Jump to content
Sign in to follow this  
Silviano

Consum Matiz Euro 3/Euro 4

Recommended Posts

La mine, un Matiz Euro3 din 2005, am facut consumu de cand e la mine non stop si dupa

 

8819 km am consumat 568.10 litri benzina,

 

deci rezulta un consum mediu de 6.44 %

 

cu o mica precizare... o eroare odata cand nu stiu exact ce si cum pt ca am lasat-o la taica-meu si a bagat benzina fara sa noteze exact km si cati litri a pus. Am proximat.

 

Mai mentionez ca acest consum de 6.44% e in scadere in ultimul timp si de aprox 6000 de km e cam tot timpul Check aprins.

 

Pareri..?!?

Share this post


Link to post

Deja suntem 2 cu monitorizarea alimentarilor pe termen lung... Toti cei care zic ca matizul consuma 10-12% nu si-au facut calcule pe termen lung. Eu zic ca matizul merge sub 7% (daca sunt 2 persoane in ea si nu traesti in Bucuresti sau Cluj si mergi cu 10km/h viteza medie).

Share this post


Link to post

ok.. vad 10.000 de pareri!

eu am un Micutz deasta rosu de prin 2005 nu stiu luna sigur (noiembrie cred) in fine

i-am dat forja si mi-a scos pe bucuresti 10% consum.. ceea ce mi se pare enorm pt un motor de stergatoare..

deci nu zic frate e masina buna de oras da la consumu asta il dau dreaq si imi iau solenza, logan sau imi iau berlina deacasa..

la consum mixt 240 km de autostrada si vreo 140 de pitesti si bucuresti mers constant cu 70 - 80 k era aglomerat mi-a scos 6.3% in medie.

dar dupa ce i-am facut consumu ala mi-a scos 10% doar pe bucuresti..

Edited by andreib
te rugam formuleaza-ti ideile intr-un mod coerent si foloseste un limbaj civilizat!

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Ca urmare a postului tau, toti posesorii de matiz o sa se puna pe plans, o sa iasa maine pe strada si o sa dea foc matizului din dotare si apoi o sa-si cumpere toti logan pe benzina sa le consume 12-13 in Buc sau logan diesel care sa consume 3.5 urban in forja iar daca se pleaca la drum in afara orasului cu 10l de motorina in rezervor o sa se ajunga la destinatie cu 20l motorina fara a se face nici o alimentare!

 

Si acum, on-topic:

 

Ultimul consum, mixt sa zic asa adica din 708km, 350 pe DN1 si restul in minunata noastra capitala: 7.6l/100km. Destul de multicel, dar avand in vedere ca vreo saptamana am facut in fiecare seara 1 ora si 45 de min pe 5km si in plus m-a pus necuratul si am bagat benzina de la un Petrom V de trebuia sa tin pedala apasata jumatate ca sa pot merge cu 90-100km/h, eu zic ca este bine.

Aseara am alimentat cu Mol, dupa ce in sfarsit s-a terminat ciorba aia de Carrera 95 si mi-a revenit zambetul pe buze. Buburuzul este el insasi din nou!

Share this post


Link to post

Nu exista doi soferi la fel si nici doua motoare la fel, intretinute.

Share this post


Link to post

SI-a pus careva benzina de 100 in Matizache? Oare ar consuma mai mult? Acuma la un plin ar veni diferenta de 18 lei intre 95 si 100.

Oare se merita? Sau chiar va consuma 10%? Unii au zis ca se incalzeste motorul mai tare. Altii ca tre sa accelerezi mai putin sa ai aceeasi performante, deci ajungi la un consum mai mic sau identic. Altii ca arde benzina de 100 mai repede.

Nu mai stiu ce sa cred.

Sa ,ma risc cu un plin de 100? Ce ziceti?

Share this post


Link to post

Nu merita banii dati in plus, nu se simte.

Share this post


Link to post

La al meu nu se simte nimic intre diferite cifre octanice la acelasi tip de benzina(aceeasi marca sa zic asa). Numai la buzunar, din cauza pretului. In rest, masina merge la fel.

