Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Optimism? Daewoo Auto Romania incotro?

Recommended Posts

Citez dintr-un reportaj Auto Motor Sport :

 

"Spre deosebire de Renault, care dupa achizitionarea Dacia anunta proiectul masinii de "5000 de euro", Ford nu are un nou model directionat catre segmentul low-cost din Europa Centrala si de Est in protofoliul sau. "Vom continua sa monitorizam piata masinilor ieftine, dar momentan nu ne gindim la o versiune incadrabila aici - a adaugat Fleming"

 

Cit despre asigurarea pieselor de schimb pentru Daewoo, desi sint direct interesat, nu pot sa nu imi pun o intrebare logica: "De ce ar asigura o companie producatoare piese de schimb pentru produse ale concurentei (valabil in general, nu numai pentru auto) ????? Pina la urma Daewoo Romania va inceta sa existe si nu stiu cui ii revine sarcina de a asigura vreme de 10 ani piesele de schimb. Cu siguranta situatia nu are cum sa le convina celor de la Ford si banuiesc ca asta reprezinta un cui serios in negocierile de privatizare. La cum se negociaza in Romania interesele maselor sint aproape sigur ca partea romana va ceda in problema asta.

 

Cel mai probabil ramine sa ne descurcam cu importatorii directi. Pe de alta parte, de foarte multa vreme nu mai cumpar componente de provenienta Daewoo. E drept ca nu am avut nevoie de piese specifice (caroserie), cu mecania ... sa traiasca globalizarea si Opel, desigur.

 

Mai nasoala cred ca e situatia celor care au masini in garantie, aici chiar ca va fi o problema spinoasa.

 

Si stiti pe de alta parte ce ma oftica mai mult !?!!?!? Mie unul nu mi-a placut niciodata Ford :(

Share this post


Link to post

Poate ca ti-a placut mai mult Tata sau Cherry, ca si ele si-au exprimat interesul pentru fabrica :)

Share this post


Link to post

Putiiin frateee! :rolleyes: La nivelul asta...au mai imbunatatit oferta cu 2 mil de euro... :dizzy: Pffff...o gramada de bani.

Share this post


Link to post

Macar sa respecte nr. de masini anual, este mai important decat pretul de achizitie...

Share this post


Link to post

Putin????????????Sinecr eu le-as dao si degeaba,numai sa faca investitii si sa produca.Nu realizezi ca asta e o sansa imensa?

Share this post


Link to post
Nu realizezi ca asta e o sansa imensa?

 

Si unica aceasta sansa.

Share this post


Link to post

Cuvinte mari. Eu ma refer la porcaria asta cu au renegociat si Ford a imbunatatit oferta...oooo marite pasha...au mai dat 2 milioane. :osanale:

Share this post


Link to post

Valoarea este mica, probabil doar terenul, anexele, halele si constructiile fac mai mult, numai ca ideea e ca importanta este perspectiva, atat pt. muncitorii de-acolo, cat si pt. industria auto din Romania.

Share this post


Link to post
oooo marite pasha...au mai dat 2 milioane.

 

Da' ce, ai fi vrut sa concureze singuri si sa iasa pe locu' 2 ??? ... Ford vine sa faca bani, nu sa cheltuie !

Share this post


Link to post

Da, asa e! Oricum puteau da si mai putin atat timp cat "comisionul" este corespunzator. Sa speram ca vor face treaba buna la Craiova si sa vedem mai multe fieste si focusi pe strada decat cazane... :rolleyes:

Share this post


Link to post

Exista un zvon din care reiese ca fabrica de la Craiova are in banci peste 80 mil. E, iar statul roman incaseaza 57 mil. si AVAS-ul 18 mil. - de unde ar reiesi ca de fapt noi platim vreo 5 mil. sa ne-o cumpere... :rolleyes: Bun si asa, cand "negociezi" cu un singur ofertant...Recesiune nene in industria auto...

Share this post


Link to post

In finalul articolului (poate ati trecut cu vederea...) sta scris un lucru important: FORD NU A CERUT FACILITATI FISCALE.

Asta inseamna alti bani intrati in buget din impozit pe profit si alte taxe, bani pe care Daewoo si Renault, dupa privatizarile anterioare, s-au "aranjat" sa nu-i plateasca ;)

Share this post


Link to post

Cel putin la BizBazar am vazut de vreo 3 ori stirea conform careia DW are 80 milioane lichiditati ...

Share this post


Link to post

Eu cred ca biz bazar confirma lichiditatile cu activele circulante.Nu cred ca exista in romania multe firme care sa aiba in cont o asa suma(poate Alro,Mital,Petrom si cateva firme care fac cifra de afaceri de peste 1 miliard pe an).

