Jump to content
Sign in to follow this  
Bia

Matiz - Se Aprinde "check" Si Nimeni Nu Stie De Ce

Recommended Posts

La punerea contactului, numai 2 sec.

Dupa ce motorul incepe sa se invarta, functioneaza continuu.

Share this post


Link to post

La punerea contactului, numai 2 sec.

Dupa ce motorul incepe sa se invarta, functioneaza continuu.

 

Cateodata se aude mai mult de 2 sec, alta data se aude 2 sec se opreste apoi se aude iar fara sa pornesc motorul.Mecanicul a dat verdict final schimbarea pompei , dar sincer nu stiu daca acest lucru va rezolva problema. Am inteles ca pompa poate fi testata , curatata...nu a pomenit nimic despre acest lucru. Am mai citit pe un forum ca daca se aude acel bazait nu e pompa. Ar putea fi o comanda gresita a EMC, sau de ce se amorseaza prelungit sau de mai multe ori... pareri?

Share this post


Link to post

Pompa nu porneste singura, de capul ei, ci atunci cand primeste alimentare (la Euro2, de la releul principal). De porniri necontrolate sau semnale eronate de la ECM nu am auzit. Mai important ar fi de vazut daca nu cumva se opreste singura, din cand in cand.

Ca sa auzi mai bine, poti ridica bancheta.

Share this post


Link to post

Da, se opreste in timpul mersului exact cum am descris mai sus(ca o pana de benzina) daca insist pe acceleratie uneori isi revine alteori nu si se oreste motorul. La pompa e la fel ca la delcou? Adica mai bine de la deznembrari (originale) decat noi (de proasta calitate)?

Share this post


Link to post

Voiam sa stim daca pompa de benzina are intreruperi in timp ce motorul functioneaza... ridica bancheta cum a spus tomis si ascult-o.

Legat de achizitionare, eu as opta pentru una noua fara sa stau pe ganduri, nu poti sa stii in ce conditii a fost exploatata cea SH si cat te va mai tine. Trebuie luat in considerare si pretul, care pentru ~100 de lei in plus nu cred ca s-ar merita sa iei ceva ce nu stii ce si cum.

Dupa o ca'tare rapida am gasit urmatoarele:

http://ulei-de-motor.ro/product.php?id_product=1975&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link ~270 lei, noua;

http://ulei-de-motor.ro/product.php?id_product=1081&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link ~270 lei, noua;

http://www.pieseautoradacini.ro/alimentare-combustibil/7603-pompa-benzina-matiz.html ~450 lei, noua;

http://www.okazii.ro/dezmembrari-auto/pompa-de-benzina-sonda-senzor-matiz-2004-a118532491 200 lei, SH;

http://www.okazii.ro/pompe-auto/pompa-benzina/pompa-benzina-matiz-functionala-a60227564 150 lei, SH.

Eu am dat cateva exemple legate de pret, tu decizi ce vei face.

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Pana a cumperi pompa ,vezi sa nu ai un contact imperfect la firele care intra in pompa.

Daca e pompa vezi ca era cineva din Caiova pe Bursa care dadea o pompa cu 80 lei,SH bineinteles.

Vezi aici http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/39153-vnd-pompa-benzina-matiz-euro34-2009/

Edited by sergiu2010

Share this post


Link to post

Pana a cumperi pompa ,vezi sa nu ai un contact imperfect la firele care intra in pompa.

Daca e pompa vezi ca era cineva din Caiova pe Bursa care dadea o pompa cu 80 lei,SH bineinteles.

Vezi aici http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/39153-vnd-pompa-benzina-matiz-euro34-2009/

 

Pana la urma am schimbat si delcoul cu unul sh si pompa (230lei). Masina merge ok,testata azi pe 30km...Multumesc pentru sfaturi...

Share this post


Link to post

Eu am observat ca dupa ce am schimbat cureaua de distributie pe la 82.000 km, frecventa cu care se aprinde si timpul in care sta aprins "Check-ul" a scazut considerabil (cureaua era slabita dar inca in stare buna).

