Jump to content
Sign in to follow this  
ZaiR

Geamuri Electrice Cielo Standard sau GL

Recommended Posts

vreau sa fac ca si geamurile electrice sa fie pe direct...unde gasesc eu schita electrica de la Cielo...hmm..tre sa ma mai invart pe aici...si mai am o intrebare...credeti ca,...ca sa fac geamurile electrice sa functioneze macar la fel cu cele de pe SLZ ( ca viteza )ar trebui inlocuite cablurile electrice care duc in motorase de la baterie ...cine stie poate sunt prea subtiri si nu ajunge destul curent, adik sunt pierderi cel putin asta se observa in momentul in care vrei sa ridici sau cobori de la consola soferului geamul spate dreapta merge cel mai greu..hmmm...o parere ceva acolo

aceasi treaba am sa o fac si cu bricheta (sa o pun pe direct)

si cred ca poate fi legata pe siguranta de la faruri...hmmmm...nu e bine cand am idei...cel putin asa zice lumea care ma cam cunoaste... :-W

vreau o parere pana nu ma apuc...ca daca incep lego fac Cieloul asta

Share this post


Link to post

Eu zic ca ar trebui sa cureti mecanismele. Probabil s-a depus mult praf pe rotite.

Oricum, permiterea actionarii geamurilor dupa scoaterea contactelor se poate realiza cu un strap pe releul corespunzator geamurilor electrice. Dar ridica probleme cum ar fi faptul ca vara, daca lasi geamul putin deschis, s-ar putea sa usurezi munca celor ce vor sa iti deschida masina. Vezi ca s-a mai vorbit despre asta.

Share this post


Link to post

pt bricheta iti propun sa cumperi una din cora(completa) si sa o legi PE AIA la baterie pe deirect...

Share this post


Link to post

Din nefericire, la Cielo nu exista un releu pe care sa poti aplica metoda de la Kalos (scuze, Sato).

Din fericire, de geamurile elecrice se ocupa exclusiv siguranta F16. Modificarea in acest caz ar putea fi "preluarea" circuitului motoarelor de pe capatul corespunzator al sigurantei si ducerea lui printr-o siguranta "exterioara" pe ciruitul de baterie, disponibil de exemplu la siguranta vecina F17. Cu putina bunavointa si mai putina grija pentru o eventuala garantie se poate incerca modificarea cablajului pe circuitul suport al sigurantelor.

Oricum va trebui manualul (e un topic pe undeva) si ceva pricepere.

E greu de presupus ca se pierde atata "forta" pe fire. Mai degraba, dincolo de problemele mecanice la care s-a referit Satori, ar putea fi ceva pierderi in conectori (contacte oxidate).

Cu bricheta nu merge trucul cu sigurantele, pentru ca bricheta e pe acelasi circuit cu tabloul de bord si cu siguranta n-o sa-ti convina sa stea beculetele aprinse pe acolo. Deci, o sa-ti trebuiasca un circuit separat, fie ca iti pui alta bricheta, fie ca o folosesti pe cea veche.

Share this post


Link to post

mersi ,mult voi vedea daca fac modif la sigurante...oricum va tin la curent

Share this post


Link to post

Si asta e un fel de tuning :D pentru noi, cei cu standard. Stie cineva daca exista cablajele din fabrica pentru standard? A pus deja cineva, daca da, cat costa si de unde?

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Nu are cablajul tras. Eu am montat cablajul când mi-am pus alarma, dar nici până acum nu mi-am pus geamuri electrice. Dacă ştie cineva macarale şi motoraşe mai ieftine decât în magazine, să-mi spună şi mie.

Share this post


Link to post

Un sfat foarte bun. De ce am intrebat eu toate chestiile astea. Am facut comanda pentru masina, dar trebuie sa vina saptamana viitoare. Si am zis ca pana vine sa ma gandesc la tot ce ii pot pune, ca sa-mi monteze baietii de la reprezentanta in ziua cand vine. De ce zic ca e un sfat bun, pentru ca de inchidere si alarma deja am vorbit. Daca nu vreau sa pun geamuri acum, no problem, alta data, dar cel putin o sa vorbesc, cu ei sa-mi puna cablajul.

De preturi, parerea mea este sa-ti pui de la ei.

Uite, de exemplu pe mine ma costa inchiderea centralizata in jur de 5.000.000 (la reprezentanta), iar geamurile cred ca la fel (in METRO o inchidere fiind 1.000.000!!), dar avand in vedere ca masina este noua si in garantie si sistemul electric la Cielo destul de sensibil (asa am auzit si vazut) am zis mai bine sa nu risc. Plus ca pentru inchiderea de 1.000.000 trebuie sa duci masina NOUA in nustiu ce service bashit si sa ti-o faca mecanicii bucati. Cel putin asta e parerea mea.

