Jump to content
Sign in to follow this  
XXL

Martor Motor - Check Engine

Recommended Posts

Deci comparand cu spusele user-ului NINI care lucra la Grand Garage, ECM era acelasi cu cel de Nubira 1 cu motor de 1.5 DOHC cu OBD ll . Dar ce model este ECM?

Edited by George2005

Share this post


Link to post

Nu exista nubira de 1.5 ci de 1.6.

Daca cielo tau e euro 3 nu e nici macar dohc, deci clar nu e acelasi ECM. Din pacate mai mult nu te pot ajuta.

Share this post


Link to post

Masina mea este 1.5 DOHC Euro 2 an fabricatie 2003.

Share this post


Link to post

La fel si a mea, fabricata in 2003, prima inmatriculare in 2004, euro 2 sau 3 ca nu mai stiu, 1,5L si 110% DOHC, ca am avut otorul desfacut, si are doua axe cu came la supape (16v).

 

Chiar si cu "soft" de Nubira, oare ce vrea sa fie codul de eroare 36 care-mi tot aprinde martorul motor fara vreo logica sau repetabilitate?

Edited by WildPuppy

Share this post


Link to post

salut. am un espero 1.5 16 valve, din 96. am o problema de cand am luato. cand is in orice viteza si scade turatie sub 1900 de ture se apinde check engine, si trebuie sa opresc motoru si sal pornesc din nou ca sa dispara.si uneori incepe sa trepideze sa faca urat cand scade de 1900 de ture, si daca scot din viteza ramane turat la 1900 de ture. am fost cu el pe tester si prima data mio zis ca-i sonda lamba, am schimbat-o si tot asa facea. dupaia am fost din nou la tester si mio zis VSS senzor sa schimb. ala pe unde il gasesc? eu am mai schimb si Iac si TPS.

Share this post


Link to post

Senzor vss cel mai probabil. Daca iti merge vitezometrul verifica mufa sa fie bagata bine inainte sa il schimbi.

Este localizat pe cutie unde intra cablul de vitezometru.

Share this post


Link to post

Sal am si eu o problema.mi se aprinde check motor cand se incalzeste motorul.Daca il opresc si il pornesc se stinge si dupa un timp iar se aprinde,si daca merg un timp cu el aprins se stinge,ce poate sa fie?

Share this post


Link to post

Salutare in cursul zilei de azi cand am coborat la masina cu gandul de a pleca in oras s-a intamplat ceva ciudat.Motorul mergea neregulat,trepida toata masina de parca zici ca se ineca.Totusi mi-am incercat norocul sa plec insa la jumatatea drumului m-am intors inapoi din cauza problemei.Masina nu raspundea la acceleratie cu pedaua la fund mergea in suturi.In mers mi s-a aprins si butonul check.Nu as putea sa zic ca e benzina fiindca alimentez mereu de la aceeasi pompa Petrom de cand am masina insa cine stie.Chestia e ca mi s-a mai intamplat acum 1 an aceeasi faza insa si-a revenit singura.Astept solutiile voastre.Cu respect Vlad

Share this post


Link to post

Pune-o pe tester si vezi daca are vre-un cod de eroare.Pe urma mai sapam.

Valabil pentru amandoi.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

La Cielo meu DOHC din momentul in care l-am cumparat (il am de nou) a inceput sa mi se aprinda check engine-ul, din cate imi dadeam seama mai ales la viteze de peste 100 km/h sau in trafic urban mai dificil. Martorul se stingea singur cam dupa 30 secunde sau 1 minut sau daca opream motorul.

Masina era in garantie si am dus-o la baietii veseli de la service si acolo mi-au zis ca nu e nimic si sa nu-mi fac probleme. Tipic, nu? Problema a persistat ceva timp pana cand am observat ca un furtunel subtire cam cat o pasta de pix era iesit din supapa EGR (probabil asa venise din fabrica). L-am pus la loc si n-am mai avut probleme.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Salut. Astazi mi s-a intamplat ceva ce n-am mai patit pana acum. Detin un Espero 1.5 DOHC. Plec cu ea spre servici, dupa 2-3 km, incepe sa vibreze, apoi se aprinde Engine Check, apoi opresc la semafor si moare motorul. Initial am crezut ca am ramas fara benzina. Am pus 10 litri de benzina, aduse cu 2 canistre de benzina de la un OMV, pun benzina, dau cheie, porneste motorul se se tureaza singur undeva la 650 - 1500 RPM,Engine Check clipeste, si vibreaza puternic. Face cat face asa si apoi moare. Daca il pornesc iar , face la fel. Nu am mai patit niciodata asa ceva. A trebuit sa abandonez masina intr-o parcare pana luni cand am s-o tractez la un service. Ce sa fie? Va multumesc

Share this post


Link to post

Foarte probabil ceva la delcou, respectiv bobina sau chiar capacul sau vreo amarata de bujie sau fisa.

