Jump to content

Recommended Posts

Da radioul este cel original am si codul. Dupa cate inteleg eu trebuie sa scot borna + de la baterie apoi o pun la loc si introduc codul la radio nu?

Share this post


Link to post

daca scoti borna de la baterie o sa trebuiasca sa faci si resetul ECM etc etc , dar eu te sfatuiesc sa scoti rama de la casetofon scoate casetofonul scoate mufa lasal 2 minute pune inapoi totul atentie prima data dupa ce ai pus alimentarea ati apare sa introduci banda dai 2 abea dupa asta introduci codul aparatului .Spor la treaba  <img src= )">

Share this post


Link to post

Valisoft, da n-o fi mai simplu sa scoata DOAR siguranta de la radio ?! Zic si eu ... Daca cuiva i se pare mai simpla metoda cu siguranta sa scota de pe randul din stanga prima siguranta de sus sau ultima de jos, nu mai retin exact care este. Si e vorba de sigurantele din interior aflate pe stalpul fata stanga, la picioare.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

daca scoti borna de la baterie o sa trebuiasca sa faci si resetul ECM etc etc

Reset la ECM insemna a intrerupe alimentarea si a realimenta dupa minim 10 sec. Pentru reset este suficient atat. Etc, etc reprezinta alta poveste de succes care nu este obligatorie dupa ce relegi bateria la instalatia masinii.

Share this post


Link to post

Smailmiami eu am luat in calcul si daca omul nu stie care siguranta 10000001.gif iar pentru Tolin in 10 sec nu se reseteaza radiocd-ul deoarece are o serie de condensatori pe alimentare care tin curent suficient pentru memoria eprom din aparat de minim 1min 10000001.gif si daca scoti bornele bateriei automat o sa trebuiasca sa faci reset idle learn si implicit invatarea valorilor de lucru si a parametrilor de functionare a ECM-ului iar functionarea masinii fara stabilirea corecta a acestor valori duce implicit la consum de carburant peste limitele normale etc etc ..

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

1- EPROM-ul este o memorie non-volatila, se sterge cu raze ultraviolet;

2- variabilele se tin in memorii volatile;

3- procedura de idle learn se aplica, doar, cand ECM-ul nu poate mentine turatia de ralanti la pornirea la rece;

4- invatarea parametrilor se poate face cand vrei sa impui alt stil de mers;

5- toate cele 3 proceduri n-au legatura intre ele, faptul ca ele pot fi aplicate consecutiv tine de context si nu sunt obligatorii, se aplica de catre cei care au inteles ce fac fiecare in parte, motiv pentru care nici nu figureaza in manualul de utilizare;

6- cand nu cunosti, nu te apuci sa alarmezi lumea.

Share this post


Link to post

3- procedura de idle learn se aplica, doar, cand ECM-ul nu poate mentine turatia de ralanti la pornirea la rece;

Sustin, si eu am dat bateria jos de o mie de ori de pe masina si n-am facut IdleLearn-ul cand am pus-o la loc, iar motorul si relantiul au mers perfect. Singura data cand am apelat la IdleLearn a fost la masina unui prieten care a cumparat un IAC chinezesc care venea din fabrica deschis mult si tinea turatia cam la 4.000 rpm si nu vroia sa o corecteze nici in ruptul capului. Am dat jos borna cam 1-2 minute, am facut IdleLearn-ul, motorul a pornit in 1500 rpm si s-a reglat imediat turatia.

Share this post


Link to post

"1- EPROM-ul este o memorie non-volatila, se sterge cu raze ultraviolet;"(corect dar sa omis cazul in care ar putea avea o memorie tampon care este o memorie volatila )

"2- variabilele se tin in memorii volatile;"(corect de unde vine si numele de memorie tampon care se pot gasi si in epromuri cu aplicatie larga sau mai pot fi montate si separat de ele)

"3+4-procedura de idle learn se aplica, doar, cand ECM-ul nu poate mentine turatia de ralanti la pornirea la rece;"(Se recomanda a se "provoca" un reset ECM in urmatoarele situatii:

