Jump to content
Sign in to follow this  
Bobby

Codul Bunelor Maniere In Soferie

Recommended Posts

Sa-i fie de bine, sa nu conduca asa tare daca nu-i in stare. Eu in general am alt comportament la 120 fata de 90, nu vb la tel fara hands-free, ma uit pana departe, observ din timp reactiile altora etc.

 

Adica ai atentie distributiva... man!

Apropo de d-astia stapani pe volan la viteza mare... eram in aeroport la Otopeni si am vazut o stire la tv-urile lor.

In Anglia, un tip a fost fotografiat de masina de politie in timp ce conducea cu viteza de 240 km/h.

In poza tipul aparea vorbind la telefon. Ala cum o mai fii? Inconstient sau sinucigas? Sau om de afaceri d-ala care n-are el treaba cu nimeni si ii face pe toti...???

Share this post


Link to post

Ce credeti, în Codul bunelor maniere în şoferie intră şi montarea de cârlige la spate, pentru ca atunci când din diferite motive te ciocneşti cu unul din ăsta, să-şi verse maşina maţele prin gaură făcută? :spumelagura:

Share this post


Link to post

carlige de rufe... =))

Share this post


Link to post

Ezact despre ăsta-i vorba, de remorcare, arză-l-ar focul!

Edited by Florinut

Share this post


Link to post

Daca vrei sa fii sofer adevarat, trebuie sa ai neaparat carlig de remorcare, bata in masina, minim doua-trei spoilere, 3000 de wati in instalatia de sunet, geamul deschis si proiectoarele aprinse continuu. A, si l-am vazut eu pe unu' ciumeg care mergea cu pozitiile si proiectoarele aprinse, dar la pozitii avea beculete d'alea albastre.

Share this post


Link to post

hai sa va zic cum e la mine acasa la maramu. Cam 60-70% dintre cei care au carlige pe masina (mai ales pe dacii) o folosesc pentru ceva, nu e pusa de-ampixul. Pun remorcuta, cara ciment,materiale, tot ce are omul de carat. In cazul asta insa nu e ala de vina ca are carlig, ci e de vina ala care intra in masina.Si daca cel care o intrat in masina ca berbecul din vina lui, asta e.. is poftiti si altii sa intre daca ii tin masinile si baierile pungii

Share this post


Link to post

Legislaţia este permisivă. N-ar trebui să stai cu cârligu-n sus decât dacă tragi ceva, altfel să se rabată sub maşină sau în altă parte. Din câte îmi dau seama, cârligul iese din gabaritul maşinii, ca atare ar trebui semnalizat, sau impozitat! :spumelagura:

Share this post


Link to post

Ieu mi-l tin pe al meu pliat. Il arat numai cand si cui vreau ieu...

Share this post


Link to post

Eu am la fiat carlig in spate, asa am cumparat-o si e nedemontabil. L-am folosit de 2 ori in 4 ani dar nu stiu cum s-ar putea da jos...

Share this post


Link to post

Maximus, e bine la maramu daca nu se foloseste carligul porceste...aici se foloseste "pentru protejarea masinii in caz de accident din spate", sau "protejarea masinii cand parchezi"...chiar si pentru intimidare.

Share this post


Link to post

@andreib: ai auzit de flex? nu asta al nostru, ala de 10k rpm...

Share this post


Link to post

'mi-aş catargu'. Eu am numărul din faţă găurit de un animal de bou tot într-o parcare. Că l-a durut în c*r când a dat cu spatele, gura lui dar de cârlig. :rambo:

Edited by Florinut

Share this post


Link to post

As mai adauga ceva, in legatura cu drumurile noastre "ioropene". Se mai intampla uneori ca sensul tau sa fie liber iar celalalt sens aglomerat (Buc-Buzau duminica seara vara, cand se intoarce lumea de la mare). Eu am vazut asta iar sensul meu era spre Urziceni deci drumul meu era liber. Din cand in cand cate cineva voia sa depaseasca asa ca intra pe contrasens, avertizandu-ma cu farurile sa ii fac putin loc, ca aveam banda ingusta libera. Mie nu mi s-a parut un abuz chestia asta, si eu pana la urma am profitat de ea de multe ori.

