Jump to content

Recommended Posts

Vaselina pe baza de cupru e f buna.

Seul de oaie reduce cel mai bine frecarea, nu se compara cu nici un ulei/vaselina (si am incercat destule) dar "fuge" nu ramine la locul faptei la temperaturi inalte.

Si eu il folosesc la filetare in materiale idioate cu real succes. E mai greu de gasit 10000000.gif

Tre' sa dau la pace cu oierul sef Becali sa-l fac furnizor...

Iar o vaselina misto la spray - nu rideti se merita- e pt motocilcete cica...rulmenti, lanturi etc...

Nu mai stiu cum se cheama...parca de la Prakticker am luat-o.

E pt temp inalte, si se "lipeste" ceva de speriat...

Eu am luat-o ca e usor de gresat locuri greu accesibile. Merge prin furtunas ca WD40.

Edited by lascarica

Share this post


Link to post

Iar o vaselina misto la spray ...

E pt temp inalte, si se "lipeste" ceva de speriat...

Eu am luat-o ca e usor de gresat locuri greu accesibile. Merge prin furtunas ca WD40.

 

Am luat si eu asa cava, mi se pare foarte bun.

Share this post


Link to post

Masina are 130.000 de km. Glisierele sunt. Poate nu au fost unse, n-am de unde sa stiu dar se aud foarte tare. Imi recomandati un magazin/service in Bucuresti de unde sa le iau ?

 

Edit: Am gasit la Radacini Gara de Nord Glisiere etrier Nubira II la 64 de RON. Sper sa rezolv odata pentru totdeauna problema asta ca m-am saturat de zgomotul ala infernal! Va multumesc pentru opiniile voastre! Sigur am sa va anunt daca s-a rezolvat!

Edited by scoopy

Share this post


Link to post

Daca au facut ceva joc si in etrier tot se vor auzi. Verifica totusi si bieletele alea.

Share this post


Link to post

Rezolvat! Am schimbat Axele Glisiere de la etrier la Radacini Plevnei. I-am spus mecanicului sa verifice si bieletele antiruliu si a spus ca sunt in regula.

 

Axe glisiere etrier Set 4 buc - 64 RON

Manopera 1.1h - 70 RON

Share this post


Link to post

Salutare, revin cu rezultate:

 

1. Am schimbat singurel placutele de frana dupa indicatiile lui Mircea din tutorial. Multam Mircea! :D

N-am gresat glisierele. O sa o fac de indata ce imi fac timp sa umblu la masina.

2. M-am prins care era de fapt problema cu sabotii pe spate - pistonasul de la roata stanga spate ramasese intepenit. Am cumparat 2 pistonase noi (cel de la roata din dreapta avea aerisitorul rupt) cu 35RON/buc si am incercat sa le pun singur. N-am reusit pt ca conductele erau intepenite rau de tot, am incercat cu WD40 si nimic.

3. Am ieri fost la service la aia de la Apaca si am platit lucrarea :D . Mi-au schimbat sabotii la roata unde nu reusisem si cilindrii (au desfacut conductele alea doar dupa ce au incalzit cu flacara), au schimbat lichidul de frana (lichidul vechi avea 2 ani) si au aerisit franele. Manopera m-a dus undeva sub 200RON cu tot cu spaga.

4. Acum am frane super. Am dat 212RON pe tamburi, 135RON pe placutele fata, sabotii ii aveam de asta toamna (au fost in jur de 180RON parca), 70RON pe pistonase si 200RON manopera. Deci un total de 800RON. Cam mult, dar e vorba de siguranta si aici nu e de joaca.

5. Am mers la ITP astazi si am picat la noxe  <img src= ("> . Restul au iesit toate f bine (articulatii, frane etc). Mentionez ca pus benzina de 99 de la Mol (nu stiu cat de bine am facut), am mers cu motorul turat pe A2 pana la Fundulea si inapoi inainte de test. Filtrele de benzina si de aer le-am schimbat acum 2 luni, deci este exclus sa fie din cauza lor. Am folosit la ~5000km cate un flacon de curatare injectoare de la Casite, deci cred ca sunt in stare buna. Sper ca nu este catalizatorul...

