Jump to content

Recommended Posts

Asta e cu adevarat o veste proasta. Am circulat cam 50 de km si pana la cel mai apropiat service Daewoo mai sunt cam 30 de km. Nu exista nici o sansa sa fie de la tacheti?

Share this post


Link to post

In 50 km a afectat mai mult decit tachetii.Nu conteaza cati km mai ai pina la service pentru ca masina tot pe platforma trebuie sa ajunga .

Share this post


Link to post

OK. Mersi. Cred ca in noaptea asta nu dorm

Share this post


Link to post

Foarte trist dar acesta este adevarul.Motorul trebuia oprit imediat cum s-a aprins martorul la ulei.

Share this post


Link to post

O ultima intrebare: ai idee cam cat costa sa ii inlocuiesc axul cu came?

Share this post


Link to post

Depinde foarte mult ce tip de ulei a fost in motor si calitatea acestuia.Daca acesta a fost calitativ chiar in cantitate mica a protejat motorul.

In cea mai ieftina varianta poti scapa cu : pompa de ulei schimbata(sau numai sorbul acesteia curatat),filtru si ulei dupa care sa ramana ceva mici batai la axele cu came pentru ca sunt 2 si nu unul.

In cea mai scumpa varianta : pompa de ulei,arbore cotit-cuzineti,segmenti,semeringuri supape,axe cu came si culbutori.

Fum scoate motorul?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Nu scoate fum deloc. Zgomotul dispare de tot la relanti. Ulei, nu stiu sigur de care i-a bagat fostul proprietar. Dar cand am luat-o, era cam uzat (negru si foarte vascos)

Share this post


Link to post

Pina sa ajungi la service incearca sa demontezi baia de ulei sa vezi starea sorbului de ulei al pompei si sa schimbi uleiul si filtrul.Poate totusi ai noroc.

Share this post


Link to post

Concluziile: dus masina pe platforma la service in Stefanesti.

Diagnostic: linia dusa. Adica de schimbat: arbore cotit, set motor, semeringuri, segmenti, cuzineti, baie de ulei, supape, 1Xbiela. Plus set de curele, filtre, ulei. Plus blocul motor de bucsat. Pret estimativ 7000 RON :( .

 

Concluzie + sfat: daca se aprinde martorul de ulei, trageti masina pe dreapta si nu o mai porniti. + folositi numai ulei de calitate.

Share this post


Link to post

Imi pare rau,urata treaba...De curiozitate,cati km are la bord?

Edited by Miste_R

Share this post


Link to post

@Greed tu chiar nu stiai ca martorul presiune ulei este important ? In momentul in care se aprinde trebuie verificat nivelul uleiului si in nici un caz nu trebuie dat forja pe autostrada cum ai facut tu .

@Mihaicalinescu tu chiar crezi ca o masina cu motor de 2L poate consuma 5.8% ? Consumul normal pt Leganza este intre 7% si 9% in functie de stilul de conducere/traseu etc . Oricum la cit de mare este masina are consumuri bune .

Share this post


Link to post

@miste R: masina are 94.000 km la bord

@BogdanG: stiu sa verific uleiul la masina, l-am verificat inainte sa plec la drum si am vazut ca treb facut schimbul (masina era cumparata foarte recent) dar vroiam sa fac acest schimb a doua zi (era deja 7 seara). Si dupa ce s-a aprins martorul la ulei, nu am mers repede (ma depasit si un oltcit).

 

Intr-adevar, toata chestia e nasoala (mai ales ca a trebuit sa ma imprumut de aceasta suma), dar exista si o parte buna: aproximativ tot motorul va fi nou si voi stii cu siguranta ce am sub capota.

 

Oricum, multumesc de sfaturi lui ovi_jer.

Share this post


Link to post

I-a in calcul si varianta inlocuirii motorului cu unul sh.

