Jump to content
Sign in to follow this  
Bobby

Radierea Unei Masini Careia I-am Pierdut Urma

Recommended Posts

Iulia, iei urmatoarele acte:

Cartea masinii original+copie

Contract vanzare cumparare completat

Fisa de inmatriculare completata si vizata la financiar la vanzator, semnata in rubrica observatii si de vanzator si de cumparator, original+copie

Certificatul de inmatriculare avand mentiunea instrainat catre completata.

Copie BI vanzator, copie BI cumparator.

+

Placutele de inmatriculare.

Te sui in Corsa, fuga la Pitesti, la ghiseu, o radiezi si ti se dau inapoi:

contractul in 2 exemplare

certificatul de radiere in 2 exemplare

cartea de identitate, toate in original.

Te sui in Corsa, te intorci la Bucuresti si i le pui in brate sa se duca la Udriste sa-si ia numere provizorii.

 

PS NICIODATA sa nu mai dai cartea de identitate din mana!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Multumesc de sfat. Totusi, toata lumea mi-a spus ca daca mi-a dat banii si am incheiat contractul, trebuie neaparat sa-i dau cartea de identitatea a masinii. Ca doar e noul proprietar. Ce sa zic...e intr-adevar cam problematic sa-i zici - nu vreau sa ti-o dau inca, ce daca e masina ta.

Share this post


Link to post

Eu am maritat 2 masini. La nici una nu am dat cartea din mana pana nu am radiat-o! M-am oferit sa fac actele a doua zi, n-a vrut, I did'it my way! :D

Share this post


Link to post

Tin minte, merci :)

Totusi incerc sa nu fiu paranoica sa ma gandesc ca nu mai dau de el, ca strica la ten :D

Totusi trebuia sa ma sune azi si n-a facut-o; e drept ca n-am avut nici eu timp de asta, dar maine nu mai aman.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Problema este urmatoarea...

Cumnata mea a vandut acum vreo 2 ani unui amic o masina. La momentul vanzarii nu au facut niciun act(nici macar o chitanta cu martor). A pastrat CI urmand sa il constranga daca era cazul pe cumparator sa faca actele.

Timpul a trecut si ITP-ul masinii a expirat. Respectivul amic a reusit sa o pacaleasca sa ii dea cartea pt a face ITP-ul :wallbanger: . De aici, asa cum va imaginati totul a luat o turnura nedorita.

 

Acesta nu a mai fost de gasit sa faca actele, intre timp a vandut masina mai departe, etc.

Problema este ca azi a primit o recomandata prin care este instiintata sa dea detaliile soferului care a condus masina pe 01.01.2008 in raza localitatii X. Normal ca nu are datele respectivului si nu stie ce sa faca.

Din cunostintele mele tot ce poate face e sa accepte amenda si sa declanseze apoi in instanta procedura de radiere. Voi ce parere aveti?

 

Multumesc.

Edited by Mircea
Te-am prins! Search!

Share this post


Link to post

Sa dea datele amicului tau. O sa o caute sigur dupa aceea.

Share this post


Link to post

Nu cred ca e asa simplu...cum demonstreaza ea ca nu a condus masina daca respectivul nu recunoaste?Oricum masina nici macar nu mai este la el.

Share this post


Link to post

bella cumnata ta trebuie sa-l actioneze in judecata pe cel caruia i-a vandut masina. E singura posibilitate de a intra in legalitate.

Bafta !

Share this post


Link to post

bella, in aceeasi situatie sunt si eu... unii oameni sunt niste "scursuri ale societatii", tot asa am patit si eu, am dat cartea masinii ptr ITP... din ce m-am interesat si eu... last are dreptate. Numai printr-un ordin judecatoresc poti sa o mai radiezi...

Share this post


Link to post

Multumesc frumos. O sa mearga luni la judecatorie.

Va tin la curent.

Share this post


Link to post

Cand am luat Matizul, omul a stat langa mine pana am radiat masina la politie in Sv. Cand l-am vandut, aceeasi poveste. Cartea de identitate s-a dat dupa radiere.

Share this post


Link to post

Nu cred ca trebuie sa mergi la un notar cu sentinta judecatoreasca, eu zic sa astepti sa ramane definitiva ( adica sa o primeasca si partea cu care te-ai judecat, si sa nu faca recurs, pentru ca are drept de recurs , 30 de zile de la comunicare, iar daca nu face recurs... o poti investi cu formula executorie , tot la Judecatorie, unde ai avut procesul, la registratura instantei. Notarul nu cred ca are ce face daca instanta nu ti-a investit-o cu formula executorie.

Bafta!

