Jump to content
Sign in to follow this  
ovidiuc

Revizii Matiz - periodicitate, recomandari ...

Recommended Posts

in legatura cu revizia de 5k km, am sunat la craiova si mi-a spus unu ca trebuie sa fac si ca nu e necesar sa schimb uleiul. m-am pierdut de tot.

Share this post


Link to post

Ce-ai pierdut vere?

 

Io ce ti-am zis? Cauta la Revizii Matiz, pe aia de 5000 si fa si tu ce-au facut cei multi!

Share this post


Link to post

Facut revizia de 25.000 km

 

Am schimbat pe garantie

- vasul de expansiune - era spart si lichidul de racire era sub nivelul minim - e curios faptul ca indicatorul de temperatura nu a arata o temperatura a motorului mai mare ca de obicei

- telescop stanga spate - cursese partial uleiul din el

 

Am bagat ulei Halvoline 5W40, plus filtrul de ulei

 

M-a costat 1.800.000

Share this post


Link to post

Am facut revizia la Grand Garaje la 1300Km si nu aveau ulei decat Aral si OMV asa ca am pus Aral 10W40. Acum trebuie sa fac a doua revizie, iar la Grand Garaje nu vor sa auda de ulei Daewoo sau altceva. As fi preferat Daewoo 10w30, dar am inteles ca si Aral este bun. La Grand Garaje revizia de 5000km costa cu ulei, filtru ulei si filtru aer + manopera, totul de la ei ~2.200.000lei. A mai fost cineva la GG, sau la alt service unde te lasa sa pui Daewoo?

 

P.S. Am gasit filtru original (GM) de ulei, langa Politehnica la 105.000lei si filtru de aer ~150.000lei. Au spus ca sunt importatori direct Korea si ca vor aduce si alte piese pt Matiz.

Share this post


Link to post

Eu fac reviziile la GGA. Iti pun ce ulei vrei tu, pe barba ta cum ar veni. Eu m-am dus cu Mobil, mi-au atras atentia ca eu raspund pt. el, si a zis, ok, eu dau banu' puneti ce vreau eu. S-au conformat baietii, un pic nervosi ca nu am luat nimic de la ei, doar manopera care la revizia de 10.000 / 1an a fost 576 mii lei. Revizie facuta pe 25 sept.

Share this post


Link to post

Revizie 30.000 km !

 

1. Schimbat ulei filtru

2. Schimbat bascula (garantzie)- pivot dreapta - gasit cu joc;

3. Pus aparatoare noroi dreapta (ramasa rupta de la accident);

4. Schimbat valva PCV (l-am intrebat daca au si tipu cica "da' de unde stiti de asta ?!?!?" mirat nevoie mare.."Pai zic nu vezi cce scrie pe spate ce crezi ca noi astia suntem botanisti?!?..." deic skimbata si asta nu ma intrebatzi ce si cum o sa o aaduc la meeting joi;

5. Schimbat filtru benzina - avea 10.000 km - curat uimitor de curat insa se pare ca POMPA ARE SI EA UN FILTRU SI ACOLO E PRIMA CURATZARE CINE STIE CUM O ARATA!!!!....

6. Efectuat geometie rotzi asta nu o facusera aia la ANET desi le-am zis ca ar trebui facuta ei au zis ca nu-i nevoie.

 

Cost total 3 mil lei cu tot cu spaga de 10%.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor. De 4 zile sunt si eu fericitul posesor al unui matiz E/AC de culoare albastra...Pana acum am facut doar vreo 170km...destul de agresiv avand in vedere ca sunt sofer incepator...adica nu am experienta deloc desi carnetul il am din 2001. Sper sa nu-l stric :)

Share this post


Link to post

Salut si bine ai venit printre noi :)

Sa-l stapanesti cu placere cat mai mult si fara evenimente.

Poate i ifaci o fotografie sa pui sa vedem si noi masina.

Si sa scrii si tu la profil de unde esti.

Condu cu atentie.

 

Exista perioada de rodaj la masinile astea noi?

Share this post


Link to post

exmil, bun venit pe forum.

