Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Renault Clio Symbol Fidji 1.4 8v

Recommended Posts

VW Passat, Opel Astra classic, Dacia, si ar mai fi cateva. N-am pretentia ca sunt cunoscator, dar cat de cat.

Am carat in portbagaj un cuptor cu microunde, 1 monitor de 15, 2 unitati centrale, genti, sacose, etc. Doamne fereste sa fi avut o pana de cauciuc si sa insir pe asfalt toate astea. La Solenza cel putin, surubul este pus chiar in dreptul incuietorii, dai la o parte o sacosa cel mult.

La VW comanda la faza lunga este "spre fata", la un Ford Transit la fel era. Nu mi se pare normal sa se suprapuna comenzile de flash cu cea de faza lunga.

La Passat, la fel comanda e "in sus" la stergatoare. Aici e discutabil, nu conteaza chiar atat de mult, doar obisnuinta.

De cum am preluat masina am dezactivat din alarma incuierea usilor, aceasta functie putand fi indeplinita si de catre masina, si poate fi setata mult mai usor, nu programand alarma.

Ma enerveaza ca de fiecare data cand pun/iau contactul trebuie sa-mi clampane actuatuarele in portiera, de-aiurea pur si simplu. Ori daca alarma nu e, atunci cine? Eu am dezactivat blocarea automata, dar ele tot clampane acolo.

Diferentele asta sunt din cauza ca se stimuleaza fabricarea modelelor europene. In Sua am mai vazut Honde, Renault nu. Nu am zis ca imi cumpar Civic, n-am bani de asa ceva, dar cand as face acest pas, atunci m-ar durea undeva de costurile masinii. Nu-mi place sa ma scurm cu frica in buzunare. Raman la parerea ca Renault face masini destul de inferioare, nu este doar parerea mea, ci a multora, si ca nu face ceva in ideea de a creste calitatea.

Share this post


Link to post

Daca parerea ta este ca Renault face masini inferioare Hondei sunt de acord cu tine.

Dar ca Matiz aproape chel e superior unui Clio full, vorba aia din reclama la Corsa, COME ON!!!

 

Daca ai spune ca Clio e designed to cost, ieftin, cu materiale de o calitate nu foarte inalta, da, ai dreptate. Sa zici ca materialele din Matiz sunt superioare este, cel putin, amuzant. Imi vine in minte direct plasticul carcasei ceasurilor de bord care e horibilos de-a dreptul.

 

BTW: Mai incearca o data la VW sa vezi, eu am avut o gramada de VW, ce-i drept mai vechi, si la toate se trage de maneta.

 

Laurentiu, nu te mai gandi la diversiuni EU vs Japan. Explicatia este extrem de simpla, calitatea si fiabilitatea costa taticu', nu vin gratis. Iar fiabilitate pe tehnologie noua costa si mai mult. Pe aici e Honda. Moartea mea e Accordul, dupa cum am mai spus-o in multe ocazii dar eu unul nu sunt pregatit acum sa dau 600e pe luna timp de 4 ani la o astfel de masina.

Share this post


Link to post

N-am zis ca Matizul ar fi superior Clio-ului la confort, am zis doar ca la Reno nu se justifica banii. Prea multi bani pentru un Logan cu romb pe capota.

La plastice trebuie sa te contrazic insa. Nu stiu cum e la euro 3, la al meu, model 2002, sunt mai ingrijit lucrate.

La VW ar merge asa, dar trebuie sa leg si o sarma de volan, nu vrea sa stea asa nici de-al naibii. :)

Share this post


Link to post

Daca imi aduc eu aminte, la Passat impingi de maneta pentru faza lunga.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Si la fel si la Alfa Romeo (se chinuia o prietena sa dea faza lunga si nu o ducea capul: de unde?- deh, masina imprumutata de un "italian"), si la Audi A4.

Share this post


Link to post

As penaliza matizul pentru altele, dar mai putin pentru lipsa de ergonomie. Asa cum e, e una dintre masinile ce-si merita banii cu varf si indesat. Cum a fost si Solenta de altfel.

Share this post


Link to post

Sa le zic asta si celor de mi-au dat Clio acum un an si jumatate si se oftica pentru ca il vad cum a ajuns sa putrezeasca in parcare. Sper sa ajung sa inchid topicul asta la un moment dat, nu mai vreau masina asta pe mana.

O masina mult prea scumpa pentru ceea ce ofera. Dai o groaza de bani, citesti prospectele in care ti se spune ce masina tare ai cumparat, garantii extinse, grija fata de client, te invata sa faci reviziile la ei la service, vor constitui "un argument excelent la revanzarea masinii dumneavoastra", si tu de fapt cumperi o masina de o vezi la tarnuiala pe la firmele de distributii, urata ca porcul, cu plastice de Solenza in ea, si care costa de te indoiaie. Argumentele astea sa le bage in manualele de Megane, Laguna, Vel Satis, nu la rahatul de Symbol.

