Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Amenda de circulatie

Recommended Posts

Shefu, mi-a nascut amanta nr. 2, nu ma nenoroci shefu...hic... :heavydrinker:

Share this post


Link to post
- daca procesul verbal nu poarta semnatura dumneavoastra, politistul trebuie sa desemneze un martor care sa contrasemneze pvb. Un politist nu poate sa fie trecut ca martor.

 

Asta mi s-a parut o chestie misto de tinut minte.

 

Oare merge sa te folosesti cu mirlanie de ea?

 

de ex la o necordare de prioritate ? Daca nu are martor merge sa-l prostesti pe fata?

Share this post


Link to post
- daca procesul verbal nu poarta semnatura dumneavoastra, politistul trebuie sa desemneze un martor care sa contrasemneze pvb. Un politist nu poate sa fie trecut ca martor.

 

Asta mi s-a parut o chestie misto de tinut minte.

 

Oare merge sa te folosesti cu mirlanie de ea?

 

de ex la o necordare de prioritate ? Daca nu are martor merge sa-l prostesti pe fata?

 

Eu am fost prins cu radarul cu incredibila viteza de 63Km/h intr-un sat. M-au oprit, eu chiar nu credeam sa fi facut ceva, el nu spune nimic decit cere actele si dup-aia se duce in masina si eu stau ca prostu un sfert de ora pe afara, cit a scris ala. Vine cu procesul si abia atunci imi spune. N-am semnat si boul a uitat sa puna pe cineva martor. Asa ca am castigat procesul cu tot cu pozele lor fara nici o problema! Nu cred ca a fost o mirlanie din partea mea...

Share this post


Link to post

Pai ideea e ca de unde sa aiba politistul un martor care sa nu fie nici politist :) ca intre ei nu se pune

Share this post


Link to post

Cum am scapat eu de o amenda nemeritata:

Luni 7 noiembrie a.c. intre Bacau si Onesti, in prima localitate dupa Bacau - Magura.

In acest sat incep serpentinele care urca pe dealul Magura. Cine cunoaste drumul stie ca daca prinzi un camion sau o masina lenta pe aceasta portiune de drum, nu mai poti depasi pina la popasul Magura din virful dealului in unele zile cu trafic mai aglomerat.

Cum intri in Magura drumul este marcat cu linie continua pina aproape la iesirea din sat spre Onesti. Treci de fabrica Faber, se face o curba la stinga, dupa curba este o portiune cu linie intrerupta pentru sensul de mers spre Onesti. Este scurta, de vreo 20-30 de metri, dar este.

Mergeam in spatele unei Dacii care mergea ca vai de mama ei, vad linia intrerupta, depasesc, (drumul e in rampa), in virful dealului, aproape de iesirea din sat, apare politistul care statea la agatament.

Face semn, ma opresc, il opreste si pe ala cu Dacia. Dialog (redat cit se poate de exact):

Politistul: - Buna ziua, agent Cutarescu sunt, v-am oprit pentru depasire in raza indicatorului "depasirea interzisa", va rog sa prezentati actele.

Eu: - :shock: (nu m-am asteptat la asa o faza)

Nu-mi venea sa cred. Ii dau actele, incui masina si ma duc pe jos sa mai vad o data portiunea de drum cu pricina. Ma intorc inapoi la politist, si-i zic:

Eu: - Dumneata completeaza procesul verbal cum vrei, ca eu am sa iau aparatul de fotografiat din portbagaj (chiar il aveam), ca sa fac niste poze.

Politistul - fiti atenti - ii da drumul celui cu Dacia (oprit pe post de martor) in timp ce eu umblam in portbagaj dupa aparat. Chiar ma enervasem.

Eu: - O sa fac niste poze pentru ca este curat abuz ce se intimpla. Unde vezi dumneata linie continua, cind se vede foarte clar ca este intrerupta, deci am avut dreptul sa depasesc.

Politistul ("genial"): - Da dar ati revenit pe sensul de mers pe linie continua.