Share this post


Link to post
@miste R: masina are 94.000 km la bord

@BogdanG: stiu sa verific uleiul la masina, l-am verificat inainte sa plec la drum si am vazut ca treb facut schimbul (masina era cumparata foarte recent) dar vroiam sa fac acest schimb a doua zi (era deja 7 seara). Si dupa ce s-a aprins martorul la ulei, nu am mers repede (ma depasit si un oltcit).

Fara suparare, masina aia nu are 94k km. Ai luat-o de pe Autovit? Corect? Carte service etc? Nu cred ca ai. Ti s-a vandut vreo poveste cu ''masina de doctor/doctorita/director etc'', care n-a mers ''decat la piata sau in concedii''?

Cand se aprinde martorul de ulei nu mai mergi. Nici incet, nici tare. Deloc. Probabil ca masina a fost aranjata de targ, cu un ulei gros, sa nu se auda bataile, sau ingrosat cu diversi aditivi. Pacat ca nu ai fost atent. Cu motorul, asa cum spunea si Ovi_jer, vezi ca s-ar putea sa iesi mai ieftin cu unul SH. Si poate si mai bine, ca nu se stie cum iti va fi reparata masina. La ce service in Stefanesti ai dus-o, ca nu stiu nici unul Daewoo p-acolo?

Share this post


Link to post

In urma celor "constatate" nici eu nu prea cred ca masina are 94K km. Nici din surse proprii si nici de la altii nu am auzit sa crape un motor de Leganza la "virsta" asta si in halul asta. Pot sa spun ca, din proprie inconstienta dar si la "sfaturile bune" ale altora, mi-am chinuit destul de mult masina. Neschimbare de curea de distributie la 60 K km (la indicatiile mecanicilor de la Grand Garage Auto - Militari) => rupere si inlocuire a 3 supape, iarna prinsa cu ulei 10W-60, tot felul de chimicale bagate in instalatia de racire (Cilit, Cilit Bang, 2+2, Liqui Molly, chiar si detartrant) ... una peste alta motorul a rezistat eroic. Eu, daca as fi fost in locul lui, recunosc ca m-as fi sinucis fara nici o remuscare. Parerea mea e ca motoarele astea sint foarte robuste si nu vad cum naiba la nici 100K km sa pice toate cele ce le-ai insirat ... Oricum, eu unul as merge intr-un alt service, parca mi se par cam prea multe componente diagnosticate ca duse.

Share this post


Link to post

Nu pot sa garantez ca masina are 94.000 de km. Dar, ar trebui sa fac o precizare: motorul nu a crapat de la sine. Ci a avut ulei prost in el, nu a fost schimbat la timp si s-a infundat pompa de ulei. Deci, toate "bubele" sunt de la nealimentarea cu ulei a motorului.

 

Cat despre service, nu prea pot sa fiu de acord cu parerile voastre. Toate referintele despre acesti mecanici sunt la superlativ, este un service vechi (printre primele service-uri autorizate Daewoo - baietii se ocupa numai de daewoo), iar toti oamenii de acolo sunt niste profesionisti

Share this post


Link to post

total offtopic: daca e vorba de service-ul din Stefanesti-Arges intr-adevar acolo sunt numai profesionisti. E unul dintre primele service-uri de daewoo din tara.

Edited by tolin
Nu-i chiar total, daca-i vorba despre Daewoo

Share this post


Link to post

Revin cu o problema,.. leganza cdx 2002..motorul se opreste daca vreau sa plec imediant ce am pornit motorul,nu tine relantiul iar daca o accelerez , se tureaza singura pana pe la 2000 apoi se opreste motorul. Daca o las 5 min merge dar trebuie sa acelerez un pic mai mult, si se simte la schimbarea vitezelor dendinta de a se opri. Am schimbat IAC, schimbat fise, filtrul de benzina...dar face exact la fel!! ce sa fac? Si inca o problema,mi am montat kit xenon, merge perfect dar can aprind faza scurta xenon se aprinde automat si luminile ceata spate?! care o fi faza...