Si nu sunt de acord cu voi ca pe banda de urgenta nu se circula. Ea este destinata sa circuli pe ea cand mergi mai incet si cel ce te depaseste are mai multa siguranta in manevra sa, o face mai repede si de aici rezulta o fluenta mai buna in trafic. Eu am facut Buzau-Bucuresti intr-o ora si cateva minute (105-110 km, media 100km/h, iar restul de 2 ore si ceva pe Galati-Buzau (120km, media de cca 60 de km/h)). Asadar se vede clar avantajul benzii aleia inguste. Asta deoarece traficul greu spre Moldova era deviat pe aici iar eu nu mai incapeam de camioane greu de depasit.

Pentru mine un lucru e clar: daca mi-ar fi interzis sa circul pe ea, atunci ar trebui separata prin linie continua. Asadar NU E, deci pot sa o incalc, nu se cheama ca am incalcat linia continua aici. Daca vor sa nu se circule pe ea, atunci sa o faca continua, ca doar bani sunt.

Share this post


Link to post

Deci laurentiu, sa inteleg ca tu incurajezi depasirea atunci cand ai pe cineva pe contrasens, chiar daca amaratul ala are numai 1 m in dreapta lui... FOARTE PERICULOS! Gandeste-te ca animalul care depaseste fortand, se poate speria de ceva sau il poate forta cel pe care-l depaseste sa traga stanga si sa intre in tine...

Regula e, cand ai pe cineva pe sens opus, NU depasesti!

 

PS: Nu ma intelegeti gresit, e bine sa ajuti pe cineva daca poti dar e si mai bine daca acel cineva nu te pune in situatia de a trebui sa-l ajuti.

Edited by alx

Share this post


Link to post

Multi sunt foarte bucurosi ca au carlig si chiar mandrii asa...

Un prieten de-al meu si-a luat de curand o Dacia mai veche de prin 94-95 nu stiu exact si primul lucru pe care mi l-a aratat este carligul fratilor.

Cate unii tin asa de mult la el si la ideea ca cineva se poate lovi de el incat sunt chiar enervanti.

Ar trebui sa le tina ascunse daca tot tin asa la ele ca daca noi ne boram matele masinii prin locul unde ne loveste carligul sa fie si ei constienti ca si carligul se zgarie si face buba. Mama lor...

Dar sa nu uitam si de cei cu Bull-Bar ca si astia parca sunt mai cu tupeu.

Astia abia asteapta sa te prinda pe picior gresit ca sa te arda cu bara.

Ba... vai de noi si de soferii nostri.

Share this post


Link to post

Era sa intru in animalul asta ieri intr-o intersectie! Lampile de la frana s-au aprins abia cand i s-a oprit si masina, iar carligul dupa cum se vede, este de mare arta, numai inoxuri. Si ce fatza avea bivolu ala de la volan... doamne fereste de asa ceva. :wallbanger:

post-1577-1144910844_thumb.jpg

Edited by Florinut

Share this post


Link to post

Prin zona ambasadei italiei am intrat in spatele unuia cu masina de serviciu. Ma uitam dupa o piţipoancă. Bine...am intrat usor un mic pâc. A coborat ala nervos dupa ce i-am explicat ce si cum omul m-a inteles  <img src= "> Bune maniere..

Share this post


Link to post

După ce că traficul din Bucureşti este cum este sunt unii care atunci când opresc în coloana la semafor lasă o distanţă de încă o maşină între el şi maşina din faţă. După ce se opreşte de tot şi te opreşti şi tu în spatele lui fie o ia încet către ăla din faţă fie stă pe loc - ambele variante mă scot din minţi.

 

Şi mă mai enervează şi ăia care tot mişcă maşina la semafor când este roşu- chestia asta te stresează crezând că s-a făcut verde.

 

Legat de faza cu lăsatul m-am lecuit - nu mai las nici un autobuzist cu microbuzul... am avut şi eu nevoie o dată să intru şi nu m-a lăsat, din contră s-a înfipt în acceleraţie... ce nesimţit!

 

Eu am ajuns la concluzia că e mai bine să respecţi reguliele de circulaţie iar legat de micile politeţuri să fii foarte atent când apelezi la ele pentru că pot crea confuzie.

 

Exemplu: unul încearcă să iasă de pe o străduţă - maşina de pe banda 1 se opreşte şi-i face semn să treacă cel de pe banda 2 nu opreşte şi dă flash-uri - nenea care iese de pe străduţă crede că-i face semn să treacă şi poc.

Share this post


Link to post

Vad ca nu-ti plac nicicum variantele de mijloc ;)

Eu cred ca micile politeturi sunt absolut necesare in traficul tot mai aglomerat.

Si cred ca zi de zi, acestea duc si la o infima ridicare a civilizatiei in genere.

