Jump to content
Sign in to follow this  
alx

Cum Fuse Creat Daewooclub!

Recommended Posts

Rog pe membrii fondatori, cand au dispozitie, chef si timp sa ne povesteasca si noua cum fuse creat DWC... Asa, de genul: "Mergeam eu pe strada si, la un moment dat, ma trasni o idee... Ce ar fi daca..."

Share this post


Link to post

Este o poveste lunga, cand o sa am timp o sa va adun la gura sobei si o sa va spun toata tarasenia.

Pana atunci... rabdare si tutun.

Share this post


Link to post

Am placerea sa las Capul Tuturor Rautatilor sa povesteasca mica saga a DaewooClub :tongue: :tongue:

Share this post


Link to post

Flex, nu ii lasa sa astepte dupa mine...

Cine stie cand o sa pot face o relatare in extenso.

Mai bine baga mare ...

Share this post


Link to post

Va spune mandea:

cum vi se pare un Matiz

vreau sa-mi iau o masina , si m-am gandit ca un matiz ar fi bunicel pt oras. am citit si cum sa aduci masini din Germania , si ce acte trebuie , si ce si-au adus altii , si ... toate povestirile lor. Ramana tot la parerea mea , ca in tara asta nu ai unde sa alergi cu 200 la ora , si ca ceea ce-ti vinde masina , e pretul si in special consumul de carburant. Astea fiind spuse, as vrea si eu sa stiu ce parere au baietii astia care sunt mai cunoscatori despre Matizul asta . asta cu "am suma de 4000 E" s-a mai spus si pe la alte topicuri am vazut si nu as vrea sa devin plitisitor . asa ca intreb cum e treaba cu Micul gigant.

 

multumesc sitului autoshow si membrilor sai pt informatiile date (in general)

Thanks

Bun, dar numai in oras si pe distante foarte scurte in afara, unde trebuie sa fii tare atent. Totusi, cu consumul in oras nu sta tot atat de grozav ca si Tico. Asta e din ce am auzit de pe la diversi taximetristi.

mie personal nu-mi place de nici un fel masina asta...nu are absolut nimic care sa ma atraga in vreun fel...designul mi se pare oribil interior si exterior, performante = 0 (sa zicem ca asta e normal pt o masina de tipul asta), confort = 0, si consumul nu e cine stie ce extraordinar(comparat cu Tico de exemplu).........

Va inselati

 

Eu am inceput sa conduc pe un Tico, absolut nici o problema pe 80 kkm ( e adevarat ca mai mult in oras). Dupa asta am trecut la Cielo. Intre timp maica-mea si-a luat un Matiz. Va spun sincer ca nu am prea avut incredere in el. Demarajul e un pic mai slab decat la Tico. Finisajele sunt OK.

Nu stiu de ce va deranjeaza forma, eu zic ca pentru o masina mica e chiar dragut ( verde arata mortal).

Al nostru are deja 4k km si merge excelent.

Am fost cu el intr-un drum afara si s-a comportat excelent. E adevarat ca nu sunt un sofer cu fite - am mers intre 80 - 110 kmph. La viteza asta merge bine. Are o usoara tendinta de supravirare (asta se datoreaza si faptului ca eu sunt obisnuit cu servo), dar oricum e mult mai stabil decat Tico. Consumul este bun - 7,4 in oras acuma iarna ( Cielo meu consuma 14).

Faptul ca in 10 ani am avut in familie 2 Toyota, 1 Ford, 1 Opel si 3 Daewoo spune multe despre firma ro-koreaa. Majoritatea care au cumparat un Daewoo, raman in continuare pe aceasi marca. E o masina fara fite pe care te poti baza.

problema principala la matiz (din punctul meu de vedere) este unghiul capotei. din scaun nu vezi nimic mai departe de stergatoare, nu vezi absolut deloc capota sau botul masinii.

 

o alta problema (din exterior acuma) sint farurile execrabile, orbesc tot timpul pe ceilalti si par ca ar fi pe faza lunga. sint extrem de prost proiectate.

