Jump to content
Sign in to follow this  
Bia

Matiz - Se Aprinde "check" Si Nimeni Nu Stie De Ce

Recommended Posts

Va rog mult , mult... Stie cineva cam cat ar face un senzor de detonatie. Nici macar aia de la Daewoo cica nu au auzit de el, dar este si in cartea tehnica...MUltumesc mult...Scuze daca nu m-am incadrat in topic.

Share this post


Link to post

Regleaza mai intai avansul la aprindere la 10' la turatia de ralanti (prin rotirea distribuitorului) si vezi apoi daca senzorul mai depisteaza detonatii.

Share this post


Link to post

Multumesc mult pentru sfat... Sper sa mearga fiindca intre timp am aflat cam cat face si e cam 210 RON . Deja am dat cam 400 RON pe ce imi trebuie pentru o segmentare de motor...Cine stie cat o mai fi si manopera...O intrebare care nu are nimic cu acest topic ( imi cer scuze pentru asta). Exista cumva spray-uri cu vopsea 29u( albastru sky).

Share this post


Link to post

Lumeee !!!! Mi-am segmentat motorasul la Matiz. Ce fuge... Mi se pare un pic cam turata dar se rezolva. Am uitat sa ii spun mecanicului sa faca ce mi-ai zis Tolin , inca se aprinde check-ul. Poti sa imi explici ce anume detecteaza acel senzor? Am crezut ca nu o sa mai fie probleme dupa segmentare. Mecanicul m-a sfatuit sa schimb si bujiile. Are vreo legatura? Pot face singur ce m-ai sfatuit? Cu distribuitorul... Nu ma pricep deloc. Multumesc anticipat !!!

Share this post


Link to post

Senzorul detecteaza auto-detonatiile, datorate unei avans la aprindere incorect sau folosirea unei benzine cu cifra octanica prea mica.

Share this post


Link to post

Incearca sa mergi si la alt service pentru diagnoza pentru a confirma ca intradevar este senzorul de detonatii.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

A inceput sa se aprinda 'check engine' din cind in cind, Matiz Euro 2 E/ac. Ok, masina a fost la service si pt. alte probleme si mi-au resetat ECM-ul printre altele. Eroarea este de la sonda de oxigen si mi-au zis ca este destul de scumpa sonda.(in jur de 350 RON ?) Au zis sa mai merg cu masina poate nu mai da eroare. Dar dupa trei zile a inceput sa se aprinda check din nou, cind si cind, nu tot timpul. Defapt la fel ca inainte sa merg la service cu ea.

Sa schimb sonda sau nu? Sau sa merg asa cu ea pina ckeck engine va sta aprins tot timpul? Aparent nu se simte nimic la motor cind se aprinde check-ul.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Si care era defapt eroarea?Amestesc sarac? bogat?

Share this post


Link to post

Pai a fost sotia la service cu masina deci :mrgreen: . O sa incerc sa ma duc eu sa vad exact numarul erorii. Acuma mi-ar fi de folos un scaner personal!!! Ai cumva unul de vinzare pt. Matiz E2 si Cielo E3?

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Da-i o forja de vreo 15 km la masina, sa cureti sonda.

Share this post


Link to post

Am scris si eu mai demult la topicul asta ... se aprindea check -ul ... si nimeni nu i-a dat de cap.nici pe tester nici pe bajbaite,deloc,am schimbat filtre si alte chestii si a venit vremea sa schimb bateria (dupa ce am mers cu check aprins timp de 1 luna si ceva ) si surpriza,dupa ce am schimbat bateria ,nu se mai aprine check !!! Explicatzii ?

Edited by exemplu

Share this post


Link to post

Poate era necesar un reset la ecm.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Salut!

De ceva vreme ma confrunt si eu cu problema : ramane CHECK-ul aprins. Am fost la un service autorizat, l-a bagat pe calculator si i-a dat urmatorul cod : 0141(asta mi-a zis tipul care a verificat-o dupa ce am insistat sa imi zica si mie codul). Am aflat de la el ca asta inseamna ca e o problema cu un senzor ce se ocupa cu amestecul de benzina si aer etc..Ma rog, l-a resetat (sau i-a facut ceva din calculator ca nu se mai aprindea). Dupa 2 min ce am plecat de la service iar s-a aprins, m-am intors, aceeasi poveste si iar s-a aprins. Bun ! Atunci tipul a zis ca trebuie sa schimb senzorul ceea ce a si facut de fata cu mine. Surpriza mea a fost ca dupa ce l-a schimbat CHECK-ul tot ramanea aprins. S-a facut asta pe acolo ca accelereaza, mai tasta ceva in jucaria aia si s-a stins(m-am gandit atunci ca e ceva necurat la mijloc!). Plec de la service(totul parea ok acum) si dupa vreo 500 de m ma opresc la cineva vreo 3-4 ore(intre timp motorul se racise, cred). Plec.. si incepe problema.Dupa vreo 1-2 km motorul se ineca cand cand acceleram, mergea asa infundat, inca putin si incepe sa palpaie CHECK-ul, mai merg asa speriat si dupa inca vreo 1-2 km CHECK-ul a ramas aprins si masina merge exact ca inainte(adica bine dar cu CHECK-ul aprins).

 

Aveti idee care ar fi cauza ? Se justifica un scandal la aia de la service(dupa mine au facut ceva din jucaria aia, au anulat senzorul sau ceva de genul ) ?

Share this post


Link to post

Trebuia sa remedieze si defectiunea, nu doar sa constate codul de eroare si sa stinga checkul! :spumelagura:

Share this post


Link to post

Tu ai distribuitor pe partea de scanteie sau ai Matiz cu motor ero3 ? Dupa codul de eroare pare ca este euro2.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Pai mi-a schimbat o sonda care m-a costa vreo 2.7 milioane. Chestia venea infiletata undeva sub masina (teava de la rezervor cred). Matizul e din 2005 si are motor euro 3. Ce mi s-a parut mie ciudat e ca sonda cica e euro 4.

