun pentru ca n-a prevazut fabrica, asa ca daca pun eu o fac pe raspundere proprie, daca nu sa vin mai des si ei imi intind cablul pe gratis !!! Scena de Eugen Ionescu.

In rest, unde va credeti baieti, in State, la GM?

Share this post


Link to post

Ar cam trebui sa ma adaug si eu pe aici. Mie mi s-a rupt cablul de ambreiaj la prinderea la pedala exact la bucata de fier unde este forta mai mare de aplicat iar pedala mai "polizeaza" putin cate putin din partea metalica a cablului. Cred ca fierul e cam prost acolo. Nu strica sa va uitati la capatul cablului ce se fixeaza la pedala si sa verificati cam cat mai tine. Sa nu patiti ca mine. Repararea consta in eliminarea resturilor de bucati de metal si apoi in practicarea a cate unei gauri pe fiecare din urechile piesei metalice. prin aceste gauri se introduce un surub de 8 daca nu ma insel, dar dupa montarea cablului, altfel nu se poate monta cablul. Eu asa merg de 600 de km si trebuie sa ma asigur ca am un surub de 8 de rezerva la mine. Cu el scap de belele de genul asta. Oricum imi reconditionez astfel si cablul vechi.

Share this post


Link to post

Aseara m-a lasat cablul de ambreiaj (a se citi s-a rupt capatul de la urechea aia care il prinde de pedala de ambreiaj). Am 28.000 km in bord. A venit un vecin sa ma tracteze pana acasa - noroc ca s-a intamplat in oras.

 

Azi sun la service autorizat sa vina sa- mi schimbe cablul si ei mi-au zis ca ma costa 1200 K lei daca trimit masina de interventie. Cu aceasta ocazie am aflat ca garantia pe cablul de ambreiaj este de doar 24 de luni. Eu am intrat in a 26 luna. Ghinion ... :wallbanger:

 

Una peste alta, am dus-o la ei (nashpa sa schimbi vitezele fara ambreiaj, da pana la urma a mers) si m-a costat cca. 676.000 (380.000 cablu, restul manopera). Seful de service mi-a spus ca el n-a vazut cablu de matiz sa rezite mai mult de 30 - 35K km. Garantia pe noul cablu este de 18 luni (cum prevede nus' ce lege). Teoretic tre' sa ma tina pana la 60K.

 

Bafta

Share this post


Link to post
Aseara m-a lasat cablul de ambreiaj (a se citi s-a rupt capatul de la urechea aia care il prinde de pedala de ambreiaj). Am 28.000 km in bord.

Azi sun la service autorizat sa vina sa- mi schimbe cablul si ei mi-au zis ca ma costa 1200 K lei daca trimit masina de interventie.

Bai da prea multe similaritati cu situatia mea: la fel s-a rupt si la mine si la fel mi-a cerut tipul de la Radacini 1200k lei pentru asta. si inca eram si in mijlocul bucurestiului la maaaaaaaaaare distanta de casa. Baga un oki aicea http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...opic=103&st=120 Nu arunca cablul vechi: in locul urechii unde ti s-a rupt poti sa montezi fara probleme un surub de 8 cu piulita. Eu asa merg de 4000 km. Mai bine da-l in masa de cablu nou, tine-l in debara si "lucreaza-l" pe asta cum ti-am spus. E foarte logic. Cablul pe care il ai acum va ceda si el dupa 30-40k km (la mine a cedat la 40 pentru ca merg mult in afara deci nu schimb vitezele prea des) pe cand la un cablu mesterit asa cel mult se va rupe surubul, dar oricum e mai simplu sa tii la tine un surub si o piulita (si surubelnita si cheia aferenta) si in caz ca acesta va ceda il vei inlocui in maxim 10 minute. altfel se va repeta istoria si daca ti se intampla in creierii muntilor sau, mai rau, in vreo depasire... Mai bine schimbi surubul din cand in cand si esti sigur.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
Seful de service mi-a spus ca el n-a vazut cablu de matiz sa rezite mai mult de 30 - 35K km.

 

E cam tăntălache şeful ăsta de servis. Eu am schimbat cablul de ambreiaj la 50 şi ceva de mii şi nu pt. că era rupt ci se stricase burduful ăla de jos. M-au sfătuit la revizie să-l schimb că dacă e burduful spart intră mizerie şi risc să mi se rupă. :D

Share this post


Link to post

...s-a aproape-rupt, bineinteles si m-am apucat sa-l schimb, ca nu stiam daca mai tine pana acasa - e o treaba de baba, apropo de schimbat, daca ai o cheie de 10.