Eu: - :shock: Pai cum domnule, depasirea se ia in consideratie la inceput, cind executi manevra, nu la revenire. (Ma enervasem mai tare). Daca depaseam un tir de 20 de metri, cum era? Ma duc sa fac poze!

Politistul (mieros): - Dar stati un pic domnule, am zis eu ca va sanctionez? Noi suntem pe traseu si pentru prevenire... De asta v-am oprit, ca v-am vazut mergind cu viteza... stiti, pe serpentinele astea...Depasirile asa in scurt... (schimbase placa - incredibil)

Eu: - Pai ati spus mai inainte ca am depasit in raza de actiune a semnului "depasirea interzisa".

Politistul: - Eu? Nu domnule, preventiv v-am oprit, poftiti actele, nu-i nici o problema. Va vad cam nervos, calmati-va ... etc, etc.

 

Ce parere aveti? In astfel de cazuri te simti ca si cum ai intra intr-un magazin si un politist te-ar lua de mineca ca pe un hot fara sa faci nimic, numai pentru faptul ca te uitai si tu prin magazin.

Ce s-ar fi intimplat daca nu amenintam cu fotografiatul?

Probabil ca mi-ar fi dat amenda, ala cu Dacia de frica (ca avea un cazan) semna ca asa a fost. Sau mi-ar fi dat de inteles ca merge si cu o atentie si tot asa... Aparatul foto m-a "salvat" :) .

Share this post


Link to post

Ce marca e aparatul? Ia sa-mi iau si eu vreo doua sa le tin in portbagaj... :) )

 

Ontopic: asa am patit si eu. Ma oprise (de fapt se luase dupa mine) echipajul ca am trecut pe rosu. Semafoarele in zona respectiva, intersectia car4, tocmai se instalau si mestereau unii la ele. Echipajul era pus acolo de fapt sa fluidizeze circulatia pana regleaza aia semafoarele. Cand colo... aia pornesc girofarul si sirena si... dupa mine. Am oprit imediat, normal.

el: Ati trecut pe rosu!

eu: Nu era nici macar galben nene, fugi de-aici...

el: Am vazut perfect ca ati trecut pe rosu!

eu: De unde? De pe sensul meu?

el: Nu, de pe sens opus, dar nu conteaza.

:o

10 minute de parlamentari, cu studiu de functionare al semafoarelor... dar tot nu l-am putut opri sa-mi dea avertisment.

Share this post


Link to post

Asa ca informatie: în codul nou, este clar specificat că intrarea la loc pe bandă (după efectuarea depăsirii) pe linie continuă este perfect regulamentară dacă depăsirea a fost începută pe linie întreruptă.

Share this post


Link to post
Daca nu are martor merge sa-l prostesti pe fata?

 

Martorul nu semneaza procesul verbal in calitate de cetatean care a vazut fapta, si spune ca asa e. Martorul "merturiseste" doar ca numitul Xulescu nu vrea sa semneze procesul verbal si atat.

Share this post


Link to post

@Vaxxi, ai dreptate, este si logic sa fie asa, cum am mai spus, daca depasesti o masina cu gabarit depasit, regulamentar (pe linie intrerupta), presupunind ca nu vezi unde se termina linia intrerupta, ca faci, nu te mai retragi pe banda ta ca-i linie continua?

Edited by andreib

Share this post


Link to post

am vazut o chestie mai nasoala: daca nu specifica in casuta de martor "inregistrat video" si tu nu ai semnat si el nu are inregistrarea ai scapat, dar daca el scrie ca ai trecut pe rosu si semneaza un martor, atunci procesul verbal beneficiaza de prezumptia de legalitate, cu alte cuvinte pentru marlanii astia noi beneficiem de prezumptia de vinovatie :spumelagura: :spumelagura: :spumelagura:

Share this post


Link to post

ceva similar cu Lolek am patit si eu prin 2001:

 

undeva dupa Orastie (spre Alba Iulia) aveam in fata 2 camioane care scoteau destul de mult fum (ceva vechi gen Bucegi) ... intru in depasire pe linie intrerupta, depasesc primul camion (fara a reveni pe sensul meu de mers) si constat ca am ajuns intr-o zona cu linie continua dar depasesc si urmatorul camion si apoi trec pe sensul meu de mers ...

la citeva sute de metri, in vale ma opreste un echipaj de politie:

- buna ziua

- buna ziua

- stiti de v-am oprit ?