Share this post


Link to post

Salut am si eu un matiz 2005 euro 3. De curand mi sa aprins becul check. am mai citit pe forum si nu mi-am facut mari griji in privinta lui.dupa vreo 2 zile sa stins dupa care la 1 saptamana sa aprins din nou dar acum se simte si un tremurat al motorului si la relanti si in turatie. Am curata IAC-ul care era foarte murdar si am schimbat bujiile. am facut o resetare ecm si degeaba , becul check nu sa stins dar in mers se aprinde intermitent iar cand stau la semafor sau opresc cu motorul pornit ramane aprins fara a se mai stinge.a mai intalnit cineva sinctome asemenatore?

 

 

de la ce poate fi?

multumesc

 

 

 

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Daca martorul "CHECK" se aprinde intermitent se recomanda oprirea imediata a motorului, e legat de aprindere, care nu este completa (daca spui ca motorul trepideaza), iar daca continui sa mergi asa fara sa remediezi problema risti sa deteriorezi catalizatorul, deoarece ajunge combustibil la el.

Verifica/schimba si fisele...

Share this post


Link to post

Daca pot ajuta pe cineva cu diagnosticare (interpretare cod) si stergere coduri eroare la matiz E3 ( stins Check engine) va stau la dispozitie.

 

0721. 387.857

 

Tudor

 

Edited by buburuza vesela

Share this post


Link to post

Ceri bani pentru serviciul asta sau faci asta benevol ?

Share this post


Link to post

Am spus clar " ajuta" deci fara bani :)

 

Si eu tot un impatimit al matizului sunt ... intre colegi e gratis... bine hai o cola la cutie :) )

Share this post


Link to post

am mers la mecanic si mi-a depistat un injector infundat. l-am schimbat cu altul nou si merge fara probleme. Dar din cand in cand mi se mai aprinde check-ul . Am observat ca se poate stinge si fara tester. se pune contactul se asteapta sa se amorseze pompa se da la automat scurt fara ca motorul sa porneasca dupa care se ia contactul. Se porneste motorul. becul va ramane aprins. se opreste motorul se lasa 30 min si la urmatoarea pornire nu se va mai aprinde. Cel putin la mine functioneaza ,am matiz euro 3 an 2005

bafta

Share this post


Link to post

Incerc si eu acum :D Eu aveam un racord (ala flexibil) la evacuare spart si cred ca de asta mi s-a aprins becul, l-am schimbat azi... sa vedem daca merge sistemul tau :D

Share this post


Link to post

Din experienta unui matiz care aprindea martorul ba cu un cod de lambda, ba de crankshaft, ba de axa cu came de ziceai ca-i licurici, dupa inlocuirea a 2 sonde si 3 senzori s-a remediat defectul printr-un reglaj de tacheti...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Am un Matiz Euro 2 din 2004, cu 210.000 km la bord. După ce am schimbat cablul de kilometraj, la viteza de 100 kmh se aprinde check-ul. Am fost la service Daewoo, mi-au şters erorile, am testat maşina pe elevator şi în rulaj pe câţiva km şi nu s-a mai aprins. Când am părăsit localitatea şi am depăşit iar 100 km/h pe o distanţă mai mare s-a aprins iarăşi. SE repetă constant şi numai la depăşirea acestei viteze, câtodată pe la 95 kmh. Am fost informat de electricianul calificat că tipul meu de Matiz nu are senzor de kilometraj, care să sesizeze viteza. Motorul funcţionează normal, indiferent de viteză. Becul se stinge la soaterea cheii din contact şi se aprinde iarăşi numai la atingerea vitezei în cauză. Mi se pare un pic ciudat şi o să merg la tester cu checkul aprins. Întreb dacă este posibil să fie din cauza presiunilor de aer de pe filtrul de aer, datorat curentului format la viteză mare.

Share this post


Link to post

Salutare , nu stiu de ce dar nu pot creea un topic nou asa ca voi scrie aici.

