Jump to content
Sign in to follow this  
Just Me

Scartait Motor -umezeala

Recommended Posts

Bun gasit tuturor,

 

Citesc de mai mult timp topingurile voastre si am gasit multe lucruri folositoare.Sunt de aprox 1 luna1/2 posesorul unui Mati Sh 2002 SE . Masina merge f bine , are 30 k km la bord . Pe ploaie am observat ca apar niste scartaieturi la motor ( am auzit asta frecvent la matizuri pe strada pana sa-mi cumpar masina ) dar la mine mi se pare ca face f nasol si resimt si o pierdere de putere a motorului ! Trebuie sa merg la service sa-mi mai stranga o curea ceva sau inlocuiasca sau pur si simplu asa face si tre sa ma obisnuiesc cu ideea

???????

:spumelagura:

Share this post


Link to post

Cureaua de la alternator sau de la AC trebuie schimbata sau intinsa

Share this post


Link to post

Cureaua de la alternator o poti cumpara de pe acum, tine maxim 40.000 km, cat zice la carte, uneori mai putin. De data asta o mai intinzi, data viitoare, ori se rupe, ori o schimbi preventiv. In rest, succes cu masinuta.

Share this post


Link to post

Zic si eu ca ar fi bine sa-ti iei una noua, ca nu se stie...

 

Pana te hotarasti sa o schimbi, poate vrei niste sfaturi despre cum poti sa o mai intinzi. Iti ia cam 1/2h si nu e nevoie de indemanare de ginecolog (adica nu se face doar prin teava de esapament :)

 

...cu ocazia asta vezi si cum arata, respectiv cat de crapata/veche este

Share this post


Link to post

Salve

Merci mult de sfaturi si daca se poate niste indrumari tehnice cu privire la intinsul curelei . poate mi le dai tu getutzablonda . Se schimba greu cureaua de alternator ? Daca tre sa merg neaparat la un service cred ca o sa ma duc la Autonet , service-ul despre care vb voi ca ar fi mai ,,bun''.

Ceva preturi la cureaua asta are cineva ?

Share this post


Link to post

Cureaua de alternator nu tine numai 40.000 Km. La Matizul meu are 110.000 Km. Trebuie slabit intinzatorul de la alternator, apoi folosesti o teava sau o bucata de lemn (ca o coada de ciocan) si un ciocan sa bati in el in sensul de strangere , apoi strangi la loc bine.

Share this post


Link to post

Cureaua la alternatorul de Matiz se schimba foarte greu daca n-ai o groapa sau un elevator. O poti face la orice service cu minina dotare si tarif. Prima si ultima data m-a costat vreo 20 lei totul, cureaua luata de la magazin si banul la mecanic.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Maaaare aventura cu schiimbatul curelei aleia daca te lasa in drum ai cam pus-o ..Asta daca nu iti place sa stai la orizontala vreo ora jumate ..Daca mai ai si AC atunci mai bine chemi sa te remorcheze NU e gluma e naspa rau nu va imaginati ca se schimba ca la Dacie!!..Deci schimbati cureaua ca mai mult de 40K km nu tine !!....Patit pe pielea mea!!

Edited by zalmoxis

Share this post


Link to post

Salve

Scartieturile sunt mai dese la pornirea la rece dimineata si rar o mai apuca si in mers ! Mi-a recomandat o fosta colega de serv un mecanic f bun , zice ea , care lucreaza la un service Daewoo , dar mai face si el un ban cinstit reparand masini acasa ! avantajul e ca poti sta langa el si vezi ce-ti face la masina !si am inteles ca e si subtire la bani . sa vedem nu stiu inca n-am apucat sa vb cu el ! cat despre chestia asta ce sa zic masina are ,,doar'' 30k km si ma surprinde sa faca figurile astea la km astia ! am studiat si eu cartea masinii si intr-adevar cureaua asta se vrea a fi schimbata la 40k km !

Tolin ce vreau sa zic este ca am vazut pe net ca aceasta afurisita curea de alternator este cam 16-22 ron , deci + manopera trece de 20 ron cum ziceai tu , dar ma rog poate ai schimbat-o mai demult si era mai ieftina !

Cert este ca tre s-o schimb . Poate duminica incerc s-o mai intind un pik cu un prieten caci ma duc la el sa-mi montez casetofonul si boxele !

apropo pt cei interesati e o oferta in Cora Cas cd player Sony Xplod + 2 boxe 35w rms tot Sony Xplod =400ron

Mercic de '' incurajari '' cu cureaua asta buclucasa si o sa-mi fac timp sa o schimb .

Bafta

Share this post


Link to post

Pai daca tot o intinzi schimb-o! :) Tot aia e

Share this post


Link to post

Chair se schimba greu?

Intradevar e inghesuiala acolo si, daca ai, trebuie sa scoti intai cureaua de la accesorii.

 

De inntins e, relativ usor: eu am scos canistra de vapori (altfel e imposibil), slabit surub, aplicat parghia de gradul I, strans surub

 

Cureaua de la accesorii are doua suruburi si necesita scoaterea farului din sanga

Share this post


Link to post
Cureaua de la accesorii are doua suruburi si necesita scoaterea farului din sanga

Cred ca te referi la farul dreapta, in stanga nu ai nici o curea  <img src= )">

Share this post


Link to post

Uf... Nici nu stii ce problema grea e asta.

 

M-am gandit ca daca scriu "dreapta" sigur ma acuza cineva ca-s toretician: "deci, trebuie sa ma intorc cu spatele la masina ca sa vad care-i farul ala" :-W

 

Daca am scris "stanga", ma acuza de tehnicianism: "ca nu e curea in stanga  <img src= )"> "  <img src= (">

 

La noi, la Galati s-ar fi spus ca e in tribord :tongue:

 

Adaug o mentiune la postul meu de mai sus: blondele sa scoata ambele faruri! :mrgreen:

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...