- banuiesc ca pt. faptul ca m-a prins linia continua in depasire

- da, exact, de ce ati facut treaba asta ?

... in momentul asta trec pe linga noi cele 2 camioane ...

- (aratind cu mina spre fumul scos de camioane) ca sa nu stau cu nasu in fumul asta

- da, aveti oarecum dreptate da sar stiti ca este periculos sa depasesti pe linia continua

- da, uneori este periculos, dar in cazul asta se vedea totul ca in palma, ca daca nu era vizibilitate nici dvs. nu m-ati fi vazut cum am depasit

- da, asa este dar sa aveti grija, sinteti tinar (politistul era destul de in virsta) si e pacat ...

- da, am grija

- buna ziua

- buna ziua

Share this post


Link to post

Intre Craiova si Slatina...serpentrine, linie continua. Eu cam grabit ma apuc sa depasesc un camion, fara sa-mi dau seama ca in josul dealului astepta o masina de politie.

Evident ca m-au oprit:

- Buna ziu, agent x-ulescu de la politia economica. Actele dumneavoastra va rog.

- Buna ziua, politia economica?? pentru ce actele??

 

In acest timp nenea al-2-lea politist il opreste pe cel cu camionul.

 

Eu continuam discutia cu primul:

- V-am oprit pentru ca ati depasit acest camion.

- Nu am depasit, imi pare rau dar va inselati!

 

Nervos il cheama pe soferul camionul si incepe sa-l ia la intrebari: nume, prenume, adresa, numarul masinii, date pe care le nota intr-un carnetel. Urmeaza evident intrebarea:

- V-a depasit domnu' cu Ford?

- Nu stiu domne', ce eu ma uit pe unde merg altii, eu ma uitam pe unde merg eu!!!! Acum il vad prima data pe domnu' asta.

 

Politistu' nervos : :o

- Cum domne, ca si noi am vazut!

- Pai atunci de ce ma intrebati pe mine?? Pot sa plec, de asta m-ati oprit?

- Da, domne' esti liber...si dus a fost.

 

Eu spectator, cu mainele in buzunar, langa masina.

Vine catre mine, si:

- L-ati depasit pe cel cu camion?

- Nu, v-am spus si eu si el...deci NU ramane, si apropo, de ce m-ati oprit daca nu sunteti de la circulatie (actele erau tot la mine, ca nu le-am dat).

- Da, suntem de la economic, dar putem sa-i chemam pe colegii de la circulatie, daca e nevoie

- OK, pana ii chemati, eu pot sa plec?

- Da, sunteti liber, dar sa mergeti mai atent...

 

Cam asta a fost, dar nu mai depasesc pe acolo, ca mereu sunt ei in zona...

 

 

:lavolan:

Share this post


Link to post

Si eu am luat mai multe amenzi, iar la multe nu am vrut sa semnez procesul verbal.Intr un caz chiar de fata cu mine l a tras pe dreapta pe un taximetrist i a luat buletinul si apoi dupa ce i a completat datele l a pus sa semneze.

Se pare ca e simplu...nu de martori duc ei lipsa

Share this post


Link to post
este superb Lucman siteul prezentat...mi se pare genial

 

 

Ma bucur ca iti place situl amenda.ro :D

 

Mi-a luat ceva timp sa il fac si daca ai vreo ideie cum sa il fac mai bun "feel free" sa imi spui.

 

Stiu ca exista multe mituri despre amenzi si am incercat sa fac lumina in acest domeniu.

