Jump to content
Notificare GDPR și date personale Read more... ×

Sign in to follow this  
CT_ZDB

Martor Indicator Presiune Ulei

Recommended Posts

multumesc de raspunsul prompt dar s-a rezolvat ..era de la mufa de snzor,am scos-o si am curatat-o,,dar cam scoate fum cu mult abur si nu pot sa-mi dau seama ce are,,e mai mult abur decat fum nefiind inecacios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

imi poate spune si mie cineva unde se afla mai concret sonda de ulei la cielo GLE 1996 ca am cautat de am inebunit si nu am dat de ea.Am gasit pe un forum o poza cum ca ar fi in dreapta pe langa distributie in blocul motor dar nu e nimic acolo.Va rog putin ajutor.



imi puteti spune si mie unde se afla sonda aia de ulei la cielo gle 1996???in fata motorului ,,in spate in dreapta la distributie s-au in stanga ???

plzzzz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acolo e, doar ca pe spate, jos la baza blocului motor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut pentru toata lumea . la espero al meu cand pornesc la rece becul din bord de la ulei se stinge undeva la 2-3 secunde dupa ce a pornit motorul asta mi se intampla de 1000 km de cand am schimbat uleiul si filtrul. cu cel vechi nu facea asa si era tot castrol 10w40. la cald se stinge instantaneu ma poate lamuri cineva multumesc. espero 1.5 16v

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vascozitate prea mare, la rece e pompat greu (sau e sindrom de pompa uzata). Castrolul oricum nu mai e pe la noi ceea ce era odata. Dupa ce a disparut TXT, eu am renuntat la acest brand. Daca nu papa mult ulei, de ce nu-i bagi un 5w-40?

Edited by alexinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil ca la iarna va trebui sa se unga cu motorina !? :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

@georgeliviu-Am uitat sa intreb: filtrul montat apartine unei marci no-name sau uneia dedicate (Mann, Purflux, Mahle etc)?E posibil ca elementul filtrant sa fie mai dens si de aici intarzierea la rece. Masina cati km reali are? Pompele duc de obicei cu bine peste 200k km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La rece, cam la toate motoarele uleiul trece prin supapa bypass. Altfel, motorul risca sa ramana fara ungere in anumite situatii (si nu sunt putine !). Asa au hotarat inginerii, ce sa-i faci !?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@georgeliviu-Am uitat sa intreb: filtrul montat apartine unei marci no-name sau uneia dedicate (Mann, Purflux, Mahle etc)?E posibil ca elementul filtrant sa fie mai dens si de aici intarzierea la rece. Masina cati km reali are? Pompele duc de obicei cu bine peste 200k km.

filtru no name masina are 290k in bord acu nu sunt 100 100 sigur dar treaba e ca cu uleiu vechi nu facea si era uzat doar nu avea 10k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as schimba filtrul cu unul Mann. Dupa aceea as mai vedea ce se intampla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mult zgomot pentru nimic, si a mea face relativ la fel desi am incercat mai multe tipuri de ulei si filtre. Are si ea o varsta, deja astea sunt "fineturi".

Daca nu bat tachetii mai mult de cateva secunde la pornirea rece e in regula motorul.

 

Vrei sa scapi de problema, desfa motorul, curata bine toate canalele, schimba pompa de ulei, filtrul si uleiul cu unele bune (nu castrol made in EU) si scapi sigur :) Intrebarea e, merita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am o problema deranjanta cu martorul de ulei. Mi s-a intamplat ca pe temperaturile alea de -20 grade, martorul de ulei sa stea aprins 2 minute dupa pornirea motorului. Partea nasoala este ca de atunci sta aprins aproximativ 2, 3 minute apoi se stinge. Dupa ce merg cu masina apoi o las oprita chiar si mai multe ore la urmatoarea pornire martorul se stinge instantaneu.

De cand mi s-a intamplat asta iarna faza asta. am facut +3000 km cu masina. Motorul nu bate, functioneaza ok doar martorul sta aprins 2-3 minute la pornire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La un fenomen de genul asta eu nu as fi mai mers cu masina atatia km! In masura posibilitatilor dadeam manocontactul afara si bagam un manometru pentru verificare. Poate ai noroc (daca motorul zici ca nu bate) si e doar manocontactul defect sau orificiul pe unde intra uleiul in el e partial infundat. Filtrul de ulei il schimbi odata cu uleiul si e ceva mai calitativ sau chinezarie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uleiul nu are mai mult de 5000 de km iar filtrul mi se pare ca e man. Uleiul Castrol Magnatec 10w40. Ca sa ma uit la monocontactorul ala.. e chin si jale. L-am mai schimbat acum 2 ani senzorul de ulei. Mai am altul nou in bord dar nu mai intra mufa in el (de la caldura s-a "mulat" pe partea de plastic a vechiului senzor cu 1mm). Si asa am fost nevoit sa iau la polizor din partea de plastic ca sa intre mufa in senzorul nou. Decat sa ma pui sa verific rahatul asta de senzor mai bine dezmembrez motorul de pe masina.. atata de greu imi e. Eu zic ca in 3000 de km daca nu avea uleiul presiune se ducea naiba motoru.. Probabil s-o fi distrus senzorul. Dop de gheata in orificiul ala de presiune si s-a distrus.. Alta explicatie nu am. Manometru nu am. Daca nu "isi revine" in urmatorii 3000 de km ma duc la mecanic...

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proprietatile de ungere ale uleiului 10W40 sunt cam la limita cand e vorba de -20 de grade. Cand mi-a stat masina nepornita vreo 2 saptamani in ger si am pornit-o pe la -26 de grade martorul nu a ramas aprins mai mult de 5 secunde. E drept ca folosesc 5W40, dar nu e normal nici cu 10W40 sa dureze atat pana se stinge.