Share this post


Link to post

Am si eu o grava problema si va rog sa ma ajutati in acest sens si anume cum sa scot din evidenta la fisc eventual sa o radiez din circulatie un autoturism Dacia 1310 ,B 47 MAA,an de fabricatie 1988, vanduta fara act V-C ,doar cu o procura facuta la notariat care sa ma reprezinte la finalizarea actelor de V-C, in anul 1999 unei persoane care pe vremea aceia era sef de service auto , pentru dezmembrare,autoturismul avand dauna totala in urma unui accident in care nu am fost implicat .Acel sef de service ulterior a reparat si a vandut acel autoturism bineinteles cu actele care mai erau pe numele meu deoarece avand procura spunea ca se ocupa el de tot si iam dat actele in original in urma unei sume modice de trei milioane la vremea aceia .Persoana care cumparase autoturismul de la acel sef de service ,a fostla RAR cu autoturismul insotit de actele in original in vederea inmatricularii pe numele noului propietar si acolo sa constatat ca acel autoturism era reparat din bucati,fara a mai avea nici un element de identificare corespunzator cartii de identitate si solutia a fost sa ma contacteze pentru a mergela un notar sa facem un act de comodat care l-am si facut fara sa stiu ca nu am scapat de autoturism si de taxele lui,apoi sa primesc de la taxe si impozite o instiintare precum ca am de plata impozitul auto pe cativa ani. Am luat legatura cu persoana la care stiam ca se afla acel autoturism ,numai ca acea persoana a vandut la scurt timp altei persoane dar numai avea nimic care sa ma ajute la gasirea celui care imi detine autoturismul in prezent .In urma unei noi instiintari de la Directia venituri buget local sector 2 Bucuresti,unde am ramas inregistrat doar cu auto ,am avut de plata 1020 RON,fiind nevoit sa-i platesc la zi.Deoarece locuiesc in prezent in oras Magurele din 1998 si autoturismul mai figura pe adresa vechiului domiciliu,nu am primit nici o instiintare in care sa ateste faptul ca am de plata impozit auto.Va rog sa ma ajutati ce trebuie sa fac ,unde trebuie sa merg si cu ce acte pentru a solutiona rezolvarea acestui caz .Mentionez ca detin in prezent cartea de identitate a autoturismului in original si contractul ce comodat in original autentificat in 21.12.2000 Va multumesc.

Share this post


Link to post

Cel mai bine e sa urmezi calea indicata de cei de la inmatriculari Buc. E nevoie sa ai o discutie cu cineva de acolo, daca au audiente cu publicul. Oricum, tu nemaiavand nimic, trebuie sa formulezi niste declaratii lamuritoare iar Statul trebuie sa iti rezolve si tie problema. Calea este asa : daca ai de la inmatriculari Certificat de Radiere, te scade pe urma din evidenta si Fiscul. Intrebi si acolo, daca vii cu declaratie legalizata, iti da banii inapoi ?

Share this post


Link to post

Astazi am fost din nou la sectia financiara unde am masina in evidenta si mi sa spus sa fac o declaratie pe propria raspundere ,ce a ce am si facut precum ca masina fiind intr-o stare foarte avansata de degradare si a fost vandalizata treptat de catre persoane necunoscute.La ghiseu am depus declaratia impreuna cu o copie dupa CI si in cateva minute oo persoana nia eliberat un act RASPUNS CERERE MIJLOC DE TRANSPORT cu numar de inregistrare specificand ca mi se aduce la cunostiinta ca aceasta a fost operata. Semnat si stampilat.Apoi am fost la biroul urmariri unde am intrebat daca asta este tot si daca voi mai plati impozit la masina unde mi sa spus ca am terminat cu fiscul dar ar trebui sa merg la Politie ca sa o radiez si din evidenta lor .Acum stiu ca trebuie sa mai umblu ceva deoarece nu am talonul si numerele dar sper ca pana la urma sa o rezolv.

Share this post


Link to post

Bine ca ai pastrat cartea de identitate, practic dupa ce o radiezi si de la politie ai terminat cu masina. Nu e problema ca nu mai ai talonul, ti se va cere sa dai o declaratie pe propria raspundere ca l-ai pierdut.

 

Multumiri pentru informatiile date pe forum!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Astazi am fost din nou la sectia financiara ... unde mi sa spus ca am terminat cu fiscul dar ar trebui sa merg la Politie ca sa o radiez si din evidenta lor .Acum stiu ca trebuie sa mai umblu ceva deoarece nu am talonul si numerele dar sper ca pana la urma sa o rezolv.

 

Din pacate singura cale de a scapa in totalitate de calitatea de posesor de drept al autovehiculului este aceea de a apela la instanta.

Ai putea chema in judecata pe cel cu care ai facut ultimul comodat dar si pe acel sef service. Consulta un avocat in acest sens pentru a analiza toate variantele/problemele acestui demers. Problema pare destul de complicata.

Share this post


Link to post

Buna ziua,

 

Am si eu o problema destul de grava.

