Jump to content

Recommended Posts

Vezi ca baietii la Pilot vin pe la 10, 10 fara-un sfert cel mai devreme. Eu am stat vreo 45 de minute sa-i astept. Maine am si eu drum spre Slobozia, asa ca tine statia deschisa, poate ne gasim pe traseu. Din pacate nu stiu exact la ce ora o tai, ca e in functie de ora la care se trezeste Steff.

Share this post


Link to post

Fost, montat evacuarea (de la racordul flexibil), sunet demential si schimbare semnificativa de comportament (pe turatii mici parca da un pic in nas, insa de la 2000 in sus accelereaza mai ferm), la 5000 de ture insa face ca MIG-ul in fortaj, oricum sunt foarte incantat de achizitie (catalizatorul era impecabil, tinand cont ca merg pe gaz si masina vede des turatii mari.)

Mi-am montat si un set de xenoane BOSCH (garantie 2 ani).

Share this post


Link to post

Halatul? cat? :)

Share this post


Link to post

1140 RON evacuarea, 650 RON xenoanele.

Share this post


Link to post

Am facut azi ITP-ul.

Noxele au iesit la valoarea minima(!super!),si asta in conditiile in care peste 2k km, trebuie sa schimb uleiul.

Doar o mica "problema" cu raportul fortei de franare,pe fata franeaza mai bine la roata din stanga,iar pe spate la roata din dreapta..deci se compenseaza :)

Oricum banuiesc ca se pot regla,deci nu e ceva foarte grav..

Share this post


Link to post

Cand ai schimbat ultima data lichidul de frana?Dezechilibrul il ai intre circuitele in diagonala.

Share this post


Link to post

Anul trecut,prin luna mai,o data cu schimbarea cilindrului de la ambreiaj.Ce-i drept nu stiu ce tip de lichid(DOT) s-a folosit.

Daca e posibil sa fie din cauza lui,il schimb cu o marca mai buna.

Share this post


Link to post

Leganutza mea nu are ABS, insa cred ca lucrurile sint oarecum similare si in cazul ABS. Din pompa de frina la mine ies doua counducte care intra in mecanismul (piesa) care formeaza circuitul de frinare in X (diagonala). Intrucit presiunea la iesirea din pompa de frina este aceeasi, parerea mea e ca ai o problema in circuitul roata dreapta fata - roata stinga spate. Eu unul cred ca problema se datoreaza existentei de aer in circuitul respectiv, aer care poate sa fi aparut din cauza lichidului de frina.

 

Nu stiu cit de recomandabil este insa masina mea s-a simtit excelent cu un lichid de frina sintetic, Castrol, DOT4, luat de la Metro la bidonase de 0,25l. In urma cu aproape 2 ani l-am inlocuit cu Agip DOT 5.1 insa, de departe, Castrol s-a comportat mai bine.

Share this post


Link to post

Problema cu masina...Legnza cdx 2002. NU mai trage bine motorul si se opreste la plecare de pe loc daca nu o tin din acceleratie,si daca o turez eu mai tare si i au piciorul de pe acceleratie se accelereaza singura un pic apoi cade de tot si se opreste motorul. Prob asta a aparut cam de o saptamana. Am schimbat acum 2 zile filtru de benzina , bujile, si curatit diacul dau iacul nus cum se numeste , si tot face chestia asta. Ce sa fac? E pompa sau injectoarele? Si mai am o prob cu becul de la air bag se aprinde si sta aprins 2 zile apoi se stinge cateva zile...

Share this post


Link to post

Daca ai umblat la IAC, o procedura de Idle Learn se impune.

Share this post


Link to post

Becul de la Air Bag il am si eu aprins, dar stiu din ce cauza. Mi-a fost schimbat cuplajul cardanic de la directie (intr-un service Daewoo !) dupa care am observat becul aprins. Dupa lupte seculare (si citit manualul de service cu atentie) am dedus ca volanul a fost invirtit fara simt de raspundere dupa demontare cuplajului cardanic, motiv pentru care s-a rupt o dracie care alimenteaza airbagul. De fapt, alimenteaza airbagul si claxonul. Am demontat airbagul, am gasit jucaria, am lipit cu letconul ce se rupsese pe acolo. Acum claxonul merge, insa becul de la airbag nu se mai stinge. Daca deconectez airbagul de la volan, lucrurile par a fi Ok, becul se stinge, deci e clar de unde am problema.

 

Poti incerca sa vezi macar de la care din airbaguri iti apare eroarea. Pentru airbagul din volan, undeva linga coloana de directie (dupa ce demontezi aparatoarea aia de sub volan) ai sa gasesti un conector galben, imposibil de ratat. Deconectarea/conectarea trebuie facuta cu grija pentru a nu declansa involuntar airbagul. Se pare ca e foarte sensibil la o variatie oricit de mica de tensiune. Un conector similar se gaseste undeva in spatele torpedoului, pentru airbagul din bord. Poate cine stie, ai un contact imperfect la unul din conectori si astfel iti rezolvi problema.