Inca putin si faci revizia de 1000Km. Pana atunci sa vezi ce experienta prinzi. :lol:

Sa-l stapanesti sanatos si la multi Km. In rest iti urez sa nu calci in service decat pentru revizii (ca sa fiu on topic).

Share this post


Link to post

Multumesc...poza cred ca zilele urmatoare

Nu stiu sigur daca exista sau nu rodaj...dar in carte scrie ceva de niste conditii de utilizare a masinii la inceput:

 

fara fortari

fara subturare??

fara supraturare...

si alte chestii din acestea

Din acest motiv mi-e teama sa nu-l stric...matizu

Share this post


Link to post

vin si eu cu poza matizului :-D ...dupa o binemeritata spalare.

dscf0061_thumb.jpg

Share this post


Link to post

dupa cum v-am zis intr-un post anterior, pretena si-a luat "avatarul" care-l am; are deja vreo 500km (luata cu 25km) de la un dealer (Daewoo) din TM. Am citit ca la 1000 nu se face mare lucru, numai cateva verificari, si din cate am inteles trebuie NEAPARAT schimbat uleiul. Good 2 know :!:

Anyway, chestia care ma deranjeaza cel mai mult e ca imi zdrangane ceva in spate, ceva plastic p'acolo. Am inteles ca la mai toate Matizurile le tremura cate ceva. :? .

 

apropo...despre intalnire in TM se aude ceva ?

Share this post


Link to post

vad ca ai antena. e originala ? cum ai montat-o acolo ?

p.s. scuze pt offtopic

Share this post


Link to post

off-topic:

 

antena nu era originala. Mi-a montat-o tipul de la reprezentanta, care mi-a instalat si alarma,inchiderea si cas-ul.

Share this post


Link to post

:o fftopic: @alfa: Frumusel! Sa-l stapanesti sanatos!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am facut si eu sambata revizia de 1000km (1200 mai precis). A fost ok...dar a trebuit sa schimb uleiul, ca asa au vrut cei de la Autonet...As fi vrut sa-l schimb la revizia de 6 luni...caci nu credeam ca fac mai mult de 5000km pana atunci. In fine asta e: costul 1010000 lei pt ulei (daewoo 10W30, apropo ce inseamna cifrele astea..ca m-am uitat in cerrefour dupa ulei din asta si n-am vazut decat late tipuri de cifre 5W40, 10 W40...doar ca al meu n-am vazut), filtru de aer si nu stiu ce spray de frecat incheieturile...cam asta-i tot...a duart vreo 25min cu totul...

Share this post


Link to post

Revizia pana la 1200 km este obligatorie la Matiz si este gratuita, inclusiv consumabilele. Cel putin asa era odata.

Daewoo 10W30 este un ulei semi-sintetic si costa pe la 750.000 lei bidonul de 3 L la distribuitorii Daewoo (reteaua Melania).

Eu folosesc Daewoo 5W30 (sintetic) si schimb la 5000-6000 km pentru ca rulez urban majoritar si nu fac mai mult de 10.000 km pe an. Pe rulaj majoritar extra-urban se schimba la 10.000 km.

In manualul meu de utilizare uleiurile xW40 nu sunt recomandate de catre fabricantul masinii, doar 15W40 (mineral), ca nu se preteaza iarna la motoare parcate mult afara din cauza vascozitatii.

Share this post


Link to post
Revizia pana la 1200 km este obligatorie la Matiz si este gratuita, inclusiv consumabilele.

Consumabilele nu sunt incluse in revizie, doar manopera este gratuita. Scrie si in caietul de service asta. "... in grija dumneavoastra intrand consumabilele si furniturile nu stiu cum" (citat din memorie).

In manual nu sunt recomandate xW40, dupa cum s-a mai discutat, din motive de protectie a mediului, e o chestie de marketing ca statul (in special in afara) ii obliga sa scrie asa ceva ca sa-i lase sa vinda mai multe masini. Pe uleiurile xW30 in general scrie Fuel Saver.

Share this post


Link to post

Multumesc, n-am stiut.