In afara de masina pe care o am acum, am acceptat sa inregistrez pe numele meu (la Fisc) o masina a altcuiva, din pacate cu o capacitate cilindrica mare (2.5 TDI), care nu a fost a mea si pt. care de 5 ani platesc impozit mare 900-1000 lei pe an), desi era vorba ca in acelasi an sa gaseasca o ruda de-a lui pe numele careia s-o treaca si nu s-a intamplat asta. Persoana care a luat-o are amenzi neachitate si are nevoie de permis, deci nu a vrut s-o inscrie pe numele lui, eu n-am inregistrat-o la Politie pt ca era si timbrul de mediu foarte mare si n-am reusit sa-l conving pe respectivul sa ia masina de pe numele meu.

Masina era la el, nu la mine si nici nu mergea, avea motorul gripat, eu doar plateam impozitele si masina statea in parcarea din spatele blocului lui.

In august anul acesta l-am intrebat ce fac cu masina si a zis s-o radiez ca el a dat-o in iunie cuiva de pe internet pt. piese, si cand i-am cerut actele doveditoare a zis ca nu are niciun act, a dat-o fara niciun proces-verbal de distrugere, nici contract de vanzare cumparare, fara sa ia numerele de inmatriculare inapoi ca el nu a stiut ca asa se procedeaza si ca ar fi trebuit vreun act, cel care a luat-o i-ar fi spus ca nu trebuie niciun act.

Nu mai stie cui a dat-o, are mai multe numere de telefon la care a sunat in perioada respectiva, insa nimeni nu recunoaste ca ar fi luat vreo masina.

Am inteles ca are si un martor cum ca a dat-o cuiva care a venit si a ridicat masina. Problema e ca mie nu mi-a zis nimic si m-am trezit in fata faptului implinit, ca trebuie sa achit pana la sfarsitul vietii 1.000 lei pe an pentru aceasta masina care (probabil) nu mai exista.

Eu am toate actele masinii, n-am vrut sa i le dau, am banuit ca poate face o tampenie si bine am facut. Problema este ca am ramas cu actele, masina nu mai exista (sau nu stiu exact ce se intampla cu ea si unde este) si nu pot s-o radiez.

Mi-a propus respectivul (cel care a dat-o fara acte) sa fac un contract de vanzare-cumparare cu cineva pe care il va gasi el, dar ce sa vand??? Daca nu am masina, nu pot sa fac asa ceva, ce vand? Este ilegal.

Nu vreau sa-i fac rau nimanui, vreau doar sa scap de masina si de impozitul care am inteles ca de anul viitor va fi si mai mare, dar cel la care era masina spune ca nu mai da de cel caruia i-a dat-o. Eu pe cine dau in judecata? Ca nu stiu nimic despre cel care a luat-o, nu eram de fata, iar daca nu-l intrebam pe cel care a dat-o nu aflam nici acum, ca nu si-a dat seama ca este important sa-mi spuna.

 

Multumesc anticipat!

 

Share this post


Link to post

asa se intampla daca pui botul la oameni. Te-a inselat

Ar trebui sa-l chemi pe el in instanta ptr inceput.

Share this post


Link to post

Buna, Paneuroil,

Vroiam sa evit asta pt. ca este un individ foarte razbunator si oricum nu percepe faptul ca mi-a facut un rau, insa daca acesta este singura solutie, nu voi avea incotro.

Multumesc pentru raspuns.

Share this post


Link to post

De ce nu încerci sa povestești la politie, și sa vezi ce soluție îți propun?

In alte tari pentru radiere nu trebuie decât sa pui placa și certificatul de înmatriculare într-o cutie postala și atât, n-ai de dat nicio explicație și nici macar vreun formular de completat.

Share this post


Link to post

Acum vreo 10-12 ani, parintii mei au vandut o Dacie veche unui vecin, intelesi sa plateasca el impozitul in fiecare an. La un moment dat vecinul a casat-o si nu a pastrat chitanta de la remat (inca nu era programul rabla). Stiu ca s-a rezolvat cu o declaratie pe proprie raspundere ca masina a fost casata.

Merita sa incerci si la impozit sa intrebi daca nu merge o treaba de genul asta.

Share this post


Link to post

Am un prieten, care a rezolvat asa ceva, cu o cunostinta la taxe si impozite. A transferat masina pe numele unui decedat dintr-o localitate din "Cucuieti". O idee. Vanduse masina intreaga pentru piese, dar fara sa faca vreun act; nu a stiut.

Share this post


Link to post

Ma intreb: cite rable o detine la ora actuala raposatu' ...  <img src= )">

N-o mai avea loc pentru inca una ?

Share this post


Link to post

Solutia propusa de Razvan este cea mai simpla. Gasesti un decedat si ii vinzi masina. Cu contractul te duci la fisc si o radiezi.

Mai poti sa te intelegi si cu unul care are nevoie de acte pt o masina adusa din afara. Vinzi cu contract de vanzare cumparare "masina" (de fapt actele masinii) si ala le foloseste ca sa inregistreze o masina adusa din afara fara acte. Varianta asta mi se pare mai periculoasa decat prima, nu stii ce face ala cu actele...

Mai poti obtine pe naspa si un certificat de distrugere de la REMAT, doar ca si acolo trebuie sa stii pe cineva...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...