 

in rest e o masina de oras ok. daca dai drumul la aer conditionat, e bine sa mergi pe banda I si sa nu te gindesti sa faci depasiri

merita..din anumite pt de vedere..ca fiabilitate..faptul ca e noua.(presupun ca masina e noua la banii astia) plus garantie..3 ani...

iar consumul este in jur de 7,5 in oras si 5,5 afara mai mult decat ok...ptr cat e benzina la noi..

daca nu faci sport cu ea..e perfecta ca nici nu o sa stai cu secolele in servici

jaffar problema cu unghiul capotei nu e numai la matiz...

ford fiesta II e la fel, peugeot 307 (si spun asta din experienta).

Te obisnuiesti dupa un timp.

 

 

Referitor la matiz, eu vara am avut probleme cu el la plecarea de pe loc cu aerul conditionat pornit si 3 persoane in masina.

In rest probleme cu gropile (roti foarte mici), consum mare.

Pentru oras e ok. Pe drumuri lungi ai frisoane cand trec TIR-uri din contrasens u viteza...

E buna pentru tavaleala 80% in oras. Consumul e rezonabil si nu arata ca o "cutie" (Tico).

Da , jaffar, farurile sint complet cretine pentru soferii de pe sens opus, dar nici soferii de Matiz nu se obosesc sa puna nenorocitul ala de "level" pe 0.5 sau 1. Am vazut in Bucuresti chiar un Matiz cu xenon. Ce fericire pentru participantii la trafic.

Si tico si matiz sunt masini de oras bune

Cu orientarea farurilor in jos, cel putin la tico ai 3 nivele, la matiz nu stiu dar si acolo cand am mers cu el obisnuiam sa le orientez in jos!

Consumul nu e foarte mare, iar la drum lung cel putin in cazul tico nu am mai observat acele "frisoane"

Oricum am mers cu ambele si in dreapta si la volan si eu unu mi-as lua tico are performante mai bune, are garda la sol mai mica deci stabilitate un pic mai buna

Sunteti de groaza cu tirurile astea mai..si cum matizu]

Cred ca am auzit faza asta de n ori ca te fac zob tirurile pe sosea...parca iti trebuie sosea speciala ptr matiz...

Fiti seriosi sunt multe masini mai conserva decat matizu..iar probabilitatea unui accident nu o ia prea multa lume in consideratie cand cumpara o masina

nu cred ca am zis asta. Doar ca la 110 kmh cu matizul si vine un TIR din fata te cam crispezi pe volan...

Stiu ce ai zis..

Ideea e ca e mai nesigur ca alte masini..ptr ca nu are esp.si alte gadgeturi..din ratiuni finaiciare..etc..si are centru de greutate mai sus

Nu poti sa spui ca e o masina naspa ptr ca are ruliu la vant lateral si ca nu trage cu aeru pornit ..

Nu am zis ca e o masina naspa. Dar in (umila) mea parere astea sunt chestiile care le-am vazut aiurea la masina...

Nu mi se pare o asa mare problema cu capota. Ce draq daca esti sofer nu trebe sa-ti vezi capota + ca e foarte putin bot in fata parbrizului. Daca chiar e nevoie se pot monta niste stegulete de armata pe colturi.

Iara cu sh m-as mai gandi. In special pe motorina. Daca se strica un injector scoti 300 $ din buzunar ca popa.

Si pe urma sa iei o masina noua cu ac la banii astia si cu 3 ani garantie, sa fim seriosi, merita

Scuze daca ti s-a parut ca is prea ofensiv, Tocmai veneam dupa o cearta cu sefu...

Mie mi se pare ca dpdv al raportului calitate / pret Matizul merita.

in privinta intretinerii, la matiz afara e vopsit gardul si inauntru leopardul. daca vrei garantie trebuie sa faci toate reviziile la reprezentate, in conditiile lor. un amic a platit in mai putin de un an cam cit am cheltuit eu in 2 ani cu vectra mea veche pe revizii "gratuite" si obligatorii. printre altele i s-a pus ulei shell-nu-stiu-cum de 500.000 lei litrul !?!?!

la faruri nu ai ce ii face. oricit ai regla la ele tot vor lumina in sus datorita oglinzii din partea de jos. confortul e ... un vis (nu de vis): scaune foarte tari, nu ai unde sprijini o mina etc.

