Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Timisoara- Dr. Turnu Severin - Craiova - Bucuresti

Recommended Posts

Trebuie sa fac un drum la Timisoara la inceputul saptamanii viitoare (marti, 19 iulie).

Am trei variante:

1. Prin sud: Buc-Pitesti-Craiova-Tr.Severin-Caransebes-Lugoj-Timisoara

2. Prin nord: Buc-Pitesti-Rm.Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Lugoj-Timisoara (nitel mai lung)

3. Buc-Pitesti-Rm.Valcea-Petroseni-Hateg-Caransebes-Lugoj-Timisoara (asta e printre primele doua)

 

Pe care mi-l recomandati, cei care stiti?

 

Stiu ca drumul #1 e ok, reparat de curind (cel putin pina la Tr.Severin). Cum e drumul mai departe, spre Timisoara?

 

De asemenea, spuneti-mi si mie, va rog, stie cineva care e situatia drumurilor respective dpdv al inundatiilor?

Share this post


Link to post

din cate stiu eu varianta 2 (cel putin buc-deva)e ok, mai putin pe vaea oltului unde sant 2 mici probleme, intre calimanesti-caciulata, de ceva ani se lucreaza la versant dar se crcula, si ruperea a unei jumatati de banda pe parcurs, se circula alternativ ... in rest nu stiu, mai verifica inainte de plecare pe www.mt.ro

varianta 1 pare cea mai buna, dar nu stiu sigur.. eu as merge pe 2 ca o cunosc...

 

uite ce spune min. transp.

DN66 100+800-100+900 BUMBESTI JIU (GJ)-BUMBESTI JIU (GJ) Podet infundat, apa circula pe drum Se actioneaza , utilajul folosit fiind de tip Vola

-"- 110+700- BUMBESTI JIU (GJ)-BUMBESTI JIU (GJ) Torent care curge continuu de pe versant Se actioneaza , utilajul folosit fiind de tip Vola

 

DN67 (Horezu - RM.Valcea) 177+811-177+852 BUNESTI (VL)-GOVORA (VL) Consolidare pod din data de 11.07.2005. Se circula pe 1/2 cale cu restrictie de viteza 30 km/h si restrictie de tonaj 10 t . Traficul cu tonaj mai mare de 10 t este deviat pe ruta DN67 km 156+250 Tomsani - DJ 646 - DN64 km 99+050 Babeni.

 

DN7 (RM.Valcea - Sibiu) 195+850-196+060 CALIMANESTI (VL)-CACIULATA (VL) Consolidare versant din data de 11.05.2005. Se circula pe 1/2 cale.

 

DN7 (Rm.Valcea - Sibiu) 224+500-224+515 ROBESTI (VL)-CIINENII MICI (VL) Drum rupt pe o lungime de 15m si o latime de 2m.Rambleul are o inaltime de aprox.15m Se circula pe 1/2 cale.

Share this post


Link to post

Drumul Deva-Lugoj-Timisoara este foarte prost, mai ales pe prima portiune Deva-Lugoj, a doua Lugoj Timisoara este in reparatii). Cel mai bine este sa mergi Deva-Arad-Timisoara (ocolul este cam de 50Km dar ca timp este cam la fel pentru ca pe Deva-Lugoj trebuie sa mergi incet daca nu vrei sa rupi masina). A, si neaparat sa mergi pana in Arad, sa nu cumva sa incerci sa scurtezi prin Lipova ca e jale...Drum bun!

Share this post


Link to post

Pina acum trag concluzia ca prima varianta (cea prin Severin) e cea mai buna. Spre aia inclinam si eu, ca o cunosc cel mai bine, tronsonul Buc - Tr. Severin... sunt tata lui!

 

Totusi nu stiu cum e drumul de la Tr. Severin pina la Timisoara, sau invers ;) (n-am fost niciodata, decat pina la Baile Herculane).

Share this post


Link to post

Drumul pe "jos" (adica pe ruta Craiova-Severin-Lugoj-Timisoara) este prost si se merge mult mai incet decat pe "sus" unde sunt portiuni lungi de pseudoautostrada. De exemplu, la ultimul drum la Timisoara media orara pe care am realizat-o a fost de 81km/h fara sa fortez depasiri sau alte limite.

Share this post


Link to post

NFS, tu trebuie (ca de multe ori in viata :-W ) sa alegi dintre 2 rele pe cea mai putin rea. Avantaje "pe sus", asa cum spunea si arp, ar fi ca poti rula la viteze mai maricele pe multe dintre tronsoane, nu prea sunt gauri in asfalt, pana la Deva chiar e OK. Rau e cu Valea Oltului unde se refac versantii si de la Ilia pana la Lugoj, insa nici drumul prin Arad nu il recomand fiindca din Deva in Arad mergi o gramada cu multe tiruri ce ies din tara, ai senzatia ca nu mai ajungi o data in Arad.