 

Aveti vreo idee ce sa mai verific/schimb in afara de catalizator ca sa trec testul? Sa pun 2 flacoane de aditiv de curatare al injectoarelor si sa o calc tare?

Cum se poate verifica daca mai este bun sau nu catalizatorul?

Share this post


Link to post

Ma bucur ca ti-au fost de folos tutorialele, curand vin cele de lacetti pe aceiasi tema :)

Nu cumva ai vreo gaurica in toba sau sonda lambda obosita?

Share this post


Link to post

@ ches Eu acum imi spun parerea si doar atat , nu doresc sa ma dau atotcunoscator. Casite ala e o porcarie mai mult daunatoare decat utila. Daca ai injectoarele murdare du-le la ultrasunete odata la 20-30,000. Eu am pus la masina casite de ala de injectoare la un plin plin, deci la 62 de L. pe el scrie ca merge la maxim 80L deci 62 e ok. Am mers cu ea turata o perioada ca sa ii curat injectoarele si dupa vreo 500 de km motorul a capatat de la 3000 de ture incolo un zgomot de zici ca decoleaza un avion, presupun ca ceva e in el care nu e cum trebuie, am mai scris si cateva posturi mai devreme, e ca un fel de zgomot de rulment dus numai ca nu am nicio problema la rulmenti sau la roti, pt ca zgomotul vine de la motor. Deci in cazul meu, casite, si dupa mine toti curatatorii astia de injectoare si motoare sunt un mare fas... mai mult rau fac decat bine in unele cazuri...

Alte sfaturi care sper sa fie de folos ar fi:

- Ca service recomandKing Euroservice pe calea ferentari pt ca au cativa meseriasi buni si ca preturi sunt super ok, au magazin propriu de piese in care preturile sunt mai ieftine ca la altii iar manopera este 45RON /H. Au si 9 rampe asta insemnand ca nu tre sa astepti 100 de ani sa iti vina randul.

- mai e o alternativa ieftina ca pret gagiul ala de la DNC service, Claudiu, care la fel lucreaza bine si ieftin dar problema e ca trebuie sa te duci la sigur daca nu vrei sa astepti o gramada acolo pt ca are doar o rampa.

- Nu dati banii pe prostii , luati playstation la copii...

Edited by dariomario

Share this post


Link to post

@Mircea: Sonda lambda am schimbat-o acum 1 an - 1 an jumatate si cred ca e in stare buna. Tobele nu stiu cum sunt, chiar ma gandeam sa gasesc o rampa sa ma uit pe sub ea. Cu ocazia asta voi sterge si urmele de ulei care scapa pe la simeringuri (mi-au zis si de astea la ITP, dar a zis ca il luam daca nu erau noxele). La bujii nu am mai verificat distanta demult. Crezi ca poate fi de acolo? De asemenea am vazut ca scapa nitel ulei pe la garnitura capacului culbutorilor. Am schimbat singur garnitura si cred ca am pus prea putin silicon.

 

@dariomario: Asta e reversul medaliei la aditivii de curatare. Daca e mizerie in rezervor, pe conducte etc ti le dizloca si ti le arunca in injectoare si faci mai mult rau decat bine. Eu am folosit Casite ala imediat dupa ce am luat masina de la vechiul proprietar. Atunci la pornire masina a avut tendinta sa se "sufoce", dar am calcat-o nitel pe loc si si-a mai revenit. Dupa asta am mers turat cativa km si n-a mai avut nici o problema. DE atunci folosesc regulat si pana acum n-am sesizat nici o schimbare in comportamentul masinii atunci cand il pun.

 

King Auto service astia au si diagnoza computerizata? Sau stiti pe altii care au si care fac treaba buna? Cred ca ar fi bine sa verific timpii de injectie, admisia si sonda lambda ca sa pot trage o concluzie asupra vinovatului.

