Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Codul Rutier

Recommended Posts

 

"va introduce obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite vârste, va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, şi va impune finalizarea învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere."

 

Mi se par de bun simt si cred ca trebuiau sa fie de mult in Lege.

 

Adica? Cu ce te incurca ATV-urile? Eu as fi interzis mai curand scuterele si bicicletele, chiar si motocicletele, ca alea se baga printre benzi, printre masini. ATV-urile merg ca orice masina, pe banda lor.

 

Aia sunt aia care merg 30km/zi si si-au luat statie ca e la moda. Cei care fac 500-800 km/zi ca si mine se duc si afara cu 120-130, si in localitate o lasa usurel cu 70-80.

 

Eu astept momentul in care toti o vor "lasa usurel" pana la viteza legala, atat in localitate, cat si in afara ei.

Share this post


Link to post

Adica? Cu ce te incurca ATV-urile? Eu as fi interzis mai curand scuterele si bicicletele, chiar si motocicletele, ca alea se baga printre benzi, printre masini. ATV-urile merg ca orice masina, pe banda lor.

Fonic sunt un coşmar. Nu îţi doresc să fii pe un traseu favorit pentru atevisti. De preferat unul circular...

Şi sunt aproape la fel de invizibili ca ăi pe 2 roţi, dar şi mai imprevizibili ca ei. Cine se dă cu ateveu prin trafic nu e prea întreg la cap, după părerea mea. Mai urmează să dau de unu' pe role pe autostradă...

Share this post


Link to post

Adica? Cu ce te incurca ATV-urile? Eu as fi interzis mai curand scuterele si bicicletele, chiar si motocicletele, ca alea se baga printre benzi, printre masini. ATV-urile merg ca orice masina, pe banda lor.

 

Inseamna ca eu am vazut alte ATV-uri in trafic decat tine ... Cele pe care le-am vazut eu (in special la munte dar pe sosea) mergeau preponderent pe contrasens, slalomand printre masini si incurcand traficul mai mult decat un scuter facand acelasi lucru (din pricina de gabarit). In plus nu pareau a fi inmatriculate de vreun fel (nu aveau vreun numar de identificare ca la masini sau ca la scutere). Am si asistat live la un accident pe sosea in Azuga in care un ATV s-a infipt pe contrasens intr-un pom ratand la mustata pietonii (noroc cu pomul) - cauza: ridicat in picioare de pe sa, dezechilibrat, vrut sa se ajute cu mainile la echilibru, cotit necontrolat de ghidon, copac. Daca sunt ATV-uri sau vehicule similare inmatriculate si construite pentru sosea, cred ca e ok sa mearga (cu permis bineinteles).

Share this post


Link to post

Eu as fi interzis mai curand scuterele si bicicletele, chiar si motocicletele, ca alea se baga printre benzi, printre masini.

Sa le interzici unde mai exact? :-/

 

ATV-urile merg ca orice masina, pe banda lor.

Tu in ce lume traiesti?

 

Cum vor sa tina evidenta m,asinilor in "car sharing"? E cam ciudat sistemul asta. Inchirierea masinilor cu ora din puncte fixe, cu ce ajuta?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Dezbatere publica pentru noul Cod Rutier

 

Ministerul Afacerilor Interne a lansat marti in dezbatere publica un proiect de lege pentru modificarea Codului rutier in care propune, printre altele, ca soferii care conduc bauti, nu acorda prioritate pietonilor sau depasesc viteza regulamentara cu peste 60 de kilometri pe ora sa aiba permisele suspendate timp de 120 de zile sa plateasca amenzile maxime, de la 1.575 la 7.500 de lei, informeaza Mediafax.

[...]

Proiectul de lege mai prevede si ca soferii amendati care nu achita valoarea sanctiunii, in termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate pana fac dovada platii, prevedere inclusa si intr-un proiect de ordonanta de urgenta lansat in dezbatere publica pe 22 februarie pe site-ul MAI.

 

Share this post


Link to post

Sa vezi de acu inainte abuzuri si spagi ;)

Share this post


Link to post

Probabil si procese! Lumea nu o sa cedeze asa usor acum: 'Dom'le l-am vazut io, nu avea piciorul pe trecerea de pietoni!', 'Hai dom'le da carnetul, vezi ca e pe 3 ani suspendat.' etc.

 

Probabil meseria de avocat specializat pe procese rutiere o sa infloreasca.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Ca in multe alte cazuri, ne uitam la altii in loc sa facem ordine in ograda proprie. Nu cred ca "initiativa" a pornit de la o strategie de reducere a problemelor din trafic si a nesigurantei rutiere, mi se pare mai mult o goana dupa adunarea de resurse la buget. S-a mai spus (de f. multe ori) ca avem cadru legislativ, primul pas ar fi aplicarea acestuia. Se sare (oarecum pe "sestache") etapa asta si, in plus, nu sta nimeni sa analizeze modul in care functioneaza scolile de soferi si nici cum se iau permisele. Astept cu interes sa descopar cum vor fi mentionate in Codul Rutier exceptiile...

