Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Tabla indoita; indreptare din exterior

Recommended Posts

Deci treaba sta in felul urmator: singurul service care s-a oferit sa rezolve indoiturile cu magneti a fost service-ul IRMEB de la pod de la Tirgul Vitan...din pacate indoitura pe care am avut-o eu nu era de magneti, asa ca a trebuit sa-mi schimbe aripa...  <img src= "> ...dar eu va propun sa incercati, baietii sunt profesionisti...

Share this post


Link to post
Nu spun ce am simtit :lol: Aveam masina de o luna. Cind am vazut ca s-a indoit, priveam ca timpitul si nu intelegeam de ce, ca nu mi se parea ca am apasat tare :lol: Oricum, dau o bere cind esti in Iasi.

 

Si io am rezolvat stalpul din stanga spate la fel, in prima luna dupa ce am cumparat masina. Era iarna, aluneca ca dracu pe panta unde stau eu, nevestica mea (doar ea avea carnet) s-a chinuit ce s-a chinuit si n-a reusit sa bage masina in garaj (trebe sa faci o laterala in panta) ... Atunci io cu socru-miu am preluat initiativa, si hop! hop! am bagat masina in garaj ... cel mai tare a fost cand a incercat socru-miu s-o ridice din spate, de spoiler ... noroc ca l-am oprit la timp :) Insa, stalpul n-am putut sa-l salvez ... Bah, ce vremuri faine :wallbanger:

 

Am incercat sa trag tabla aia inapoi cu un magnet, insa trebe un magnet puternic. Astia de la service ziceau ca pot trage ei tabla, ca au scule profi de tras tabla, insa trebe revopsit ...

 

-----------------------------------------------------------------

 

Modificare: 18 Iulie 2004: Ieri am executat cu success operatziunea indreptat din exterior tabla infundata. Am facut exact cum ziceau expertzii de pe forum; am luat un desfundator de buda (nu radetzi), am dat cu un pic de ceara pe stalp (sa aiba priza) si am tras tabla inapoi unde ii era locul. Se vede ca e un pic valurita, insa asta doar de-aproape, cu ochelarii. Intr-o zi, cand o sa am chef si timp, o sa trag si valurile alea, si o sa fie perfect. Merg trase si valurile de pe portbagaj, am tras si de-acolo o indoitura care se vedea. Per ansamblu, desfundatorul de buda rulz.

 

-----------------------------------------------------------------

 

Modificare: 25 Iulie 2004: Desfundatorul de buda era desfundatorul de chiuveta. Deci, desfundatorul de chiuveta rulz.

Share this post


Link to post

baieti...pt probleme din astea incercati Autonet...sint niste meseriasi

eu am gasit-o lovita in parcare...de 2 ori...prima oara usa spate stinga...o adincitura cit un pumn bun...plus zgarietura de vreo 3 cm, adinca...

a doua oara a scapat un bou motocicleta pe ea...noaptea...l-a vazut o vecina...aceeasi parte...aripa spate, chiar desupra stopului...mai rau...facuse muchie...

am fost cu ea la autonet, pe casco...au facut-o nou -nouta...folosesc pompe cu vid pt indreptare...mi-au vopsit toata usa si aripa...nici nu se cunoaste...

apelati cu toata increderea, mai ales daca aveti casco...merita toata asteptarea de la politie :)

Share this post


Link to post

Uitatzi-va la matizurile mai vechiutze mai ales astea de la firme si vetzi vedea ca majoritatea au mici indoituri la stalpii aripa din spate. Cred ca este prost proiectata ... ranforsata masina ... si eu m un pic, foarte slab vizibil o adancitura in aceeasi zona.

Share this post


Link to post

Exista scule profesionale care trag tabla la loc

Am vazut chestia asta intrun mare service si mi-a placut

ce nu mia placut este ca intreptau masini noi care au fost lovite de grindina

Matizul meu a fost si el lovit de grindina dar am reusit sa o bag in scara unui bloc si am scapat doar cu 3 gaurele pe care le voi indrepta cu scula alora de la service

Share this post


Link to post
Matizul meu a fost si el lovit de grindina dar am reusit sa o bag in scara unui bloc

:shock: :speriat: :scarpin: :eyespin:

hmm...pai...cum ai reusit ? ca as parca si eu in scara blocului. sper sa ma inteleg cu vecinii.

Share this post


Link to post
am fost cu ea la autonet, pe casco...au facut-o nou -nouta...folosesc pompe cu vid pt indreptare...mi-au vopsit toata usa si aripa...nici nu se cunoaste...

apelati cu toata increderea, mai ales daca aveti casco...merita toata asteptarea de la politie :)

Am si eu o problema de genul asta. Stie cineva in Craiova vreun service care poate face asa ceva ?

