Jump to content

Recommended Posts

Multumesc si tie VAXXI: babeste, nu am incercat, desi am avut la dispozitie o alta baterie, de la un amic, dar nu m-am gandit. Bateria inca mai era in regula ultima data, dar a obosit-o. O sa dau o scanare dupa cum mi-ai zis sa vad ce zice si dupa cum spuneam sa iau legatura cu cineva sa pun scanner-ul pe ea. Pana atunci insa sa fac rost de o baterie. La noi (la romani) parca este un facut: necazurile nu vin singure niciodata; m-a prins de sarbatori si fara bani alocati pentru ea.

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Pai la ce tester sa te duci daca nu porneste?. Poate doar sa vezi ce erori are stocate desi nu stiu cat te ajuta.

 

Babeste cum zicea colegul mai sus,vezi daca "benzineste si scanteieste" inainte de tester. Una din ele sigur nu face. Asculta pompa de benzina daca misca alea 2 secunde cand pui contactul, dupa care treci la aprindere fiindca e mai simplu si sunt sanse mai mari sa fie de acolo.

 

PS. La multi ani! ;)

Share this post


Link to post

nu e neaparat sa se auda pompa ..de ex. la mine cand pun contactul nu se aude , dar de verificat daca ajunge benzina se poate verifica altfel : vezi ca pe rampa de la injectoare ai o supapa ,apasa pe ia daca ai benzina acolo pompa nu are nimic daca nu ai pune contactul si imediat verifica din nou daca acum ai benzina acolo vezi ca e posibil si unul din injectoare sau chiar mai multe sa nu inchida complet si uda bujiile de unde vine si vorba de inecat :D , iar daca nu ai benzina acolo nici dupa ce ai pus contact clar pompa ( sigurante cablaj etc )oricum referitor la pornire sunt multe cauze dar trebuiesc verificate pe rand 1. aprindere 2. alimentare 3.restul( care deja se complica treaba)  <img src= (">

 

 

Share this post


Link to post

Cel mai simplu mod de a verifica starea pompei e prin deconectarea furtunului de tur din rampa, pus capatul intr-o sticla si dat la automat.

Alte verificari:

-sigurantele de la tabloul din compartimentul motor;

-aprinderea;

-chiar si o alarma poate cauza anumite probleme;

-injectoare;

-posibil, insa in cazuri rare, contactul (fie partea electrica sau mecanica).

 

Daca toate sunt ok, atunci poate fi ceva mai complicat. Insa, de obicei, problema se afla printre cele mai sus amintite. De exemplu, eu am pornit o Honda care a stat 8 ani (avea 3 injectoare blocate). Plus o Leganza nepornita de 2 ani (pompa benzina defecta + alarma nefunctionala).

Share this post


Link to post

Buna dimineata tuturor.

Am pus bateria pe un redresor auto aseara timp de cateva ore (trei). Am fost curios sa vad daca si-a revenit (bateria), am pus-o pe masina, am dat la automat si are curent; defapt i-am dat mai multe automate si se vedea clar ca are curent. De pornit nu a pornit insa. Continuam investigatiile.

O zi placuta.

Share this post


Link to post

Buna dimineata tuturor.

Am pus bateria pe un redresor auto aseara timp de cateva ore (trei). Am fost curios sa vad daca si-a revenit (bateria), am pus-o pe masina, am dat la automat si are curent; defapt i-am dat mai multe automate si se vedea clar ca are curent. De pornit nu a pornit insa. Continuam investigatiile.

O zi placuta.

 

salut

scoate o fisa de la bobina si vezi daca are scanteie (tii fisa departata de bobina cam 1cm ),daca are scanteie problema poate sa fie de la pompa de benzina(sa nu functioneze sau sa nu aiba presiune suficienta) sau de pe la injectoare, iar daca nu are scanteie atunci ==senzor vibrochen, bobina inductie...

