Jump to content
Sign in to follow this  
sorin77

Musteste Un Lichid La Un Injector

Recommended Posts

La injectorul din capatul rampei de injectie (cel mai din dreapta cum te uit la motor, la dreapta ) am observat ca imi curge un lichid.

Nu curge tare. Insa lichidul musteste pe injector si pe capatul rampei de injectie. Un por in capatul rampei de injectie cred ca e exclus. Se formeaza ca un fel de picatura suficient cat sa il iau lichid pe deget. Eu am spus ca e bezina.

Am mers azi la TiwaTherm-Service Daweoo in TM, sa vad ce naiba se petrece ca nu vreau sa iau foc. Nu am extintor. Mecanicul mi-a spus ca sa stau linistit ca nu e benzina. Ca daca era benzina s-ar fi evaporat instantaneu avand in vedere caldura de la motor. Si nu apucam eu sa o iau pe deget. Spune ca e nu stiu ce draq de vaselina utilizata la montarea din fabrica a injectorului care s-ar fi topit. E drept ca pe undeva lichidul respectiv e un pic uleios, dar de aici pana la vaselina mai e cale lunga.

Totusi masina e din 96 si am aproape 90 mii km numa acuma si-o gasit sa se topeasca vaselina asta ?? Pana acum nu s-o umblat la injectoare sa le fi deranjat in vreun fel.

Am curatazt zona cu o carpa si astept sa vad ce se mai petrece daca mai curge. Doar cata vaselina poate sa fie? Pe loc la ralanti sau turat nu sunt semne sa curga. Si totusi dupa un timp (de ex. peste noapte) e iar umed acolo.

 

Eu am cerut sa imi schimbe garnitura torica superioara ca de acolo pare ca e problema. Da aparent aceste garnituri la serviceul la care am fost se dau numai cu injectoarele noi. Ufff ... Am incercat sa caut la magazine de pise auto aceste garnituri pacatoase dar spun ca nu le apar in oferta aceste componente, ci numai set complet cu injector (costa in jur de 1,7-2 mil lei).

 

Am citit in manualul de service ca aceste garnituri torice respectiv celmele ar tebui schimbate toate ori de cate ori dai jos bara de injectie. Aparent oricum trebuie data bara de injectie jos fiindca altfel nu poti sa ai acces la nici un injector ...

Inca mai caut aceste garnituri sa vad daca chiar nu se comercializeaza separat. Voi ce credeti? Am altceva de facut ?

post-754-1129279767_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Pai : Poţi alege să schimbi toată colecţia sau poţi încerca să cauţi un furnizor de piese schimb Daewoo şi dacă ai noroc să găseşti garniturile separat. Eu recomand înlocuirea tuturor garniturilor dacă tot cumperi setul datorită faptului că ar putea începe să curgă un altul mai târziu. :-?

Eu unul nu m-aş zgârci la un preţ puţin mai mare pentru siguranţă. Eu lucrez cu chestii dintr-astea mai toată ziua şi ştiu ce păţesc .

Baftă ! :) >-

Share this post


Link to post

Da rampa jos si unge garniturile cu ulei de motor.

Share this post


Link to post

De asemeni verifica garniturile de la injectoare (oringurile) sa nu fie crapate. Intradevar cand se pune rampa de injectoare sunt unde oringurile alea de cauciuc cu vaselina/ulei ca sa intre mai usor dar cu f putin deci e posibil sa ai o pierdere. Totusi benzina are miros specific, ti-ai fi dat seama daca e benzina :-? .

Share this post


Link to post

Depinde de benzina :P .Mai e si cate una de sta ca apa pe motor.

Share this post


Link to post

Mie imi miroase a benzina. Ultima benzina care am pus-o inainte sa verific, e cu plumb, de la Mol. Ce am observat ca mirosul imi ramane persistent pe deget mai multe ore, desi m-am spalat cu apa si sapun lichid de mai multe ori.

Share this post


Link to post

Am rezolvat problema. Am cumparat garnituri noi la injectoare, apoi am mers la service, au dat bara de injectie jos. Daca tot era data jos bara de injectie am zis sa curat si injectoarele sa nu astept sa se infunde. Cand au fost gata, am cerut sa le verifice conul de injectie si le-au montat noile garnituri.

