Jump to content
Sign in to follow this  
DIO

La Ce Varsta Sa Dau Copilul La Scoala?

Varsta optima  

72 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Am votat "7 ani".

Si eu am fost dat la scoala tot la 7 ani si mama ce m-am bucurat pana sa ajung la scoala.

Pe urma am inceput sa plang ca au plecat ai mei si m-au lasat acolo.

 

Parerea mea, la 7 ani e mai bine ca e mai mare si se integreaza mai usor. Si asa s-a schimbat materia de invatamant si o sa fie grea scoala.

 

(nu mai da-ti frate copiii la scoala ca scoala ii strica), glumesc

Share this post


Link to post

Am citit cu interes topicul si postez si eu argumentele mele.

Absolut copilul trebuie dat la scoala la varsta de 7 ani (indiferent de sex - vezi ca ai si parerea unui specialis mai sus). Sotia mea e psiholog, soacra mea e educatoare si am si cateva prietene invatatoare si educatoare, asa ca sunt destul de in tema cu subiectul.

Problema nu se pune daca este pregatit copilul sa mearga la scoala, adevarata problema este daca parintii sunt pregatiti sa-si dea copii la scoala, copilul este pregatit si la 6 si la 7 ani, unii sunt chiar nerabdatori sa mearga la scoala si cu cat copilul inainteaza in varsta cu atat este mai pregatit, dar varsta opitma la care copilul trebuie sa mearga la scoala este de 7 ani.

Dupa cum probabil stii la gradinita exista pregatitoare in care copii invata efectiv sa scrie, sa citeasca si probleme elementare de matematica, fac ceea ce noi faceam prin al II lea trimestru din clasa I.

Nu trebuie sa ne grabim sa ne dam copii la scoala gandindu-ne ca vor termina scoala mai repede, vor devenii independenti, vor intra mai repede in campul muncii!!!!

Heloooo nu mai suntem in epoca de aur sa faurim viitor luminos pentru tara. Nu trebuie sa ne transpunem nereusitele si frustrarile noastre asupra propriilor copii.

Intr-adevar unii dintre noi se joaca si acum, stiti de ce? Au fost dati de 6 ani la scoala si le lipseste 1 an de joaca pe care trebuie sa-l recupereze. Iar diferenta dintre un copil si un barbat este doar aceea ca cel din urma a schimbat jucariile (NFS si-a dat seama singur).

Si nu, copilul nu trebuie intrebat, el nu stie ce e mai bine pentru el, e dependent 100% de ceilalti si chiar daca pare mic si fragil stie sa profite la maxim de cea mai mica slabiciune a parintilor.

Astea sunt doar niste pareri, pana la urma fiecare face cum vrea, isi educa copii cum crede mai bine, iar peste ani ne vom intreba "oare ce s-ar fi intamplat daca ....".

Share this post


Link to post

Calin implineste 6 ani in august si am decis sa continuam cu gradinita, mai ales ca daca l-as da la scoala ar pierde grupa pregatitoare care, cred eu, isi are rostul ei.

In plus, vazand de la altii ca dupa inceperea scolii copii sunt foarte solicitati de aceasta - cred eu ca mai mult decat eram noi la varsta lor -, am considerat ca-i sunt datoare cu copilaria si cu cei "7 ani de acasa" pe care sper sa "ii aiba" toata viata.

Un alt motiv a fost ca are deja prieteni la gradinita si probabil ca trecerea la scoala ar fi mai usoara daca ar avea prietenii langa el.

 

In concluzie copilul meu va merge la 7 ani la scoala.

Share this post


Link to post

Eu zic asa scurt pe doi: 6 ani si sa intre in lupta ca spartanii de mic, sau 7 sa stea ca un fatalau sub fustele maicasii nu care cumva sa il bata cei cu un an mai mare :D

Un an in fata e un an castigat, unul acasa e unul pierdut si balacarit :) )

Share this post


Link to post
mai ales ca daca l-as da la scoala ar pierde grupa pregatitoare care, cred eu, isi are rostul ei.

Nu va comentez decizia, dar care e rostul grupei pregatitoare?

Share this post


Link to post
Eu zic asa scurt pe doi: 6 ani si sa intre in lupta ca spartanii de mic, sau 7 sa stea ca un fatalau sub fustele maicasii nu care cumva sa il bata cei cu un an mai mare :D

Un an in fata e un an castigat, unul acasa e unul pierdut si balacarit :) )

 

 

Vorbesti din experienta?

 

Emil...cred ca-i spune denumirea...sa-l pregateasca pentru urmatoarea etapa de viata si educatie.

Edited by cuisor

Share this post


Link to post

Urmand acest rationament, intre 1-4 si 5-8 ar fi necesar un an de acomodare, la fel si intre elementara si liceu etc.

Eu "votez" pentru 6 ani.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post
Urmand acest rationament, intre 1-4 si 2-8 ar fi necesar un an de acomodare, la fel si intre elementara si liceu etc.

Eu "votez" pentru 6 ani.