Un kit pentru geamuri electrice am vazut si in METRO, era in jur de 1.500.000-2.000.000

 

Numai bine si mai astept pareri :D

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Păi îmi mai dau eu cu părerea: e enrom 500 de lei numai pt. închiderea centralizată. Pe mine m-a costat 550 închiderea, cu alarma (deschidere portbagaj din telecomandă) şi cu manopera, nu mai spun de cei 3 ani garanţie la toate.

 

Încă un sfat, dacă-mi permiţi: nu-ţi pune portbagajul pe buton din interior, cel mult fă-l să se deschidă din telecomandă. În felul ăsta hoţilor le e mult mai greu să deschidă portbagajul (sigur renunţă la idee) dacă nu au buton in interior, care ştim cu toţii cât de uşor se deschide la Cielo.

Share this post


Link to post

Scuze, greseala mea.

Inchidere + Alarma 5.000.000 (cu tot cu manopera la Reprezentanta).

Banuiesc, ca are si deschidere porbagaj din telecomanda, asta nu mai stiu. Oricum, ti-am zis, avand in vedere ca ei imi dau garantie la masina 3 ani, daca ma apuc sa o fac bucati iti dai seama, ca la cea mai mica chestie imi dau peste nas (cine v-a pus asta, cine v-a facut asa etc.). Tot cu ei am vb si pentru cd-player, o sa vb si de geamuri etc.

Si chiar de desfacut si montat nu prea am curaj.

:o fftopic: Un amic a facut o gluma de genul asta pe un Peugeot. Omul abia isi cumparase masina si hai sa-i puna un player. Ce-i mare sfaraiala sa legi 2 fire. Ehehe...Dupa ce a facut omul nostru legaturile, da-i cheie si cangi. Masina moarta in parcare. Chema-i pe astia de la Peugeot cu masina de interventie, cu laptop, cu figuri...

Nu stiu daca si la Cielo e la fel, dar prefer sa nu risc (avand in vedere ca astea noi au si imobilizator electronic).

 

Multumesc pentru sfat, o sa tin cont :osanale:

 

Toate bune.

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Cred ca geamuri electrice se pot pune numai pe fatza. Nu stiu daca merita efortul si pentru cele din spate.

Apropos chestia cu deschisul portbagajului din alarma, mai vreau amanunte te rog. La tine se ridica geamurile automat cand inchizi masina? (e vorba de modelul de inchidere banuiesc...)

Share this post


Link to post

Uitandu-ma pe net, am observat ca toate alarmele cu inchidere (pana si cele de 1.500.000) au "standard" functie deschidere portbagaj din telecomanda, inchiderea geamurilor electrice la armare, inchiderea usilor la pornirea de pe loc.

 

:o fftopic: A mea vine luni :D

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Da, şi a mea are opţiunea asta, dar din moment ce nu am geamuri electrice...

 

Oricum, alarma mea are o chestie care nu prea îmi place referitor la ridicarea geamurilor din telecomandă: "bagă" curent ori 2 secunde, ori 20 de secunde, ceea ce mi se pare ori prea puţin, ori prea mult în cazul în care se foloseşte opţiunea asta. Interval de mijloc nu există, asta e rău.

Share this post


Link to post

Haideti cei cu STD. Nu pot sa cred ca numai Lao, Moshu si cu mine incercam sau am incercat sa ne punem geamuri electrice sau inchidere centralizata pe STD. Asteptam pareri. :-?

 

P.S. Rog moderator ul/ii sa modifice topic-ul in "Geamuri electrice, Alarma, antena electrica etc. pentru Cielo Standard". Daca se poate desigur. Thanks. [-O<

Share this post


Link to post

Vezi tu Cielofan, am vorbit eu la reprezentanta. Costa foarte mult (nu mi-au dat o cifra) deoarece se schimba multe in interiorul portierei, de exemplu macaralele. Mi s-a spus ca nu merita efortul, cu banii astia pot face un tunning mai util. Nu este vorba numai de cablajul electric pentru comanda. De asemenea avand in vedere ca se desfac portierele bucati (aproape), bat pariu ca manopera te indoaie. Numai pentru inchidere si alarma se lucreaza vreo 3-4 ore. Daramite pentru mecanismul de comanda a geamurilor...