Share this post


Link to post

Ovidiule, tu le cunosti: nu conteaza cati bani in cont ai, importante sunt datoriile. Daca bani aceia sunt pentru a plati facturile catre furnizori, Ford mosteneste fix-pix. In plus, nu se spune la ce data erau acesti bani, deobicei gauzarii au acces la datele din bilanturile semestriale, adica la situatii moarte, demult. Dar o astfel de stire (dezinformare) prinde bine la consumator.

Share this post


Link to post

Contractul dintre Ford şi Automobile Craiova se va semna mâine la târgul auto de la Frankfurt

 

Miliardul Ford atrage americanii la Craiova

 

Afacerea Ford

 

* 675 milioane de euro investitii in retehnologizare

* 57 milioane de euro, oferta imbunatatita

* Investitia totala a Ford la Craiova depaseste 732 milioane euro (peste 1 mld. $)

* 300.000 de masini produse pe an dupa 2011

* 2 miliarde euro - valoarea estimata a exporturilor Ford in 2011

* Americanii au preluat 72% din societate

* Ford nu a preluat terenurile in valoare de peste 100 milioane de euro

* Pana la 30.000 de locuri de munca create in mod indirect

* 7-9.000 de locuri de munca in mod direct.

Share this post


Link to post

Aaaa, nice sa fie intr-un cadru frumos. Tocmai bun targul asta ca sa fie un boom. Ca una e la frankfurt si alta era la ministerul "privatizarii". Probabil vor mai da si un sandviş la SIAB. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Sa fie intr-un ceas bun!  <img src= ">

 

"Contractul prin care compania americană Ford va prelua acţiunile deţinute de stat la Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro, a fost semnat în urmă cu mai puţin de o oră în Germania, la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt.

Documentul a fost semnat de Sebastian Vlădescu, preşedintele comisiei de privatizare şi secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi de negociatorul-şef al Ford, Lyle Waters.

La eveniment au participat premierul Călin Popescu Tăriceanu, ambasadorul SUA în România, Nicholas Taubman, precum şi Brent Valmar, din partea Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

La Frankfurt a fost semnată varianta în limba engleză a documentului, urmând ca vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la uzina de la Craiova, să fie semnat şi contractul redactat în limba română. Ford va plăti pentru pachetul de 72,4 la sută din acţiunile Automobile Craiova, 57 de milioane de euro."

 

Sursa - The Money Channel, la ora 16.09

Share this post


Link to post

Si din cate am auzit la TMC azi noapte, 90% din productie va pleca spre exterior.

Share this post


Link to post

Ma intreb si eu ca un economist licentiat ce sunt, oare atit valoreaza o uzina?

Oare NU cumva terenul pe care sta fabrica este mai valoros, oare nu cumva vanzarea acestei fabrici a fost o gura de oxigen pt unii dintre politicienii tari. Pretul zonei inainte de privatizare era undeva pe la 40-42E acum a sarit de 60E, chiar se gasesc loturi de vanzare in acea zona cu 150E m2 . Din cate stiu eu uzina are undeva la 10H adica 100.000m2 adica deja vorbim de 6 milioane E care defapt pot ajunge lejer la 20 milioane sau poate chiar mai mult. In comunicatele de presa s-a spus ca FORD nu o sa cumpere toate terenurile, dar sunt sigur ca cineva din AVAS v-a pune mana pe acele terenuri la bani putini .

Initiativa romanasilor merge si mai departe, este clar ca FORD v-a veni cu oameni de afara, acestia trebuie cazati, cineva o sa inceapa rapid constructia de locuinte in zona uzinei, de aici rezulta o posibila crestere a pretului terenurilor .

 

Din punctul meu de vedere afacerea DAR a fost strict una imobiliara, oricum este un pas inainte, sa nu uitam ca multe uzine au fost vandute la fier vechi, macar aici si fac bani mult mai simplu & repede :) )

Share this post


Link to post

Bine ar fi sa te inseli, dar experientele din trecut (si nu sunt putine deloc la numar) iti cam dau dreptate. Aici intr-adevar pasul inainte e ca se vor face multi bani destul de repede.

Share this post


Link to post

Ford a declarat foarte clar ca nu ii intereseaza terenurile fabricii si ei doresc doar terenurile pe care sunt amplasate halele.

Share this post


Link to post

AUCS detinea pana in momentul vanzarii pachetului teren de aproximativ 100 de mil euro, inca nu stiu cum vor face transferul catre stat al acestuia.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...