 

Pe"jos" nu cred ca s-a terminat de lucru bucata Craiova - Tr. Severin care mi-a scos peri albi acum vreo 2 luni cand am mers de 3 ori pana la Drob. Tr. Severin. Iar dupa Portile de fier incep muntii, serpentine, nu poti merge prea repede.

 

In concluzie, in conditii normale eu prefer pe sus, dar avand in vedere situatia data, decat sa stai pe V. Oltului gramada pana treci, mai bine mergi "pe jos".

 

Bafta !

 

PS: Si e mai scurt (d.p.dv. al KM) pe sus, iti spune un om ce a mers de zeci de ori in Timisoara... :thumbl:

Share this post


Link to post

Multzam baieti.

Peste vreo ora o iau din loc. Drumul dintre Bucuresti si Tr. Severin il stiu pe de rost, l-am facut de zeci de ori anul trecut cind era in constructie "pe bune". Citisem pe Daciaclub ca l-au terminat, dar se pare, dupa ce zici, ca inca se mai lucreaza. Nu ma sperie. Nebuloasa era numai bucata de dupa Tr Sev. pina la Timisoara.

 

Cum drumul cel mai scurt e cel cunoscut, o s-o iau "pe jos".

Maine, cind ma intorc, o sa va povestesc cum e drumul de fapt!

Share this post


Link to post

cel mai bine e sa mergi Buc-Pitesti-Rm.Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Arad-Timisoara

 

Deva - Lugoj - Timisoara se lucra si e foarte rau drumul.

Share this post


Link to post

Am revenit! :>

 

La dus am fost pe varianta nr.1

Buc-Pitesti-Craiova-Tr.Severin-Caransebes-Lugoj-Timisoara

 

Intr-adevar, drumul intre Craiova si Tr. Severin nu este inca terminat, sunt citeva portiuni pe unde se mai lucreaza, se merge pe o banda si sunt semafoare la capetele tronsoanelor respective. Se merge destul de ok. Am facut fix 8 ore, cu opriri pt pipi si/sau sandvich-uri la OMV Pitesti, McDonalds Craiova, OMV Tr Severin. Am prins o furtuna naspa rau intre Tr Severin si Orsova, apoi o portiune pe unde furtuna tocmai trecuse lasand in urma copaci cazuti peste sosea si alte diverse capcane.

Drumul dintre Caransebes si Timisoara e destul de naspa.

 

Am fost si prin unele zone sinistrate, apele s-au retras, am facut si poze si voi posta unele din ele... intr-adevar sunt oameni care nu mai au nimic! Arata aproape ca-n Kosovo! Nu oamenii, casele.

 

La intoarcere am zis sa evitam monotonia si am ales sa venim pe varianta Timisoara-Lugoj-Deva-Petrosani-Tg.Jiu-Rm.Valcea-Pitesti-Bucuresti. (am zis pina la urma sa evitam valea Oltului care este plina de tir-uri)

 

Drumul este mai lung, l-am facut in aprox 11 ore (tot asa, cu opriri mici si dese, cheia marilor succese). Defileul Jiului este SUPERB, drumul prin defileu este ca-n palma, in schimb bucata Timisoara-...-Petrosani e cam impuscata! :(

 

Radare putine, citeva filtre de politie, am observat un lucru imbucurator, cam 50% din soferi fac cu farurile (detectorul practic nu mi-a folosit, eram deja avertizat), soferii de tir te ajuta la depasiri, dar mai sunt si unii mitocani.

Share this post


Link to post

In legatura cu aceasta camaraderie rutiera am fost si eu placut impresionat de amabilitatea multor soferi. Vad ca au inceput din ce in ce mai multi sa te avertizeze de radar si sa te ajute in depasiri.

Chiar mi s-a intamplat ca dupa ce am depasit un TIR ce mi-a facut semnal ca-i drumul liber, eu i-am dat niste avarii de "multumesc" si el un flash de "cu placere". A fost un dialog foarte misto, pacat ca nu-l poti purta cu toti cei de pe sosele.

Cu cat sunt mai multi adepti ai acestor practici cu atat va fi mai bine pentru noi toti ! :thumbl:

Share this post


Link to post

Salutari la toata lumea!

O intrebare pentru cei care tocmai au trecut prin aceste locatii in ultimul timp, eu am fost acu 3 luni aproxim (si DRUMUL care le unea era groaznic).

Mai repara la drum?

Se poate circula? Sau sa aleg ruta pe la Sibiu- Rm Valcea?

:drinkers:

Share this post


Link to post

Timisoara - Severin nu stiu.