Partea cu incalzitul este folclor  <img src= )"> zic eu.

Share this post


Link to post

Am atasat si eu consumul de benzina... Am notat km. de bord la fiecare plin in perioada iunie-septembrie.

Am Matiz E4, am facut plinul cu benzina mol 95 si stilul de condus: sofer incepator  :rolleyes:

Unde km. parcursi este de aproximativ 300 km, inseamna ca este un traseu extraurban Timisoara-Zalau (de obicei faceam plinul la plecare din Timisoara si apoi cand soseam la Zalau) sau dus-intors de Timisoara-Bekescsaba (consum 5l/100km :lavolan:  ).

Tot ce este sub 300km este urban Timisoara :wallbanger:  (aici am un record de 9,2l/100km).

Si ce peste 300km = extraurbnan75% / urban 25% (aproximativ 6 - 6,5l/100km).

 

L.E: dandanutz: "consum mediu de 6.44 %" - exact atat mi-a esit si mie consum mediu pe 4000km.

calcul_consum.xls

Edited by devnulla

Share this post


Link to post

wii..

am fost la service cu matizache!

si cei de la radacini mi-au spus ca e normal ca un motor de rasnitza sa consume asa de mult. in schimb de 2 zile am si un logan 1.6 16valve.. 9.5 % pe bucuresti condus sportiv (mai sportiv ca la matizache oricum)..

am facut si calcul la consumu de la berlina din 97 pe care o mai am in dotare si mi-a iesit 5.7 in afara orasului 80 - 110km/h si 7.2% pe oras (are carburator dublu corp si galerie de 1600 ccl)

matizache mi-a scos 6.3 mixt (240 km de autostrada mers cu 70 - 80 k ploua si era aglomerat si 140 km oras pitesti + bucuresti) si 10% doar pe bucuresti

plus ca din cauza catalizatorului euro 3 sau 4 s-a pierdut o gramada din puterea motorului..

eu unu sunt complet dezamagit de matizache!

Share this post


Link to post

Mai frate, da` ne mai freci mult cu cifrele alea si cu consumul de dacie? Tu crezi ca e cineva suficient de retard incat sa creada ca un motor de 1.6 calcat pe coada iti consuma 9 si ceva in BUCURESTI??? Hai, te rog eu frumos, lasa-ne in pace cu astea.

In alta ordine de idei, daca cei de la radacini spun ca este normal ca masina aia sa consume 10% in bucuresti, condus normal...aici e ceva putred! Ori aia sunt chiar patetici(ceea ce nu prea cred dar este posibil) ori este bagata din burta de la tine toata chestia asta. De ce zic asta? Pentru ca am E3 cu care merg zilnic prin bucuresti si am vazut care este consumul in general. Daca se circula normal 7.2-7.5, daca este aglomerat dar totusi ma pot tarai (gen 5km in 40-50 min) consumul ajunge la 8,3-8.5 iar daca stau ca popandaul la cozi interminabile (5km in aprope 2 ore) consumul ajunge la 9,5. In extra-urban, 2 persoane in masina plus o geanta la 80-90km/h cum ai zis tu, consumul este de 4.7l/100km.

In concluzie, ori e ceva aiurea cu masina aia, ori e ceva aiurea cu soferul, ori amandoua.

Share this post


Link to post

Am mers acum o sapt pe o ceata mai groasa ca in Londra timp de 60 km in viteza a 4 a in jur de 60-70 kmh cu masina 4 persoane grele si nu exagerez cand cred ca mi-a consumat cel putin 10 l pe distanta aia

Edited by Matizel

Share this post


Link to post

Pai poate e din cauza ca aerul aspirat era foarte-foarte umed=>randament scazut al motorului.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
Pai poate e din cauza ca aerul aspirat era foarte-foarte umed=>randament scazut al motorului.

 

tot de aia ma plang si eu..

si nu e din cauza aerului. dak erau probleme dalea auzeai la stiri..

n-am nici o treaba da dai explicatii de 2 lei fara sa stii ce vorbesti!

