Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Muzica Buna

Recommended Posts

Fiecare are pasiunea lui muzicala, a mea este clar jazz/blues. Chiar daca nu ascult in tot timpul asa ceva, asta ma tinge, ma face sa visez. Muzica veche are un suflet, o aura aparte... Daca mai este ascultata si de pe un vinil este in starea sa pura.

 

Scopul topicului este sa-si exprime fiecare preferintele sale, eventual date despre formatia/ interpretul preferat si o scurta incursiune in de ce il pasioneaza...

 

Pentru a incepe eu pot spune ca ascult Louis Armstrong, Eric Clapton, Joe Cocker, Vonda Shepard, Tori Amos, Leonard Cohen, Cesaria Evora, Michael Bolton, Vaya con dyos, Bonnie Tyler...

 

Ce am ascultat eu in ultima vreme si mi-a placut enorm este Tori Amos- sweet the thing, Crucify si Louis Armstron -- Skokiaan

 

PS: Mai are cineva viniluri, mai asculta cineva asa ceva (eu am acasa cateva, ale parintilor si au un caracter deosebit fata de un banal CD), fiecare parca este o incursiune intr-un trecut mai linistit si mai asezat.

Share this post


Link to post

In mod normal ascult orice iar printre preferati;Benny Berry (country) 2Pac (real rap) Nicolae Guta (nu dati cu pietre unele din melodii le pot suporta) Parazitii si multi altii.

Asta e pararea mea despre muzica buna :thumbl: .

Share this post


Link to post

guta ? muzica buna ... 2pac ???

Share this post


Link to post

steph, nu e frumos sa razi de gusturile omului. [-X (Eram sigur ca asculta Guta! :prr: =)) )

 

Sa fiu acum un topic, eu prefer ceva chillout, ceva Ministry of sound, un pic de jazz (nu ma intrebati ce!) iar acum in playlist am Buena Vista Social Club.

Cateodata imi mai vine un chef si de Parazitii, Bitza & co.

 

PS: ce trebuie sa mai scriu in caietelul de amintiri?

Share this post


Link to post

Ba,sa inteleg ca tragi tare sa faci 1000 de posturi,nu vezi ca am specificat pentru aia ca tine "Asta e PAREREA MEA despre..." :mrgreen: .

Share this post


Link to post

Muzica pt mine inseamna RAP. RAP inseamna Hip-Hop, R'N'B, Soul, Reggae, Gansta Rap, Funky Rhymes. Formatiile pe care le ascult foarte des sunt Wu-Tang Clan, Parazitii, Eminem, R. Kelly, No Good And Jiggie, Public Enemy...

 

@Andreib: Eu inca mai ascult muzica pe vinil, folosindu-le si la mixat. Rap-ul se mixeaza in concerte de pe vinil ca sa poti face si scratch-uri. In rest in concertele cu formatii de Rap se pune de pe CD negativul iar cu ajutorul vililului se fac scractchuri.

Share this post


Link to post

offtopic:

Pai mai e nevoie in ziua de azi de vinil ca sa faci scratch? Sau e mai... sexy?

Share this post


Link to post

Sexy, normal.

Share this post


Link to post

Asta se vede in filme bre, cu mixatul pe vinil. Discurile pentru mixat nu seamana decat ca tehnologie cu ceea ce asculta lumea obisnuita pe pick-up; daca pe un disc normal ai inghesuite pana la 7-8 melodii pe o fata, pe un disc pentru DJ exista o singura melodie (maxim 2 melodii) pe o fata a discului, cu santurile ("grooves") mult mai departate. Astfel, se poate analiza ochiometric variatia melodiei si se poate pozitiona acul mult mai repede pe disc. Un disc d-asta costa 10-12-15 pounds, pentru cei care mixeaza classic si nu au trecut inca la console CD.

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

Mixatul pe CD este pentru back-up. Uite de exemplu James Zabiela (digei in top) a venit acum un an la Bucuresti in cadrul unui concert pentru sarbatorirea prieteniei dintre poporul roman si cel britanic si a mixat de pe CD doar din cauza ca isi pierduse bagajul cu vinilurile.

Share this post


Link to post

off-topic, still:

Bai, voi ati innebunit?! adica exista vinile speciale de DJ??? Hai ca ma apuca boala si le fac si lor niste... doape... ceva...

