Jump to content
Sign in to follow this  
XXL

Martor Motor - Check Engine

Recommended Posts

Vreo mufa ne-conectata?

Share this post


Link to post

Sigur este vreo mufa neconectata...

 

Toate mufele sunt conectate,le am verificat amanuntit . Un mecanic mi a spus ca ar putea fi problema la un injector dar cum masina merge fara probleme ar putea fi senzorul de la catalizator . Cand aflu ce e va anunt.

Share this post


Link to post

Salutare baieti, traiasca internetul, ca altfel ne-ar fura toti "mecanicii".

 

Am si eu probleme cu Check Engine-ul, am cumparat un Matiz recent, motorul suna ok, nu face figuri, pornirea este lina, cu toate ca inca nu au venit frigurile siberiene.

Prima data am observat ieri cand mergeam cu 80 90 kmh ca s-a aprins martorul si a ramas asa pana am oprit motorul, distanta parcursa ar fi fost de 7 - 8 km iar pe ultimii doi s-a aprins. In tot acest timp a fost folosita treapta a 4-a si a 5-a cu motorul turat.

Am zis, ok, se intampla, poate nu am mers cum trebuie, insa asta am mers numai cu treapta a 4-a cu motorul pe la 80 90, dar tot s-a aprins martorul fara a mai schimba in treapta a 5-a.

 

Cum pot remedia problema? Se poate face de catre mine, sau e necesar sa ma duc in service? Mentionez ca pornirile se fac normal, pus cheia pana se stinge martorul de Check apoi ii dau start si nu sunt probleme. Doar cand rulez cu 80 90 se pare ca am probleme.

Astept raspunsurile si sfaturile voastre, intre timp, caut 2 cauciuce de iarna, ca a inceput sa ploua si parca vad ca sar astia cu controalele.

 

P.S. Cand se aprindea martorul, motorul functiona normal, nu am observat probleme in mers. Masina este luata de curand, abia are cea de-a 2-a zi in posesia mea.

Share this post


Link to post

Esti pe sectiunea de Cielo, Nubira, Leganza etc. Vezi ca ai alt topic despre Check engine la Matiz, in sectiunea Matiz, Tico. Spor la cautat.

Share this post


Link to post

salut sunt nou pe forum si am o problema :

azi am fost cu masina (cielo din '99) la un supermarket din Constanta, in parcare cand dau sa o pornesc observ ca nu se mai aprindeau martorii din bord si nu mai pornea , aveam accelaratia la podea si parca nu vroia sa traga benzina , ii dau bancheta la o parte si nici pompa de benzina nu se auzea cand ii dadeam contact , am verificat toate sigurantele nu aveau nimic, am chemat pe cineva sa ma tracteze , in drum am oprit la un electrician care mi-a spsus ca nu are tester daewoo si nu se gaseste niciunu in toata constanta.

Are cineva vreo idee ce problema ar avea ?

Share this post


Link to post

1. Verifica in primul rand sa nu se fi slabit/sarit vreo borna.

2. Daca ai alarma,sa nu se fi stricat releul de iti taie alimentarea(am patit-o eu).

3.Posibil sa se fi rupt partea din contactul mecanic,cea care face legatura cu contactul electric.

4.Du-te la service,chiar si fara tester ca oricum tu nu stii ce sa-i mai faci.bafta!

Share this post


Link to post

Salut, la mine problema cu check engine se manifesta astfel. O pornesc dimineata , se tureaza singura pana pe la 2000 .. sta asa apoi scade normal , iar dupa ce merg oleaca se aprinde ckeck engine si creste turatia la 1500 si asa ramane . Are cineva vreo idee , sa fie valva IAC? Am curatat'o dar sa nu fie de vina senzorul in sine .

Share this post


Link to post

Din ce am mai auzit posibil sa ai senzorul VSS(cel de pe cutie) defect,murdar sau neasezat cum trebuie in locas  <img src= ">

 

Nu strica nici o curatare a corpului clapetei+iac+idle learn

Edited by CFL

Share this post


Link to post

@ alex01ct: dupa simptome e defect contactul electric cu cheie.

Share this post


Link to post

Aha am sa ma uit eu la el sa-l dau jos sa vad , e pe cutia de viteze prin zona cablului de kilometraj ?

Share this post


Link to post

Check engine aprins, nici un cod de eroare la Cielo E3 din semnatura.

 

Am verificat in freeze frames si era P0005 - Fuel Shutoff Valve 'A' Control Circuit/Open.

 

A mai patit cineva chestia asta?Cum ati rezolvat?

Share this post


Link to post

Check engine aprins, nici un cod de eroare la Cielo E3 din semnatura.

 

 

Iata explicatia aici:

 

-Avand in vedere ca nu era vizibil nici un cod de eroare relevant dupa oprirea motorului si cu toate ca era MIL/Check Engine/Martor Motor aprins m-am gandit sa vad daca e vreun cod de eroare inainte sa opresc motorul si am gasit "P0502 Vehicle Speed Sensor Circuit Low Input" si la nr de Km parcursi cu Check Engine aprins scria 0Km.

 

-Dupa oprirea motorului am constatat din nou ca a ramas Check Engine aprins si nu era nici un cod de eroare.

 

-Am verificat firele si mufa catre senzorul de viteza/distanta, totul era ok. Masa ok, tensiunea din calculator + ok

 

-In mers cu diagnoza cuplata am constatat ca viteza de deplasare era 0Km/h

 

Rezolvare: Am inlocuit senzorul de viteza si acum totul este OK.

 

Atentie: Cautati sa cumparati piese de origine cu sigla Daewoo si serie stantata pe ele. Sezonzorul de viteza after market m-a tinut vreo 3 luni; la fel am patit si cu un senzor de temperatura a motorului, care a tinut 2 saptamani...