---dar inainte de toate incerca si cu a 2 cheie

 

bafta

Share this post


Link to post

A doua cheie??..sunt asa de inteligente masinile noastre? Nu stiu sa aiba chip in cheie, dar nu vreau sa contrazic, daca primesc un sfat. De regula nu imi place sa contrazic. Nu m-am gandit, este o idee.

Multumesc.

Share this post


Link to post

cred ca colegul nostru se referea la cheie nu ca cip ..ci ca integritate a cheii in cazul in care ar fi vb. de contact, bine ca si cipul are treaba lui daca e terminata bateria din el imobilizatorul nu ti mai da comanda la demaror si implicit nu mai porneste masina dar la tine nu este cazul deoarece la tine demarorul merge si invarte motorul

 

dar vorbaria multa saracia omului ...asa ca pune mana si verifica daca ai scanteie daca ai benzina si cum arata bujiile dupa care mai vorbim :D

Share this post


Link to post

daca e problema de cheie (imobilizator) motorul invarte dar nu va avea scanteie si semnale catre inj si automat nu va porni

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Ziua buna tuturor.

S-a spart gheta; cu bujii schimbate, peripetii nu fara importanta si cu multa rabdare a pornit. Meseriasul a umblat, imi spunea el si la IAC, despre care zicea ca se deplasase prea mult; imi spunea ca nu are compresie (banuiesc ca de la benzina din baie si uleiul care s-a facut varza)dar dupa nu stiu cate automate, unele date fara bujii ca sa arunce afara benzina nearsa, a pornit, destul de greu totusi.La inceput nu isi tinea relanti-ul, s-a incalzit si parea ca este in regula. Omul m-a lasat cu ea pornita, vazand ca merge si a plecat. Am oprit-o dupa ce s-a incalzit bine si i-am dat iarasi la automat; surpriza: nu pornea fara pedala de acceleratie putin calcata si cu trepidari, dupa care in cateva zeci de secunde, accelerata pana in 2000 de ture, isi revenea; i-o fi dat prea mult aer, m-am gandit. I-am refacut setarile ECM ca la manual si am zis sa o plimb putin cu putina forja. Greseala. Uitasem ca uleiul este varza si dupa cateva schimbari de viteze la 3000 de ture, bec ulei aprins. Am ajuns in parcare, am oprit-o dar mergea trepidat. I-am dat iarasi la automat, fara pedala si...a pornit bine. Banuiesc ca si-a refacut IAC-ul singura, iar trepidatul vine de la o bujie, care posibil sa o fi udat. Ramane sa ii schimb uleiul si sa o las sa mearga la relanti; banuiesc ca o va lua rotund.

Peripetii: una dintre bujii s-a retezat de langa hexagon, am crezut ca mor, iar la alta s-a rupt o bucata din ceramica; nu apucase sa o scoata; inteligent totusi: a pus putina vaselina pe capatul unei surubelnite, a agatat-o si a scos-o. Daca apuca si intra in capul pistonul..om ma faceam. Bine ca am scapat totusi ieftin, i-am pus bujii NGK, dar cu un singur electrod. La ora aia tarzie nu am mai stat sa mai caut. Asta este.

Share this post


Link to post

Ai grija totusi cu uleiul ala ...

Share this post


Link to post

Ai grija totusi cu uleiul ala ...

 

Ma gandesc sa nu o mai pornesc pana nu ii schimb uleiul..chiar daca moare bateria; o mai pun pe rederesor, o mai descant...