In plus, datorita reducerilor de preturi, s-a redus si calitatea. trebuie sa ai noroc de o masina buna. cunosc un matiz la care dupa o luna a trebuie inlocuita toata suspensia. se vorbeste ca si cauciucurile trebuie inlocuite repede, cele "originale" fiind niste japite care sa te tina pina acasa.

 

Exista insa si masini bune dpv tehnic. amicul nu a schimbat cauciucurile inca, a fost cu ea pina in grecia si inapoi, a mers cu 150 pe pasaje scurte, suspensia e in stare perfecta.

E o alegere foarte buna daca vrei sa o folosesti in special in oras. Daca ai face mai multe drumuri in afara ti-as recomanda un cielo sh...insa in oras te-ar omori cu consumul.

Despre design...mi se pare destul de reusit, si finisajele sunt OK.

Fiabilitatea nu o pot comenta ca nu stiu cazuri concrete...

Cred ca toata lumea e de acord ca e o masina buna pentru oras si to_the_limit afara.

plus chestia asta cu aerul conditionat manual la o masina ca matiz e cam inutila. iarna, instalatia de incalzire merge si fara sa ai ac. vara, daca te fatai numai prin oras, oricum nu apuci sa dai drumul la rece ca trebuie sa si cobori din masina. deci n-ar marsa pe aer conditionat manual la o masina mica, pe care vrei s-o folosesti 90% in oras.

plus ca nebunia cu ac-ul a aparut mai ales de cand avem verile astea de 40 de grade (poluare, incalzire globala etc.). eu am vorbit cu un tip care are mondeo nou si mi-a spus ca nu pune aerul conditionat in functiune decat cateva zile pe vara, cand e aerul insuportabil de fierbinte. in rest, nu moare fara ac. dar divaghez prea mult

eu va multumesc pt raspunsuri , deja mi-am facut o parere despre Matiz si despre Daewoo in general .

Treaba cu farurile o intalnim la f. multe masini , nu numai la matiz . Ex . Si la o dacie obosita , si la un peugeot si la masinile super mari . Nu vi s-a intamplat sa mergeti noaptea si sa inatlniti binevoitori care au vreo 3 randuri de faruri ? hiii sa vezi atunci fericire. lol

Asta cu Tirul este cam adevarata , eu am avut o super nova pana acum . si cand treceam pe langa un tir in viteza ma cam infingeam in volan . Deci problema e generala.

Masina in leasing nu ma incanta , pt ca daca o iau in leasing sau rate , si cum spuneati voi la Fiat panda 7-80 de E pe luna , nu e mult , dar vezi tu , ca eu mai vreau sa mai merg si cu ea , deci mai tre. sa-i baga si ceva benzina . mai bine dau banii odata jos si cu asta basta , scap de o grija.

o alta alternativa (de fapt sunt 2) am asa 2 oferte . un Mondeo de 93 cu 140de mii la bord . si o skoda Felicia combi diesel cu 45 de mii din 99 , da vrea pe ea 6500 de euro.hmmm masina buna , dar ... bani !!!!

asa ca ma duc frumusel si cred ca ma infing intr-un matiz verde cum spunea cineva mai sus. hiii , ca barem e nou, si consumul e asa cum ati spus voi , 5.5 si 7. e ok mai bine de cat cielo cu 10-12 .hii , si la urma urmei matizul asta parca pare a monovolum asa . hiiii ,

va multumesc pt informatii . mie mi-au ramas ochii la skoda aia pe motorina , darrrrrrrr , baniii, bani ce sa fac , fara ei nu mai e leac (vorba cantecului) lol

Buna seara shi bine v'am gasit, dragii mei!..

Am luat si eu un Matizuc pentru nevasta'mea, dar cum ea nu are inca carnet...

Prime pareri:

-E tare haioasa mashina..

-La capitolul suspensii mi se pare super ok pentru 760kg.. e muuuult mai stabila decat Tico care tzopaie de fund de nu se poate!

-Imi pare rau ca nu are turometru, dar bordul e foarte placut iluminat noaptea si e lizibil.

Eu am un Renault 18 Turbo pe benzina, 125CP. Ma asteptam ca pentru 51Cp sa fie destul de lenta, dar nu e chiar asha. E fashneatza foc [deshi nu se compara cu intratul turbinei la 3000rpm...]...Dar nu cred k e totushi corect sa compar mere cu pere, chiar daca sunt amandoua fructe...