Dar eu am reticentza fatza de performantza pe un domeniu atit de intins de temperatura. Din experientza mea, asa ceva nu "e zista". Treaba cu fuel-saver se refera si la coeficientul de frecare care apare intre piston si cilindru pe pelicula de ulei. Pana la 52.000 km am experimentat tot felul de uleiuri pe Matiz de la Aral 0W40 si pana la Texaco 15W40. Dintre toate, Daewoo 5W30 mi s-a parut cel mai bun compromis. 0W40 este lux (porsche), iar 15W40 (dacia) l-am aruncat dupa 2.000 km. In plus, nu se poate recomanda altceva daca nu esti acoperit si de indicatiile fabricantului. Americanii, la care s-a dublat pretul benzinei) recomanda uleiul Torco 5W30 (friction zero). Oricum, omul baga "uleiul lui", motiv pentru care se produce o paleta intreaga, inclusiv pentru gatit.

 

PS. Uleiul Aral 5W50 a fost o catastrofa, dar nu mai mare decit 15W40.

Share this post


Link to post

Facuta revizia de 1000km (1200) la Matiz in TM la Tiwa Therm. Am venit cu uleiul (Mobil 10W40) si cu filtrul. Baietii f de treaba, m-au chemat in 15 min, au ridicat masina, schimbat ulei/filtru; mecanicul mi-a "amintit" ca sunt al 3-lea care face schimbul de ulei la 1000km, i-am povestit ca sunt banii si masina mea, si a tacut baiatul. Pretul ulei+filtru 850k + 50k mecanic. Totul a durat 30 min, a mai verificat ceva la roti.

 

Oricum e mai bine ca am adus eu uleiul, ei pun Castrol GTX3 15W40, sper sa fi vazut bine :-D .

 

Am uitat: am stat langa masina tot timpul (si spaga am dat-o dupa... :wink: )

Share this post


Link to post

Am comis si eu revizia de 20.000 km (15.500 reali).Din nefericire la Radacini Ferdinad.Schimbat ulei si atat.Au incercat ei si bujii si filtre dar i-am stopat(in biblie scrie ca la 20.000 se schimba doar uleiul).Cu acesta ocazie cred ca am depistat sursa zgomotului de pe stanga spate:amortizor curs,asa ca dupa sarbatori voi purcede la schimbarea lor(acum nu aveau in magazie).Nu va recomand sa mergeti aici(eu am fost pt ca Autonet nu lucra sambata si deja trecusera cele 6 luni).Nu au facut nimic din ce scrie in carte si eu eram prea mahmur sa ma cert cu ei.Cost 1.824.000 lei.

Share this post


Link to post

33.500 Km ...Maty a inceoput sa "bata" pe fata drept care sambata i-am acordat timpul meu liber...Pentru ca Autonet m-a cam dezamagit in ultima vreme am purces spre noul service "agreat" de mine la conasul Sorel - un pusti detoata nadejdea (pana acum ) dar si de toata nadejdea nu zice nu cand ii pui bani in buzunar !..Buuun,,Deci ajung acolo sare Don Sorel pe voiture face catebva ture pe stradutzele din apropiere vine se apuca de

 

1. schimbat flanse amortizoare;

2. reglat caseta de directie (nu am mai auzit asta asa o fi!?!?!)

3. ceva pe la etrieri.

 

Toata treaba a costat doar manopera 300K.Restul pe garantie!!!!!

 

 

Acum e mult mai bine ...

 

La 40K treb sa schim amortizoarele pe spate ..Cred ca le manjesc eu cu o seringa...ca cica altfel nu le schimba!!!!

 

 

Asadar noul SERVICE ARIANE - care ne-ar face si reducere la manopera !!! a trecut in topul personal!!

Share this post


Link to post

Ariane = Radacini Plevnei? Fugi domne d-aici... la ei mi=am facut eu revizia de 20 mii.

Mergi aici, te rog, si vezi ce si cum cu servisu ala. Mie mi-au lasat un gust amar!

Rpet, daca e acelasi... daca nu, mea culpa!

Share this post


Link to post

Bai tine de radacini asa e da' e localizat undeva intre Grivita si 12 Mai!!....Nu stiu eu n-am mai vazut asa sa -ti schimbe flansele pe garantie!!!!

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca ti le-au schimbat pe spagantie ... cit ai lasat la maistoru' Sorel?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...