Dar sa vezi la ce se ajunge: odata scos cablul rupt, gasesc prezoane rupte (unul inlocuit cu un surub) si, deci motivul pentru care s-a rupt cablul: a ros din caroserie si caroseria din el.

De ce s-au rupt prezoanele? Cred ca cineva a insistat sa apese pedala cand cablul a fost inghetat sau gripat - Matizul meu e SH

Inlocuirea prezoanelor cu suruburi e treaba simpla: dai gauri fi 6 si pui surub.

Totusi trebuie sa scoti mai intai volanul, bordul, pedalele si cadrul din tabla pe care stau pedalele, ca sa poti gauri si baga surub in spatele lui. ...si bateria trebuie scoasa si tava ei  <img src= (">

 

PS

Imi place ca tuning fara bord

Cred ca o sa curat si ventilatia de praf

Acum merg cu bicicleta pe faleza - pentru silueta :dizzy:

Share this post


Link to post

Esti Stapina Inelelor!!! Adevarata! M-ai speriat de-a dreptul si ma voi duce sa-mi iau doua cabluri + ca voi monta contrapiulitele pe ambele masinete! In puii mei!

Share this post


Link to post
gasesc prezoane rupte (unul inlocuit cu un surub) si, deci motivul pentru care s-a rupt cablul: a ros din caroserie si caroseria din el.

De ce s-au rupt prezoanele? Cred ca cineva a insistat sa apese pedala cand cablul a fost inghetat sau gripat - Matizul meu e SH

Imi place ca tuning fara bord

Cred ca o sa curat si ventilatia de praf

Acum merg cu bicicleta pe faleza - pentru silueta :dizzy:

Care prezoane? :scarpin: ca stiam ca prezoane se numesc doar suruburile de la roti.

Sa vezi tuning fara bord la masina lui Nicu care are vulcanizarea vis-a-vis de McDonald's :thumbl: doar vreo 3 butoane si comutatorul de la stergatoare mai e pe acolo. In rest nimic.

Daca acu mergi cu bicicleta pe faleza inseamna ca a mai scazut Dunarea, nu?

Cand am fost ultima data mai erau 3 cm si veneau barmanii la Libertatea cu cizme de cauciuc la munca.

Share this post


Link to post

Pai, orice surub mai ciudat si fixat la un capat e prezon

 

Serios vorbind, nu iau amenda daca circul fara bord? Eu cred ca nu, in carte (lege) scrie doar de probleme la directie, semnalizare, frane si cam atat - pana unde am citit eu.

Adica as vrea sa mai insist pe ventilatie - ca atat praf nu am vazut nici pe ulita copilariei mele fericite :X

Share this post


Link to post

In cazul asta nici de usi si alte alea n-ai nevoie! Serios vorbind, daca te vede vreunul d-ala albastru decolorat, cred ca te va lua serios la intrebari plus niste sume aferente! Nevasta-mea a luat 700000 ca a prins-o cu telefonu' la ureche! :mda:

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

astazi am patit si eu exact acelasi lucru - s-a rupt piesa aia metalica de la capatul cablului de la ambreiaj - partea care vine la pedala  <img src= (">

Am reusit cu chiu cu vai sa ajung la service mergand tot cu a 2-a si cautand sa nu prind stopuri.

In fine baietii au schimbat cablul dar vreau sa va spun ca acum ambreiajul e mult mai sus si in plus se apasa si mai greu. Nu mai vorbim de faptul ca scoate si un zgomot nasol cand apesi pedala. :mda:

I-am intrebat ce se intampla si raspunsul a fost ca o sa se lase in timp si va disparea si zgomotul pe masura ce se va roda cablul. M-am gandit sa il ung cu vaselina dar ploua asa de tare afara incat las treaba asta pe maine. Sper sa fie vreme mai buna.

Ce sfaturi imi dati?

Share this post


Link to post

1. Cablu nou nu are voie sa mearga asa de prost, trebuie sa mearga snur (chestia cu trebe sa se uzeze e poveste pescareasca)

2. Cu vasilina nu rezolvi mare lucru, poti sa te uiti la pedala sa nu fi strans aiurea ceva pe acolo, sistemul e f simplu

3. Trebuie reglat ambreiajul, probabil vechiul cablu era mai lung

Share this post


Link to post

Ti-au pus un cablu prost. Du-te peste ei. Pe asta il rupi imediat. Cu un cablu nou si bun, nici nu simti cand apesi ambreajul. Faptul ca l-au reglat "mai sus" e in avantajul tau, n-o sa ai probleme la retrogradari. Fa urat la ei, sa-l schimbe.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Asa ma gandeam si eu. Ma duc sa vad la pedala cum si in ce fel au prins cablul si maine le fac o vizita din nou.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...