Ca masina de oras e superba. Nu shtiu daca shi afara e la fel, insa cunosc pe cineva care face zilnic in jur de 2-3-400km numai "interurban" cu matizu' lui de la firma. Mashina are 60k km shi nu a schimbat la ea inafara de consumabile decat amortizoarele pe spate de vreo 3-4 ori...cica sunt cam proaste amortizoarele pe spate...

Whatever...

Voi revenii cu pareri personale despre mashinutza..

Posesor de Matiz SE, full options, achizitionat in nov.1999:

In perioada asta a parcurs 100.000 Km, in conditii destul de vitrege in sensul ca parcurgea km multi saptamanal iar incarcarea era si ea constanta..

Probleme aparute:

-mocheta interioara distrusa dupa 45.000 km

-etriere schimbate dupa 50.000 km din cauza gropilor

-jenti distruse din cauza gropilor

-amortizoare schimbate de 2 ori

-segmentare la 100.000 km

-pierdut freon la 83.000 km aproape total

Restul sunt consumabile care trebuiau oricum inlocuite.

Masina cred ca ofera destule pentru pretul care il are si pentru ceea ce se poate face cu ea.

Ceea ce v-am povestit este despre o masina de firma cu acelasi sofer dar care a fost utilizata intensiv.

Pentru un posesor casnic masina este o varianta buna si eficienta daca tii cont de spatiul de bagaje si de faptul ca trebuie avut grija pe gropi, din cauza jentilor slabe calitativ si a rotilor mici ca dimensiuni.

Daca m-ar pune careva zi sa aleg intre Tico si Matiz as alege fara sa stau pe ganduri un Matiz pt. ca e mult mai confortabil decat Tico unde stai ca intr-un cart. Matizul are o acceleratie mult mai proasta decat Tico dar confortul oferit de Matiz este mult peste ceea ce poate oferi Tico.

Am am avut un Tico ( Korea ) pe care l-am dus pana la 110.000 Km si pot zice ca este o masina super nu am schimbat nimic la motor doar la 70.000 am schimbat cap planetara, amortizoare, brate si ceva bucse, in rest dor Ulei si benzina; acum am un Matiz ( cu servo directie, aer, geamuri etc. ) din 1999 ( Korea ) cu care am ajuns la 40.000 Km si sunt fff. multumit de el. Are un consum de 7.5L/100 in oras ( condus sportiv ) si de 6.4 L/100 afara dar merg cam cu 130 / 150. Ca viteza maxima am mers cu el la vale cu 180 si mai era pedala si in linie dreapta daca nu bate vantul din fata merge cu 160Km/h cand bate vantul din spate merge si cu 175 Km/h , nu vreau sa zic ca e stabil la vinteza asta dar cu 120 - 130 e totul super ok iar povestile alea despre Matiz/Tico si Tir sunt doar povesti eu nu m-am deranjat nici o data de asa ceva ( e clar ca nu se compara cu o masina de 1.5t - 2 tone ) .

Ca fiabilitate sper ca Matizul sa fie ca si Tico pe care l-am avut pana acum nu am nici o problema cu el si ii dau si 70 cu a II-a.

Am avut Matiz pe mana de la firma, un an, dela 25 la 50 mii km si am fost foarte foarte multumit. Fuge bine, consuma putin, spatiu bun in fata. Probleme tehnice: nu. Manevrabilitate: super. Minusuri: performante slabe cu 3-4 persoane sau cu clima pornita.

Il recomand tuturor celor care nu au o familie mare si care au banii numarati. Clar este varianta cea mai buna fata de SH la aceeasi valoare.

Tiruri, stabilitate si altele sunt legende mioritice (facute in cel mai neaos stil romanesc de catre cei care nu au dar isi dau cu parerea - nu e vorba de cei care au postat). Dupa cateva sute de km te adaptezi oricarei masini si o poti stapani.