 

intre 1-4 si 2-8 - nu inteleg rationamentul tau...era vorba de 5-8?

 

"Uzand rationamentul meu "un alt an de acomodare mai este anul de stagiu pe care il fac majoritatea ( probabil nu toti) dupa terminarea facultatii pentru acomodarea cu noua etapa din campul muncii..Dar tu mai ai umpic pana atunci :P

 

Nu cred ca se poate stabili regula general valabila.

Edited by cuisor

Share this post


Link to post

Daca iti dai de la 6 ani la scoala copilul, asta presupune direct ca ii mai iei un an de copilaria cea fara de griji

In schimb il obligi sa ramana un an in plus in campul muncii -asta avand in vedere celalalt caz, cu intrat la scoala pe 7 ani si aceeasi varsta de pensionare.

 

Eu am fost dat la 6 ani si cateva luni la scoala. Nu cred ca am avut vreun beneficiu din asta, pana acum in viata.

Nu cred ca am fost destul de copt la varsta de 6 ani pentru clasa intai.

Invatatoarea nu a avut nici o sansa sa imi capteze atentia 2-3 ore pe zi decat de pe la 7-8 ani incolo, pana atunci imi statea capu tot la ceea ce voiam eu.

 

De ce e graba asta sa iti dai copilul cat mai repede la tot felul de chestii pregatitoare si la scoala de la varsta cat mai frageda?

Oare nu stiti voi oare ce ii asteapta in sistemul de invatamant romanesc, inconsecvent si complet varza?

Modul asta de lucru nu face altceva decat sa streseze copilul de la varste fragede, fara un adevarat beneficiu intelectual.

Share this post


Link to post

Hai mai frate.. un copil inteligent nu are problema de acomodare. =))

Dovada in primele doua clase premiul unu au luat cei mai mici din clasa.

Cuisor, da .. experienta pe mine si my little brother :D

 

Dadaciti puisorii cat vreti voi, nu care cumva sa transpire.

Multi lucreaza din primul an de facultate acum, cand termina au deja experienta si cv. Si un venit.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Si eu am "votat" pe 6 ani.

 

Am fost dat la scoala la 6 ani si o saptamana. Am fost cel mai mic ca varsta din clasa pana ... in armata (la 18 ani si 6 luni si 3 saptamani eram cu armata gata :D ).

 

Am un prieten care a fost dat la scoala si mai devreme ... nu spui la cat ... dar a terminat facultatea (AC ... pe vremea impuscatului) binishor inainte sa implineasca 22. Bun, in cazul lui a fost o explicatie, tipul e un geniu in sensul "bun" al cuvantului ... adica e un tip super deshtept ... nu dintr-ala sarit de pe fix. La 4 ani citea si scria, fara sa-l fi invatat nimeni, asa ca ai lui l-au dat la scoala (parintii medici, relatii etc. ... asa ca au putut face asta).

Cum pe vremea impushcatului era destul de greu sa muncesti in timp ce erai student la zi, el nu regreta nici o clipa "copilaria" pierduta. A putut pleca pe picioarele lui mai devreme decat altii. El considera asta ca fiind un mare castig.

 

In concluzie, daca reusesc sa-l inscriu pe bebe la 3 ani la gradinita (adica, mai corect, la 3 ani fara o saptamana :D )... asta daca eu consider ca e pregatit sa o faca ... nu-l mai tin acasa. Consider ca ii fac un bine daca-l introduc mai devreme in "societate", fara sa stea cineva permanent dupa coada lui, sa-l dadaceasca, sa-l protejeze etc. Chiar si acum, acasa, il las sa se dea cu capu' de sus, nu-l opresc cand vrea sa faca o chestie in urma careia stiu sigur ca o sa se lase cu urlete. S-a fript la aragaz, si-a dat cu masuta din sufragerie in cap, tot pe capul lui a invatat ca atunci cand deschizi o usa trebuie sa te feresti din calea ei, si-a prins degetele la usi si la sertare, a luat o cazatura urata rau de tot prin casa si s-a ales cu buza sparta si o julitura in barba ... care a lasat si semn (da'a invatat ca atunci cand mergi intr-o directie ... te si uiti in acea directie :D ) etc. In felul asta, la un an si jumatate pot sa-l las singur prin casa, fara sa trebuaisca sa stea cineva permanent dupa el. A invatat pe pilea lui ce era de invatat. Si a invatat bine ... sigur nu uita cucuiele pe care si le-a facut. Singura chestie la care m-am gandit ... si la care nu am o rezolvare sunt ... prizele. Sunt in discutii cu un amic elecronist sa vedem daca poate sa-mi modifice o priza si sa coboare tensiunea undeva la 30-50 volti (inca nu stiu la cat ... n-am studiat amanuntit problema) cat sa-l zgaltaie puuutin si sa-i treaca. Da' din pacate, chiar daca s-a putea face asta .. e prea tarziu .. momentul in care gaurelele din perete vor deveni interesante e f. aproape.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...