Daca o fi catalizatorul, aveti idee daca se merita sa iau unul la SH sau unul universal? Am gasit universale pe net plecand de la 250RON fara TVA.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Ce parametru nu ti-a iesit ok la noxe? Cand am facut ITP-ul mi-a zis ala ca aveam si eu HC-ul un pic cam mare (max era 100 si eu aveam ~120), dar eu eram cu motorul aproape rece, uleiul abia ajunsese la 60-65*C ca n-a mai avut ala rabdare s-o incalzesc (era iarna).

A turat-o un pic pe-acolo si apoi a cazut HC-ul in limite si a fost ok pana la urma.

 

In functie de ce anume nu ti-a iesit tie bine, mergi la alta statie ITP si vb inainte, rezolvi tu cumva :)

Share this post


Link to post

@ches verifica si distanta la bujii...sa nu fie prea mare sau prea mica,trebuie sa ai 1.

legat de toba,credeti ca o sa am probleme la ITP la faza cu apa din toba :rolleyes: in sensul ca eu am un fel de narghilea la evacuare,pentru ca tot fumu este filtrat prin apa din toba finala :mrgreen:

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

CO nu a iesit bine. In turatie a iesit 0.58 in loc de 0.35, iar la relanti a iesit 0.75-0.8 in loc de 0.5. Diferentele sunt destul de mari. Temperatura uleiului era 96 de grade pt ca ii dadusem blana (am facut max 15min de la intrarea pe autostrada pana la Fundulea :) ) ), deci motorul era cald bine.

 

Pot sa merg la alta statie ITP si sa o rezolv, dar acolo trebuie sa o iau din nou de la capat cu plata inspectiei, apoi revenirea si sa dau si atentia, deci undeva la 250RON. De banii astia mai bine repar problema. In cel mai rau caz daca schimb catalizatorul ma duce la 300-350RON cu tot cu manopera. Dar inainte sa arunc banii, vreau sa aflu daca nu exista cateva trucuri cu care sa scap mai ieftin. Voi incerca sa curat admisia si sa vad daca am vreo fisura in esapament. Ideal ar fi sa o pun pe un tester si sa vad cum sta treaba. Dar din pacate in Bucuresti au ramas decat service-urile Daewoo slabe, care nu au echipamente si care sunt pline de mecanici puturosi. O sa dau cateva telefoane sa vad cat mai cer pe o diagnoza simpla.

Share this post


Link to post

Nu , sa nu te duci la alta statie pentru ca vei fi trimis tot la cea la care ai fost prima oara :)

CO mare, verifica esapamentul. Chestia asta o faci simplu, astupi capatul tobei cu o carpa in timp ce motorul merge. Daca sufla, ai sa auzi, daca nu motorul se va opri.

Share this post


Link to post

Asta cu trimisul inapoi e chiar nasoala. Si daca pic si revenirea sa zicem, nu pot sa ma duc mai apoi unde vreau eu?

 

@Rafi: Am pe lista de weekend si verificarea distantei la bujii. O sa curat si galeria de admisie, IAC-ul si sa verific daca trage pe undeva aer fals. Dupa asta ma voi programa la un test de diagnoza. Ce bun era scanerul ala al tau acum Mircea... pacat ca l-ai dat :(

 

Oare daca merg in forja (5000-6000rpm) inainte sa ajung acolo nu e mai rau decat daca merg normal (3000-4000)? Ma gandesc ca la turatii asa mari mai papa ulei si poate de aia am ajuns cu ea cu uleiul la 96 de grade si cu mult CO...

Edited by ches

Share this post


Link to post

@ches: cauta o cunostinta la itp sa o rezolvi.

Saptamana trecuta am vrut sa fac itp-ul in Brasov la Nubira. Masina nu are probleme sesizabile (ulei, filtre, fise, bujii, distributie schimbate recent, revizia sistemului de franare facuta acum ~2000 km), dar 2 statii la care am fost (Iatsa si Romintrade) aveau standurile de frana stricate - costul era undeva in jur de 130 ron.