Share this post


Link to post

Nu e aşa!

 

În Bucureşti cel puţin, nu s-ar putea circula dacă s-ar respecta cu stricteţe regulile de circulaţie. Şi asta datorită aglomeraţiei infernale.

 

Exemplu de civilizaţie la volan:

 

Vrei să traversezi un bulevard ieşind e pe o străduţă (exemplu Calea Moşilor) - din stânga e liber de obicei dar din dreapta nu este - mai precis e coloană - sunt mulţi şoferi care lasă loc în coloană în dreptul străduţei ca să poţi trece. Evident sunt şi mulţi berbeci pe care-i doare-n dos.

 

faci stânga pe Pache Protopopescu venind dinspre Foişorul de Foc - intersecţie a în aşa fel încât cel mai rapid ar fi să tai curba (nu să ocoleşti centrul care e la mama dreaqu). Ăia care pleacă pe verde din sens opus o lasă mai moale şi dau timp la 5-6 maşini să facă stânga. Dacă s-ar înfinge nu ai avea nici o şansă să urneşti mai mult de 2 maşini restul rămânând tot în spetele semaforului.

 

Cazuri când nu e bine să faci chestii dintr-astea în trafic:

- eşti pe o stradă cu prioritate şi mergi destul de fluent, este aglomerat dar mai rămân şi momente libere ca să intre cei de pe strada fără prioritate - nu te opreşti să le faci loc (aici se aplică legea)

- troleu sau autobuz oprit în staţie vii din sens opus şi te gândeşti să încetineşti sau să te bagi foarte în dreapta să poată depăşi cei care sunt în spatele autobuzului - Nu e bine, oricând ăla cu autobuzul poate pleca sau mai rău se strecoară prin spaţiul lăsat cel din spatele tău crezând că vrei să opreşti

- trecere de pietoni, bulevard larg, unul care se pregăteşte să traverseze dar nu s-a angajat, se circulă cu viteză, eşti pe banda 1 şi opreşti cam greu maşină făcând-ui semn să treacă - Oricând poate veni unul tare pe banda 2 sau 3 şi-l spulberă, mai ales că omul, recunoscător că-l laşi se apucă să alerge şi nu mai e atent. -Mai bine bagi 2 claxoane scurte şi treci ca să înţeleagă pietonul că nu ai cum să opreşti safe şi să rămână pe trotuar.

 

Mare atenţie când pe una din benzi maşinile opresc sau încetinesc - nu te avânta chiar dacă banda ta e liberă, mai mult ca sigur este un obstacol, dă cineva cu spatele, trece un pieton. De asemenea dacă la colţ de stradă autobuzul opreşte pe banda 1 - atenţie că poate să fie semafor sau un indicator de cedează pe care nu-l vezi din cauza autobuzului.

Share this post


Link to post

Eu sunt de acord cu tommy. In conditii de trafic dens, aplicarea literei regulamentului nu te mai lasa sa iesi din parcare sau sa schimbi banda in veci. Putina amabilitate nu strica.

 

In plus, in regulamentul nou exista o chesti foarte desteapta, care tine si de logica is de bunul simt. Nene, daca in fata nu se circula, nu te baga in intersectie chiar daca ai verde! Ca te opresti ca bourul in mijlocul ei, dupa cativa m si-i blochezi si pe ceilalti. Am vazut o groaza de bizoni care intra in intersectii blocate, ca sa castige cativa m si n-au facut decat sa blocheze traficul si mai tare. In intersectie intri daca poti sigur si sa iesi, chiar daca ai verde sau prioritate.

Share this post


Link to post

da, asta este o "chestie desteapta" dar nu prea cred ca o s-o respecte cineva

Share this post


Link to post

Hotararea Guvernului Romaniei nr. 85 din 23 ianuarie 2003 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 195/2002, Art. 82, aliniatul 2:

"Se interzice intrarea într-o intersectie chiar daca semnalul luminos ori un indicator de prioritate permite, daca din cauza aglomerarii circulatiei conducatorul de vehicul risca sa ramâna imobilizat, stânjenind sau împiedicând desfasurarea traficului."

Se penalizeaza cu avertisment sau cu amenda de la 600.000 lei la 800.000 lei.

 

Deci chestia foarte desteapta exista chiar in legea curenta, insa se aplica din parti.

 

@Florinut -- 2 Dacii antice in ultimele doua zile, nici uneia nu-i mergea vreun bec de frina. Noroc ca sunt atent, altfel se lasa cu botul remodelat.

Edited by andreiv

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...