 

P.S. Nu va speriati, imi place la nebunie vinerea :D

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

MAi are cineva pe acasa discuri/pick-up? Mai asculta asa ceva?

Share this post


Link to post

Eu, vreo 20 cm de discuri. Dar nu le mai ascult.

Share this post


Link to post

Am eu da' aduna praf si nici nu vrea nimeni sa le dea/arunce.

Share this post


Link to post

Eu am peste 50 pe acasa, cu diverse, atat romanesti (muzica populara si povesti :P ) cat si muzica '70, '80 . AM unul la care tin f mult cu Kraftwerkt (cred ca asa se scrie  <img src= S"> ).

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Probabil fara ultimul "t". Eu am mai multi... cm. Majoritatea sunt "simfonica" adunata de pe vremea lui Ceasca. Cateva chiar "digital mastered".

De ascultat... da, mai ascult... da' mai mult stau langa pick-up cu calculatorul in brate, "jongland" pe forum, ca... acum... chiar, ce-ar fi sa bag un Rachmaninov... nope, a venit nevasta ma duc la masa si bag un post TV :D

Share this post


Link to post

Unul dintre cantecele care m-au impresionat in ultimul timp este "Visul" lui Pavel Stratan.Nu stiu de ce am impresia ca omul a trait pe bune starile emotionale din videoclip.

Share this post


Link to post

Eu ascult aproape din toate genurile muzicale. Preferatii mei: James Brown, Louis Armstrong, BB King, Joe Cocker, Rod Stewart, Guns n' Roses, Queen, AC-de ce, Green Day, Fugees, 2 Live Crew, Wu-Tang, Method Man, Parazitii, Phoenix, Goran Bregovic, Nicolae Furdui-Iancu, Tudor Gheorghe, Gica Petrescu, Johann Strauss, Antonio Vivaldi, Scooter, Prodigy, Moby, Gorillaz, Activ,UB 40.

Si cand vreau sa ma unga ceva la suflet ma asez pe fotoliu si il las pe Pavarotii sa ma delecteze.

Nu ascult insa manele... sa zicem ca nu ma incanta

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Ascult mereu cu placere : Gotan Project :X , A-HA, Demis Roussos, Dido, Dire Straits, Phil Collins, Roxette, Tracy Chapman . Iar la volan mai ascult "niggers" : 2 Pac, Jay Z, Ja Rule ...

Share this post


Link to post

Daca intereseaza pe cineva mai am un pick-up tesla nzc 300 acasa, fara ac si fara boxe (o sa le pun pe reno) dar are mufele aferente, il dau moka, ca nu mai am discuri si de 10 ani se umple de praf. In rest nu cred ca are probleme, e un model destul de nou, de prin 88.

Share this post


Link to post

Nu suport hip-hop, pop, manele, majoritatea trupelor romanesti de orice gen. Ascult Evanescence, Nightwish, Incubus, Haggard, My Dying Bride, Anathema, Tiamat, Slayer mai rar death si grind core.

Am ascultat multa simfonica la Ateneu cand eram student insa acest fel de muzica nu prea se gusta in format mp3.

Share this post


Link to post

Eu ascult in masina numai Rod Stewart .Am facut o pasiune pentru muzica lui de multi ani si am cam tot ce a scos el , pe diferite suporturi, CD, DVD, vinyl (ascult si acum), casete, benzi de magnetofon.

A propos de el , a aparut vol IV din 'Great american songbook" !

Altfel ascult Demis Roussos, Gary Glitter, Suzi Q, Barry White, Shackin Stevens,Bonie Tyler Deep Purple, Led Zeppelin, si multi alti.

Am alergie la manele .

Vorbind despre muzica , are cineva melodia "Rock and roll I give you all the best years in my life' a lui Kevin Jones?

Share this post


Link to post

Baieti, incercati Mariza Monte... E un fel de Cesaria Evora dar muuuuult mai divina...

Dupa ce am trecut in tinereti prin multe genuri de muzica (DM, Metallica, U2, The Cure, Simple Minds, etc) acum m-am stabilizat la Mariza si diverse cd-uri de chillout gen Buddha Bar...

As vre, daca va incerca cineva Mariza, sa-mi spuna si mie ceva impresii. Incercati Primavera...

Share this post


Link to post

Remember QUEEN?

 

Iote:

 

 

PS: Mistoo faza cu rupt fuzeta la masina cu pret rezonabil pentru vedete.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...