 

Fiindca in bara de injectie era MULTA !!??? mizerie, mi-au suflat-o cu aer comprimat. Nu inteleg cum naiba de era atata mizerie in conditiile in care Cielo este prevazut cu un ditamai filtru de benzina. Filtru care pe parcursul a 90 mii km, a fost schimbat de cel putin 4 ori.

Vazand cum sta treaba am cerut sa imi puna si filtru nou de benzina ceea ce au si facut.

 

Costuri:

Garnituri torice : 8 buc x 6 lei noi (da scumpe garnituriile astea, cred ca m-au cam tras in piept astia cu mag de piese auto)

1 Clema injector : 1 buc x 8 lei noi

Filtru Benzina : 1buc x28 lei noi

Curatare Inj : 4 inj x 15 lei noi = 60 lei noi pt. toate 4 inj

Alte manopere + stimulente la mesheriasi 20 lei noi  <img src= )">

 

 

Dupa curatarea injectoarelor e musai resetarea ECM ?

Share this post


Link to post

Si daca ar fi mers cu apa distilata, tot asa ai fi gasit. Nu tine de filtru, sunt acumulari de reziduu. Asa ramane si pe fundul unui butoi de vin si pe o sticla de apa minerala, doar ca au alte formule chimice.

Share this post


Link to post

Apariţia mizeriei are două cauze în principal :

-Trecerea prin filtru a particulelor mai mici de 10 micrometri şi apoi decantarea lor în rampă ; :spumelagura:

-După cum ştiţi , benzina este un produs chimic instabil care după ceva vreme formează gume actuale (un fel de cauciuc) care deasemeni se decantează în rampă .

Să ştii că rampa de injecţie are printre altele şi rolul de a acumula reziduurile ce ajung .

Baftă !

Share this post


Link to post

Solutiile alea minune de prin peco-uri care promit curatzarea injectoarelor, sunt ferm convins ca nu au nici un fel de efect concret in curatarea injectoarelor. Spun asta bazandu-ma eclusiv pe experientele personale de pana acum. ... Eventual iti cresc un pic cifra octanica la benzina, dar nimic mai mult. Atat timp cat ai solutia in rezervor cifra octanica crescuta permite o functionare mai buna a motorului.

In cazul de fata desi am schimbat rezonabil filtrele de benzina (4 in <90mii km), am avut gramada de mizerie in rampa de injectie precum si in injectoare,

in plus in ultimii 40 mii km am turnat DES tot felul de solutii d-astea de curatare a injectoarelor (produse de diverse firme "americane", conform cu etichetele lor "electrizante") ... dar efectul lor a fost ZERO, si foarte clar vizibil dupa ce am dat rampa de injectie jos.

Din pacate am bagat o gramada de banii in astfel de solutii aberante in loc sa fi bagat de la bun inceput o benzina mai de calitate.

 

Tot gandindu-ma la patania asta cu distrugerea unei garnituri torice la un injector, pe undeva e posibil sa se fi produs tot din cauza acestor produse de curatat injectoarele.

off-off, mai-mai :compupunch:

Share this post


Link to post

Solutiile, daca ar fi proaste si nu le-ar folosi nimeni, nu s-ar mai produce. Injectoarele nu se infunda, ca nu trec depuneri mecanice de filtru si nici de prefiltrul dinainte de pompa. Pe injectoare de pun compusi chimici prezenti in orice benzina, mai ales in alea "bune", aditivate. Benzina, cu cat are CO mai mic cu atat e mai curata chimic, are putere de calorifica mai mare si dezvolta un randament mai mare. CO la o benzina reprezinta rezistenta la autoaprindere. O-ringul acela s-a distrus mecanic, dintr-o proasta montare sau din faptul ca nu a fost lubrefiat inainte de montare. Injectoarele se colmateaza atunci cand motorul este folosit mai rar, a stat mult timp nepornit sau a fost utilizat excesiv la turatie prea mica (subturat). Ca sa nu mai zic ca dupa 12 ani, cauciucul acela avea si el dreptul.

Share this post


Link to post
Benzina, cu cat are CO mai mic cu atat e mai curata chimic, are putere de calorifica mai mare si dezvolta un randament mai mare.

 

Mai mic ? :shock: deci ideal ar fi CO90 sau CO87, daca s-ar gasi ?

Share this post


Link to post

Parca era minim 91 in carte. Presupun ca sub se aprinde?

Share this post


Link to post

Ce sanse am sa ajung in interiorul unui injector de cielo ? Is capsulate sau ce holera ... ? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...