Share this post


Link to post

@greed: In Craiova poti gasi motor sh complet dezechipat (adica fara alternator, demaror, furtunaraie) de la 500E pana la 1000E motor complet echipat. 7000RON e mult pentru o reparatie. Si pe mine ma tenteaza pb si dupa ce m-am interesat am gasit asa: segmenti AE 240RON, cuzineti GM 100RON, set garnituri (parca) VICTOR REINZ 160RON, pompa ulei GM ~380RON, rectificat arbore 180 RON, manopera 300RON. Total 1360 RON. Probabil ca sunt putine chestii care mi-au scapat (culbutorii si tachetii nu am preturi) dar pana la 7000RON e o distanta astronomica. Eu am mai facut reparatii de motor la ei, deci nu vorbesc din auzite. Asa ca mai intereseaza-te ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

eu mi-am segmentat motorul , schimbat supape ,semeringuri de supape , segmenti piston, cuzineti palier cuzineti volanta R1 si rectificat arborele cotit + manopera: 3500 ron

Share this post


Link to post

buna seara domnilo r.

 

Tocmai mi-am luat o ganza din 2000, e ok dar c ala orice masina am mici probleme

 

1 care ma cam sicaie joaca etriru pe stanga la gropi , cand pui mana pe el si tragi joaca . As spune ca sunt glisierele daca e asa ce trebuie sa fac

le schimb desfac cele 2 suruburi si le inlocuiesc sau le mai bag niste vaselina.

 

2. imi curge lichid pe la garnitura de la caseta de directie . A,m fost in service si mi-au spus ca exista chit de caset a, da ar trebui sa o schimb ca cica am joc in caseta pe partea stanga. Astept sfaturi . Nu stiu ce joc are da pana la 160 merge bine , de la 160 in sus cam vibreaza volanu , rotile sunt ekilibrate . Astept sfaturi Va rog

 

3. Caldura repartizata intra la fel in orice pozitie as da acea clapa fata , jos , etc.

 

4.nu mi se deschide portbagajul din interiorul masinii . Nu stiu e pe cablusau pe curent adica magneti.

 

Va multumesc mult sida ca va pricepeti bine va rog sa ma invatati . nNu vreu sa ma bag eu in ea iar ca sa o duc la service ma las pagubas ca sunt nimicuri care se pot rezolva si in fat ablocului Ma interesea pasii care trebuie sc facuti .

 

in rest totul e ok are 97 de mii de km . merge bine motorul nu are nici o eroare

 

Si inca ceva am citit cam tot ce tine de acest forum la leganta nu amintelesunde este si cum se desface IACul .

Daca puteti sa imi spuneti cum se reseteaza iacul si ecm ul raman dator si mai spuneti-mi si mie pe unde va mai intalniti si voi ca de acum sunt alaturi de voi

Vamultumesc

 

si inca ceva

 

Cum se mai regleza pedala de ambreiaj , ca tre sa tin apasata pedala pana la podea , iar marsarierul cateodata caraie.

La serice zice ca intra bine si ca nu e nicio problema

Atunci cand e motorul cald viteza 1 deabia mai intra

 

ori e de vina lichidul - spuneti-mi cum sa il skimb, ori vreo garnitura sau supapa ded la pompa hidraulica nu merge bine ori ...nu stiu \Chiar se regleaza pedala .Ex la matiz strangi cablu de ambreiaj si e parful Ajutati-ma si luminati-m a

 

Va multumesc

Share this post


Link to post

Salut,

 

La Leganza portbagajul se deschide mecanic, clapeta+cablu. Si pe mine m-a cam ofticat faza asta dupa ce la Espero am avut buton+electromagnet ...

 

Jocul exagerat la etrier se poate datora si uzurii excesive a placutelor. Poate fi usor ameliorat prin adaugare de vaselina siliconica, insa cel mai bine verifici placutele si glisierele si, daca e cazul, le schimbi.