Share this post


Link to post

Nu te supara,dar te-a obligat cineva sa iei masina asta?Si daca memoria nu ma inseala,la passat pozitia si faza scurta sunt pe un robinet in partea stanga a bordului si faza lunga se trage de maneta.Si la fiat tot ca la renault e cu faza lunga,singura deosebire e ca are un hop mai pronuntat atunci cand ar vrea sa treaca la faza lunga si il simti imediat.

Share this post


Link to post

Da, am fost obligat, si acum sunt iar obligat sa o iau inapoi, si, mai rau, sa las matizul sa vegeteze pe dreapta, doar pentru a satisface orgoliile unora ce prefera mentalitatile romanesti in locul rationamentelor corecte.

Daca o cumparam din banii mei, cred ca imi smulgeam parul din cap.

Da, ai dreptate cu faza scurta, vorbeam de comutarea intre acestea doua. De foarte multe ori mi s-a intamplat sa raman cu faza lunga aprinsa, mai ales la drumurile noastre unde iti tremura mana doarte usor pe maneta.

Share this post


Link to post

Laure, da' la matiz cum scoti tati roata de rezerva? Sau ai decupat pe dedesubt cu desfacatorul de conserve?  <img src= )">

Share this post


Link to post

Fiecare are propria parere. Eu sunt foarte multumit de Clio Symbol.

Share this post


Link to post

Lasa Laurentiule ca asa am patit si eu cu Loganul !!! Aseara venind din Cta am observat ca nu mai semnalizeaza dreapta decat atunci cand vrea ea!!! :grumpy:

Share this post


Link to post

:o fftopic: Topser verifica in partea stanga a motorului (cum te uiti din fata), sub traversa fata, pentru ca este un cablaj prea tensionat care scapa si freaca de cureaua de alternator pana cand reteaza niste fire, iar primul fir este cel de la semnal! Verifica pentru ca face niste scantei o frumusete!

Share this post


Link to post

La Matiz nu scot un metru cub de bagaje ca sa ajung la roata de rezerva...

@Lucman: posibil sa fi fost multumit, eu am avut matiz inainte, poate de asta.  <img src= )"> Pentru ce am nevoie e arhisuficient.

Share this post


Link to post

Aha, deci la masina cu porcbagaj mare, obligatoriu roata in alta parte. :) ) Buna logica!

Oricum, e bine ca -desi pe sectiunea asta 99.9% isi lauda masinile, mai sunt si unii (unul? :P ) care critica! Asa, fa-o de ras fir-ar a dracului :) )

PS - Lucman a avut Tico...muuult mai fiabil decat Matiz

Share this post


Link to post

Laurentiu, parerea mea sincera este ca exagerezi. Symbolul nu este cea mai buna/fiabila/frumoasa masina DAR te duce din punctul A in B fara mari batai de cap. Comparatia pe care o faci cu Matizul nu isi are rostul, e vorba de masini total diferite. Am vazut Symboale care faceau VTM fara nici o problema, chiar am ramas surprins .De asemenea trebuia sa spui si avantajele masinii dintre care cel mai important este consumul, printre cele mai bune, adica din clasa 1.4L .Mult mai mic decit la Polo, Fabia, Kalos etc.

Share this post


Link to post

Am si Tico, am si Symbol.

E adevarat, Tico este o masina foarte fiabila.

Dupa 8 ani nu scartaie, nu trancane si merge la fel de bine fara interventii.

Dar la Symbol, am acelasi consum ca la Tico, merge foarte bine... scartie scaunul e adevarat :)

 

PS Roata de rezerva la Tico e prinsa cu un surub de 10 cm. Desfiletezi de te apuca toamna :)

Share this post


Link to post

@BogdanG: da, te duce din A in B fara batai de cap, dar la niste costuri de te indoiaie. Nu la consum, ala ar fi ok, dar la revizii este enorm sa dai 27 de milioane la 60 de mii de km. Daca aveam Laguna, Vel Satis, etc, ok, mai intelegeam, dar sa iei o masina pe care o vezi pe la firmele de distributii si sa dai atata...

Si Symbol-ul ala nu cred ca avea jantele mele de mamaliga care fuleaza in toate partile.

Share this post


Link to post

@Laurentiu La tine parca se aplica "toate bube rele in capul babei mele" :)

Share this post


Link to post

Apropo, ce-ai mai facut cu Lada aia? :D

Share this post


Link to post

Momentan nimica, am avut cu totul alte prioritati. E tot acolo, in curte. Si nici din primavara n-o sa prea am timp de ea, pe motiv de licenta.