 

 

:o fftopic:

 

Ma gandeam ca asta este o informatie care prezinta interes

 

Sa votat noul cod rutier de catre camera deputatilor:

 

http://www.gandul.info/2005-11-12/noua_bibliea

 

Acum avem voie la detectoare

 

Codul rutier a fost trimis la senat ca "prioritate legislativa"

Share this post


Link to post

pe mine m-a oprit politia pentru 130 in localitate si pentru ca era noapte si mam uitat pe caseta si nu se vedea masina mea cu exactitate(nici numar pe fata nu aveam) nu am semnat procesul verbal. l-am primit acasa dupa vreo 2 sapt semnat cica de mine si o instiintare sa duc permisul ca il am suspendat. iam dat in judecata ca nam semnat eu si ca nu eram eu cu masina la ora aia in localitate...inca se mai judeca

Share this post


Link to post

Aparatorul trebuie sa depuna o intampinare prin care sa ceara expertiza grafologica dupa mostre de semnatura din acte oficiale semnate de tine inainte si dupa data procesului verbal. Dupa expertiza poti depune plangere pentru fals in acte si uz de fals, iar agentul respectiv ar cam trebui sa o pateasca.

Share this post


Link to post

Vin si eu cu o intrebare in acest topic, putin offtopic :D , au voie masinile de politie FARA INSCRIPTII sa poarte radar, si sa te amendeze de viteza ? Numarul era cu MAI dar era un Vento alb pusca, fara nici un scris pe ea ... am dat de ea in drumul spre Ramnicu Valcea.

p.s. nici girofar nu avea ...

Share this post


Link to post

Da, din pacate...Si sa stii ca si prin alte parti e la fel.

Share this post


Link to post

Am intalnit in ultimele saptamani tot felul de masini cu radare: Vento alb, fara nici o inscriptie, dar cu numar MAI, intre Bacau si Roman, mai nou, baga intr-o Solenza alba, numar obisnuit, dar, cea mai tare, am vazut in Bacau un Logan galben, ziceai ca e Taxi, dar... cashketa la volan, radarul pe bord. La polul opus, intre Iasi si Targu Frumos, circula un Passat inscriptionat si cu girofar, de i se vad sirenele de la 1 km.

Share this post


Link to post

hmmm, nasol ... la noi in Craiova sunt mai multe masini Vento, albe, care nu au legatura cu politia, si e destul de nasol ... :( dar scrie pe undeva prin legislatie ceva cumva de obligativitatea (sau nu) a masinilor cu radar sa poarte si insemnele politiei pe ele ?

Share this post


Link to post

Pe mine m-a prins exact la intrarea in pasajul Lujerului dinspre b-dul Timisoara . Am stat la semafor pe banda spre stanga si mi-am dat seama ca mai prindeam de vre-o 2-3 ori semaforul si m-am bagat de pe banda 3 pe banda 2 si am mers incet ( ca nu venea nimeni din spate ) si cand s-a dat verde si la banda spre stanga am trecut , cu semnal si curba larga . Prima masina era un camion mare , deci nu a fost nici o probl ... Faza e ca exact la 100 m , dupa curba era garcea si m-a oprit . Mentionez ca atunci cand am trecut de semafor ambele erau verzi !!! ( spun asta ca eram atent la ele pt ca mai era o masina de politie in acea coloana de stanga )

M-a salutat , mi-a cerut actele , nu mi-a spus de ce m-a oprit decat DUPA ce i-am dat actele !!! Cum trebuie ? Mai intai iti ia actele ( ca sa fie sigur ca te-a prins ) si apoi spune ce ai facut sau invers ???