Edited by Salex

Share this post


Link to post

De drogati nu se zice nimic, efectele drogurilor sunt uneori mai daunatoare decat cele ale alcoolului pentru conducatorii auto, si sunt din ce in ce mai multi drogati pe drumurile publice. Mi se pare inutila modificarea articolului referitor la trecerea la nivel cu calea ferata ( ar trebui scos din Codul Rutier ), acolo selectia se face natural, daca nu esti atent nu mai esti deloc, dupa.

Share this post


Link to post

Pai asta si este de fapt. Bani la buget! Dar totusi aceste amenzi sint prea mari! Nu ar trebuie legate cumva de salariul mediu pe economie?

 

Dar nu zice nimeni ca in Bucuresti spre exemplu sint multe treceri de pietoni la care nici macar nu se mai vede marcajul pe asfalt iar indicatorul este acoperit de crengi! Plus ca marcajul straziilor in Bucuresti in multe cazuri este complet sters sau semafoarele au becuri arse!

Edited by hitman

Share this post


Link to post

In Piatra Neamt toate trecerile de pietoni cu risc mare de accident sunt marcate, cu vreo 5 m inainte, de un hop din cauciuc sau din asfalt, dar pe nesimtiti nici macar asta nu ii face sa opreasca. Au fost zeci de situatii cand la astfel de treceri de pietoni, aflandu-ma la mijlocul trecerii, sa ma trezesc cu o masina care sa treaca milimetric de mine.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

o astfel de modificare nu se va face de ce? pai se lovesc smecherii cu firme de transport sau carausii unde majoritatea patronilor sunt politai sau ex sau ceva de pe la secu si atunci ne inchidem afacerile .

 

pe drogati, alcolisti si cei care conduc fara permis ar trebui sa se puna accentul si nu in ultimul rand a teribilistilor de tot felul moto/auto.

 

in cazul in care se va aproba o astfel de porcarie un sfat va dau montati camere video s-ar putea pe unii sa-i ajute mult.

drumuri bune fara capete de creta .

Share this post


Link to post

On: am de gand de ceva timp sa cumpar camera, dar nu stiu ce sa caut :D

Off: 4,8 % , o dusa sio vinita la Gura Humorului :)

Share this post


Link to post

http://adevarul.ro/news/eveniment/guvern-1_52526920c7b855ff560ba9c3/index.html

 

 

"Până la 0,2 (miligrame alcool pur în aerul expirat - n.r.) nu e nici măcar contravenţie. 0,2 înseamnă un pahar de bere sau... Dar de la 0,5 în sus - nu 0,8 - să fie infracţiune, exact cum se întâmplă în toată Europa - până la 0,2 vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă la un pahar de vin, nu e nici măcar contravenţie. Dar de la 0,2 la 0,5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0,5 e infracţiune", a anunţat Ponta.

 

Share this post


Link to post

http://adevarul.ro/news/eveniment/totul-despre-proiectul-noului-cod-rutier-1_52601105c7b855ff564bd3b1/index.html

 

Concret, avem la dispoziţie cel mult 50 de zile să ne plătim amenzile din momentul în care am fost sancţionaţi şi ceea ce trebuie reţinut este că potrivit noii legislaţii n-o să mai putem contesta în instanţă contravenţiile.

 

Ha ????

Share this post


Link to post

Si asta ce vrea sa mai fie:

"În cazul în care hotărâţi să vă vindeţi autoturismul trebuie să ştiţi că aveţi obligaţia de a notifica autorităţii competente, în scris, în termen de 5 zile lucrătoare de la data transmiterii dreptului de proprietate"?

Alte hartii, alte drumuri?

PS. Oricum daca asa este conceputa toata legea...: "...va vindeti autoturismul" deci daca imi vand autoutilitara sau motocicleta nu trebuie sa anunt!

 

Share this post


Link to post

Iarasi schimbari in codul rutier.

 

Amenzile de circulaţie vor fi majorate începând cu data de 1 iulie 2014, cuantumul acestora fiind stabilit de la 180 lei, până la un maxim de 1.800 lei, în funcţie de gravitatea contravenţiilor comise. [...] In consecinţă, de la data de 1 iulie 2014 punctul de amendă va creşte de la 85 la 90 de lei.

 

 

Share this post


Link to post

Da numa' din alea de gradina. Un tractor adevarat are peste 3,5 to ;)

Share this post


Link to post

Si mai zicem ca-s prosti si-al dracu cind mai baga cite o lege, cu referire la anvelope de iarna obligatorii. Pai nu sa inaspresti legea si sa-l sari din certificatul de inmatriculare si placute fara drept de apel pa zmau (min. 10) ce se da cu anvelope de vara prin nameti pina la oo pe virful muntelui ? Ba da !  Ca sa nu mai pui matale piedica drumarilor in desfasurarea activitatilor aferente, alor de la interventii (SOS) si nu in ultimul rind celorlalti participanti la trafic. Unu nene, unu gen Gica Zmau si s-o dus dracu intregul trafic . 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...