Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Tabla indoita; indreptare din exterior

Recommended Posts

Intr-o dimineata acum cateva luni mi-am gasit masinuta cu tabla indoita in dreptul usii din spate. Ma gandesc ca e urma de pumn, naiba stie cum s-a intamplat, tabla fiind destul de subtire. M-am tot uitat pe-acolo dar nu am gasit nici o cale sa ajung in spatele tablei si sa o imping. Daca as ajunge acolo nu mi-ar trebui mai mult de 2 minute sa o fac la loc. Am 2 idei pentru a face reparatia si vreau sa va dati cu parerea si sa-mi spunu-ti care ar fi mai buna:

1. Cu o ventuza sau ceva asemanator sa prind tabla in dreptul indoiturii si sa o trag in afara; ar fi perfect dar nu cred ca exista ventuze asa puternice.

2. Sa fac o gaura in tabla interioara si sa presez pe acolo. Gaura eventual as astupa-o dupa aceea cu autocolant sau cu buton obturator.

Am auzit la cineva ca a mai patit la fel dar i-au reparat-o umplandu-i tabla infundata cu chit si apoi vopsire ori eu am oroare de asa ceva.

indoitura_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Da neplacut dar la un service nu ai incercat?Faza cu ventuza nu cred ca merge asa ca mai ranane variata cu gauritul tablei care nu stiu cat e de avantajoasa.Chiar nu merge in nici un fel din interior decat ca tabla gaurita?

Share this post


Link to post

La service mi-ar fi propus faza cu chitul. Nu avea rost sa ma duc. M-am uitat pe toate partile: n-am cum sa ajung acolo fara sa desprind tablele care cred ca sunt sudate intre ele, si decat sa le desprind, dup-aia sa apara rugina etc. Cred ca voi face mai multe gauri cu un burghiu gros cat un creion (ca sa mai am apoi pe ce sa aplic folia), bag un creion cu radiera pe acolo si imping. Repet: tabla este foarte moale. Dupa aceea caut o folie exact in culoarea tablei si o aplic pe tot stalpul ca sa nu se cunoasca. Daca aveam SE nu era nici o problema pt ca as fi avut ornamente din plastic care ar fi acoperit gaura.

In principiu cam asta ar fi solutia dar poate ar fi alta mai buna.

Share this post


Link to post

Zic si eu.

 

pp. ca faci niste gauri si impingi cu creionul cu guma pe partea ailalta.

S-ar putea sa ai surpriza ca in loc ca toata gaura sa-si revina, sa faci o cocoasa in mijlocul gaurii!!!

Cocoasha fiind mititica ai toate sansele sa-ti crape vopseaua in virful ei... ceea ce e cam naspa. Mai bine o lasi asa.

 

Eu am patit asa cind am vrut sa-mi indrept capota la Oltcit. Acolo aveam deja gauri tehnologice pe dinauntru si am bagat ceva metalic (prostia mea) si am incercat sa fac pirghie... asa ca mi-a crapat vopseaua, iar adincitura cu pricina tot nu si-a revenit!

 

Asa ca... bafta!

Share this post


Link to post

A avut si taica-miu Oltcit si stiu ce tabla de tanc avea si nu ar fi mers. La asta apesi cu degetul mare si o vezi cum se misca. Atunci sa incerc cu mai multe creioane (unul pe fecare gaura) si sa imping. Astfel (zic eu) distribui forta pe toata suprafata indoiturii. Nu prea imi vine sa tai, sa zicem 10cm2 din tabla, asa as impinge cu mana si m-as orienta cum sa imping si ar merge brici. Problema ar aparea cand as incerca sa astup gauroiul ala...

Share this post


Link to post

Daca tot e tabla moale, de ce nu incerci intai cu ideea cu ventuza, sau cu altceva pe care il lipesti de centrul indoiturii? Sa folosesti un adeziv pe care sa-l poti lua dupa, si care sa nu atace vopseaua (gen prenadez, ceva...)

Share this post


Link to post

Sa-mi ziceti si mie cum rezolvati, ca eu am asa ceva deasupra usii din spate, cred ca a dat cu pumnul vreun timpit :(

Share this post


Link to post

M-am uitat acum la o pompa d'aia de desfundat chiuveta.

 

Am lipit-o pe un cintar si forta necesara pt a o deface daca trag perpendicular este =forta pt ridicarea cam a 15Kg (daca pompa e umezita).

 

Problema e ca la aplicare se duce cintarul cam pina la 25kg deci ca sa nu risti sa infunzi si mai rau si merga faza cu pompa singura varinta e sa dai o gaura in pompa ca sa apesi pe ea mai usor, astupi gaura si tragi.

 

Daca ti se pare o chestie de incercat.. Go! si sa ne spui ce iese.