In vinerea mare ma aflam in vizita la parinti in Piatra Neamt - pur si simplu m-am dus la plesneala la un service pentru ITP - fara sa cunosc pe cineva - m-au intrebat daca sa il facem pe bune - 90 ron sau plecam si noi linistiti sa mancam un cozonac pentru inca 50 ron. Evident am ales varianta 90+50, cu doar 10 ron in plus fata de costul din Brasov. Masina a stat fix 5 minute in service pentru 2 poze si completarea actelor (vad ca s-a gasit solutie pentru fentarea celor 25 de minute obligatorii pe stand) - nici timp de o cafea nu am avut.

Dar si reversul medaliei, cateva cunostinte mi-au spus din experienta lor la statiile itp din zona ca nu prea exista itp pe bune acolo, cam greu de obtinut.

Share this post


Link to post

@Ches: Nu conteaza cum o turezi sau nu. Ar conta doar daca ai mers f mult in oras sau mananca mult ulei. Problemele cele mai probabile ar fi sonda lambda decalibrata sau injectoare infundate.

Share this post


Link to post

@andreib: Masina a mers f mult in oras in ultimile 6 luni. Am fost cu ea la sevice pt test si au incercat cu o sonda lambda noua si nu e de la ea (nici nu avea cum s fie, doar am schimbat-o anul trecut), iar injectoarele cica ar fi OK. Ei au zis ca ar fi catalizatorul si de aceea nu imi ies noxele.

 

Astazi am curatat galeria de admisie si am verificat si curatat bujiile (erau oricum f OK desi au ~20000km). Am gasit multa funingine in IAC si galeria de admisie, iar pe stuturile si furtunasele de la PCV am gasit si destul de mult ulei. Desteptii de la service-ul Romseki Apaca mi-au pus ulei peste liniuta de Max de pe joja (au bagat toti 4 litri). Credeti ca mizeria si noxele mari pot aparea din cauza ca am prea mult ulei? Maine o sa iau o seringa si un furtunas si o sa scot cam 300-400ml ca sa ajunga pe mijlocul jojei.

 

Luni as vrea sa merg din nou si sa le bag ceva la baieti, sper sa accepte. Am facut toate verificarile sa ma asigur ca masina merge bine. De catalizator nu prea imi pasa sincer :) . Va tin la curent cu noile valori dupa curatarea admisiei.

Edited by ches

Share this post


Link to post

De ceva timp mi se aude un zgomot ciudat la roata din stanga,dar doar cand dau in ceva groapa,sau cand misc usor volanul stanga-dreapta intimpul mersului...Am fost la un mecanic,a urcat masina pe elevator,s-a uitat la toate chestiile de la suspensie,a tras de roata, mi-a zis ca am joc in "crucea cardanica" de face legatura intre axul volanului si axul de merge in caseta de directie si e posibil din cauza ei sa imi faca asa,dar eu nu cred...Am observat ca si cand stationeaza masina si ii fac balans se aude acel pacanit...Ce sa fie?Bieleta antiruliu?Am auzit ca asta este buba la nubira 2.Inca ceva,acum 5000 km am pus instalatie gpl,si chiar atunci am verificat si nivelul uleiului,era la minim...acum cand n-am uitat era mult sub minim,a trebuit sa completez cam cu 700 gr ulei ca sa ajunga din nou la minim.de ce mananca atata?Sa fie din cauza ca am bagat 10w40?

Share this post


Link to post

Nu-i a buna daca ai mers cu 700ml de ulei SUB limita minima. Nu ti s-a aprins becul de presiune in bord?

10W-40 este prea gros.

