Jump to content

Recommended Posts

Apropo de frine ...am schimbat discurile de frina pe fata...chiar fff usor , m am uitat la placute sunt uzate 50%, m a invat maestrul Salex ce sa le fac si s a rezovat.

Pe spate in schimb dupa ce am fost la service ...si mi au reglat frina de mina , exact ca lui Radu (Mister), tinea la al 4 lea dinte dar se incingea o roata pe spate.Prin metoda ..desfa si mai slabeste frina de mina din cabina pasageri ..s a mai inmuiat putin . Am schimbat placutele si pe spate SL Ferodo ., cea care era putin infrinata era fier pe fier , cealalata era ok . Acum cu frina mai slabita nu se mai incinge nimic,

O bila neagra pentru service ul din Pantelimon .Acum frina de mina tine bine .Daca merg cu spatele tine 75%, dar data o trag si plec cu fata e ca si cum nu as fi tras o .Aveti idee unde trebuie umblat? mai am un an pana la ITP dar e bine sa fie facuta .Multumesc si numai bine

Merci inca o data Salex. Si ma gandesc serios sa i pun GPL.

Share this post


Link to post
Stanga: M - 96183106, A - 96183098, Dreapta: M - 96183107, A - 96251154. Sunt diferite, iar la prima vedere vei observa ca alea pentru automata sunt mai scurte decat cele pentru manuala.

Intr-adevar, cele pentru automata sunt diferite. Am putut constata astazi in timpul procedurii de conversie al transmisiei. Maine sper sa fie gata intreaga operatiune si sa ma pot bucura, in sfarsit, de "noua" masina :) .

Share this post


Link to post

Gata !! De astazi, Leganza "II" circula pe strazi cu o cutie manuala  <img src= "> . Procedura de conversie a decurs destul de bine si rapid, bineinteles, datorita unor mecanici de nota 10 si a sefului de service Perju Octav, carora le multumesc si pe aceasta cale.

Share this post


Link to post

la Leganza mi-a apărut o problemă:

indicatorul nivelului de benzină a murit după ce am alimentat.unde se află?m-am uitat sub rezervor...nimic.nu-i ca la Espero?

am căutat siguranţă,ceva...nimic...

un sfat?

Share this post


Link to post

Daca nu ma insel, este sub perna spate.

Share this post


Link to post

păi acolo este pompa de benzină...

Share this post


Link to post

Pai tot acolo e si indicatorul de nivel.

Share this post


Link to post

aaa...pompa şi indicatortul sunt corp comun...am pus-o dacă nu se poate repara,nu?

pot să verific cumva dacă este pompa sau indicatorul din bord?

pot repara ceva la pompă?

Share this post


Link to post

Scoti pompa, identifici bine firele si pui la masa firul care duce la indicatorul de bord. Pe vremuri mai verificam indicatorul de rezervor si cu un bec de putere mica. La Leganza nu am incercat, nu sint sigur ca merge desi normal ar fi sa mearga.

Share this post


Link to post
Cat te-a costat mana de lucru?

400 Ron:

1. dat jos planetare, cutia automata, ansamblu schimbator, pedala frana + alte maruntisuri;

2. montare volanta, ambreiaj, cutia manuala, planetare, ansamblul schimbatorului, pompa ambreiaj, timonerie, pedala frana, pedala ambreiaj etc.

 

250 Ron- dezechiparea masinii "donator" de tot ceea ce scrie la punctul 2.

 

400 Ron- alte cheltuieli, si anume: am inlocuit timoneria, uleiul din cutie, simeringul volantei, simeringuri planetare, garnitura capacului de la cutie, furca de la cautator, antigel, nu mai stiu ce garnituri, simeringuri, bolţuri etc.

 

Kitul de ambreiaj are vreo 10.000 km (asadar arată ca nou), volanta e in stare foarte buna, iar planetarele la fel. Drept urmare, ORICE treapta de viteza se schimba fff usor si precis; bineinteles, cel mai mare merit in acest sens il are timoneria noua.

