Jump to content
Sign in to follow this  
gingiu2k

Tremur La Plecare & Sunet Aeroterma

Recommended Posts

Salutare,

 

Am si eu doua mici probleme la Cielo-ul meu ... as aprecia daca imi puteti sugera cam ce se intampla sau daca v-ati confruntat cu ceva asemanator:

1. Cand plec mai vijelios de pe loc iau piciorul de pe ambreiaj mai rapid si masina "tremura" 1 secunda pana o ia cu adevarat. Din cultura mea generala stiu ca pe undeva ar fi normal sa tremure daca iau piciorul mai rapid de pe ambreiaj dar eu zic ca nu il iau chiar asa de repede; impresia mea este ca dureaza o fractiune de secunda pana "o ia" cu adevarat, lucru pe care parca il observ si cand stau pe loc si accelerez: mi se pare ca urca in ture tot asa, dupa un mic interval. Poate e doar o impresie - cine stie ?!

Oricum, am planuit un drum la mecanic saptamana viitoare pentru antigel si ceva nimicuri si ma gandeam ca poate imi dati o sugestie sa nu se uite lung la mine cand il intreb

2. Problema asta e sigura: cand pornesc aeroterma se aude un zgomot ciudat si deranjant (pe orice nivel, dar cel mai tare pe 1) ... ca si cum ar fi ceva pe transeu care se misca in interior. Am impresia ca zgomotul vine de sub topedou din cate am vazut eu. Lucrul asta se inampla indiferent daca bag aer rece, cald, AC - DAR nu se intampla mereu ... dupa ce merg o perioada parce se si diminueaza zgomotul !

Cand a aparut prima oara, daca tineam aeroterma pornita pe o viteza mare (eg: 4) si dupa cateva secunde dadeam iarasi la 1 nu se mai auzea - acum insa "trick-ul" asta nu mai ajuta !

 

10x !

Edited by gingiu2k

Share this post


Link to post

la aeroterma..poate a intrat un bon din ala de parcare la ventilator...eu asa am patit odata si a trebuit desfacut ventilatorul de la aeroterma...in rest nu stiu...curata injectoare?! poate...

Share this post


Link to post
Am si eu doua mici probleme la Cielo-ul meu ... as aprecia daca imi puteti sugera cam ce se intampla sau daca v-ati confruntat cu ceva asemanator:

2. Problema asta e sigura: cand pornesc aeroterma se aude un zgomot ciudat si deranjant

aproape sigur ai o frunza pe acolo...

Atentie!!!

 

Citeste inainte cum se ajunge la aeroterma sa nu rupi ceva...plasticul ala crapa imediat..

vezi in manual!!!

 

pentru problema 1:

 

a)vezi de lichid la sistemul de ambreaj...

b)cati km ai cu placa asta de presiune? dar cu discul de ambreaj? rulmentul de presiune?

Nu stiu sigur dar poate ar fi bine sa verifici lucrurile astea...

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

La mine tremuratul la plecarea de pe loc s-a datorat lipsei de ulei in cutie/ulei prost cat mai era. Dupa ce l-am schimbat si-a revenit.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru impresii !

@masterbobs daca piesele alea de care intrebi au fost incluse o data cu ambreiajul atunci se poate sa le fi schimbat ... am schimbat ambreiajul acum aprox 10k km. Poate suna ciudat, dar nu stiu ce am schimbat atunci, cert e ca am platit vreo 5-6 mils parca .. asa imi trebuie ! ... Exista posibilitatea ca cine mi l-a pus pe asta nou sa nu se priceapa chiar asa bine ? (cu toate ca operatia a fost facuta la un service autorizat)

 

cu aeroterma e clara ... mai multe persoane mi-au sugerat kestia cu frunzele mai ales ca acolo unde am tot tinut masina parcata in ultimele saptamani e PLIN de frunzaraie ! daca tot dau o fuga la mecanic sapt viitoare ii dau si cu ambreiaju in cap si ii zic sa se uite la aeroterma ...

Share this post


Link to post

Revin cu cateva precizari legate de problema ambreiajului ... dupa mai multe discutii cu diferite persoane si dupa ce un prieten a condus masina (ma gandeam ca poate sunt eu de vina) concluzia (empirica) este ca ambreiajul imi tine PREA jos si atunci cand plec mai tare iau repede piciorul de pe el ...

 

Eu sunt inca reticent ...

Share this post


Link to post

Man cam aceeasi chestie am observat si eu,dar mai mult la relanti pt ca la plecarea de pe loc cred ca m-am invatat io mai de mult sa turez un pic (una doua apasari usoare pe acceleratie) masina inainte de a pleca de pe loc. Acu daca ma gandesc bine cred ca tot din cauza comportamentului ciudat pe care l-ai relatat si tu, m-am invatat sa o conduc asa la plecarea de pe loc.

 

Chestia cu ambreiajul nu cred ca e pt ca eu stiu ca mai demult am "urcat" ambreiajul un pic. Pe un alt topic am primit un sfat bun sper de la ovi jer si anume sa ma duc sa-mi verifice potentiometrul de CO. Inca a nu am facut-o ca de perioada de sarbatori...

 

Dar poate intre timp ai rezolvat deja problema ...daca da zi si mie cum

 

Sarbatori fericite tuturor

Edited by vlaicu

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Nu s-a rezolvat inca problema. Am neglijat-o de atunci si am pus-o pe seama ambreiajului care tine prea jos... Chiar maine ajung la mecanic pentru o mini-revizie si o sa ii supun si problema asta atentiei. Totusi nu imi pun mari sperante pentru ca asta la care ma duc maine e mai ciobanel asa, nu cunoaste "fineturi" ... pentru asta am alt tip dar nu stiu cand ajung la el

 

Va tin la curent oricum

 

Cya si sarbatori cool !

Share this post


Link to post

Revin asupra problemei ...

 

Din doua surse am confirmarea faptului ca s-a stricat ceva la ambreiaj legat de problema tremuratului, mai exact niste arcuri de pe placa(sau disc). Culmea este ca tot ansamblul (placa, disc, rulment - parca astea sunt toate) a fost schimbat acum 30k kilometrii. Din cate stiu eu ele se schimba la 150k ... ma intreb acum care ar fi cauza ca ele sa se strice din nou ... ?!

 

Any ideas ?!

 

Mai ales ca daca le schimb iarasi exista riscul sa se strice din nou peste 30k km ... ?

Share this post


Link to post

Arcurile de amortizare de pe disc se pot deteriora din cauza pornirilor/schimbarilor bruste (in care pedala de ambreiaj e lasata practic dintr-odata).

Analizeaza-ti putin... stilul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...