Share this post


Link to post

Am o luna de cand citesc la forum de m-i s-au bulbucat ochii in cap ! Printre multe bune si rele am ajuns sigur si 100 % la o concluzie - 8 ani am avut Tico si desi ma mandream ca merge foarte bine si nu-mi scoate bani din buzunar decat pentru benzina si ulei ( in timp ce altii reparau de zor la masini mai scumpe ) eram frustrat ca e Tico ! masina mica prapadita ! Acum dupa ce am vandut-o si am citit pe aici pareri si am vazut destule lacrimi IMI PARE RAU ca n-o mai am !!! Am avut cu ea 340000 km si fara reparatii decat bucse , rulmenti , consumabile ... si mergea de rupea , ieftine tare orice piese si usor de gasit , nu troncanea nimic , nu scartaia , nu haraia , era inchegata bine tare - si nu spun ca am mers si am avut peripetii cat pentru 20 filme " off road " - in timp ce vad multe masini NOI care intra in coma la 5000,15000 sau stiu eu 30000 ... km !!! Ce-i asta ?! Pai cand am plecat de la dealer cu Aveo am avut un soc ! Prima impresie ( desi am facut drive test - dar cam trece pe langa tine acest drive test - nu ai timp sa o simti ) a fost de cacao , pe langa Tico - atentie ! Una ca se aude de afara tot ceea ce nu auzeam la Tico , cand inchideam geamul pai gata zgomotul exterior , putea trece si trenul -- si a doua zgomotul de 2 leos al amortizoarelor - m-au linistit definitiv ! Acu m-am mai invatat putin si din ce in ce sant in crestere de moral fata de aceste lucruri . Chiar spun ca incet incet recapat acea placere de dinainte de a o conduce - dar cu incetul ! Va spun ca i-am transmis deja cumparatorului Ticozaurului ca daca-l vinde vreodata sa mi-l dea inapoi , dar cine stie , si i-am dat si o gramada de optionale ! Da-i doamne omului mintea cea de pe urma ! Si eu am fost cu ideea sa dau Tico , nevastamea cu mintea dubla spunea sa o tinem ca ce luam pe ea ?! cat sa-mi iau eu un scuter ! Eu nu ! ca o tinem degeaba sa o sparga hotii ... Imi pare rau ca am dat-o de nu aveti idee fratilor ...

Share this post


Link to post

De astazi masina mea s-a imbogatit cu o instalatie GPL secventiala euro 4 marca Tomasetto, cu electronica STAG 200, busonul de alimentare la busonul de benzina si rezervor toroidal. Ca prime impresii trage exact la fel ca pe benzina, din pacate am bujiile vechi de 30 de mii de km si filtrul de 15, asa ca nu trage stralucit masina nici pe benzina, dupa ce le schimb am sa vad diferenta.

Dupa ce ma voi reface cu banii va urma un mp3 player si mai vad eu ce-i bag.

Share this post


Link to post

Iata si pozele cu instalatia GPL montata pe masina. Inca nu i-am facut consumul, dar, atata timp cat probabil voi consuma mai putin urban decat consumam cu matizul extraurban, nu imi voi bate capul.

Intre timp i-am schimbat si bujiile, am torsionat o cheie de bujii la aproape 90 de grade tragand cu o cheie mops de ea, pana am reusit sa le desprind, sunt din cele cu filet lung si hexagon mic, de-abia am gasit sa cumpar una.

Va urma sa-i schimb si filtrul de aer, are 17 mii de km, am facut o proba cu capacul demontat si tragea altfel, dar urlaaaa, ma bate gandul sa-i pun filtru sport (doar pentru zgomot, nu pentru altceva), la deal la peste 3500-4000 de ture parca era Hayabussa la zgomot.  <img src= "> Cand am depasit un motociclist, asta s-a uitat de vreo 3 ori la mine si nu pricepea de unde vine zgomotul. :) )

Va urma apoi o roata de rezerva subtire, pe 14, la o vulcanizare aveau la 50 ron, momentan nu sunt in fonduri, dar dupa ma duc sa vad de e buna sau nu pentru mine, ii fac husa si vad pe unde o ascund prin portbagaj.

Mai tarziu vor urma un mp3 player, m-am saturat de cele enspe mii de cd-uri de prin masina, si apoi mai vedem, bani sa fie.

post-79-1186914408_thumb.jpg

post-79-1186914418_thumb.jpg

post-79-1186914427_thumb.jpg

post-79-1186914446_thumb.jpg

post-79-1186914460_thumb.jpg

post-79-1186914530_thumb.jpg

post-79-1186914548_thumb.jpg

post-79-1186914566_thumb.jpg

post-79-1186914584_thumb.jpg

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Cat a costat instalatia ?

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...