 

Cu caseta de directie si eu am avut cindva ceva belele. Eu unul nu am inteles exact la ce garnitura te referi ... Daca e simeringul de la ax, e usor, dai jos o siguranta si il schimbi in 10 minute. Daca ai scurgeri prin capetele casetei (pe la burdufurile de cauciuc) rezolvarea e mai complicata, presupune demontarea casetei, ceea ce am observat ca nu tenteaza pe nimeni :( Jocul in caseta iarasi nu e limpede de unde il ai. Si pe mine m-au "sfatuit" niste mecanici de treaba sa schimb caseta pe motiv de joc. Daca te uiti pe manualul de service o sa vezi ca exista si la Leganza (si se poate foarte usor inlocui) o bieleta asemanatoare cu cea de Dacie. Dai burduful jos, pivotul paote sa ramina la locul lui, demontezi doar bieleta prin defiletare din capatul casetei de directie . Singura problema e ca va fi necesar sa refaci geometria rotilor, insa asta oricum o faci si daca schimbi caseta cu totul. Sigur, daca numeri cu atentie numarul de spire, teoretic ai sanse sa scapi de geometrie, insa nu cred ca se merita ...

Daca jocul il ai din pinion, cel mai probabil ajungi sa o schimbi. Ceva ceva se mai poate regla si in cazul asta insa nu stiu citi o sa se bage.

 

Cu caldura lucrurile ar putea fi simple. Din pacate eu pe a mea am Climatronic care e controlat electric insa, in cazul tau, de vina ar trebui sa fie un furtun de vacum spart. In situatia asta ar trebui ca deschizind capota sa auzi cum iti "trage" aer fals.

 

Succes si sa o stapinesti sanatos si fara incidente.

Share this post


Link to post

referotor la caseta de directie imi curge lichid pe deasupra unde intra tija care duce la volan are acoloin cap o cruce si pe acolosupureaza .Daca stii cum sa schimb acel simering te rog spune-mi ca maine il schimb

 

in legatura cu glisierele . placutele sunt skimbate acu 2 sapt sunt noi , am pus mana si joaca cu tot cu surub etrierul . Ma gandesc ca nu e strans destul sau sa il desfac si sa ii pun vaselina . Oi cedea eu la asta ma pricep .

 

in resc la caldura o sa dau afara plasticele cu manere si sa vad ma duc pe furtune . Ieri - duminica aplouat si cu 5 oameni in masina , a trebuit sa merg cu geamu deschis ca se aburea in continuu

 

Sa imi spuneti cum vs tine ambreiaju . La mine tre sa apas pana la capat , iar cand se incinge motoru intra greu in viteza 1 , iar la marsarierre, daca am scris bine caraie , la rece nu am probleme , adica in porimii 30 - 40 de kilo.

 

Multumesc Salex pentru sfaturi - astept sa ma luminezi cum schimb simeringu ala de deasupra de la caseta

Edited by Mircea
Nu mai folosi limbaj IRC. Vad ca incurci litere pe tastatura, dar ''ca'' in loc de ''k'' nu le incurci...

Share this post


Link to post

La caseta de directie se gasesc pentru cumparare vreo 2 kituri de garnituri care acopera cam tot ce tine de caseta de directie. Un mecanic priceput iti poate spune care iti trebuie si le poate inlocui, dar atentie ca nu e treaba usoara. E preferabil sa nu te apuci sa faci tu reparatii pe la caseta de direcxtie sau frane, ca e belea man ... In legatura cu jocul, nici bieletele de directie si nici capetele de bara nu sunt scumpe, iar geometria neaparat trebuie refacuta ...

 

in legatura cu glisierele iti recomand sa le schimbi, n-au cum sa fie foarte scumpe, daca retin bine, e pe undeva poe la 70-80RON/setul. cu vaselina silicona o mai lungesti, dar mai bine schimbi tu si glisierele si bagi si vaselina (care vine la pachet)

 

In legatura cu caldura, probabil ca nu iti merge "repartitorul". Functioneaza pe vacuum. Imbinarea care trece vacuumul prin "peretele de foc" (tabla dintre compartimentul motor si habitclu) se afla undeva in dreptul piciorului stang al pasagerului drepata. Deci poti incepe de acolo. eu ca sa repar a trebuit sa desfac inclusiv blocul de comanda al climatizarii, deorece se descentrase si vacuumul "nu o mai lua" pe unde trebuie si nu putea misca actuatorii.