Share this post


Link to post

In Bucuresti sunt mai multe service-uri care indreapta tabla prin diferite metode. In general tinichgeriile din service-urile mari folosesc scule provesionale. Eu am avut tabla de pe portiera valurita si au facut-o brici. Si pentru cine a vazut factura cu lista de consumabile folosite si diversele manopera efectuate stii despre ce vorbesc.

Eu nu mi-as face griji la capitolul asta ca stiu ca daca o duc la service o fac aia si nu prea ma intereseaza cum. Ce ma enerveaza e cat de usor se stramba tabla si cat de des ar trebui sa apelezi la service.

Pentru o astfel de indoitura pe stalp m-as duce la service si as face pe Casco (ca ajunge in jur de 5-7 milioane), dar daca nu as avea Casco as sta cu ea asa pana as vinde masina. Asta e calitate = pret pe masura

Share this post


Link to post

In disperare vazand ce cade din inaltul cerului am rabatat oglinzile si am bagato in scara blocului ...am scapat... fatza de alte masini care au fost ciuruite. In zona zero a furtunii cu grindina am avut un prieten cu un Cielo nou de 2 luni ... nu va spun cum arata tabla pe el...

Astept sa fac un an de CASCO si sa ma duc sa indrept cele 3 mici gaurele

Share this post


Link to post
In disperare vazand ce cade din inaltul cerului am rabatat oglinzile si am bagato in scara blocului ...am scapat

Io n-am cum s-o bag pana in camin ca am vreo 15 trepte de urcat, asta in iasi, in Gl am numa vecini bosorogi ca numa nu mi-au trecut pisica la intretinere, iar prin alte parti nici nu mai vorbesc. Stau si ma consolez eu ca mie trebuie sa-mi placa masina nu altora, iar eu cum o vad din interior... :lol: 8) De asta intotdeauna interiorul la mine e impecabil, iar pe exterior pot sa plantez porumb, macar asa nu se mai vad zgarieturile. :lol:

Share this post


Link to post

E JALE!!!!!!!!!!

Astazi am mai gasit o indoitura facuta de vreo pietricica ratacita...

Pe bune, imi vine sa ma duc la protectia consumatorului...sau mai stiu eu unde...

Tabla e de tot Kktul

Share this post


Link to post

Da ai dreptate tabla e de tot KKTul urmaritzi la matizurile de firma care sunt folosite nonstop sa vedetzi indoituri la stilpii spate

Share this post


Link to post

azi m-am despartit de matiz pentru o saptamana, timp in care un nene o sa imi indrepte toti genunchii in clante si pumnii din aripi dati de fostul proprietar & clienti... si am si o indoitura foarte asemanatoare cu ce ai aratat in poza, dar un pic mai jos, iar nenea s-a jurat ca o face fara gaura si alte alea. zice ca desface contraaripa si se descurca sa o indrepte pe acolo. asa ca peste 2 joi o sa puteti vedea rezultatul la intalnire.

Share this post


Link to post
Intr-o dimineata acum cateva luni mi-am gasit masinuta cu tabla indoita in dreptul usii din spate. Ma gandesc ca e urma de pumn, naiba stie cum s-a intamplat, tabla fiind destul de subtire. M-am tot uitat pe-acolo dar nu am gasit nici o cale sa ajung in spatele tablei si sa o imping. Daca as ajunge acolo nu mi-ar trebui mai mult de 2 minute sa o fac la loc. Am 2 idei pentru a face reparatia si vreau sa va dati cu parerea si sa-mi spunu-ti care ar fi mai buna:

1. Cu o ventuza sau ceva asemanator sa prind tabla in dreptul indoiturii si sa o trag in afara; ar fi perfect dar nu cred ca exista ventuze asa puternice.

2. Sa fac o gaura in tabla interioara si sa presez pe acolo. Gaura eventual as astupa-o dupa aceea cu autocolant sau cu buton obturator.

Am auzit la cineva ca a mai patit la fel dar i-au reparat-o umplandu-i tabla infundata cu chit si apoi vopsire ori eu am oroare de asa ceva.

 

salutare eu sunt nou pe aici dar tot posesor de matiz si tot cu aceeiasi problema (indoitura in stalp spate) abia am gasit-o asa dimineata (eu credeam ca e de la o minge dar se pare ca ...) pana la urma ai rezolvat-o si daca da cum? eu sunt din iasi..oare merge cu ventuza de baie ?

Edited by mirceacra

Share this post


Link to post

Daca nnu merge cu ventuza de baie incercati la un service care monteaza geamuri si parbrize. Aia au ventuze speciale cu parghie - numai bune pentru asha ceva. Eu am vazut si in metro de vanzare ventuze cu parghie (2 bucati unite printr-o bagheta).

Share this post


Link to post
pana la urma ai rezolvat-o si daca da cum? eu sunt din iasi..oare merge cu ventuza de baie ?