Share this post


Link to post

Am curatit iacul acum merge bine, trage bine , dar dimineata face la fel.Nu se mai opreste motorul dar daca o turez un pic cade relantiul la vreo 400 cred. O sa ai dau jos injectoarele sa le bag pe testerul ala sa le curat. Problema cu airbagul am rezolvat o, am bagat pe test si dadea o eroarecare a fost eliminata acum e ok.

Share this post


Link to post

Salut tuturor posesorilor de Leganze.De curand am cumparat o Leganza din 1999 model CDX ,neagra,in perfecta stare estetica si tehnica , pe care am dat 5800 E. Dar am o nedumerire legata de uleiul care acopera bujiile si fisele ,efectiv stau in ulei . Asa trebuie sau s-a scurs ulei acolo la efectuarea schimburilor de ulei . Am vrut sa verific starea bujiilor dar am renuntat nestiind de ce este uleiul acolo.As vrea un sfat de la cei care au mai intampinat asemenea probleme . Multumesc .

Share this post


Link to post

Pai cred ca e bine sa cureti si fisele si bujiile de ulei. Apoi verifica nivelul uleiului,sa nu fie prea mare,si apoi urmareste cu motorul mergand,daca ai ceva pierderi pe la busonul de umplere sau pe la vreo garnitura.

In mod normal nu trebuie sa ai strop de ulei pe acolo...

Share this post


Link to post

Multumesc . Asa am sa fac .

Share this post


Link to post

Cu placere! Oricum verifica in continuare subiectul pe forum,daca mai sunt si alte cauze posibile,vei primii sfaturi avizate de la persoane pe masura. :)

S-o stapanesti si conduci sanatos!

Share this post


Link to post

klm@Uleiul la fise si bujii este de la garnitura capacului de la culbutori.

Share this post


Link to post

Va salut pe toti!  <img src= "> De curand sunt si eu posesorul unei Leganza frumoase, primele impresii sunt foarte bune.Din pacate, am cateva probleme de ordin tehnic(ABS-ul se se aprinde cateodata, ceva batai prin volan, cand dau in gropi) o sa merg cu ea la un service, pentru o evaluare mai amanuntita.O intrebare de ordin tehnic ar fi urmatoarea: de ce, daca in cartea masinii se da un consum mi

xt de 7,2 %, masina cosuma aproape dublu? :rolleyes: eu nu prea merg in oras, mai mult extraurban, dar, mi-a iesit un cosum de 9% in afara, aproape dublu fata de ce se spune in manual. este vreun "stil de mers" aparte pentru a realiza consumul de 5,8, sau, am ceva defectiuni la sistemul de alimentare, si daca da..care ar fi posibilele cauze? va multumesc anticipat, si scusa daca am fost off-topic, poate, dar, sunt nou aici, si sper ca voi fi iertat de data asta...am observat ca topicurile pe acest forum sunt destul de obiective si cu reguli clare. :drinkers:

Share this post


Link to post

Dupa o revizie completa cu schimbarea filtrului de benzina,filtru aer,bujii,curatare iac si reset ecm poti incepe sa faci un calcul al consumului.

Share this post


Link to post

Salutari toata lumea,

 

O sa recunosc ca nu am citit toate paginile, dar chiar sunt multe.

 

Sa intru in detalii: mi-am cumparat o leganza din 2000, am testat-o (nu am pus-o la calculator), a mers bine, am facut jumatate de Bucuresti in trafic/aglomeratie, am iesit pe centura unde i-am dat un pic de viteza si apoi pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Dupa aproximativ 5 km de mers, a inceput sa "scoata" niste sunete ciudate (metalice) cand o acceleram. Am oprit la o statie de benzina unde un baiat s-a uitat la ea si mi-a spus ca e posibil ca, curea de distributie sa fie uzata iar supapa sa bata in piston. Am mai mers cu ea cam 50 de km (numai cu viteza de 50 km/h) iar acum e in spatele blocului.

 

Aveti ceva sfaturi pentru mine? Ce ar putea sa fie..Oricum, maine ma duc la reprezentanta Daewoo sa vad mai exact. Dar orice idee/sfat e bun/a venit/a.

 

Mersi

Share this post


Link to post

Cheama un mecanic de la daewoo sa o asculte fara a mai pleca cu ea de pe loc sau o mai accelera.

Share this post


Link to post

Pai nu prea stiu unde/ce sa sun. Si inca doua detalii: acest zgomot se diminueaza/dispare cand turatia e sub 1500 rpm si becul de ulei imi sta pornit mai tot timpul.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Atunci e clar : ai probleme mari cu motorul daca s-a aprins martorul de presiune la ulei.Pusa pe platforma si la service cu ea.

Share this post


Link to post

:-S . pls spune-mi ca glumesti.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Nu mai cita mesajul anterior.Nu glumesc absolut deloc.Bataile sunt cauzate de lipsa ungerii cu ulei a ambielajului si a axelor cu came.Daca s-a circulat mult cu becul aprins o sa coste reparatia motorului mai mult deci masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...