- dupa achizitionarea masinii: daca masina e noua, regimul de functionare de la iesirea din fabrica si pana la iesirea din curtea dealerului este foarte diferit de cel in care veti folosi in mod normal masina (multe porniri cu parcurgerea unor distante foarte scurte, condus oarecum "violent", etc.); daca masina e SH, cu siguranta nu prea stiti cum a condus-o fostul proprietar (sau utilizatorul/utilizatorii);

- la trecerea pe un nou tip de benzina: in principiu este vorba de schimbarea cifrei octanice, dar chiar si a producatorului; in plus, asta nu se aplica pentru alimentari sporadice, ci doar atunci cand chiar ne-am hotarat sa facem o schimbare (de exemplu: "nu mai vreau CO98, de ce sa dau bani in plus, pun CO95" );

- la modificarea pozitiei comutatorului CO: daca ati scos sau pus la loc jumperul pentru stabilirea cifrei octanice a benzinei folosite

- schimbarea regimului de functionare: daca de exemplu vreti sa plecati la mare, dupa ce v-ati "tarat" prin oras vreo 6 luni (de la excursia la munte, din iarna); in tot acest timp ECM a "invatat" niste valori de lucru care nu au nimic de-a face cu ce-l asteapta in sejurul ce urmeaza;

- "de intretinere", bi-anual, la inceputul primaverii si sfarsitul toamnei, de dorit inainte de un drum mai lung

5- toate cele 3 proceduri n-au legatura intre ele, faptul ca ele pot fi aplicate consecutiv tine de context si nu sunt obligatorii, se aplica de catre cei care au inteles ce fac fiecare in parte, motiv pentru care nici nu figureaza in manualul de utilizare;(................)

6- cand nu cunosti, nu te apuci sa alarmezi lumea (eu consider totusi ca forumul acesta sa infiintat pentru a discuta diferite probleme legate de aceasta masina si nu numai iar de alarmat nu cred ca am alarmat pe nimeni )

Toate acestea fiind spuse consider acest subiect inchis si nu vreau sa ma contrazic cu nimeni pe aceasta tema :P

Edited by valisoft

Share this post


Link to post
daca scoti borna de la baterie o sa trebuiasca sa faci si resetul ECM etc etc ...

Eu nu fac disputa pe aceasta tema, pentru mine sunt foarte clare cele 3 proceduri si nu le amestec, eu am corectat afirmatia de mai sus. Pe mine nu ma intereseaza personalizarile, deci, nu conteaza cine a facut-o, importanta era valoarea (adevarat sau fals).

Share this post


Link to post

Gata am rezolvat problema asa cum ati discutat am scos sigurantele 1 si 9 din primul rand de sub butonul de deschidere al capotei si intradevar radioul s-a resetat si am pus frecventa corecta . Am gasit si antena asa ca acum masina e completa . Va multumesc

Share this post


Link to post

Buna , am achizitionat recent o leganza si are mici probleme zic eu , citeodata se tureaza singura la 2000-3000 de ture si nu revine la relanti numai daca opresc motorul si pornesc din nou acelasi lucru il face si cind este pe gaz si alta problema pe care o are se aude ceva troncanit la pompa de servo la compresorul de clima sau la role nu stiu exact dar din directia aia se aude .

Poate sa imi spuna cineva care ar fi rezolvarea acestor probleme , ii prima mea legantza si nu sint prea familiarizat cu masina.

Share this post


Link to post

Salut si bun venit pe topicul asta.

 

Din cele spuse de tine se pare ca masinuta ta are nevoie de o revizie generala. Oricum asta era primul lucru pe care trebuia sa il faci ! Ca idee, schimba ulei, filtre, tot ce tine de distributie, curele (cea mare), bujii, fise bujii. Poate unele nu trebuie schimbate insa macar fa-le o revizie ca lumea.

 

Pentru faza cu turatul aiurea va trebui sa ii faci o curatenie seriosa la corpul clapetei si IAC. Gasesti o groaza de informatii pe forum. Dupa curatare, un reset la ECM si un Idle Learn, subiecte despre care iarasi gasesti un morman de informatii.

