Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Se Cauta Diverse Chestii

Recommended Posts

Inclin a paria ca nu se modifica cablul ala , nici de-ti tractez carabusu, Ionele.

 

:mrgreen:

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Am crezut ca te referi la arcul din varful incarcatorului.

Lasa-l in masina la soare pe bord.

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Adica, sa am rabdare ca imediat vine vara ? :mrgreen:

 

Mult timp l-am avut tensionat dupa o ladita in portbagaj (unde mai tin una alta, maruntisuri) apoi l-am avut tensionat dupa spatarul scaunului soacrei (scaunul din dreapta) , l-am avut (si il am) in casa, tensionat, desigur, si nu se da batut, nene . Grozav !

 

De nu-l pun in "lopatele", ii in stare sa-mi traga telefonul jos, asa arcuit e, fir-ar sa fie.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Geniala ideea "inrositului" , Ionele, se para ca pot striga bingo ! L-am bagat in apa fiarta (cablul doar) apoi l-am bobinat strins pe un obiect ceva mai marisor cu colturile rotunjite iar in dimineata asta a mai primit un tratament, tensionat drept si reinfierbintat cu un uscator de par. Pare a fi o reusita, cel putin astfel pare de moment, nu-i perfect drept, da' ii o diferenta uriasa, sper sa si ramina astfel.

Share this post


Link to post

Am luat ieri (ce-i trept, in mai putin de-o ora l-am si returmat produsul :mrgreen: ) din bauhaus o dracarie gen :

 

electric heater

 

post-20861-0-07213900-1483440809_thumb.jpg

 

Avind in vedere ca scula in cauza ii trecuta la profesioniste cu dubla rezistenta serioasa, 3000w si pret pe masura ... zic gata, am pus-o, o sa ma faca fleasca cit ai clipi ! Draci ! Ti-ai gasit ... Pina si fieru' de calcat (cu jar) a lu' bunica-mea se incalzea mai repede, nene ... :) ) sa nu mai zic de calicatura de ventilator ce se misca in reluare, a lene si a jale ! Ah! Tehnologie te halesc !

 

In fine, l-am impachetat si l-am dus inapoi , unde, mai - mai s-o pun de-o gilceava cu muierea aia de la returnari si sa nu porcesc cu ea ... anunta-ti sefia sa-si faca prezenta la vorbitor . Iute apare un "el", ii explic despre ce-i vorba si-apoi ... el ii tragea cu regula, ca produsul nu-i defect pentru al lua inapoi, eu ... cu of-ul meu, deh, fiecare cu ce-l durea. Cu stai sa vezi ca trebuie vreo ora sa se incalzeasca rezistentele si bla bla bla ...

 

Nenea, zic : de-mi era de frecat menta ca doar-doar s-o incalzi pina la primavara, il luam pe ala de 3.500 si nu asta de 35.000, asadar ... (sa ti-l bagi in ... unde vrei matele, in gindul meu). Aboi s-o dat batut si s-o apucat de complectat hirtoagele de "repatriere" si mi-am recuperat banii.

 

 

Acum intreb : aveti la cunostinta de-un produs gen ce sa-si faca treaba cu adevarat ? Ce sa incalzeasca iute si puternic ...

 

 

Share this post


Link to post

In si eu, dar de hartii si/sau informatii: specific ww2 (dar si ww1), ma intereseaza harti militare cu pozitiile trupelor, fortificatiilor, transeelor etc si eventuale informatii "din batrani" unde au fost, s-au luptat etc. Stiu de Ardeal, stiu de Moldova, stiu de zonele generale, ma intereseaza astea mai putin publice si cat mai apropiate de Bucuresti (nu obligatoriu langa oras, dar nici la 3-4-500km).

Mi-am luat o jucarie noua, detector de metale, si incerc sa ma documentez pt cand vine vremea buna.

Edited by Geo_ZGA

Share this post


Link to post

Bătrâni nu cred ca mai găsești, îmi amintesc ca acum câțiva ani a murit ultimul veteran francez din ww1 și au dat la televizor chestia asta.