N-am rezolvat-o nici pana acum, asa merg de un an jumate. Cred ca mi s-ar parea ciudat sa vad stalpul drept acum :dizzy: Cu ventuza de la baie nu merge, cel putin la ce am eu nu, poate doar cu ventuzele de geamuri. Deocamdata nu-mi bat capul, am alte probleme.

Share this post


Link to post

Oameni buni!

Ati vorbit toti despre tot felul de infundaturi in tabla, dar nu are nimeni vreo infundatura in bara de plastic?

M-am trezit ieri ca am o infundatura jos linga farul de ceata .Vopseaua este intacta, nu se vad nici un fel de zgirieturi, nici o urma de contact.Eu stiu ca n-am atins-o de nimic.Infundatura are diametrul de cca.10 cm. si adincimea de aprox. 2-3 cm.Am incercat sa imping cu mina si vad ca este elastica.N-am fortat cu nimica.Are cineva vreo idee? A indreptat cineva plasticul ( care e la fel de subtire ca tabla!!!)Eventual dati-mi solutii.Multumesc in avans.Salut tot forumul.

Share this post


Link to post

Si de ce nu bagi mina pe dedesupt sa impingi nitel sa vezi daca nu-si revine?

Sanse mari sa-ti sara vopseaua!

Share this post


Link to post

baga mana pe dedesubt si impinge dar in acelsi timp tine mana pe fata vopsita a barii si nu o sa sara vopseaua...

testat pe scenicu lu maicamea (de vreo 3 ori a carpit-o pana acum :D

de fiecare data in acelasi loc :

un tomberon din curtea spitalului unde lucreaza :D

Share this post


Link to post

M-am ales si eu la mati cu stalpul dreapta spate infundat... destul de rau, a sarit vopseaua. Autor necunoscut... azi ma duc la Casco sa rezolv problema

Share this post


Link to post

Da tabla foarte slaba ...

Am bagat Matizul in curte in fata si dupa el Cielo ...

Pustiul meu (cred) s-a urcat pe bara fata la Cielo , s-a sprijinit de porbagajul l-a Matiz si s-a urcat pe capota Cielo ... asa ca sa ne atraga atentia.

Rezultat= capota porbagaj Matiz usor indoita..

Am vrut sa-l znopesc dar m-am gandit ca e copil si el si vrea bagat in seama , asa ca nu bag in seama toate micile imperfectiuni ale tablei...

 

Mai devreme sau mai tarziu o sa trageti concluzia ca nu exista masina si femeie folosita si "nelovita"!

Share this post


Link to post

salutare,

tocmai mi-a iesit bmwul din leasing.. si a luat grindina de acum cateva zile la 'bord'... 4 infundaturi destul de vizibile.. din care doar una pe capota..

 

 

pana la urma a rezolvat cineva infundaturile de grindina fara revopsire ?

Share this post


Link to post

eu reusit printr=o metoda mia putin ortoxoda...cu un ciocanel...dar de cauciuc..tot pe aripa spate...lovitturi radiale si concentrice in jurul adanciturii...a mai ridicat tabla suficient sa nu se mai vada din toate unghiurile...acuma se mai observa usor, dar decat mai grav.

 

Am incercat-o si pe aia cu magnetul...unul mare...cu o carpa pusa pe el sa nu zgarii tabla..nu a dat rezultate...impins prin interior. nu ai pe unde...

 

Cat depre metoda cea care sudeaza niste tije metalice si trage un dinpozitiv care functioneaza ca un ciocan, dar invers ca aplicatie, e destul de buna, dar trebuie revopsita aripa.

Share this post


Link to post
...

Cat depre metoda cea care sudeaza niste tije metalice si trage un dinpozitiv care functioneaza ca un ciocan, dar invers ca aplicatie, e destul de buna, dar trebuie revopsita aripa.

Metoda asta ma mir ca nu este cunoscuta. RECLAME MASCATE SI NU NUMAI IN ALTA PARTE OK? NEXT TIME NU MAI EDITEZ!. Dispozitivul este un ax cu maner fix si un "maner" mobil pe ax. Varful opus manerului fix este ascutit si el se sudeaza pe tabla (se pune varful pe tabla, se apasa un buton, apare o scanteie mica si gata varful este sudat fff sanatos de tabla), apoi "manerul mobil" se trage inapoi brusc spre manerul fix cu putere si cand il loveste, practic se trage inapoi tabla ... Cu rabdare se indreapta, se chituie si se vopseste ... Este cea mai buna metoda ...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

E buna metoda..dar trebuie si cineva care se pricepe, pentru ca daca trage prea tare face galme mai urate estetic ca o adancitura de stil romanesc..

In plus ai sudura pe masina...acele tije se dau jos..se polizeaza locul si se chituieste...atuncea locul devine compromis :D

Totusi pana una alta incercati varianta cu un ciocanel, sau daca nu cu batai cu podul palmei...dar usurel :D

 

Shift din cand in cand rugam...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...