Severin - Craiova - Bucuresti e bun, mai sunt putine zone cu lucrari, dar in mare parte au cam terminat sapaturile. Ai portiuni unde poti sa-i dai talpa tare...doar ca atentie in jud Mehedinti...sunt rai de tot cu radarele, atentie la un vento visiniu ca are radar si mare grija la radarul din Filiasi.

 

Bafta si drum bun

Edited by cristi.a

Share this post


Link to post

eu am facut ruta asta de vreo 3 ori anul trecut. ultima oara tocmai se apucasera de lucrat in zona lugoj.

ieu zic sa vii pe sibiu brasov valea prahovei daca nu vii in weekend. E cu vreo 30-40 de km mai lung dar placut si ok.

Share this post


Link to post

Trebuie sa fac si eu un drum pana la Timisoara joi acum si sa ma intorc vineri. Aveti cumva vreun sfat pentru ruta cea mai buna la ora asta? Pe unde poate sa ninga? Unde sunt drumuri in reparatii sau inchise? Pe unde fac politistii InstantOn-uri? :drinkers:

Share this post


Link to post

Pe unde e zapada nu iti pot spune ca nu am mers in ultimele 3 saptamani...

Dar daca mergi pe ruta bucuresti - rm. valcea- sibiu- lugoj - timisoara sigur te asteapta radare la intrarea in fiecare oras mare...

Daca te intorci noaptea ai mare grija la intrarea in Orastie si Simeria ...aici m-au prins pe mine cu viteza mare rau...este o mare panta si stau la baza ei masurandu-te pe acea panta unde ai restrictie la 80..."nu o lasa sa curga" ca te iau baietii...

 

PS Ai mare grija si la intrarea din deva si la iesire...

 

 

Bafta si odihna multa inainte de drum!!! e lung si e tare nashpa dimineata cand rasare soarele...

Sunt curios cate ore vei face...poate vei reveni cu detalii.

 

Daca vrei ruta da un semn si o trimit pe pm

Share this post


Link to post

Ma intere si pe mine drumul intre Arad-Timis-Dr Turnu S. si Craiova?

Mai "repara" la el, tot asa prost?

:drinkers:

Share this post


Link to post

Intre Dr. Turnulseverin si Craiova mai sunt vreo 50 km de reparat se circula nashpa pe o singura banda cu semaforizare...am trecut acum 6 saptamani.

Share this post


Link to post

Ar - Tm - ok

Tm - Lugoj - ca draqu (santier), se recomanda prin Buzias (n-am fost pe aici dar cei care au fost zic ca e acceptabil)

 

Lugoj - Craiova - acceptabil (cu mici portiuni de santier spre Craiova)

Share this post


Link to post

cand ai trecut ultima data pe acolo?

A mers cineva mai recent pe acest traseu?

:drinkers:

Share this post


Link to post

Eu sunt acum in Timisoara. Tocmai am facut drumul Bucuresti-Timisoara (prin Sibiu). Pe portiunea Lugoj se circula cu 50-60 la ora dar numai din motive de zapada. Nu pot sa ti zic cum era pe dedesubt din cauza zapezii. In orice caz, azi s-a circulat infernal.

Share this post


Link to post

Da, prin Sibiu as sfatui si eu s ase mearga, pe Timisoara drumul este PROST...si multe gropi nemarcate...  <img src= (">

:drinkers:

Share this post


Link to post

Radare Judet Mehedinti

VENTO VISINIU(nu scrie nimic pe el) - MH-02-YFX

VENTO ALB DE POLITIE(IESIRE SIMIAN- CLASS-BALOTA) - MH-06-POL

VENTO ALB DE POLITIE (FILIASI-STRAHAIA) - MH-09-POL

Share this post


Link to post

Timisoara severin e varza, mai putin tronsonul timisoara- lugoj la care se mai lucreaza si tronsonul lugoj- caransebes. In rest caransebes-severin e facut praf...

Share this post


Link to post

eu iti recomand daca intri prin tara pe la nadlac - arad- deva - sibiu - rm. valcea - pitesti - bucuresti.

 

eu de la deva cand ma duc la tm ma duc prin arad, arad -tm, ca pe lugoj e varza drumul. sa nu mai zic de turnu severin care e la fel.

 

 

vineri am fost la arad, a mai aparut cate o groapa pe valea muresului dar in rest se circula bina, mai sunt radare, dar in rest e ok.

Edited by neonne

Share this post


Link to post

Salut,

Si eu o sa fac drumul asta (sambata) dar numai pana la Pitesti. Traseul va fi Tm-Arad-Deva-Sibiu-Rm.Valcea-Pitesti.

Ceva sfaturi legate de cum se circula pe drum, radare clasice, gropi nesemnalizate? M-am uitat pe site-ul andnet.ro si totul pare oka.

Merci de sfaturi.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...