Am urmatoarea problema : masina (matiz euro2) imi da in nas in timpul mersului si mi se aprinde check engine , problema a aparut dupa ce am fost la service pentru ca mi se parea mie ca mi-o pune in nas dupa schimbarea treptei .Mi s-a spus sa cumpar un capac de delcou pentru a-l inlocui . Am ajuns la service unde dupa ce mi-a desfacut vechiul capac de delcou s-a constatat faptul ca si ruptorul era crapat .

Cand a tras de fise pentru a le scoate din vechiul capac, unul din capetele fisei a ramas in capac. Mecanicul a vazut si mi-a pus iar fisa in chestia aia de fier care intra in capacul de delcou , si a strans-o acolo bine.

Mi-a inlocuit capacul si am mers in continuu cu ruptorul vechi din cauza faptului ca nu aveam de unde sa il cumpar la ora aceea .

Aici a aparut problema cu ingatuiala si check-ul care se stinge si se aprinde in mers.

Am cumparat a 2-a zi ruptor nou , atat capacul cat si ruptorul marca FACET .

Dupa inlocuire masina a inceput sa mearga mai prost decat mergea inainte sa merg la service , asa ca am vorbit cu mecanicul si mi-a zis ca piesele cumparate de mine nu arata prea bine si crede ca de aici ar putea fi problema,M-am gandit ca problema ar putea fi din fisa aceea care s-a desprins asa ca am fost si am cumparat fise si bujii noi (bosch amandoua)

Mi-a fost montat inapoi capacul vechi de delcou si masina mergea mai bine decat cu cel nou ( in interiorul caruia am constatat ca au aparut fisuri) dar problema tot nu s-a rezolvat. Am cumparat alt ruptor si alt capac de delcou ( MANDO ) de la un magazin din Pitesti unde se vand numai piese daewoo ,tind sa cred ca am cumparat piese originale .

Am ajuns cu ele acasa si le-am schimbat singur pentru ca deja vazusem cum sta treaba.

Intre aceste operatiuni eu am scos filtrul de aer cu tot cu rezonator si toate furtunele care duc la clapeta de acceleratie si le-am spalat ( mi se parea mie ca sunt prea murdare) uitand sa scot debitmetrul din cutia filtrului de aer . Am uscat totul foarte bine si am curatat debitmetrul cu un spray de contacte , constient ca am facut o prostie spalandu-l .

Acum am bujii noi , fise noi , capac de delcou nou si ruptor nou si totusi problema persista.

Am fost la un fost mecanic al daewoo din pitesti si mi-a spus ca ar putea fi delcoul dereglat sau stricat si ca trebuie pus tester pe ea pentru a calibra delco-ul sau pentru a vedea daca e defect. Asta dupa ce a verificat injectoarele , canistra de carbon si motorasul pas cu pas.

Care credeti ca poate fi cauza problemei ?

Edited by Sharkye

Share this post


Link to post

Ma ajuta si pe mine cineva totusi ? :osanale:  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am cautat prin oras dar au zis ca nu au mufa , am scos astazi siguranta principala de la motor si am lasat-o cateva minute scoasa , pe urma am pus-o inapoi , am pornit motorul si am lasat-o pe ea sa isi regleze relanti-ul . A mers bine vreo 20-25 km si acum iar mi-o pune in nas si mi se aprinde check-ul si se stinge.

Edited by Sharkye

Share this post


Link to post

Daca bobina de inductie se incalzeste tare atunci de acolo e problema.Mai poti verifica/inlocui supapa PCV,Adica supapa care este pe furtunul care iese din capacul chiulasei.Posibil sa ai problema si la sonda lambda care este pe galeria de evacuare.Cea mai buna solutie ar fi sa gasesti un scaner si nu mai e nevoie sa bajbai dupa un diagnostic.

Share this post


Link to post

Pentru euro2 , mai greu de gasit un scanner...dar nu imposibil.

Interesant ar fi de stiut cum a verificat injectoarele (le-a masurat cumva?).

Sfatul meu: Curata-le si ai putea scapa de problema. Verifica si cu cati bari trimite pompa benzina in rampa injectoarelor.(ideal 380Kpa)

Ce se intampla cu fiecare piston daca-i scoti bujia in timpul functionarii motorului?

 

Spor.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...