Share this post


Link to post

In sfarsit mi-am luat Leganza masina la care am visat de mult dar nu prea am putut de gura sotiei asa ca am avut intai CIELO si apoi am luat OPEL ASTRA easytronic amandoua noi. Apoi am dat CIELO si acum 2 saptamani am cumparat un DAEWOO LEGANZA din 1999 . Daca stie cineva de istoricul acestei masini va rog sa-mi comunice detalii. Nr este NT-99-ASO o sa o inmatriculez in cateva zile pe numele meu. Cateva probleme a avut , pompa de spalare a parbrizului de schimbat , toba finala de schimbat. Mai am antena care nu se misca usa din stanga nu se deschide dinauntru. Caldura nu prea merge . Alte probleme nu am vazut pana acum dar e masina pe care am vrut-o si pe care vreau sa o tin pana o sa si dea duhul adica cel putin inca 9-10 ani chiar daca trebuie sa schimb totul la ea .

Va rog mult daca cineva stie despre masina ceva sa-mi spuna daca a fost lovita caci cel de la care am luat-o se jura ca nu .

 

Va multumesc

Share this post


Link to post

Pai ce te-ar mai ajuta acum dupa ce ai cumparat-o, si vad cu pasiune? La americani stii cum se spune la nunta: "daca cineva are ceva de zis, sa zic acum sau sa taca pt totdeauna".

Share this post


Link to post

Da in mare ai dreptate dar asta asa pentru mine ca sa stiu exact ce bani am de bagat in ea si daca pot fi in siguranta cu ea sau sunt un pericol pe sosea caci desi inainte sa o cumpar i-am facut ITP (fara spaga ) vreau sa siu ce defecte ascunse are (asta daca stie cineva istoricul ei) . Cred ca totusi o sa ma duc cu ea la calculator la Autovit sa ma conving ca acum dupa ce am luat-o nu mai au de ce sa ma minta aia ca gata daca e m-am pacalit ( sper sa nu ca-mi place masina)

Share this post


Link to post

Lasa autovitul! Cumpara-i kit de distributie, pompa de apa, ulei bun, filtre, antigel, lichid de frana, bujii, mergi la un mecanic priceput sa le schimbe si sa verifice bucsaraia si starea motorului. Restul, daca pui pasiune si bani, le faci. Daca zici ca ai luat ITP-ul pe bune, masina e buna, nu da noxe, nu are jocuri in directie, are frane etc. Asa ca limiteaza-te la schimbul fluidelor de lucru, al consumabilelor si al distributiei, verifica sa fie OK din punct de vedere al sigurantei traficului si bucura-te de masina :)

Share this post


Link to post

Multumesc.

 

Mai am de schimbat kitul de distributie (desi cel de la care am luat-o zicea ca la schimbat la 85000 , masina are 135000 dar il schimb), pompa de apa si bujiile. Am schimbat placutle de frana si lichidul . Bineinteles primul lucru pe care l-am schimbat a fost uleiul de motor si filtrul si uleiul la cutie. Mie imi era frica ca un "mecanic"mi-a zis ca daca a fost lovita grav poate deveni instabila pe sosea la viteza mai mare de 110 km/hr de aceea am intrebat daca stie cineva de istoric. Dar la ITP nu i-au gasit nimic altceva decat valoarea lambda mare am vrut sa schimb sonda dar mi-au spus ca ar fi aparatul lor de vina ca daca sonda ar fi stricata nu ar sta in ralanti la 840 de ture.

Share this post


Link to post
... valoarea lambda mare am vrut sa schimb sonda dar mi-au spus ca ar fi aparatul lor de vina ca daca sonda ar fi stricata nu ar sta in ralanti la 840 de ture.

Ce legatura are turatia de ralanti cu sonda Lambda ?

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos :) >-

Intre 85.ooo Km. si 135.ooo Km. sunt 50.ooo Km. deci nu pierzi nimic schimband distributia, din contra.