Bafta

Da, da, da... Eu simt chestia la fiecare tir cu oltcitul (care are 850 de kile, nu 650) si din cand in cand si cu opelu' (care are 1.6 tone, dar numai la viteze > 150 si eventual vant lateral), dar tu n-ai simtit-o niciodata la tico/matiz

Se poate sa te obisnuiesti cu senzatia asta in timp... dar este destul de neplacut, cel putin la inceput. Eu am venit de doua ori cu okazie, in studentie ,din Zalau in Cluj, o data cu Tico, o data cu Matiz si la 90-100km/h si cu 4 persoane in masina se simtea urat de tot cand trecea pe contrasens un camion sau un tir cam la aceiasi viteza. Dar se poate ca in timp sa te obisnuiesti si sa ignori chestia asta.

Si cu directia la Dacia te obisnuiesti in timp si ti se pare chiar ok... dar cand treci la altceva atunci vezi diferenta.

hmm, am avut un matiz si era chiar bunicel in oras pe zi frumoasa, daca era un pic alunecos pe jos incepea distractia, te crispai la volan de te lua boala.A fost masina lui maica-mea dar am condus-o si eu vreo 2-3k km.Am condus-o si la viteze la ridicate si va spun ca nu este indicat, mai ales daca tu mergi cu 120-130 kmph si trece o masina mai mare pe langa tine exista riscul sa pierzi controlul.Deci pentru iesiri afara nu e indicata, insa pentru oras este super, mai ales ca are consum mic si poti sa o parchezi cam peste tot.Eu aveam probleme cu jantele care erau cam sensibile si la orice groapa mai mare se deformau si faceam pana.Am vazut ca au bagat si motor de 61 cp, dar cred ca e deja mult pentru masina asta,

Oricum pentru o masina de gagica este buna.Si chiar si pt un barbat mai solid este incapatoare.Chiar daca pe dinafara pare mica.Si de servo nu are nevoie ca e super usoara.

Acceptabila.

Asa cum am spus mai sus consider ca Matizul este o masina f. reusita excelenta pentru oras dar care face fata si unor deplasari in tara fara prea mari dificultati. Singura nemultumire este motorul care nu prea se potriveste noii greutati ( Tico este mai usor si este si pe carburator ). Daca autoritatile nu ar fi facut atatea eforturi pt. a ajuta fabrica din Craiova sa traiasca am fi avut acum un Matiz cu un motor de 1L care ar fi fost mai puternic si cu un cuplu mai mare la ceva rotatii mai mici.

PACAT ca Chevrolet nu poate aduce in Romania si noul Matiz cu motor de 1L.

Am un Matiz SE Power din 1999 si sunt al doilea proprietar. L-am luat in decembrie cu 32.000 km de la un prieten si acum are 36.000 km. Am circulat foarte mult in oras, dar am fost si in afara (Iasi - Brasov si retur, Iasi - Vatra Dornei si retur, Iasi - Hargita Bai si retur) si am prins de la drum uscat pana la primul viscol cu blocaje rutiere din Pasul Oituz (pe 24 dec.). Am avut lanturi la mine si doar la trecerea acestui pas le-am folosit. Vreau sa va spun ca is super multumit de aceasta masina.

La munte am mers cate 4-5 persoane cu 2-3 perechi de schiuri montate pe suport de schi pe masina si clapari, plus bagaje si mancare. Pe un alt forum am vazut ca o pereche a mers la munte si aluat 2 biciclete in spate (bancheta se rabateaza).

Si bradul l-am adus acsa tot cu masina, si nu am luat brad mic

Este foarte stabilia la viteze de 100-110 km/h si asta o spun chiar daca am condus-o n dec. si ian.

Despre TIR-uri pot sa zic ca din instinct tin volanul mai strans cand trec pe langa unul, dar nu sunt probleme. Adica am prins acel viscol intre Brasov si Bacau cu vant lateral de peste 150 km/h si nu am avut probleme (era polei si zapada pe jos).

Eu zic ca merita toti banii, dar am auzit si eu ca modelele mai noi au probleme.

Consumul: in oras am avut maxim 8 l/100km (si asta in conditii de iarna: frig, gheata si zapada, deci mers cu viteza a doua sau a treia).

In afara cam 5,1 l/100km (Vatra Dornei - Pasul Mestecanis - Iasi cu 4 persoane si bagaje). Iar de la Brasov la Iasi in noaptea cu blocaje am facut 12 ore si am stat cu motorul pornit in blocaje plus folosit lanturi in Oituz (deci viteza mica), am avut un consum de 6l/100km.