 

... alta problema pe care o are se aude ceva troncanit la pompa de servo la compresorul de clima sau la role nu stiu exact dar din directia aia se aude ...

Daca nici tu nu stii exact care e sursa zgomotelor, cum vrei sa iti dea cineva solutii :scarpin: ??????? Fiind prima experienta cu o Leganza, eu ti-as recomanda sa o duci intr-un service care se ocupa si de Daewoo. O scanare a ECMului ar fi binevenita la inceput de drum :)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Poate fi intinzatorul de la cureaua de accesorii.

Share this post


Link to post

Sal din nou , mi-am facut timp si m-am uitat mai atent pe la motor , am descoperit de unde se auzea troncanitu lipsa lichid de servo in borcan si facea galagie pompa 10000001.gif astazi o sa curat corpul clapetei si IAC , daca o sa mai intilnesc ceva probleme o sa va cer sfaturi .

Share this post


Link to post

Este elementar ca in primul rand sa verifici lichidele la o masina. Ai scurtat serios viata pompei de servo daca ai mers fara lichid.

Share this post


Link to post

Am revenit , am schimbat distributia ulei filtre , cam tot ce trebuia schimbat am curatat clapeta de acceleratie am schimbat IAC-ul , senzoru de la clapeta de acceleratie , toate furtunele de vacum si tot ramine turat motorul la 2000-3000 de ture , daca merg normal pina in maxim in 2500 nu ramine turata daca depasesc 2500 de ture in sus ramine turata la 2-3000 si nu isi revine pina nu opresc motorul si repornesc , ce ar putea fi ?

Share this post


Link to post

Dupa schimbarea IAC-ului un reset idle learn ai facut ? daca nu te sfatuies sa il faci iar daca nu revine la turatia normal te sfatuiesc sa mergi la un service sa puna testerul pe ia sa vada de unde e buba pot fi mai multe chestii legate de turatie (senzor TPS reglat incorect , pozitia incorecta a clapetei de acceleratie, etc etc)

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

Senzorul pozitie clapeta (TPS) a fost schimbat, dar a fost reglata tensiunea generata la clapeta inchisa (din prinderea sa, cu motorul oprit) ?

Share this post


Link to post

Buna dimineata tuturor.

Problema mare la masina mea, cel putin asa a zis mecanicul; adica: dupa problema cu bujiile, care le-am schimbat, a pornit, dar avand benzina in baia de ulei, nu am mers cu ea; si asta timp de doua luni, timp in care am pornit-o doar de trei ori: atunci cand s-au schimbat bujiile,a stat ceva timp pornita pe loc, motorul mergea corectam facut 2km cu ea, mi s-a aprins becul la ulei si am lasat-o in parcare, a doua oara s-a vad daca a murit bateria, dar a pornit si dupa ce a inceput sa se incalzeasca s-a aprins becul de ulei si am oprit-o, iar a treia oara acum 3 zile cand a trebuit sa o duc la service pentru schimbul de ulei; am mers iarasi cam 2 km pana acolo (s-a aprins becul iarasi), am schimbat uleiul, dar surpriza, s-a stins becul destul de greu, dupa 1-2 minute, motorul fiind la relanti, dupa care s-a stins, iar la intoarcere, s-a aprins din nou si asa a ramas. Motorul se aude jalnic, dar isi tine relantiul. Cel care mi-a schimbat distributia cand am luat-o si care a vazut-o, mi-a zis ca motorul e dus si ca ma costa cam 2500 RON cu manopera cu tot sa il fac. De mentionat ca martorul check engine nu mi s-a aprins niciodata.

Orice sfat primit este binevenit. Va multumesc.

O zi buna.

Share this post


Link to post

Ai reusit sa termini linia cel mai probabil, cine stie cat ai mers tu cu ea cu amestec de benzina cu ulei... :( Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa dai jos baia si sa evaluezi starea cuzinetilor. Problema este ca, daca zici ca se aude jalnic, cel mai probabil acestia sunt topiti... Ca sa stii cam ce are masina, imagineaza-ti ca fara ungere poti avea pagube asa: Arbore cotit+cuzineti, segmenti, camasi, eventual si pistoane, axa cu came. Acestea sunt pagubele standard in astfel de situatii..