Share this post


Link to post

Am si eu o galma in zona in care o are si laurentiu dar mai sus. In service mi-au oferit 2 solutii dar nerecomandate de mecanic. Una era chituire si revopsire, a doua era un aparat de sudura care trage tabla. La a doua oricum se lasa cu chituire si vopsire. Mai am o sugestie de la marini si anume: galma mea fiind in dreptul prinderii centurii spate, el mi-a sugerat sa scot surubul de prindere al centurii si prin orificiul rezultat sa imping cu ceva. Voi studia si va voi anunta daca a mers.

Share this post


Link to post

@ shenck: poate ca merge sa ai un bat de chibrit bagat sub margine cand o impingi si sa il scoti inainte de a trage :idea: Sa ma uit pe acasa, dar cred ca am un asemenea desfundator cu pompa ca la masina: are un cilindru si faci depresiune tragand de un brat. Asta ar fi ideal. :idea:

Share this post


Link to post

Azi dimi, Calea Victoriei... Trafic ca la balamuc... pune unu frana brusca cu 2 masini in fata mea apoi reactie domino o pun si eu totul OK pana la ala din spatelke meu !....AUTONET ati intzeles...VW Passat mareee bastan a pus omu' mana pe tel a venit un ekipaj ca din pamant ne-a indrumat catre sectia arondata ..deci ..am treaba ca sa zic asa ..N-am nimic decat bara de spate si ce-o mai fi pe sub ea ..Asa e am impresia ca desi suntem mici ne-au pus astia gand rau !...Ma-sa!!!

Share this post


Link to post
Sa ma uit pe acasa, dar cred ca am un asemenea desfundator cu pompa ca la masina: are un cilindru si faci depresiune tragand de un brat.

Bajetii: exista niste manere cu doua ventuze... am vazut la niste baieti care produc (cara/muta) mobila... Nu trebuie sa apesi deloc pe ele (au o parghie care "ridica" ventuza, creeaza inauntru vid) si ridica zeci de kilograme! Daca am putin noroc, o sa imprumut asa ceva pentru joi, dar nu promit pentru ca nu depinde numai de mine...

 

@Zeu: ...imi pare rau. Ghinion...

Share this post


Link to post

Fratilor, eu imi bag (biiip) in toti tiganii, marlanii, moldovenii, taranii si in toti care nu stiu decat de caruta si de bicicleta  <img src= ">  <img src= "> . AM AVUT GURA POCITA IERI. Aseara m-am dus si eu ca omu' sa pun benzina de vreo 100k. Cand ajung la gura de umplere ce vad: o indoitura asemanatoare dar mai adanca chiar deasupra gurii de umplere. La fel: tabla infundata si nici urma de zgarietura. MI-A VENIT ACRU. Am ajuns inapoi in parcare , am dat jos ornamentul de plastic din portbagaj si am impins cu manivela de la cric la care am legat in varf izolir pana am indreptat tabla. Pana n-am indreptat-o nu mi-a cazut tensiunea la loc de draci. Drept raspuns am dat alarma la maxim si la prearmare (ca tot e defecta) si la alarma propriuzisa asa si am scos bata de baseball pe care o tineam in portbagaj si am pus-o la vedere intre scaune. Care o vede si are gand rau sa stie ca drept in capul lui va veni. Am sa las un mesaj pe masina: SPARGETI-MI PARBRIZUL BA ALDE TARTEA, NU-MI MAI INDOITI TABLA. (parbrizul are zgarieturi de la noroi si am casco).  <img src= ">  <img src= ">

Si pentru cei de la Craiova: Puneti bah tabla k-lumea, eu vreau sa merg in masina, nu in cutie de bere !  <img src= ">

Mai am o sugestie de la marini si anume: galma mea fiind in dreptul prinderii centurii spate, el mi-a sugerat sa scot surubul de prindere al centurii si prin orificiul rezultat sa imping cu ceva. Voi studia si va voi anunta daca a mers.

Am incercat aseara asa ceva cu un pix (asta aveam prin buzunare) pt ca aveam galma noua in dreptul surubului de la retractorul de centura. N-A MERS !

Share this post


Link to post

ZALMOXIS

Azi dimi, Calea Victoriei... Trafic ca la balamuc... pune unu frana brusca cu 2 masini in fata mea apoi reactie domino o pun si eu totul OK pana la ala din spatelke meu !....

Sorry, man pt. tine. Ce sa-i faci, s..t happens. Atentie, sa nu cumva ala cu VW sa-ti fi indoit si teava de esapament ca poa' sa afecteze catalizatoru'. Uitete cind te duci la constatare la asigurare. Si inca ceva sa nu duci mashina la servisul Prestige. Eu am dus-o shi rezultatul: mi-au furat mici chestii da prin mashina(+bani maruntish pt. tiganii de la stop), mi-au promis ca repara in 2 zile shi au fost 4 pina la urma, reparatia d.p.d.v. calitativ e de kko. :rambo: 'PRESTIGE'=TZEAPA GRUPA MARE!

 

Pt. Laurentiu83 idem.