Share this post


Link to post

Ce auzeai frate la stiti? Ca trebuie sa ne luam logan toti? Bine ca le stii tu pe toate!

Vezi ca de ceva posturi esti al naibii de off-topic, nu e topic de probleme tehnice aici! Si poate incerci sa scrii in limba romana totusi.

 

@matizel: De unde ai tras concluzia ca ti-a consumat 10l pe distanta de 60-70km? Cum ai ajuns la valoarea asta? Nu de alta, dar mi se pare cam mult un consum intre 14.2 si 16.6 la viteza aia.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Si ca sa incerc sa aduc niste detalii in sprijinul afirmatiei mele legate de consumul "pe ceata":

 

" As humidity increases, air intake volume decreases.

Result is lower combustion pressures and temperatures, causing a decrease in the spark plug's temperature and a reduction in available power. "

In traducere:

" Cand umiditatea creste, volumul de aer absorbit in motor scade.

Rezultatul este o presiune si temperatura mai mica in interiorul cilindrului cauzand o scadere a temperaturii de functionare a bujiei si o reducere a puterii motorului."

 

Drar totusi cred ca ceea ce ai observat tu, @matizel, este un pic departe de adevar. Este posibil totusi sa fii inregistrat un consum mai mare atunci, dar nu cred ca la valorile date de tine.

Share this post


Link to post

Salut!

 

Revin un pic la consumul urban...

De la sfarsitul lunii Septembrie am alimentat doar Petrom (95 fara plumb) si pe 1023km cu 90% trafic urban mi-a iesit consum de 8L/100km :banana: . Ori benzina, ori stilul de condus sa schimbat la mine... pana acum aveam peste 8,5 - 9,2 litri / 100km.

Share this post


Link to post

S-ar putea sa fie benzina de la Petrom mai "altfel". Coincidenta sau nu dar cand alimentez de la Lukoil nu numai ca tine mai mult dar trage si mai bine. Matizul meu e model euro4

Share this post


Link to post

Se vede ca a venit iarna!! Am realizat un consum de 8,2% cu 29,5 litri benzina Rompetrol Efix95 in 360km. Din acesti km 60% au fost urban cu drumuri sub 2 km, mers zilnic cu ea , indiferent de starea vremii. Nu stiu daca sa ma declar multumit sau nu , fiind prima iarna cu Matizul .Acum am schimbat benzina cu Petrom 95 si sunt curios ce rezulat voi avea la viitorul plin...

Share this post


Link to post

am plecat din bucuresti si in urmatoarele 2 saptamani sunt acasa la pitesti... sper sa-mi scada consumul seminificativ... multi posesori de matiz se lauda cu consumuri fabuloare de 4,5 - 5 litrii la suta...

sper sa se vada o modificare in ceea ce priveste consumul de carburant zilele astea daca nu de data asta chiar revin la logan :D

cert e ca parca parca dupa ce am mai amestecat benzina (am card de rompetrol si bag numai fx iar la sfarsit de saptamana bag petrom) a mai scazut cu juma de litru consumu... o sa fac un consum per total sa vad cum a mers in ultimele 2 luni..

bine ca am foile de parcurs la mine :D

va spun pana diseara consumu rezultat!

Edited by mihaitza83

Share this post


Link to post

 

 

 

Edited by mihaisl

Share this post


Link to post

Am ajuns si la 12 in perioada asta...

Share this post


Link to post

Eu am 9 pe vremea asta.

A fost mai liber prin Bucuresti zilele astea(cu sarbatorile), m-am uitat la indicator ieri, cred ca pe plinul din perioada asta nu o sa sar de 8 media.

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca nu sunt singurul la care mananca "gangania" ca la balamuc? :mrgreen: Braila-Bucuresti via Ploiesti, cam 6%, nu am sarit de 110 decat in vreo 2 depasiri, in rest, intre 80-110km/h, 2 persoane plus ceva greutate.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...