Jump to content
Sign in to follow this  
Silviano

Consum Matiz Euro 3/Euro 4

Recommended Posts

"Calculul va fi aproximativ.Informativ.Cum vrei.Tot bani cheltui, indiferent de consum."

 

Oricum, consumul difera de conditiile de trafic (poti merge constant x km, dupa care trebuie sa depasesti si e normal sa cresca consumul).Am observat in timp ca indiferent de conditiile de trafic, prin localitati sau la drum intins, diferenta la consum este la masina mea max. 0,5l (asta insemnand un consum intre 5,5 si 6l la suta de km.Am scos si 4,8l/100km dar numai cu mers pana in 90km/h constant pe portiuni necirculate.(la unii se poate ca acest consum sa fie mare, dar eu cred ca e ok, mai ales ca inca am folosit un ulei vascos 10w40 pus de service...sunt curios dupa schimbul cu 5w30).

 

"E vorba despre alt indicator, luminos, acela este foarte exact."

 

 

Mi-am dat seama despre ce e vb, dar ala se aprinde cu intensitate mica la inceput si abia dupa aceea sta aprins.Cum se poate interpreta "foarte exact" (chiar daca e el exact)?

Edited by cristics

Share this post


Link to post

Am terminat concediul prin tara cu buburuza... in total 2800 km si un consum de 170 L. Calculele mele au fost facute din peco in peco, facut plinul pana da afara din rezervor, pentru ca la mine, cel putin, din momentul in care se opreste pompa de alimentare automat, mai pot sa bag in jur de 5L pana da pe afara... in fine, mi-a iesit ceva in jur de 6.2 L/100km.

Edited by srulz

Share this post


Link to post

Dupa ce s-a stricat instalatia gpl din fabrica am trecut evident pe benzina.

Merge super pe benzina si am facut vreo 2000 km pe benzina astfel:

-aprox 650km pe ruta Bucuresti-Transfagarasan si inapoi, prin Contesti si Gaiesti, jud. Dambovita(am casa in Contesti) si mi-a rezultat un consum de 5,9%;

-aprox 430km Bucuresti-Tg Frumos, jud Iasi, 5,1%;

-aprox 650km Tg Frumos-Vatra Dornei-Cheile Bicazului-Piatra Neamt-Bacau-Bucuresti => 5,5%

 

La drum intins am rulat cu 100-120km/h, in localitati cu 50-80km/h, pe serpentine naspa LA DEAL cu 20-30km/h, pe sepentine naspa LA VALE cu 30-50km/h.

 

Se vede ca saracului matiz ii mai trebuie vreo 200cm cubi si vreo 10-15 cp, mai ales la deal :dizzy: , ii cam iesiau ochii si limba la urcat =))

 

Consumul l-am calculat intre plinuri.

Edited by DarkAngeL

Share this post


Link to post

25 zile numai in oras,aglomeratie dimineata si seara :) - 300 KM cu 25 litri. Adica ~8%.

La mine nu se aprinde becul rosu,iar cand ajunge acul pe rosu intra in rezervor 25-26 litri,data viitoare fortez un pic rosul sa vedem daca am noroc sa se aprinda becul. Exista vreo metoda sa verific daca se aprinde?

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Eu, dupa ce se aprinde becul, resetez contorul si mai merg la sigur inca cca 50km. Tu il poti reseta cand ajunge in zona rosie, dar ca sa nu ai cine stie ce surprize, tine in portbagaj o rezerva de 5l.

PS: Am citit pe aici ca nu e recomandat sa mergi pe rezerva deoarece se poate buli pompa de benzina.

Share this post


Link to post

Au fo 550 km de toti, cu 30 litri (s-a aprins indicatorul).Ca sa nu fiu offtopic va las pe voi sa calculati.180 km au fo naveta casa-Piatra .

Share this post


Link to post
La mine nu se aprinde becul rosu, iar cand ajunge acul pe rosu intra in rezervor 25-26 litri, data viitoare fortez un pic rosul sa vedem daca am noroc sa se aprinda becul.

 

De doua ori am ajuns "pe rosu" (mai mult din curiozitate) :-? . Acul era pe indicatia rosie cam 2-3 mm si au intrat in rezervor 29,5 litri, respectiv 29,7 litri (chiar saptamana trecuta) facand plinul pana la primul click. Oricum nu e recomandabil sa ai foarte putina benzina in rezervor asa cum s-a mentionat mai sus.