Share this post


Link to post

Ha ha. Daca nu te legai de moldoveni :flaming: si remarcind ca respiri aer prin Iasi si Galati, iti dadeam un pont. Hai, consider ca esti afectat la cap de aerul sarat si iti spun totusi. Cind ajungi in Iasi du-te la service-ul Remesa pe Pacurari. Au un sistem foarte performant de electromagneti. Il lipeste pe caroserie, baga curent si trage. Si nici nu e foarte scump. Iese mishto, merita sa incerci.

Share this post


Link to post

Stai linistit, ca si eu sunt tot moldovean. Nu stiu ce ai mai spune tu daca ai pati la fel desi nu iti doresc. Am vazut multe de la moldoveni in camin unde stau asa ca trebuie sa ma intelegi.

Mersi pentru informatie. Momentan sunt in GL. Am sa ma interesez saptamana viitoare cand ma intorc in IS sa-mi dau restantele. Ma interesez de preturi si de cum mi-ar executa lucrarea.

Share this post


Link to post

Eu am vazut pe Vox la nemtzi cum scoteau infundaturile la tabla cu mici ventuze pe care aplicau un smack si trageau de ele cu cu un sistem teava+contragreutate culisanta . Apoi mai foloseau mici dornuri de teflon . Ieshea beton . In Galatzi incearca la Broca pe centura . Atentzie la centuriste !!! sint dezlantzuite :lol:

Share this post


Link to post

Nu prea imi pot imagina cum arata sistemul "sistem teava+contragreutate culisanta" ai sa poti sa tragi de niste ventuze.

 

Dornurile de teflon sint ok daca ai acces din interior sa poti sa impingi cu ele, sau sint folosite altflel?

Incerca te rog sa detaliezi un pic operatia, cine stie...

Share this post


Link to post

Deci baietzii lipeau chestiile alea ce semanau cu ventuzele(diferite marimi dar nu foarte mari) , agatzau ventuzica cu o teava pa care culiseaza o greutate si trageau de greutate scurt pina se bloca la capatul tevii si inertia tragea de tabla . Pe la portiere mai bagau shi niste leviere lungi si faceau pirghii . Apoi cu dornuletzele retushau marginile infundaturii . Treaba ieshea super , artishti baietii ! Problema ca nu prea au aratat in detaliu treaba :shock: sa nu le-o fure careva . :(

Share this post


Link to post

Pina la urma si-a rezolvat careva vreo indoitura?

Ca am fost si eu saptamana trecuta pe acasa si am ramas mut, la un stop erau trei matize, toate indoite la stilpul dreapta spate sus!!!!!

Sau e vreun nou model de caroserie? :flaming:

'tu'le mortzii mamii lor! :spume:

Share this post


Link to post
Pina la urma si-a rezolvat careva vreo indoitura?

Ca am fost si eu saptamana trecuta pe acasa si am ramas mut, la un stop erau trei matize, toate indoite la stilpul dreapta spate sus!!!!!

Sau e vreun nou model de caroserie?   :flaming:

'tu'le mortzii mamii lor! :spume:

 

Hahaha, si al meu e indoit. Stiu acum de unde provine :lol: :lol: Dupa ce mi-am schimbat amortizoarele, am impins cu mina masina, sa-i fac balans sa vad cum se comporta. De stilp, binenteles. La al treilea balans, l-am infundat. Definitiv. :lol:

Share this post


Link to post

Imi inchipui ce "bine" :flaming: te-ai simtit atunci, nu? Da eu a doua oara... Acu ma intelegi de ce m-am legat de moldoveni, tigani etc. Cand vezi asa ceva la propria masinuta, si mai ales cand e facuta cu rea vointa, iti vine sa-i bati pe toti.

Pina la urma si-a rezolvat careva vreo indoitura?

Ca am fost si eu saptamana trecuta pe acasa si am ramas mut, la un stop erau trei matize, toate indoite la stilpul dreapta spate sus!!!!!

Sau e vreun nou model de caroserie?   :flaming:

'tu'le mortzii mamii lor! :spume:

Propun un topic la statistici: Aveti tabla pe stalp indoita? :lol:

As rezolva-o eu, tata, as lua caucioace bune pe ea, as pune amortizoare de firma, i-as face macar odata plinul, sa vada si ea cum e, da n-am baaani... :(

Share this post


Link to post

Nu spun ce am simtit :lol: Aveam masina de o luna. Cind am vazut ca s-a indoit, priveam ca timpitul si nu intelegeam de ce, ca nu mi se parea ca am apasat tare :lol: Oricum, dau o bere cind esti in Iasi.

Share this post


Link to post

Asta este, daca avem cutii de bere in loc de masini, a propos, de cat e tabla pe Maty, se spunea ca nea' Nicu, voia sa puna tabla de 0.4 :lol: pe Lastun si i-au spus inginerii ca, totusi, nu se poate prelucra.

Tx de bere, dar alta data, dupa-amiaza plec la Galati.

Share this post


Link to post

Azi dimineata, am gasit-o si eu indoita usor. In dreapta spate, in dreptul suportului de prindere de la centura de siguranta. Pare lovitura de pumn, cap, minge sau ceva asemanator.

Pana la urma si-a rezolvat cineva o astfel de indoitura? Cum?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...