Share this post


Link to post

Multumesc frumos pentru raspuns; sincer, de mers am mers, exact cat am zis, nu as avea nici un motiv sa ascund ceva, ca si la doctor, este bine sa ii spui exact ce ai facut sa stie ce tratament iti da. Dar daca este adevarat ceeace imi zici, inseamna ca naspa rau...

Share this post


Link to post

Ai mers cat ai zis din momentul in care ai aflat ca ai benzina in ulei, dar mai inainte? Cine stie cat ai mers tu cu uleiul contaminat pana ai descoperit problema...

Share this post


Link to post

Uite, sa iti zic mai exact cum a inceput toata povestea: a inceput sa porneasca in 3 cum se spune; a facut asta de cateva ori, dupa care isi revenea, in cateva minute (1-2),ca sa zic asa (relantiu rotund); la ultima pornire, nu si-a mai revenit; a trebuit sa ajung acasa (tot distanta scurta cum spuneam mai devreme), am parcat-o, dupa care dimineata nu a mai vrut deloc sa mai porneasca pentru ca intamplator a murit si bateria; am tot incercat sa o pornesc, cu cabluri/alta baterie, tot nu a mers; bun, am schimbat bujiile, a pornit, greu cei drept, prima data i-am dat la automat fara bujii ca sa arunce afara benzina nearsa, apoi a pornit, martorul de ulei nu a zis nimic, a stat pornita 15-20 minute, am mai oprit-o, am pornit-o imediat, am oprit-o iarasi, dupa care am facut exact ce am scris mai sus. In tot acest timp pana la prima plecare, nu am vazut becul aprins la ulei. Aseara, am tras joja de ulei, nepornita fiind de vineri, am vazut uleiul la nivel si am mirosit sa vad daca se simte ceva benzina. Nimic. Mai trebuie sa mai spun, pe care acum cred ca o pot considera greseala, ca uleiul de este acum in ea, este Daewoo 10W30; scrie pe el ca merge si la Leganza. Sa fie oare cumva si asta o cauza?.

Multumesc frumos.

 

As mai adauga ceva: am avut o problema cu sorbul de ulei, acum cativa ani care se infundase; nu au avut sa il inlocuiesc; l-au ars, l-au curatit, asta in service si de atunci a mers fara nicio problema; explicatia lor a fost ca se colmatase, datorita faptului ca anterior, la vechiul proprietar, masina mai mult a stat decat a mers. Sa se fi intamplat si la mine acelas lucru acum, in aceste 2 luni de stationare. Cel care s-a uitat la ea la un moment dat zicea ca nu ajunge ulei in rampa..

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Uleiul ala e bun, dar pentru un motor bun. Altfel, pentru un motor uzat este prea subtire si ii face mai mult rau decat bine. Cand spui ca mege jalnic la ce te referi ? Se aud batai ? O posibilitate mica ar fi sa nu fie senzoru de ulei bun, dar slabe sanse sa fie asta cauza. Mai bine cauti un motor la dezmembrari, cred ca iesi mai ieftin.

Share this post


Link to post

Uleiul ala e bun, dar pentru un motor bun. Altfel, pentru un motor uzat este prea subtire si ii face mai mult rau decat bine. Cand spui ca mege jalnic la ce te referi ? Se aud batai ? O posibilitate mica ar fi sa nu fie senzoru de ulei bun, dar slabe sanse sa fie asta cauza. Mai bine cauti un motor la dezmembrari, cred ca iesi mai ieftin.

 

Multumesc si tie pentru raspuns; batai nu se aud de niciun fel; cand spun ca merge jalnic, ma refer ca merge tacanind, cum era la dacie pe vremuri cand ii bateau tachetii, sper ca m-am exprimat corect; ce inseamna ca pret un motor secondhand?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...