Jump to content
Sign in to follow this  
Red Matiz

Probleme baterie si sistem de incarcare

Recommended Posts

De ce nu o iai de la magazinele online ?

E mai probabil sa gasesti acolo.

Din cate imi amintesc foarte aproximativ pe la 45A e undeva la 2,5 mil o Varta.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

La aceasta varianta nu m-am gandit, dar iti multumesc mult de ajutorul acordat. Chiar acum voi incepe cautarile pe site-urile de profil

L.E.: Dimensiunile mai raman de vazut daca sunt aceleasi in comparatie cu modelul de 35A/h

Edited by DarkDogg

Share this post


Link to post

Dupa confirmarea de pe site, urmeaza sa caut modelul la vanzare in magazine. Din nou  <img src= "> multumesc de tot ajutorul

Share this post


Link to post

E normal sa-ti moara bateria daca nu folosesti masina o luna?

Bornele sunt curate si foarte bine stranse, alarma nu suna ca nebuna, pozitiile sau casetofonul nu erau uitate, iar la relanti alternatorul incarca in jur de 14 volti.

E cazul sa-mi iau o alta baterie?

Share this post


Link to post

Masoara densitatea electrolitului din baterie pe timp de vara trebuie sa ai 1,26

De cat timp ai bateria ??O mai poti si reformata dar nu stiu daca merita .

Share this post


Link to post

Am masurat si eu tensiunea la bornele bateriei azi pe la 2, bateria originala(face 2 ani in Noiembrie), marca Rocket. Masina era nepornita de dimineata, de pe la 8:20, cand am ajuns la servici.

Rezultatele, dupa cum urmeaza:

- motor oprit: 12.65v;

- motor la ralanti+casetofon: 14.6 - 14.7v;

- motor la ralanti+faza scurta+aeroterma pe 2+casetofon: 14.5v;

- motor la ralanti+faza scurta+aeroterma pe 2+casetofon+dezaburire spate+AC cuplat: 13.6v; tipul care m-a ajutat a zis ca in cele doua secunde cat a durat de cand am pornit dezaburirea pana am apasat pe butonul AC-ului si a cuplat AC-ul scazuse pe la 9.3V si apoi a urcat la 13.5/13.6v. Nu mi-a trecut prin cap sa masor fara AC pornit(creste turatia motorului) sa vad daca ramanea la 9.3V cu dezaburirea si restul de chestii pornite sau crestea apoi, mi-am dat seama ca am fost idiot dupa ce am dus voltmetrul proprietarului.

 

Deci, pana la urma, din ceea ce am aflat e ok bateria, trec de iarna cu ea sau trebuie sa ma uit de alta? (nu ma pricep deloc la asta...)

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Treci de iarna asta fara probleme, de asta si de inca vreo 2, la mine bateria Rocket cu care a iesit masina din fabrica in 2003 se prezinta si acum foarte bine, cu tensiunea pe borne apropiata de ce ai prezentat tu mai sus. Atata timp cat mergi cu masina zi de zi, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji in privinta bateriei. Cand o veni timpu sa o schimb pe a mea, ma intreb daca o sa mai gasesc una la fel, sau macar alta marca care sa tina tot atat. :D

Share this post


Link to post

De bateriile Zap ce parere aveti? si unde pot sa gasesc borne de matiz ca am cautat toata constanta si nu am gasit. le-am pierdut pe cele originale si am luat unele de dacie si le-am adaptat dar nu as vrea sa umblu asa.

Edited by titus

Share this post


Link to post

Va salut pe toti.Am o problema cu matizul meu,masina e din 2007 si pe timp de noapte porneste alarma singura,fara sa umble nimeni la masina,tin sa mentionez ca masina sta in garaj,iar nu am nici un alt consumator pe ea,ma puteti ajuta cu ceva in privinta asta?Va multumesc si astept raspuns.

 

Va salut pe toti.Am o problema cu matizul meu,masina e din 2007 si pe timp de noapte porneste alarma singura,fara sa umble nimeni la masina,tin sa mentionez ca masina sta in garaj,iar nu am nici un alt consumator pe ea,ma puteti ajuta cu ceva in privinta asta?E o problema pentru ca imi goleste toata bateria.Va multumesc si astept raspuns.

Share this post


Link to post

Nu cred ca ai postat bine...oricum...uita-te sa nu ai vreun scurt pe fir si alarma sa o ia ca pe o tentativa de spargere si sa tiuie din cauza asta. Alta posibilitate, uita-te la senzorul de soc daca il ai dat la maxim, ca daca trece vreo dacie fara toba, imediat incepe. Si al 3-lea lucru la care ma gandesc...sa nu fie alarma bulita. La vechea alarma era bulita si imi tot deschidea masina...asa ca e de verificat si lucrul asta. Si in final, uita-te la tamburusii aia negri de pe caroserie, care iti arata daca s-au inchis usile sau nu, sa nu fie vreunul la fel stricat si sa iti arate ca ai o usa deschisa =>masina tiuie. Numai bine

Share this post


Link to post

Multumesc mult banzay am sa merg la cineva care monteaza sisteme de alarma sa o verifice ca la astea nu ma pricep.Inca o data multumesc.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am si eu o problema la un Matiz 2004, 40000 Km. Mentionez ca sunt noob, si orice sfat imi va fi de mare ajutor :)

O sa o iau cronologic:

- ieri dimineata cand am plecat spre serviciu dupa ce am pornit martorul de la baterie mi-a ramas aprins.