Interiorul este foarte confortabil fata de un Tico si design placut. AC-ul inca nu l-am folosit, dar vara stiu ca este util (am mers de multe ori fara AC si e foarte nasol). Iar cu dimensiunile incep sa ma obisnuiesc, nu ma mai deranjeaza ca nu ii vad botul

Succes!

mah io zic ca nu la garantzie sa te gandesti cand te hotarasti ...

 

1. MATIZ cu AC mai ieftin decat RAPSODIE

2. MATIZ e mashina, DACIA e dacie!

3. Dacia e mai puternica si mai mare, pe cand MATIZu e mai mic si mai putin puternic

4. Consumul, care e mult mai mic la MATIZ.

5. Tabla care e f.buna pe MATIZ (ca orice Daewoo de fapt, mai putin Espero) si tabla de pe Dacie care se zice e din Polonia/Slovacia cand colo e de pe la "Ghimpatzi" de undeva ... plus chederele care dau frau liber apei inauntru ...

6. Nu te lua dupa mine, ca io spun astea pt. ca nu-mi place DACIA, considera-le doar niste idei pe care sa mergi ...

Nici nu se poate face comparatie! Matizul e net superior! Cine afirma altfel inseamna ca nu le cunoaste pe amandoua, ori e subiectiv.

Am un prieten care are si Matizuri si SuperNove in regim de taximetrie, si diferenta se vede usor. In timp ce Matizul se tine inca bine dupa mai bine de un an, SuperMobra troncane din toate partile, in special spatele, etc, etc. in acelasi interval de timp. Nu mai vorbesc de cate piese ii pica una dupa alta.

 

Le-am condus pe amandoua cand inca erau noi. Am mers in stil sportiv, cu fortare in curbe, si n-ai ce compara. Matizul e net superior ca tinuta de drum, e confortabil, e o placere sa-l conduci.

Am avut un autoturism Dacia, dar bine ca am scapat de el. Nu mai vreau sa aud de Dacia. Cel putin de modelele scoase pe piata pana in prezent. Calitatea si fiabilitatea este deplorabila ! Chiar si la Nova - m-am convins de asta, convingere intarita si de alti amici.

Am schimbat-o cu un Matiz, de vreo un an si jumatate si sunt super multumit. Diferenta este foarte mare intre cele doua in privinta calitatii. Este o placere sa conduci un Matiz. Cautati pe toate forumurile straine sa va convingenti ca este automobilul cel mai putin criticat dintre toate marcile !

 

Toate acestea au fost rostite pe DaciaClub.ro inainte de a se infiinta DaewooClub.ro! Imi pare rau ca nu i-am mentionat si pe cei care au raspuns la solicitarile celui care dorea sa cumpere un Matiz. Citez din memorie: FLEX, LUCMAN, SPRITE, SP67, SHENCK, PATRATEL, OVIDIUC, NFS, ZALMOXIS. Scuze pentru cei pe care i-am omis!

Si eu doream un Matiz si ma stricam de ras pe forumul sus-amintit vazand razboiul dintre Daewoo-isti si Dacia-isti!

Daca mai vreti detalii, mai am 51 de pagini in Word! :tongue:

Share this post


Link to post

Posturile respective nu mai exista pe forumul DaciaClub.ro ?

Share this post


Link to post

ba mai sunt, dă cu filtru pe nume

Share this post


Link to post

Ce e bey, v-a apucat melancolia blegoasa, sunteti la aniversarea de juma de secol ?

Share this post


Link to post

nuuu.. da' imi place de mor cand indic "botonul SEARCH" :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Asta-i tot farmecul pe aici si clubul de noapte si ANDu cu liniutele lui cu masinile parcate.

Share this post


Link to post

Of, vremuri frumoase. Pe mine m-a pescuit Luc la inceput de pe autoshow. Avem probleme cu amortizoarele. Mi se pareau zgomotoase :D

Share this post


Link to post

Our members have made a total of 113,383 posts

We have 2,005 registered members

The newest member is ina_3x

Most users ever online was 485 on Oct 17 2005, 02:07 AM

 

La mai mare!

Suntem peste 2000 pe aici!

Felicitari tuturor celor ce au contribuit la dezvoltarea acestui forum prin munca lor sau prin mesajele cu continut interesant pe care le-au postat!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...