 

Dacxa ai probleme care nu pot fi eliminate prin marirea cursei pedalei de ambreiaj e simptom de placa de presiune ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

@ chiper_dan: Iti spun exact ce trebuie sa faci, ai mare grija insa pentru ca poti avea probleme la AIRBAG sau claxon (din volan) . Deci, desfaci intii surubul care prinde crucea cardanica de care pomeneai. Intri in masina, dai la o parte scutul de sub volan. Asta are un surub sub clapeta care deschide capota si clipsuri in rest. Dupa ce scoti surubul, tragi cu grija ca sa nu rupi/pierzi clipsurile. Sub volan, foarte aproape de pedalier o sa sa vezi o piesa similara celei de sub capota, care se prinde de coloana de directie in mod identic. Desfaci si acel surub, nu e nevoie sa-l scoti, doar sa il slabesti ca lumea. Eventual, cu o surubelnita plata introdusa in carapatura ii faci putin joc. Te intorci sub capota, si impingi crucea spre INTERIORUL masinii. Din cite imi aduc aminte la mine nu a vrut sa iasa pina cind nu am scos surubul cu totul pentru ca are o catare pe ax. In momentul in care ai rusit sa scoti crucea de pe axul casetei, AI MARE MARE MARE MARE grija sa nu invirti ABSOLUT DELOC[ de volan. Daca o sa faci asta, vei rupe o piesa extrem de fragila care alimenteaza AIRBAGul si CLAXONUL din volan. Lucrul asta il stiu prea bine pentru ca niste baieti draguti (MECANICI dintr-un SERVICE AUTORIZAT DAEWOO) mi-au facut si mie "bucuria"  <img src= ("> Deci ... repet, multa grija !!!!!

 

Odata ce ai ramas doar cu caseta, o sa ai nevoie de un cleste de scos sigurante, sau de un patent cu virf f.f. subtire. Siguranta de care iti vorbesc (parca se cheama "zegher") este identica cu sigurantele care se folosesc la rulmentii cilindrici. Cu putin efort se poate scoate si cu niste surubelnite, insa daca timpul conteaza, foloseste un cleste special. Dupa ce ai scos siguranta, iti recomand o metoda personala, nu foarte eleganta dar sigura, de a scoate simeringul. In citeva rinduri am incercat sa il scot cu surubelnite, dornuri sau alte scule de genul asta. M-am chinuit de mi-au iesit ochii din cap, daca apuci sa deformezi simeringul, apoi cu greu il mai dai afara. Metoda pe care ti-o propun este sa pornesti masina pentru foarte putin timp. E posibil sa auzi un POC foarte puternic (vezi sa nu fie nimeni prin preajma), e posibil sa iti arunce putin lichid de servo, insa simeringul o sa iasa singur :D . Practic presiunea din instalatie o sa-l arunce afara ;) .

 

Montajul e foarte simplu, ungi simeringul nou cu lichid de servo, il presezi cu mina. Montezi intii crucea de sub capota, stringi surubul bine si de-abia apoi il stringi pe cel de la pedalier.

 

Din experienta proprie, eu nu am cumparat simeringul original. Ai o foarte mare sansa ca sa il schimbi si totusi sa iti curga, pentru ca a facut un mic sant in ax ... Ca sa mergi la sigur, ai doua posibilitati. Fie cumperi un simering cu diametrul interior ceva mai mic decit simeringul original, fie cumperi un simering putin mai LAT decit cel original si atunci nu o sa iti calce pe santul vechi. Din cite imi aduc aminte, ai suficient spatiu pentru ca pune un simering cu 1-2 mm mai lat decit originalul. Eu parca am pus unul de 7 mm, cind cel original era de 5 mm. Sper sa nu confund :-?

 

Bafta !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...