Jump to content
Sign in to follow this  
kaloman

Mica Biblioteca Legislativa

Recommended Posts

Art 74, aliniat 1 ... Nu sunt Gica-contra...

Edited by nino

Share this post


Link to post

Mai exact,

1) Pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, fara autorizatie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor in vigoare, a vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau impinse cu mana, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h.

 

 

Share this post


Link to post

:o fftopic: Kaloman, iti recomand sincer sa nu te mai ... grija de supermoderator si de reactiile lui. Faptul ca sunt moderator nu inseamna ca dorm pe forum si postez o replica imediat. Vezi ca ti-am raspuns, ti-au raspuns si colegii, nu mai face valuri d-aiurea! Pentru un om ce se vrea al legii, ai cateva lacune, cel putin in ceea ce priveste teoria circulatiei rutiere, ca in trafic nu ne-am intalnit sa-mi fac o impresie si despre practica.

Share this post


Link to post

... art. 74 se refera la conditiile tehnice ale vehicolului si se adreseaza in special utilajelor de diferite categorii ... agricole, terasiere, pentru transporturi speciale, de constructii, etc, lista prea lunga pentru a fi trecute toate in corpul articolului, in plus pot aparea alte tipo/categorii care nu ar fi putut sa fie prevazute in momentul redactarii artocolului ... Nu vad legatura cu VITEZA MINIMA IMPUSA, dar se pare ca e prea complicat pentru unii ...

Ex : sa nu apara coloane de tractoare, combine agricole, transportoare pe numar mare de osii, excavatoare, utilaje pentru asfaltat, rulouri-compresoare ... etc (chiar si unele echipamente de tehnica militara !).

 

Revenind on-topic :

 

La cererea unui coleg de forum

(nu am inteles in ce sens "la zi" asa ca am postat atat versiunile curenta actualizate cat si versiunile care vor intra in vigoare anul viitor)

 

Codul de Procedura Penala din 2010.txt

Codul de Procedura Civila din 1993.txt

Codul de Procedura Civila din 2010.txt

Codul de Procedura Penala din 1997.txt

Edited by kaloman

Share this post


Link to post

Ca-n bancul cu barcagiul ...

Share this post


Link to post

Sincer eu nu te mai inteleg. Din respect pentru munca depusa de tine in topicul asta, am cerut sa se mute posturile care-l polueaza acolo unde isi au loc discutiile de acel gen. Tu tot nemultumit esti si gasesti comentarii.

 

 

Share this post


Link to post

Regret ca nu intelegi.

 

Dar ... Nu e prima data cand acelas SUPERMODERATOR bate campii cu voiosie ... chiar tu ai mai cazut in plasa lui (aminteste-ti de cazul cu "vreun destept" ...)

Daca acel individ ar fi considerat ca un simplu "imi cer scuze pentru expresia folosita" - ATENTIE : nu ma consider vizat, dar e, totusi, un forum, deci un loc de dicutii, unde bunul simt primeaza (sau ar trebui sa primeze) - totul ar fi fost de mult dat uitarii ...

 

Daca ai urmarit topicul respectiv, ai vazut ca am scris ca nu mai postez pe acel topic; sper ca nu ai incercat sa exploatezi acea promisiune ...

 

LE crezi ca termenul "individ" e mult mai greu de acceptat decat cel de "dobitoci" ?

Inca ceva ... daca inca nu ai remarcat incoerenta "argumentelor" acelui individ (gen : "dobitocul" de pe banda 2 circula cu 120...125 km/h - nici macar nu stie cum se scrie - si incalca legea care impune sa circule pe banda 1 deoarece el vrea sa incalce legea pe raspunderea lui ... bla ... bla ... bla ... ca "dobitocul" ii interzice dreptul de a incalca legea ... bla ... bla ... bla ... ca el poate transporta un bolnav - apropos : nu e ambulanta, nu are semnalizare, etc, etc, etc - ca, poate, se grabeste - da , acest caz e prevazut in articolul xxxx al legii - ) hai sa inecepem o discutie serioasa despre responsabilitatile persoanei cu permis de conducere ...

 

Si inca ceva ... individul continua cu "dobitoc" in acel topic si acum ... se pare ca mai mult nu stie ... asta vede cand se rade, asta scrie ...

Edited by kaloman

Share this post


Link to post

Versiunea actualizata a Regulamentului de aplicare a ordonantei de urgenta 195/2002 (Codul rurier sau Legea circulatiei ...)

 

din 2006_versiune 20.12.2011.txt din 2006_versiune 20.12.2011.txt]

Edited by kaloman

Share this post


Link to post

Ma poate ajuta cineva cu o informatie sigura: se mai recupereaza TVA-ul ptr autoturismele cumparate pe firma?

 

Ce zice nenea asta aici e valabil? Ma intereseaza in special pct. 6.

Share this post


Link to post

Codul fiscal, modificat astfel incat TVA la vehiculele achizitionate in leasing sa fie deductibila doar in limita a 50%

Taxa pe valoarea adaugata va putea fi dedusa doar in limita a 50%, si nu integral, cum se intampla pana acum, pentru vehiculele procurate in baza unui contract de leasing sau inchiriere, daca acestea nu sunt utilizate exclusiv in scopuri profesionale. Prevederea a fost introdusa deja intr-un proiect de modificare a Codului fiscal, astfel incat s-ar putea aplica foarte curand.