Mi-a spus ca am venit de pe banda a doua spre stanga ... am recunoscut ca nu avea rost ... chiar asa ceva nu fac . Mi-a spus ca " sunt mai cu mot in frunte sa ma bag in fata lor si ca ce sunt smecher " si ca se mira ca nu ma laud ca nu stiu ce e tata . :shock: Am ramas initial blocat , apoi l-am intrebat daca m-a oprit ca sa ma insulte pe mine si familia si asa l-am potolit . Apoi a inceput sa insinueze ca am trecut pe rosu !!! La inceput ca am trecut pe verdele benzii a doua si pe rosul benzii din stanga si apoi ca am trecut pe rosul benzii a doua si pe verdele spre stanga . L-am contrazis tare si raspicat ca stiam ca asa ceva nu am facut . El a inceput ca imi suspenda permisul si amenda si draci si atunci mi s-a pus pata si i-am spus sa mergem la semafoare sa ii arat ca in afara de incadrare neregulamentara nu avea pt ce sa ma ia . ( nici macar pt ca am trecut in fata coloanei , pt ca nu m-am bagat in fata lor , ci eram de pe banda a doua a semaforului pe banda intai a soselei pasajului si aveau banda a doua pentur cei care ar fi putut sa vina de la semafor incadrati corect ) Nu spun ca am facut corect ... dar ... ma grabeam . Daca m-ar fi sanctionat pt incadrare neregulamentara era totul ok , dar el a sarit calul si gardul si casa ... si mi-a venit dracii . Incepuse sa scrie procesul verbal . In tot timpul asta eu nu m-am miscat din masina , pentru ca stiam ca nu eram obligat sa ies afara . M-am uitat in oglinda si l-am vazut ca incepuse sa scrie procesul verbal ... Am tras masina mai aproape de partea dreapta , ca eram aproape de pasaj ... , am dat-o pe avarie , am inchis-o si m-am dus la el ... pentur ca trecuse vre-o 7 minute de cand stateam in masina ... El fericit ca reusise sa scrie procesul mi-l da sa-l semnez . Nici nu l-am atins si i-am spus sa mergem in intersectie sa se uite la semafoare . El incepuse sa tipe la mine ca sa-l semnez ! Atunci mi s-a pus pata si i-am spus ca nu-i semnez nimic si sa dovedeasca el ca am trecut eu pe rosu , si ca vreau inregistrarea video si martori pentru aceste lucruri ( imposibil de inregistrare ca ei aveau masina cu fata spre pasaj si nu aveau nici radarul pornit ca nu mi-a bipait detectorul ) . Atunci s-a facut verde-albastru , s-a dus in masina , am auzit ceva de rude :mda: si vorbea cu colegul lui . L-am lasat cu tipetele lui acolo si m-am bagat in masina si am dat drumul la muzica :mrgreen: Oricum intarziasem dar acum eram calm ... si am mai stat vre-o 2 min si a venit colegul lui cu actele mele si mi-a spus ca alta data sa fiu mai atent . I-am multumit si am plecat ... mult mai linistit :mrgreen:

P.S. Voi sunteti siguri ca este obligatoriu ca numai la inceperea depasirii trebuie sa fie linie continua ??? ( si nu si la intoarcerea pe banda , din depasire ??? ) Ca am un prieten care si-a luat amenda nasoala pe centura Bucuresti , spre Bragadiru , pentru ca nu a mai avut timp sa se intoarca pe banda la timp ( adica a mers inca vre-o 200 m ) si s-a intors pe linia continua . Si baietii veseli l-au oprit si l-au ars . Nu am avut ce face , eu eram in spatele lui si al camionului , dar incetinisem ca aveau si radarul ... si ma bipaise ... Daca stiam ... ii ardeam ... Ne-a stricat tot weekendul faza ...

Edited by marius_eugen

Share this post


Link to post

Da, si acasa o sa primesti procesul verbal prin posta. Tine-ne la curent!

Share this post


Link to post

Mircea , daca este vorba de mine ... ei au renuntat la amenda ... :mrgreen:

Share this post


Link to post

Asta crezi tu! Ai impresia ca ala a completat procesul-verbal si apoi l-a anulat? Neah... :P Te-au lasat sa pleci, in urma a semnat un martor si ti-l trimit prin posta. Asteapta-l peste circa o luna si jumatate - doua

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...