Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Incalzirea Habitaclului Foarte Slaba-matiz

Recommended Posts

Matizul meu face foarte putina caldura in habitaclu!Ca sa se incalzeasca mai rapid trebuie sa dau ambele comutatoare la maxim!(caldura si aeroterma).Cand pornesc masina se aude cum curge lichidul prin instalatia de incalzire.Am avut si Matiz E 2 iar la acela foloseam comutatorul de temperatura la inceputul zonei rosii,iar aeroterma cel mult in pozitia 2.Sa fie vorba de aer in instalatia de racire?

Share this post


Link to post

de problema asta chiar nu am mai auzit la matiz. la al meu ,daca dau caldura la maxim ,in cateva minute lesini...oricare ar fi temperatura exterioara. pot sa spun ca incalzeste chiar mai repede decat instalatia de pe megane 2 (my other car).

Share this post


Link to post

Nici eu nu am avut-o la primul Matiz,dar la acesta, asta e situatia...Cred,totusi,ca e vorba de aer in instalatie,avand in vedere ca se aude cum curge,atuni cand pornesc motorul.Pareri?

Share this post


Link to post

Buna!

Am si eu niste observatii:

Acelasi lucru am observat si eu la masina mea MAtiz E2, ca se incalzeste greu de tot in habitaclu iar la alta pe care o are prietena mea Matiz E3 se incalzeste si repede si bine de tot de nu poti sa stai.

Eu chiar azi am avut o problema in service si am banuit ca este de la termostat, si ar putea sa fie de acolo. Ori a ramas blocat ori se deschide prea devreme, inainte de 82 de grade Celsius. La mine nu a fost de la termostat mi l-am schimbat degeaba cu bani si in garantie cu masina din cauza incompetentei de care dau dovada "meseriasii nostri romani " in domeniul auto. Sfatul meu este intai sa verifici termostatul cu metoda clasica din cartea tehnica pag1D-4 si apoi daca este bun sa faci o diagnosticare cu scanerul. O sa vad ce mai descoper la mine si o sa-ti spun.

Share this post


Link to post

Indicatorul de temperatura sta unde trebuie,deci la mine nu cred ca e vorba de termostat.Se aude,in schimb,cum circula lichidul prin instalatie,cam 2-3 min dupa pornire.

Share this post


Link to post

Nivelul antigelului l-ati verificat?

Share this post


Link to post

Guru, daca spui ca se aude lichidul prin instalatie si eu cred ca are aer si ar trebuii facuta aerisirea.

Share this post


Link to post

Nivelul antigelului e in regula.Am uitat sa precizez ca si debitul de aer de la aeroterma mi se pare mai slab decat la fostul Maty

Share this post


Link to post

Unul din amicii mei a avut aceeasi problema la tico. Pana intr-un final am demontat bordul, totata cutia pana la radiatorul de incalzire, l-am spalat cu apa sub presiune, apoi l-am lasat plin cu otet o noapte. Dupa montare dadea ceva mai multa caldura, dar nu excelent. Am desfacut din nou si am montat un radiator de incalzire nou. ACUM A FUNCTIONAT PERFECT. In treapata a doua de viteza a ventilatorului cu motorul la temperatura de functionare aerul trebuie sa friga. Mergi la service pentru ca e in garantie. Acolo poti sa gasest si alte masini si fa proba cu mecanicul langa tine.

 

PS. La Matiz (si Tico) nu se face aerisire ca la Dacia.

Share this post


Link to post

CEL M-AI PROBABIL RADIATORUL DE CALDURA E INFUNDAT ORI FAGURII RADIATORULUI PRINTRE CARE TRECE AERUL SUN INFUNDATI SI DE ACEEA NICI NU AI DESTUL DEBIT DE AER.DAR ORICUM CONSULTA UN MESERIAS

Share this post


Link to post

@claudiu > de ce tzipi asa la noi, pe CAPS LOCK ? Si apoi lasa meseriasii, omul e in garantie si trebuie sa profite de ea, doar a platit-o.

Share this post


Link to post

Aerisirea se face automat totul e sa ai suficient lichid...

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfaturi si raspunsuri.Saptamana viitoare voi face o vizita la Autonet,sa vad ce descopera cei de acolo.Am sa revin cu rezultatul.

Share this post


Link to post

neaparat sa revii cu detalii, ca si eu am observat ca nu mai baga caldura ca la inceput... :(

Share this post


Link to post

Nu am reusit sa ajung la service,dar problema s-a remediat,cel putin pentru moment si cred ca am descoperit cauza.acum cateva zile din cauza gerului am dat aeroterma la maxim si la un moment dat a inceput sa se auda un zgomot ,ca de coala de hartie pusa in fata unui ventilator .A mers asa cam 10 minute dupa care a disparut zgomotul ,iar incalzirea si debitul de aer au revenit la normal si de atunci totul este in regula.Cred ca este vorba de o hartie sau un corp strain in instalatia de ventilatie,uitat acolo din fabrica.La prima vizita in service am sa-i rog sa verifice acest lucru

Share this post


Link to post

stim noi pe cineva care a scos din aeroterma o bucata de hartie marcata daewoo craiova.