Share this post


Link to post

Mike, mersi, stiu pagina si am admirat-o destul :) Dar oamenii sunt secretosi (pe bun motiv) si nu dezvaluie locatiile.

mr, nu vreau batranii in sine, doar povestile. Si din ww2 inca mai sunt.

Locatiile din Romania nu prea sunt de gasit. O sa-mi iau cateva carti, sa caut informatii si acolo, dar nu stiu cat de ajutor sunt.

Share this post


Link to post

Ce nevoie aveți de arheologie militara... În România "relicvele" sunt încă în activitate :) )

Share this post


Link to post

De ce nu mergi pe la facultatea de istorie sa intrebi? Zi-le ca-i pentru munca, nu ptr tine

Edited by tunning4life

Share this post


Link to post

Nu e atat de simplu sa ajungi la biblioteca facultatii fara sa ai pe cineva acolo... ori student, ori profesor. In plus, trebuie sa stii ce cauti, "al 2lea razboi mondial" e mult prea vag.

Share this post


Link to post

Hai sa va zic o poveste oarecum legata de discutie.

 

Acum vreo +20 ani era in TFG - Trenul Foamei si al Groazei - acceleratul Galati-Iasi-Vatra Dornei - Cluj - Oradea. In compartiment mai era un batran, si cumata-miu, deci destul de gol.

La un moment dat apare un cersetor batran, insa parea curatel. Mosu' din compartiment se cam plictisea (probabil considera ca n-are mare lucru de vorbit cu niste studenti, ca noi, si nici nu se inventase smartphoneul ca sa frece sticla) si incepe sa-l traga de limba pe cersetor.

- Da' tu de unde esti?

- Pai din - si zice numele unui sat de prin nordul judetului Galati.

- Pai suntem vecini, eu sunt din Nicoresti. Da' al cui esti tu din satul ala?

- Pai a lu' Tandala.

- Tandala veterinarul?

- Da

- Pai il stiu pe tac'tu! Om gospodar!

- Da' tie cum iti zice

- Grigore Pacala

- Pai te stiu pe tine! Am fost la tine acasa, eram croitor, ti-am facut haine! Aveai gospodarie mare, te stia tot satul, erai chiabur...

- Baaaaaaa... da... imi amintesc... nu ne-am mai vazut de 50 ani...

...

- Da' acum de ce cersesti? N-ai pensie?

- Am, dar e mica... Si-mi trebuie 3 milioane (vreo 200 dolari la vremea aia, mai mult decat un salariu mediu pe economie)

- Pai ce sa faci cu ei??

- Imi trebuie sa imi cumpar un cristalin pentru ochi. Sunt veteran, ma opereaza gratis la spitalul militar, insa trebuie sa cumpar eu cristalinul...

 

- Esti veteran... si unde ai luptat?

- Am fost la graniceri, am ajuns pana la Odessa... tu unde erai?

- In detasamentul regelui Mihai, in Dobrogea.

 

Si de aici mosii au inceput sa depene amintiri de razboi, vreo 2h, pana am ajunj la Iasi si ala a coborat. Interesant cum amandoi" tineau" cu nemtii. Aia erau oameni, respectau regulile... rusii in schimb furau, impuscau prizonierii, d-astea. Alalaltul, chiaburul, nu participase la lupte ci doar la manevre cand regele Mihai era inca un "mic" ofiter si probabil incerca sa capete experienta.

Foarte interesant sa asculti genul asta de povesti la prima mana, prin prisma unui simplu soldat, nu neaparat din perspectiva unui istoric. Pana la urma cand a coborat i-am dat si noi cam cat ne puteam permite, si a plecat.

 

Si interesant ca un veteran trebuie sa cerseasca pentru un cristalin... insa deh, erau vremurile alea cand Iliescu era presedinte si Vacaroiu prim ministru.