 

Ok, acum prima problema :) :

- dupa ce am inceput sa circul cu masina, s-a defectat clima ( nu se mai aprindea deloc), ceasul, pilotul automat, becul de la torpedou si becurile din portiere. Dupa cinci minute de mers, si-au revenit toate. Dupa vreo 3 minute, iar s-au defectat. Acest comportament imi da de gandit ca ar fi defect vreun releu ( daca exista :) ). Stie cineva unde ar fi amplasat ?

De mentionat faptul ca seara am putut observa ca ceasul pare sa functioneze, insa cu o luminozitate ff scazuta, atat de scazuta incat nu mai afiseaza nimic daca deschid torpedul. Deasemenea becul torpedoului lumineaza ff slab.

 

P.S.: Am verificat sigurantele si mufele ( ok toate).

Share this post


Link to post

ECM-ul a ramas acelasi? Stiu ca-s diferite in general de la manuale la automate...

Share this post


Link to post

Deocamdata nu l-am schimbat. Voi verifica zilele astea daca prezinta diferente. Dupa parerea mea, la Leganza, nu cred ca intre A/T si ECM exista legaturi, intrucat cutia nu are electronica aproape deloc. Inafara de senzorul de viteza si cel de marsarier, mai exista cel care permite pornirea in treptele P sau N. Atat.

Share this post


Link to post
ECM-ul a ramas acelasi? Stiu ca-s diferite in general de la manuale la automate...

Cel putin la Leganza e acelasi ECM. Varianta cu cutie automata are inca un ECM separat pentru automata (nu stiu exact pe unde e pus)

care stiu ca nu interfereaza cu ECM-ul motorului.

Edited by smailmiami
  • Like 1

Share this post


Link to post

Stie cineva ce valori are rezistenta indicatorului de nivel pentru benzina la Leganza ? De la cat la cat merge ?

 

N-am mai putut edita postul anterior ...

Share this post


Link to post

salut am si eu o intrebare unde se afla siguranta pentru stergatoare?ca nu prea ma descurc cu engleza.

Share this post


Link to post

In cutia din interior,pe a doua coloana,F12,trebuie sa fie una de 25A.(asa e in carte)

Pt mai multa siguranta uita-te pe verso la schema de pe capacul de la cutie,e o singura siguranta de 25 A.

Share this post


Link to post

Deci am Leganza si va pot spune ca , in oras consuma 14-15 nu mai mult , in afara 9-10 , depinde cum ii dai , asa sa fiu sincer cere mereu 140-160 km pe acolo ii place , dar daca e vb de un demaraj, o depasire imediat urca la 200 . Desi acc mai greu pana la 100 km , intre 120-160 urca foarte repede ,chiar si dupa . Apoi acuma , eu sunt f multumit , nu stiu cate masini din 2000 o pot intrece pe asta , poate un bmw 7 serie si a8 ,cam atat sincer , din toate punctele de vedere .

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos ! E topic de probleme si chestii de genu asta aici. Daca n-ai probleme cu ea, atunci fa-i o prezentare la sectiunea "Masina mea".

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

diavolo, ai trecut de la Dacie la Leganza ? :)

Share this post


Link to post

salut.poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi o parghie care misca cele 2 stergatoare(cea cu cele 2 sfere de plastic la capete).sau ceva sfaturi pentru reconditionarea celei vechi care nu se mai imbina la un capat cu dispozitivul de rotire de la motoras(s-a uzat plasticul)

Share this post


Link to post

Doar levierul ala nu cred ca il gasesti decit, cel mult, pe la vreun SH. Nici acolo nu cred ca il poti lua fara intreg ansamblul. Ca idee, desi ma indoiesc ca vei reusi sa o gasesti noua, codul este: 96205558

Share this post


Link to post

Doar tot ansamblul sh poti cumpara.

Share this post


Link to post

bine bine dar niciunul dintre voi nu s-a confruntat cu problema asta a stergatoarelor?ce pot face la cea veche sa pot improviza ceva ca sa stea prinsa cumva si sa-si faca cursa ei normala.eu nu am nicio idee...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...