Edited by Jorj

Share this post


Link to post

Nu stiu asa mi-au spus asa spun si eu . Au zis ca daca ar fi defecta in ralanti ar fluctua turatia la motor. Nu ma pricep de aceea cer pareri avizate daca sa o schim sau nu

Share this post


Link to post

sonda nu are treaba cu relantiul de el se ocupa valva IAC , sonda lamda vede amestecul de oxigen din gaze si in functie de asta ECM modifita timpul de injectie din aceasta cauza poate aparea un consum mare de carburant si noxe peste limita admisa iar la tine daca au iesit gazele ok sonda e buna , sa o stapanesti sanatos

 

aa si inca ceva din '99 mi se par cam putini km cati proprietari a avut masina daca nu se vede pe carte (asta se poate face sa nu apara) poti verifica la inmatriculari sau la RAR cu ceva cunostinte , dau sfatul asta deoarece eu am patit-o 20000000.gif pe carte unic proprietar iar dupa mai multe investigatii am descoperit ca masina mai fusese inmatriculata in vreo trei judete deci eu eram al patrulea fraier 20000001.gifsi real masina avea peste 300mii iar pe bord arata 140mii si chestia asta se poate verifica mergi la meseriasi si ati spun daca a fost dat bordul jos si daca au fost modificati km, iar cu o analiza mai amanuntita a caroseriei se poate vedea daca a fost lovita , se poate vedea si daca a avut impact lateral sau frontal si garvitarea lui ,daca in urma accidentului a rezultat modificarea trigonometriei caroseriei si a trenului de rulare

Sau daca dispui de timp liber caroseria o poti verifica personal chiar daca reparatiile au fost facute super bine si nu se vad cu ochiul liber si anume vezi in manualul de raparatii de la Leganza (si anume mai exact in manualul de al caroserie)ca are o schita exacta a caroseriei cu dimensiuni si unghiuri , inarmeazate cu cateva instrumente si spor la treaba (dupa ce ai sa vezi manualul ai sati dai seama la ce ma refer )

Iar ca sa nu mai cauti tu manualul vezi ca ti l-am trimis eu pe mail

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

Multumesc mult,

 

Se poate sa fie la fel caci pe CI apare un singur proprietar (ultimul ) dar scrie pe ea ca e duplicat. Am schimbat toba finala si acum a cazut toba din mijloc daca stiam le schimbam pe toate de la inceput dar nu mi-au zis ca e terminata. Am fost la magazin si am cerut placute de frana de fata si cand am ajuns la service erau de spate asa ca le-am schimbat pe spate trebuie saptamana asta sa ma ocup de inmatriculare abia dupa aceea sa ma mai ocup de reparatii . Daca mai am probleme sper sa nu caci masina imi place mult stai foarte comod in ea si bineinteles persoana care sta in spatele soferului are loc destul nu ca la OPEL ASTRA

Share this post


Link to post

mie ami zici de confort 10000000.gif eu unul am barca mea de 3 ani si sunt ff multumit de ea , iar daca nu sunt curios la ce bani ai luato

referitor la CI se pot face magarii si anume se da cartea pierduta plateste amenda si i se elibereaza alta cu proprietarul actual dar daca se verifica in baza de date se vede toata transhumanta masinii 40000000.gif24000000.gif

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

Am luat-o destul de ieftin la 2500 de euro . Am socotit ca chiar daca mai bag 1000 de euro acum in ea tot ies bine . Daca nu am probleme mari cu ea (schimbat motor sau ceva ascuns pe la directie ) pana la vara o tin mult timp de acum inainte. Acum si nevasta e fricita ca are masina calalta numai pentru ea. In martie vreu sa ii pun GPL asta dupa ce rezolv toate mici le probleme inerente unei masini vechi. Una peste alta eu sunt multumit de ea .

Share this post


Link to post

mirceam2, uite ce-ma gasit pe net: http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q=NT-99-ASO&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=&aq=f&oq=&fp=be9af916b78a99f

acceseaza adresa asta si vezi primul link, cel cu AUTOSIG; am intrat si eu, dar nu am gasit amanunte; merita, zic eu, sa faci un drum pana acolo, ca vad ca ar fi ceva legat de nr masinii si "LEG"; poate afli ceva.

Bafta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...