 

"Chiaburul" mi-a dat un numar de telefon.... avea vin de vanzare, merlot, cu vreo 20 centi kilul, in cantitati industriale. Insa dupa atata vreme cine naiba mai stie unde e numarul ala de telefon, sau daca mai traieste.

 

Edited by mr_
  • Like 2

Share this post


Link to post

Biblioteca Nationala- gasesti acolo tot ce vrei, devii membru si aia e. Pe vremea cand eram student la Bucuresti si eram studios, :) ) erau multe persoane din afara sistemului care isi faceau veacul prin salile de lectura.

 

Durerea mea :

Paradoxal pentru anul in care suntem, inca nu am avut nevoie pana acum de un program/site de descarcat muzica romaneasca pe calculator.

Am cont pe filelist de multi ani si am luat multe colectii rock de acolo, insa nu gasesc si muzica romaneasca.

Spre exemplu, daca vreau o melodie a Deliei in format mp3 sau a lu` tanti Buble, de unde pana mea le descarc? NU videoclip, ci un rahat de mp3. Am incercat cateva site-uri insa ori abunda de publicitate, ori fake-uri, ori virusate.

Voi ce folositi?

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Download in format mp3 direct de pe youtube. Pe asta il folosesc eu http://www.youtube-mp3.org/

 

Referitor la biblioteca, m-am gandit si la asta, dar tin minte din vremea studentiei ca era complicat sa gasesti un titlul... coduri, cerere sa ti-o aduca etc. In plus, nu prea am cand sa ma duc... munca, munca si iar munca. Poate doar in weekend. De asta am preferat sa intreb, poate mai stie lumea titluri de carti, sau au pe acasa/stiu la cineva harti vechi.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pe torrente gasesti compilatii cu topurile de la radio (Kiss FM, Zu, astia) si le poti descarca asa. Evident, am auzit 2 vorbind despre asta in statia de autobuz :mrgreen:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pentru youtube optez si eu. La 2 vecini auzira-i si eu, cica ar fi foarte simplu sa ar merge foarte bine.

 

:headbanger:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pentru muzica românească e o aplicație foarte faina pe mobil.

Se numește Electrecord. Aplicația se poate folosi și offline dar nu cred că poți descărca fișiere mp3.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Spre exemplu, daca vreau o melodie a Deliei in format mp3 sau a lu` tanti Buble, de unde pana mea le descarc? NU videoclip, ci un rahat de mp3. Am incercat cateva site-uri insa ori abunda de publicitate, ori fake-uri, ori virusate.

Voi ce folositi?

 

Eu folosesc un add-on (pt Firefox), care imi pune un buton sub fereastra cu clipul de pe youtube. Sunt multe, cu review-uri, ai de unde alege.

De exemplu, acesta: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/simple-youtube-mp3-button

 

Daca folosesti alt browser, cauta "mp3" printre addon-urile respectivului.

 

Edited by NFS
  • Like 2

Share this post


Link to post

Am descarcat si folosit in citeva rinduri Easy Video Maker iar acum, daca vreau sa-l mai folosesc (cica) tre sa sar la cap, sa am obraz subtire si sa decartez ceva lovele altfel se obrazniceste . Mda, i-am aratat cosul !

 

Ce folositi mai nou? Un program similar, simplu si free, desigur (sau asa ceva nu exista ...).

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Eu am instalat CyberLink Power Director. Gasesti pe google variante crack-uite. L-am folosit putin, pt ca nu am avut timp sa ma ocup de filmarile din concediu, dar nu pare complicat.

Share this post


Link to post

Treaba e nenea Geo, ca atunci cind ai DVR-ul pornit si-o dama de-a dreapta ce acopera glasu' motorului cum urca frumos in ture ... sa-ti bagi picioru-n el de video , de nu-l cochezi c-o muzica buna ...

 

:) ) :) ) :) )

 

Multumesc de pont.

Share this post


Link to post

Pune un microfon extern direct sub capota :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...