- am ajuns cu bine la munca, dar pe drumul de intoarcere la o intersectie dupa ce am bagat in viteza la culoarea verde, in momentul in care am accelerat a murit motorul

- am impins masina pe trotuar, si la 5 min dupa i-am dat iar o cheie si a pornit

- in momentul in care am aprins farurile din nou a murit iar motorul

 

Cam asta e! sa fie bateria sau alternator ... ?

 

Merci anticipat!

Share this post


Link to post

dute la service sa-ti verifice incarcarea la baterie ,daca este buna inseamna ca bateria este in scurt chiar daca cateodata porneste sau ledul de pe ea arata ca este buna ,daca nu ai incarcare atunci e dus alternatorul sau releul de incarcare de pe el

Share this post


Link to post

Am un Matiz din 2005, bateria originala. De cateva ori, de-a lungul timpului, am uitat farurile aprinse, a murit bateria si am pornit cu cabluri si curent de la alta masina. Acum au inceput sa apara unele probleme, in sensul ca dimineata porneste ok, dar uneori (odata la 2-3 zile), daca o pornesc din nou la 2-3 ore dupa prima pornire din ziua respectiva, bateria e descarcata (nu moarta, ca da sa invarta, dar nu suficient). ma gandesc ca daca era bateria dusa nu pornea dimineata, dupa un repaus de mai multe ore si noapte friguroasa. Mentionez ca aceeasi problema am avut-o si la cealalta masina, un Opel Vectra din 2003, tot cu bateria originala, dar s-a intamplat o singura data. Dupa ce a pornit dimineata ok, am oprit-o 15 minute si apoi n-a mai pornit decat cu curent de la o alta masina.

Poate imi dati si mie niste idei... Eu as schimba bateria, dar mi-e teama sa nu reapara problema dupa achizitionarea uneia noi.

Share this post


Link to post

Din cele spuse de tine, eu as suspecta mai repede sistemul de incarcare (alternatorul cu releul regulator), nu bateria. Trebuie sa faci niste teste cu un voltmetru (daca nu ai , imprumuta unul de la cineva, sau chiar roaga-l pe el sa te ajute), pentru a vedea tensiunea la bornele bateriei la diferite turatii.

Share this post


Link to post

...

 

Ok. Asa am sa fac, inainte sa dau banii pe baterie

Edited by tolin
Nu mai cita inutil postarea anterioara !

Share this post


Link to post

salutare tuturor.

am o mica dilema si sper sa ma ajute cineva cu o idee sau doua...

bateria mea se descarca, banuiesc sistemul de incarcare alternatorul cu releul regulator(asa se numesc?)

am verificat cu motorul pornit tensiunile de pe baterie si sunt in scadere la fiecare accelerare.

asadar, am anexat o schema cu pozitia alternatorului unde se vad bornele A si B+ dar unde se afla releul?se poate schimba usor? ( de un novice ) si acesta este intreg sistemul de incarcare sau mai exista si alte componente?

post-13956-1225222501_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Releul este in alternator.

Share this post


Link to post

Cine ti-a zis ca-i defect releul regulator ?

Share this post


Link to post

Salutare

Am si eu o problema cu un Maty euro 4 de un an jumate si 30k km.

Daca las masina in parcare 3-4 zile, se descarca bateria...

Nu am din cate stiu eu consumatori pe masina(becuri, cd-player, etc).

Am verificat masina si bateria la sevice si e in regula...nu am avut incredere in ei si am verificat si eu cu voltmetru...

Si mie imi apare totul in regula.

Recunosc ca dupa descarcare, daca merg 20-30 min isi revine, deci...cred ca pe undeva am un consumator rebel...

Bornele sunt Ok, bateria e ok, alternatorul e ok(e nou ca mi s-a dus puntea de diode si l-am inlocuit, dar asta e alta poveste :D ).

Daca aveti sugestii astept cu nerabdare.

Merci anticipat.

Share this post


Link to post

Nu cumva mai uiti ceva faruri aprinse? Ca sunt sigur ca masina nu are buzer de avertizare...

Scoate borna + , inseriaza un ampermetru in circuit si vezi ce zice cand ai cheia scoasa din contact si niciun consumator cuplat. Curentul masurat ar trebui sa fie de cativa mA. Daca nu e asa, atunci ia-o prin eliminare pana gasesti buba. Poate o fi si bateria cu bube, ca, de... ultimile loturi de masini Dw de la Craiova cam au bube!  <img src= (">

Share this post


Link to post
deci...cred ca pe undeva am un consumator rebel...

Un coleg de la serviciu a avut aceeasi problema ca a ta. Problema s-a dovedit a fi de la alarma; a fost montata aiurea si facea scurt.

Share this post


Link to post

Ms pt informatii. O sa verific si alarma...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...