Share this post


Link to post

Capacul de la delcou l-am schimbat acum cateva luni. Am mai mers cu masina fara o fisa pusa, dar nu mi s-a aprins martorul de la motor. Si nu a facut asa. Interesant e ca a mers foarte bine 2-3 km, apoi deodata a inceput sa faca asa.

Share this post


Link to post

Martorul ti s-a aprins pentru misfire. Verifica fise/bujii/bobina delco si de ce nu si capacul, poate ai nimerit vreo facatura.

Share this post


Link to post

Ce ma nedumereste cel mai mult e ca ... de ce deodata treaba asta... Naiba s-o ia de treaba ... trebuie luni s-o tractez in service.

Share this post


Link to post

Asa apar in general defectele pe aprindere.

Share this post


Link to post

ECM-ul de Espero nu are senzor de misfire, nici de detonatii. In afara de modul EST defect (care se intampa foarte rar) check-ul nu se aprinde din nici un alt motiv cauzat de aprindere. Se va vedea pe tester in service care este problema.

Share this post


Link to post

am fost cu masina-n service. A pus-o pe calculator , nu afisa erori. Problema a fost de la delcou. Am schimbat toate piesele din delcou, in afara de capac care era bun. Acum masina e in parametri optimi de functionare  <img src= )">

Share this post


Link to post

am o nubira 2 sx de noua , motor 1.6 din 2005 cu 89 000 km si de curand cand ma intorceam acasa pe drum mi sa aprins becul check engine. se aprindea, statea vreun minut aprins apoi se stingea. am ajuns acasa si am mers si in oras cu masina putin si nu se mai aprindea. as vrea sa plec iar cu masina la drum lung dar nu stiu daca e ok. bujiile le-am schimbat la 80 000 km, ulei filtre man, tot ce terbuia schimbat. nu se aude nici un zgomot ciudat la masina...nimic...doar becu check engine mi sa aprins atunci.stie cineva din ce cauza mi sa aprins becul acela?

 

multumesc

Share this post


Link to post

Sonda lambda...?

Share this post


Link to post

salut

am si eu un matiz si astazi pe o distanza de 5 km l-am tinut numai in 140, a trebui sa opresc undeva si knd am pornit iar mi s-a aprins "check-ul" iar la evacuare se aude un sunet ("pâcâit") si in interiorul masini si chiar la motor un miros "ascuţit" ca sa zic asa. este din 2007, am luat-o nou noutza, numai eu am mers cu masina asta si nu pot sa zic ca am fost un gentleman cu ea :D imi place sa apas pedala la maxim cand ma apuca. Nu am schimbat nimic la ea de knd o am, pe 13-sep-2010 face 3 ani. Inainte de toate... am bagat benzina, am mers cu ea 20 de km, apoi a inceput sa mearga in "suturi", i-am dat 140 si s-a terminat cum scrie mai sus. am nevoie de sfaturi, Multumesc anticipat!!! :)

Share this post


Link to post

... am bagat benzina, am mers cu ea 20 de km...

Ai bagat de 10 lei benzina ?

  • Like 1

Share this post


Link to post

fix de 10 lei am bagat benzina... (nu eram pe rosu knd am bagat benzina era un cm mai sus de linia neagra dintre rosu si albastru)

 

S-a rezolvat... in dimineatza asta am fost la service...am intrat in curtea service-ului am oprit-o si cand m-au pus mecanici sa o pornesc s-a stins si becul.... =)) nu mi-a venit sa cred...ca un copil care se simte rau si cand vede doctorul cu injectia in mana nu mai are nimic =)) ) dar totusi a mai ramas "pâcâitul" ala nu este la fel de des dar sa zic o data la 5 secunde...

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

Salutare tutor,

 

Am instalat GLP Tomasetto cu STAG200 Secventiala si dupa auto calibrarea de la 1000Km s-a aprins Martorul Motor/Check Engine.

Eroarea este P0169 - Incorrect Fuel Composition. Am sters eroarea si apare iar cand trec pe GPL.

 

Va rog sa ma ajutati cu ceva idei/sugestii.

Nu a fost autocalibrarea de la 1000Km buna? Inainte de asta nu am avut probleme.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...