La mine desi se aude apa in instalatie cand pornesc masina, caldura o am in 3-4 min cat stau de dim sa incalzesc. Trepta de aeroterma e 1-2 sufiecient pentru dezaburire corecta...dar dupa ce merg mai mult imi vine o caldura de te scoate din masina indiferent de vremea de afara.

Share this post


Link to post
neaparat sa revii cu detalii, ca si eu am observat ca nu mai baga caldura ca la inceput... :(

 

s'a rezolvat. era un colier nashpa la radiator si tot pierdeam lichid.. completam cam 1l/luna, iar asta de cand am masina.

se pare ca intarzierea incalzirii era generata chiar de nivelul mai redus al lichidului in instalatie. acuma merge super.

 

Trepta de aeroterma e 1-2 sufiecient pentru dezaburire corecta...dar dupa ce merg mai mult imi vine o caldura de te scoate din masina indiferent de vremea de afara.

 

 

vezi ca rozeta aia din stanga poate fi rotita in sens trigonometric si sa reglezi proportia cald-rece. pe bune. :P

Share this post


Link to post

Se pare ca si la Matizul meu nou-nout ar fi o problema cu incalzirea ... acul indicatorului nu depaseste jumatatea cadranului indiferent de cat de mult merg cu el ... iar aerul care intra se simte ca nu este asa de cald cat cu toate ca este dat la maxim atat caldura cat si ventilatia... banui termostatul ca ar fi de vina ... plus ca se incalzeste si greu motorul ... trebuie sa parcurg cel putin 4-5 km ca acul sa inceapa sa se ridice si nu trece de jumatate

cred ca am sa fac o vizita la service sa verifice termostatul ... :(

Share this post


Link to post

aoprea > Cred ca n-ai nici o problema cu incalzirea.

Acul nu trece NICIODATA de jumate. Daca trece, abia atunci sa te ingrijorezi!

Share this post


Link to post

da multumesc ... am aflat si eu de asta numai ca mai tarziu ... se pare ca sunt eu mai paranoic :) )

Share this post


Link to post

oameni buni ! problema caldurii in 99 % din cazuri se datoreaza infundarii caloriferelor de caldura cu tot felu de prafuri gen:stop leac radiator sau mai stiu eu ce (chiar mai sus sa spus ca exista dubii ca pierde antigel ...eu cred ca in acest sens sa folosit ceva de stopat radiator[si cel de caldura complet] )

Share this post


Link to post

Ar mai fi o recomandare. Cand plecati dimineata daca se poate plecati cu ventilatorul oprit si dati-i drumul cand se incalzeste motorul. Are efecte benefice si asupra motorului si ai si caldura ceva mai repede.

Share this post


Link to post

Aeroterma mea chiar are o problema. Saptamana trecuta, imediat ce am iesit din Bucuresti, aeroterma era pe treapta 2 si brusc a inceput un huruit infernal, astfel incat m-am speriat si am tras pe dreapta- initial parea ca huruitul vine de la motor. Am injurat si am zis ca ori crapa de tot, ori se potoleste( reflexe de fost daciot) , asa ca am dat-o pe ultima treapta. A mai huruit groaznic cateva clipe, dupa care zgomotul s-a transformat intr-un fluierat finut si asa este si azi. Eu suspectez niste roti dintate, de plastic, care nu mai cupleaza cum trebuie - cam asa era zgomotul initial. Maine am programare la Autonet, sa vedem ce descopera .

Share this post


Link to post

Mda, am fost azi la Autonet, si s-a rezolvat in doua minute. Au dat ventilatorul jos, iar in interiorul acestuia era un mare bon din fabrica, de dimensiunile unei carti postale, vopsit pe margini in culoarea caroseriei. Si debitul de aer a revenit la normal, asa cum stiam ca trebuie sa fie. Atentie, vi se poate intampla si voua, mecanicul a zis ca au fost mai multi matiji cu problema asta, deci daca aveti un debit slab de aer, chiar daca nu face zgomot, fuguta la service !

 

Ce m-a frapat, pe respectivul bon exista o semnatura si o data scrisa cu pixul 24 04 2001, iar masina mea este fabricata in octombrie 2005. Intrebarea care se naste - Cat de vechi sunt anumite subansambluri de pe masinile noastre noi ? :-W

 

 

 

post-1252-1145005955_thumb.jpg

Edited by guru

Share this post


Link to post

ai perfecta dreptate cu intrebarea. am vorbit cu cineva de la fabrica de la daewoo si mi-a spus ca toate matizurile.si tot ce se fabrica la daewoo romania sunt asamblate cu piese ramase de prin afara ramase nefolosite prin korea sau alte tari si care sunt trimise in romania numai cand vor ei. si m-a mai spus ca subansamblele sunt de o calitate mult mai indoielnica decat ar trebui sa fie ele, asa zise rebuturi.

spre ex masina mea, matiz din 2003 are insta electrica pe doua parti( st si dreapta), cu toate ca mecanicul mi-a zis ca ar fi trebuit sa fie pe o singura parte, plus ca firelel care pleaca de la fata masinii au o culoare si cand ajung in spate la stopuri au cu totul alte culori, acelasi lucru se intampla si la firele de la casetofon si boxe.

insa..asta e...

La mai mare..si sa speram ca daewoo romania nu va ajunge pe mana vreunui investitor tip Cross Lander ca la ARO

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...