 

Explicate la lipsa codului de eroare cu Check Engine aprins: Daca senzorul de viteza/distanta este defect, calculatorul nu memoreaza codul de eroare corect, distanta parcursa de la aparitia problemei fiind 0Km.

Share this post


Link to post

Iata si cateva poze cu senzorul de viteza/distanta

 

Motivul pentru care nu mai functiona senzourul: contacte slabe, la demontare am ramas cu firul in mana, pe fir se vad lipiturile reci.

 

post-5059-0-67713600-1331907663_thumb.jpg

 

In loc de rasina epoxidica cum este la senzorul original, a fost folosit baton de plastic prin incalzire (se topeste destul de repede la temperatura mica)

 

post-5059-0-81651600-1331907669_thumb.jpg

 

Aici este eticheta senzorului original Daewoo, cumparat pentru inlocuire. Se poate observa filigranul pe partea dreapta si seria senzorului scrisa cu rosu.

 

post-5059-0-78253600-1331907680_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut,

 

Mi se intampla des sa mi se aprinda check engine-ul, dupa care sa se stinga intr-o zi, 2, depinde si cat circul. Din cate am observat si nu cred ca mi se pare, tendinta e sa mi se aprinda dupa o perioada in care merg mai turat (peste 3000rpm). Mersul nu imi pare schimbat cand este aprins.

 

In cazul in care ar putea totusi avea legatura: cu motorul rece, masina imi merge putin in suturi, reprize. Totodata, suspectez ca ar fi garnitura de chiulasa ciupita (motiv pt care s-ar intampla si mersul in suturi cand e rece, din cate am inteles).

 

Misfire, ceva?

 

Multumesc!

Share this post


Link to post

N-am mai mentionat: masina este pe gpl (instalatia de fabrica), dar inainte nu mi se intampla asta. Deci nu prea ar avea legatura cu gpl-ul, zic eu.

Share this post


Link to post

Bun, m-am gandit ca ar fi o idee buna sa-mi cumpar cablu pentru a citi singur erorile, sa nu dau mereu zeci de lei prin service-uri.

 

Imi puteti spune si mie, va rog, de ce cablu am nevoie? Din cate am citit, nu orice cablu OBD 2 ar merge (as fi incercat cu cablul unui prieten care-l foloseste la un audi a4 b6 - are tot obd2), e adevarat?

 

Deci: mai exact, de ce cablu si softuri am nevoie pentru a scana singur? Multumesc!

Edited by alleks

Share this post


Link to post
Punct de plecare, topic dedicat !

Share this post


Link to post

Uite ca la diverse nu m-am uitat. Mersi frumos, Salex!

Share this post


Link to post

daca ar fi garnitura de chiuloasa ciupita ar sufla in vasul de expansiune

 

si inca ceva baietii care aveti cielo pe gpl nu facetzi prostia sa legatzi gazul pe direct cum a facut un prieten de al meu i sa ars siguranta de la gpl si el la legat pe direct cu fir de la contact pe o electrovalva si ii se aprindea check engine 3 zile am facut la masina aia a cumparat tot ce se putea schimba fise bujii relee senzorii dar dupa ce am desfacut tot bordul masinii si am luat firele la verificat am gasit firul pus de el si siguranta arsa langa ECU si din cauza asta a ars si pompa de benzina pentru ca mergea pe amandoua numai era butonul care sa comanda in ecu sa opreasca alimentarea pe benzina

Share this post


Link to post

Salut,

 

Aceeasi problema o am si eu cu un Cielo E3 2004 (motor SOHC - intalatie GPL LovEco). Mi se aprinde martorul "Check Engine" chiar daca motorul functioneaza pe benzina sau pe GPL. Am fost la un scaner si desi martorul era aprins in memoria ECM-ului nu s-a gasit nici o eroare. S-a resetat si dupa un timp s-a aprins iar.

 

Care ar fi cauza si cum anume se poate remedia?

 

Multumesc.

Numai bine!

Share this post


Link to post

Pai ce s-a sters daca nu s-a gasit nimic? Cand se aprinde becul de check engine sunt 2 variante: ori e un scurt la bec (greu de crezut), ori e o problema care in mod sigur apare inregistrata in memoria ECU. Incearca la un service Daewoo cu un scanner special pt Daewoo.

Share this post


Link to post

Baetzii..sincer..m`ati aburit de tot.. am citit aproape 29 de pagini mi`am impuiat capu cu lambada.. ecg sau cum io zice..Problema mea sta astfel ! mi`a aparut checku asta.. in bord. si nush ce sa fac sa scap de el..am impresia ca imi consuma mai mult gaz/benzina de la o vreme. I`am facut si reglaj la un service specializat in gpl.. geaba... tot asa..O sa ma duk la un service dar as vrea sa va cer parerea cam cat m`ar costa si la ce este problema, sunt mai nou in domeniu am achizitionat masina acum 2 luni un CIELO daca am uitat sa specific.. Si nu ma pricep ! sunt but.. habar nu am. RECUNOSC :(

 

@ Intrebare: In bucuresti se fac intalniri cu Cielo`uri ? Daca da, cand si unde ca vin si eu :P ma mai documentez.. :D

Edited by Alzheimer

Share this post


Link to post

Problema ar trebui descrisa detailat ce si cum s-a intimplat sa se inteleaga cit de cit despre ce este vorba, iar consumul se face "de la plin la plin", cum o spun colegii. Personal, de ajung la o intinlire, voi discuta de craci si tite, nicidecum de fiare vechi. Deci, aici e locul potrivit pentru documentare. ;)

Acum, rog sa fiu trecut in topicul "caposii forumului". :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...