 

L.E. Tocmai m-am intors de la service si dupa ce a pus "inginerul" calculatorul imi spune ca cica acum e dus un injector dar codul de eroare nu a vrut sa mi-l zica. Ma duc peste cateva ore sa il schimb si pe asta. Daca nu merge ma pregatesc sa le fac un scandal monstru. Stiti cumva unde sau cum as putea sa ii reclam pt lispa de profesionalism, pacalirea clientului etc. ?

Edited by Valker

Share this post


Link to post

Dar masina ta nu mai este in garantie?? De ce te-a costat sonda aia atat?

Share this post


Link to post

Salut,

 

De 2 zile am problema similara:

 

Ma asez la volan, rotesc cheia pana la ON, dupa aia astept pana dispare CHECK (cam 5 secunde), dau schimbatorul pe liber, apas ambriajul, si pornesc motorul. Motorul porneste si timp de vreo 3 secunde e ok, dupa aia da sa se inece, se aprince CHECK, motorul e sub-turat rau, chiar si pt relanti, si in 5-10 secunde, isi da drumul si merge OK. Plec de pe loc si merge OK in continuare. N-am mers cu ea mai mult de 15 minute (Iasul nu e asa mare) sa vad daca se aprinde CHECK in mers, pana acum, NU. Am patit in trecut de 2 ori sa se aprinda CHECK in mers, dar fara sa faca urat motorul. CHECK ramanea aprins pana la prima oprire.

 

Face asa cam de cand a plouat afara, cu toate ca nu cred sa aiba vreo legatura... pur si simplu coincidenta. Suspected delcoul.

 

Alta treaba e ca de cand face urat, chiar daca o pornesc de 2 minute ma duc sa ridic capota si e prea cald acolo. S-ar putea sa trebuiasca sa schimb lichidul de racire (ultima data a fost toamna trecuta).

 

Oricum luni o duc la AutoDaewoo sa vada ei ce are.

 

Astept pareri, multumesc.

Share this post


Link to post

OK, un update:

 

Duminica nu am mai avut probleme ...

 

Am dat cheie fara sa mai tin ambriajul apasat si nu a mai facut nici o problema...

Share this post


Link to post

Era misto sa fi facut treaba asta in parcare, fara frana de mana trasa si intr-un loc unde sa fi avut masini/ziduri in fata sau in spate si sa fi fost in treapta I sau in R. Atunci sa fi vazut daca mai postai la rubrica asta... Intotdeauna calcam ambreiajul daca era motorul rece. FOARTE rar porneam fara ambreiaj calcat- doar daca era motorul CALD. Insa sunt unii care spun ca poti porni masina si fara a se calca pedala de ambreiaj. Eu prefer scoala veche.

LE: asa e, maestre, insa parca as vrea sa schimb bateria macar juma' de an mai tarziu... Stiam de precizarea asta, insa asa m-am obisnuit- si in plus am mutat odata stalpul (popul) din garaj cand am dat la automat- si n-aveam frana trasa- doar era in treapta I si nu m-am uitat. Din instinct intai calc ambreiajul, misc de schimbator sa vad daca e pe liber, apoi pun contact- las 5 sec si actionez demarorul. Dupa ce porneste, iau picioarul depe ambreiaj, las cateva secunde la relanti, scot masina din garaj, in primul km nu trag de ea, apoi ii dau 3500. Si la Matiz tot asa procedem.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Motoarele pe injectie sunt facute sa porneasca fara sa apesi pe vreo pedala, indiferent de temperatura.

Share this post


Link to post
Senzorul detecteaza auto-detonatiile, datorate unei avans la aprindere incorect sau folosirea unei benzine cu cifra octanica prea mica.

 

Masina: Matiz E2.

Simptome: pierderi putere, revizie facuta acu 4 k km deci filtre curate. Ajuns, pus testeru eroare 0325=senzor detonatii. Cred ca a dat reset si apoi a fost bine. Cica turatia la relanti era 1300 rpm.

Benzina e mol 95, pana acum a mers bine, consum 7, ceva 100 %urban.

Am un drum mai lung de facut, sa ma incumet ori ba?

 

Care-i rezolvarea la avansul la aprindere incorect?

Edited by andy

Share this post


Link to post

Cum a mers pana acum, va merge si incontinuare.

Share this post


Link to post
Am si eu o problema cu care ma bat la service (am fost pana acuma de 8 ori), pana la urma baietzii nu aveau rea intentie si au dat tot ce era mai bun.

 

problema: apare pe scaner : "fule trim to rich" dar nu mai stiu codul.

 

Heh acuma brusc si subit s-a stins checkul in timp ce chinuiam masina pe valea prahovei cu 4 persoane in masina si bagaje.

 

Cand am alimentat pe la Busteni, am pornit notorul si surpriza s-a stins check-ul. S-a mai aprins el odata pesntru 50km dupa care s-a stins iarasi si am facut cam 300 de km pana acasa fara sa se mai aprinda.

 

de ce era de la benzina ceva...nu cred ca se stingea imediat.

 

Sunt curios cand o sa incep sa alimentez din Cta daca o sa se aprinda.

 

Si acul de la benzina a inceput sa indice bine...i-o fi prins bine aerul de munte :redface:

Share this post


Link to post

MIL se stinge dupa a numaistiucata pornire fara cod de eroare, asa ca, n-are vreo legatura cu benzinaria din Busteni. Probabil, drumul de munte, in sarcina, ti-a curatat sonda lambda si sistemul de injectie functioneaza corect, acum.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...