On topic: 502 km (apox 330 in afara localitatii si aprox 172 in oras) cu 29,7 litri => 5,90%, acceptabil spre multumitor! :)

Share this post


Link to post

De la indicator de nivel minim aprins, stabil, pana la click de pompa intra 31,5L. Capacitatea normala declarata este de 35L. De la aproape gol si pana sa dea pe afara intra aprox. 42L.

Share this post


Link to post

La mine dupa ce se se aprinde becul rosu intra 30 L pana declanseaza pompa

Share this post


Link to post

In Bucuresti, intre plinuri, aceeasi benzinarie si aceeasi pompa, 7,3%......super tare...

Recunosc totusi ca am mers linistit.

Share this post


Link to post

Am vazut si eu pe cineva care a scos, 5,5L/100 de km.

Dar stilul de mers a fost in treapta a patra si a cincea la viteze de 60-70-80.

Maxim!!!

  • Like 1

Share this post


Link to post

In Bucuresti? :o

Share this post


Link to post

La drum intins...clar...e impsibil in Bucuresti 5,5%.

Share this post


Link to post

In Bucuresti imi lua aprox. 8,5 - 9 L / 100km. In afara in functie de cat pornesc AC imi ia 5-6L/100km , mers linistit 100-110km/h max. Daca trec de 120-130km/h s-a dus rau de tot consumul :)

Share this post


Link to post

cu benzina de 50 lei reusesc sa merg maxim 100km, masurati pe bord

incerc sa nu fac calcul ca mi-e groaza :)

incercat si benzina de 95 si de 100, din diverse locuri; nici o diferenta, tot asa consuma

in bucuresti

 

afara, la mers intins, am scos si 5%

Share this post


Link to post

si eu tot atat merg cu 50 lei. Urban. Plus ca eu sunt din Giurgiu. Deci ar veni un consum de 12- 13%. :wallbanger: Extraurban am mers minim cu 5.5%

Share this post


Link to post

Curios...cu benzina de 50 lei Matizu` meu merge 200km. Si asta pentru ca a mai crescut consumul in ultima perioada si nu stiu de ce.Acu` cateva luni mergea  250km cu 12,5l benzina. Consumul e inregistrat jumate urban, jumate "rural" pe dealuri, curbe si padure...

 

Cel mai mare consum inregistrat a fost undeva pe la 8-8,5% cand chiar m-am speriat -  umblasem la senzorul clapetei de acceleratie si nu mai dadusem reset de ECM dupa.

 

 

Share this post


Link to post

Cel mai mic consum in Bucuresti 6,5-6,7.

Cel mai mare, iarna trecuta, 10-11 ! E drept, 10-15 minute incalzirea, si 15 kilometri in 1,5 ore, deci ...sper sa nu bat recordul iarna asta.

Share this post


Link to post

Am un matiz de curand,am parcurs 630 de km cu el full (3 adulti 2 copii+portbagaj plin) cu 40 de litri de benzina (un plin si 5 litri alimentat de frica cand am vazut ca e acul pe rosu dus spre maxim aproape). Nu s-a aprins niciun led de "PECO",sa nu aiba matizul meu acest led? E din 2006,nu stiu ce euro este.De unde imi pot da seama?Nu scrie nici in carte,nici in talon.(doar mf484).

Share this post


Link to post
... alimentat de frica cand am vazut ca e acul pe rosu dus spre maxim aproape...

Se aprinde dupa maxim, adica sub minim.

Share this post


Link to post

Se aprinde dupa maxim, adica sub minim.

 

TOATE MODELELE DE MATIZ SUNT PREVAZUTE CU BEC DE PECO?

Share this post


Link to post

Toate, de acolo mai ai 50 km, in extra-urban.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

in Timisoara merg cu 27 de litri de GPL cam 430 de km. tinand cont ca pornirea e pe benzina am estimat cam 7.2-7.3%. la drum intins, fara sa opresc motorul , am scos un consum GPL de 6.3%. am facut si pe benzina drumuri de bucuresti si mi-a iesit un consum cam de 6-6.2% la drum intins. Dupa cate vad pe aici ma incadrez in normal :) )))

Share this post


Link to post

Am facut consumul la sange.Facut plin ochi (se vedea benzina in buza rezervorului) mers apoi fix 100km extraurban cu 100km/h. La destinatie completat tot pana in buza... 5,4l. La intoarcere am mers cu 80km/h,facut iar plin ochi cu 4,6l. Mentionez ca este un matiz euro3. [am folosit pentru test benzina 95 de la petrom v]

Edited by Matizducu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...