 

Eu ma gandesc la altceva. Avand in vedere ca masina ta dateaza din 1996, fii sigur ca a vazut la greu ulei mineral, care lasa o mazga de nedescris in motor. Mai degraba as crede ca niste mizerie din asta se intareste la frig si obtureaza circuitul sau poate reduce debitul sorbului pana se incalzeste un pic motorul. Alt factor generator de mazga pe langa uleiul de proasta calitate e neschimbarea la timp a acestuia (mai ales daca masina circula preponderent in trafic urban, caz in care intervalul se injumatateste). Ceea ce vreau sa subliniez e ca problema poate aparea ca urmare a conditiilor de exploatare acumulate de-a lungul a multi ani, chiar daca tu in ultimul timp i-ai facut corect intretinerea.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motorul este segmentat. Nu am gasit mazga in motor la segmentare. Eu sincer ma gandesc la senzorul de proasta calitate sau la vreun contact/fir defect. De cand au fost temperaturile alea extreme din decembrie a ramas senzorul "setat" pe 2 minute led on :) ). Ma gandesc ca daca intr-adevar nu aveam presiune se ducea naibii motorul. Incepea sa bata sa troncane, nemaifacundu'si ungerea cum trebuie.

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin. Azi am "umblat" putin la mufa senzorului. Daca scot mufa de tot, cand pun contactul nu se mai aprinde martorul ulei in bord nici cand este contactul pus nici cand pornesc motorul. Am pus mufa la loc in senzor. S-a aprins martorul ulei in bord iar dupa pornirea motorului s-a stins o fractiune de secunda apoi iar s-a aprins si statea aprins. M-am dat jos am miscat de mufa senzorului (care este cam dezmembrata), s-a stins martorul din bord, motorul fiind pornit. Am oprit motorul. Am pus contactul. Martorul din bord s-a aprins apoi la pornirea motorului s-a stins. Eu cred ca mufa nu face bine contact, sau senzorul este defect. Daca era de la presiunea uleiului daca miscam de mufa nu trebuia sa se stinga in bord martorul cu motorul pornit, ma gandesc.

Deci cum am miscat de mufa aia cum s-a stins in bord.

Mufa am vazut ca are 3 fire (cam dezmembrate) si nici nu intra cat trebuie in contactorii senzorului fiindca s-a decalibrat de la caldura motorului.

Eu ma gandesc ca fiind frig afara nu mai fac contactorii contact bine pe mufa. Astept o zi cu soare sa vad daca problema persista.

 

Am totusi o intrebare. Senzorul de presiune ulei este legat direct in bord sau trece prin "calculatorul masinii"?

 

P.S. Mi-a mai scos peri albi vechiul senzor aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/9691-pierderi-ulei-la-motor/?p=549532

 

O mufa noua de senzor unde gasesc?.. Oare s-o putea inlocui mufa? In plus am mai vazut in pozele de pe forum ca cablul mufei era legat cu un minicolier de plastic.. Colierul de plastic care tinea cablul mufei s-a evaporat. Am constatat astazi ca mi s-a frecat cablul senzorului si implicit firele din el de planetara.. pff..

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pus pe direct, din ce stiu eu. Recomand un senzor de origine, chiar de la dezmembrari, am pus la vechea masina unul nou si a inceput sa curga dupa nici un an. De 4 ani merge la socri cu un senzor pus de la dezmembrari, luat de pe marginea drumului din Rm. Valcea (m-a lasat intempestiv la Govora, avea balta de ulei sub masina, concediu care a debutat astfel cu surprize neplacute).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare. Unde se afla mufa de la senzorul de ulei?

PS. am completat ulei de alta marca si nu mi se mai aprinde martorul in bord. am verificat becul si este bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzorul (impreuna cu conectorul sau) se afla in partea din fata a motorului in dreapta jos (privit dinspre ambreiaj). Accesul cel mai facil este pe sub motor dupa ce ai demontat aparatoarea dr. din plastic (scutul).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, am si eu o problema cu acel indicator de ulei.

Cand sunt la relantiu pe la 800 turatii se aprinde acel bec, am schimbat uleiul si filtrul dar aceeasi problema, daca turez chiar si un pic(2 mm de pedala) se stinge.

Motorul a cam fost facut integral, am schimbat cam tot la el acum vreo 15 mi de km... sa fie sonda?

Share this post


Link to post
Share on other sites

INTOTDEAUNA (am subliniat cu buna intentie) sa nu anticipezi ca este de vina manocontactul (sonda) sau uleiul ! Banuieste cu prioritate ceea ce este mai rau, adica pompa de ulei, supapa de limitare a presiunii, uzuri la nivelul arborelui. Verifica presiunea cu un manometru, eventual la un service daca nu posezi asa ceva, ocazie cu care poti investiga si sonda manocontact. Deci, ingrijoreaza-te si nu fii relaxat ca poate o fi sonda bazandu-te pe argumentul (subtire !) ca motorul a fost reparat !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sona e cat de cat noua, pompa de ulei e noua, sincer... masina asta e mai rea ca o dacie 1300... am avut dacie si nu se strica in halul asta, e imposibila efectiv ... Cred ca m-am saturat... cred ca voi merge cu ea asa pana face poc , ce-o fi o fi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masina se strica fiindca

1. Depinde de noroc

2. Depinde cum o intretii

3. Depinde cum o exploatezi

 

Cred ca e exagerata comparatie cu Dacia 1300 :) E posibil sa fie si senzorul cu problema. La mine senzorul a fost defect.

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×