Daca a facut-o cineva totusi, astept replay. :) >-

Share this post


Link to post

Am gasit pe autodaewoo.ro (de fapt mi-a trimis cineva de acolo un mail cu tot ce am nevoie pentru geamuri electrice). Astea sunt componentele:

 

-comanda deschidere geam 105 ron

-macara geam fata 2x36 ron

-macara geam spate 2x26 ron

-motor macara geam 4x100 ron

-cablaj usa fata 2x62 ron

-cablaj usa spate 2x30 ron

 

Total 815 lei. Fara montaj.

Share this post


Link to post

Cielofan, dacă ai răbdare câteva zile îţi pot da şi eu nişte preţuri pentru astea de mai sus. Să-l întreb pe cel de la care iau eu piese la ce preţ le aduce.

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

salut baieti. din fericire eu am deja 4 geamuri electrice asa ca nu ma pricep la cablaje, macarale si nebunii. pot sa va spun insa ca majoritatea alarmelor ofera functia de inchidere a geamurilor la armarea din telecomanda. deci...ele au suport pentru asa ceva...ideea e ca tre sa mai dati niste bani pe niste module care fac treaba propriu zisa...care din cate stiu eu nu se livreaza cu alarmele cat de cat normale (nu vorbesc de UNGO sau altele scumpe). pretul pt un asemenea dispozitiv e pe undeva la 1 milion pt toate geamurile fara montaj.

Share this post


Link to post
Cielofan, dacă ai răbdare câteva zile îţi pot da şi eu nişte preţuri pentru astea de mai sus. Să-l întreb pe cel de la care iau eu piese la ce preţ le aduce.

 

ok. no problem. Oricum nu ma grabesc. Asta ramane un proiect de viitor, dar vreau sa ma pregatesc din timp, sa stiu la ce trebuie sa ma astept :D

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Nu-ţi mai spun preţurile că te sperii. Ia de la tine mai bine. Dacă mă hotărăsc să-mi pun şi eu o să te rog să-mi trimiţi şi mie, dacă vrei. ;)

Share this post


Link to post

Ok. No problem. Intra totusi pe www.autodaewoo.ro totusi, da-le un mail sa vezi exact despre ce este vorba.

Share this post


Link to post

am avut ghinionul (sau norocul) sa se buleasca (sic!) macaraua de geam de pe stanga fata :wallbanger:

am zis ca-i momentul sa pun macar la sofer geam actionat electric: suma de 850 RON m-a descurajat, dar am gasit la un Nea Caisa, un arab ce aduce din import piese Daewoo, reperele necesare, la un pret cat de cat bun, sau asa cred eu :-?

 

macara sh 20 RON

motoras sh 50 RON

set butoane noi 70 RON

fata de usa sh 80 RON

------------------------------

220 RON pentru o singura usa. mie imi trebuie sa fata de usa, ce am eu pe masina acum nu se preteaza la geam electric :wallbanger:

 

am mai gasit :

 

oglinda laterala 85 RON (nu stiu daca-i noua sau sh)

lampa semnalizator aripa 10 RON (nou)

 

de cablaje nu am mai intrebat, astea si montajul pe masina le fac singur.

Cred ca la cerere, face si montaj.

Edited by freemind

Share this post


Link to post

Geamuri electrice: stiu ca pretul e undeva la 110euro + tva per bucata. Pana la urma am renuntat. Am preferat sa dau banii pe un sistem audio mai bunicel. (HU VDO Dayton + difuzoare Hertz)

Ma gandesc insa din ce in ce mai serios la retrovizoare incalzite electric si la proiectoare.

Ultimul "tuning" au fost "buzunarele" in portierele fata. ~750.000 ROL amandoua cu montaj cu tot.

Share this post


Link to post

ai gasit oglinzi incalzite care sa se potriveasca la Cielo? nu m-a interesat subiectul pana acum, da` mi-au ciordit :spumelagura: oglinda de pe stanga, iar daca tot trebuie sa cumpar...

Share this post


Link to post
220 RON pentru o singura usa. mie imi trebuie sa fata de usa, ce am eu pe masina acum nu se preteaza la geam electric :wallbanger:

 

Te contrazic. nu iti trebuie fata de usa. Daca iti pui geamuri, comanda pentru geamuri va fi exact ca la Executive-ul actual. Adica pe centru (undeva langa frana de mana).

 

Vezi ca am scris eu mai sus exact cat costa un "kit original" de geamuri. Din magazin 815lei. www.autodaewoo.ro

Iar daca vrei ptr un singur geam 198lei (macara, motor, cablaj), nu trebuie cumparat decat un simplu buton (probabil de la orice masina cu geamuri electrice), pe care il poti monta oriunde.

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...