 

 

 

Limitarea deducerii TVA la 50% pentru vehiculele procurate in baza unui contract de leasing sau inchiriere a fost solicitata de Romania in 27 septembrie 2011. Consiliul UE a aprobat cererea tarii noastre in 26 aprilie 2012 prin Decizia nr. 232/26.04.2012, publicata in Jurnalul Oficial al UE in data de 1 mai 2012.

 

Potrivit acestei decizii, Romania este autorizata sa limiteze la 50% dreptul de deducere a TVA aferente cumpararii, achizitiei intracomunitare, importului, inclusiv a inchirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate si a TVA aferente cheltuielilor legate de vehiculele respective, in cazul in care vehiculul nu este utilizat exclusiv in scopuri profesionale.

 

Pentru a putea fi aplicate, era necesar ca noile prevederi sa fie transpuse in legislatia fiscala autohtona. Acest lucru s-a intamplat deja, dupa ce Ministerul Finantelor a publicat in dezbatere publica un proiect de OUG care introduce in Codul fiscal noile prevederi referitoare la TVA.

 

Cum au fost transpuse prevederile in Codul fiscal

 

Potrivit proiectului de OUG, se limiteaza la 50% dreptul de deducere a TVA aferente cumpararii, achizitiei intracomunitare, importului, inchirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate si a TVA aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, in cazul in care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice.

 

"Concret, decizia Consiliului UE permite Romaniei ca, de la data introducerii acestor prevederi in Codul Fiscal, sa limiteze dreptul de deducere a TVA la 50% si pentru vehiculele procurate in baza unui contract de leasing si/sau inchiriere. De asemenea, limitarea se va putea extinde la nivelul tuturor cheltuielilor efectuate in legatura cu aceste vehicule, spre exemplu cheltuieli de intretinere si mentenanta", a explicat saptamana trecuta, pentru AvocatNet.ro, Adina Vizoli, Senior Tax Manager in cadrul NNDKP Consultanta Fiscala (foto).

 

Proiectul de OUG publicat de Finante mai stabileste ca limitarea deducerii TVA la 50% nu se aplica pentru:

 

vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat;

vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de achizitii;

vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane sau pentru instruire de catre scolile de soferi;

vehiculele utilizate pentru inchiriere sau leasing;

vehiculele utilizate ca marfuri in scop comercial.

De asemenea, limitarea deducerii la 50% nu se aplica nici in cazul vehiculelor rutiere motorizate avand o masa totala maxima autorizata care depaseste 3 500 kg sau mai mult de noua scaune, inclusiv scaunul soferului.

 

"Concret, conform deciziei Consiliului UE se mentine excluderea limitarii pentru vehiculele utilizate pentru tipurile de activitati specific prevazute dar, se introduce posibilitatea de a exclude de la limitare vehiculele care sunt utilizate exclusiv in scopuri profesionale, in functie de activitatea economica desfasurata de fiecare agent economic", subliniaza Adina Vizoli.

 

Potrivit lui Vlad Boeriu, Manager, Deloitte Tax, noile prevederi pot creste costul companiilor cu TVA pentru ca, pana in prezent, multe firme au preferat achizitia de autovehicule in leasing in detrimentul achizitiei integrale, special pentru a deduce TVA-ul integral.

 

In momentul de fata, spre deosebire de achizitia integrala a unui autoturism, pentru care companiile au drept de deducere doar pentru 50% din TVA aferenta, pentru achizitiile in leasing firmele isi deduc TVA pentru intreaga suma (respectiv TVA aferenta ratelor lunare de leasing), mai putin valoarea reziduala platita la final.

 

"Daca aceasta restrictie (limitarea deducerii la 50% - n.red) va deveni aplicabila prin modificarea Codului Fiscal, achizitia in leasing a unui autoturism nu va mai reprezenta un avantaj din punct de vedere al TVA pentru companiile beneficiare, acestea inregistrand un cost suplimentar de 50% cu TVA nedeductibil", explica Vlad Boeriu.

 

Managerul Deloitte Tax mai arata ca aceasta limitare a dreptului de deducere al TVA nu va afecta cheltuielile companiilor de leasing in legatura cu autoturismele achizitionate pentru a fi revandute sau intretinerea parcului auto detinut de acestea.

 

"Cu toate acestea, vanzarile companiilor de leasing pot fi afectate de interesul mai scazut al cumparatorilor, tocmai datorita acestor restrictii de deductibilitate", este de parere specialistul.

 

Mai mult, potrivit lui Boeriu, in ceea ce priveste contractele de leasing in derulare, societatile beneficiare se afla in situatia de a nu mai putea sa deduca in totalitate TVA aferenta ratelor de leasing pentru autoturismele deja contractate si astfel sa conduca la decizia de renuntare la aceste contracte.

Share this post


Link to post

Ce articol din ce act normativ reglementeaza treaba cu aceasta "Carte de Salvare" ?

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post

Dumnezeu stie.... :)

Insa a prins la mase, multi dintre cunoscutii mei si-au scos deja "cartile" . Si recunosc ca si eu o am descarcata pe laptop, in caz de ceva...print :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...