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Nu mi s-a aprins nici un bec,cred ca am multe din ele arse si nu am reusit sa desfac bordul sa le schimb...Nu au fost chiar 700,dar 500 a fost sigur.Ma gandeam ca daca tot este gros o sa il pape mai greu :)

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

De ceva timp mi se aude un zgomot ciudat la roata din stanga,dar doar cand dau in ceva groapa,sau cand misc usor volanul stanga-dreapta intimpul mersului...Am fost la un mecanic,a urcat masina pe elevator,s-a uitat la toate chestiile de la suspensie,a tras de roata, mi-a zis ca am joc in "crucea cardanica" de face legatura intre axul volanului si axul de merge in caseta de directie si e posibil din cauza ei sa imi faca asa,dar eu nu cred...Am observat ca si cand stationeaza masina si ii fac balans se aude acel pacanit...Ce sa fie?Bieleta antiruliu?Am auzit ca asta este buba la nubira 2.Inca ceva,acum 5000 km am pus instalatie gpl,si chiar atunci am verificat si nivelul uleiului,era la minim...acum cand n-am uitat era mult sub minim,a trebuit sa completez cam cu 700 gr ulei ca sa ajunga din nou la minim.de ce mananca atata?Sa fie din cauza ca am bagat 10w40?

 

 

 

Salut,

 

Crucea cradanica daca are defectiuni, de obicei se regasesc intr-o ingreunare a volanului cand iei stanga dreapta. Mie mi s-a intamplat ca din motive care nici pana acum nu mi le explic sa intepeneasca si sa nu pot sa iau de volan constant ( ca si cum as fi avut servo-directie in etape.

 

S-a uitat mecanicul si peste rulmentii de la rotile din fata? Eu stimptomele tale le-am avut de la un rulment pe stanga, l-am inlocuit si a fost ok.

 

 

As avea si eu o intrebare la randul meu, pentru cine are bunavointa sa imi raspunda: de unde pot achizitiona componente de toba de buna calitate pt o Nubira 2 ( am mai postat problema pe forum, am un zgomot groaznic de toba sparta la acceleratie, am crezut ca era cureaua de accesorii, am facut distributia la autonet - proasta investitie dpdv financiar dar zgomotul inca persista asa ca mi s-a spus ca este probabil o parte din esapament lovita / fisurata etc.

 

Puteti sa imi recomandati si un service bun care sa mi-o monteze.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Salut va eram dator cu o concluzie: motorul e OK, sonda lambda chiar au schimbat-o cu una noua sa vada daca merge. Se pare ca de bvina e catalizatorul, asa ca le-am dat banu' alora de la ITP si s-a rezolvat.

 

As avea si eu o intrebare la randul meu, pentru cine are bunavointa sa imi raspunda: de unde pot achizitiona componente de toba de buna calitate pt o Nubira 2 ( am mai postat problema pe forum, am un zgomot groaznic de toba sparta la acceleratie, am crezut ca era cureaua de accesorii, am facut distributia la autonet - proasta investitie dpdv financiar dar zgomotul inca persista asa ca mi s-a spus ca este probabil o parte din esapament lovita / fisurata etc.

 

Tobe stiu ca gasesti la magazinul de langa Apaca si anul trecut erau pana in 170RON fiecare. Service e tot acolo, dar sa intrebi inainte cat te costa, altfel te umfla. Mecanicii sunt destul de OK, eventual intreaba de Cataln, baiatul e mai cu bun simt si mai cu chef de munca. Dar inainte sa dai banii pe tobe, afla pe unde se aude.

Edited by ches

Share this post


Link to post

merci ches pentru sfat. acolo voi incerca.

 

intre timp, problemele se tin lant din ce vad asa ca as vrea sa va mai cer sfatul cu o chestie. ( am cautat cat m-am priceput raspuns pe forum dar n-am gasit pe nimeni sa aiba asa o problema)

 

Mi se intampla ca la turatii joase ( 2000, 2500 de ture, daca calc brusc si pana la fund pedala de acceleratie ) reactia motorului sa fie neliniara..mai exact..turometrul creste brusc (sau destul de repede ) pana la sa zicem peste 3000 de ture ( 3200 ) si apoi sa cada in gol pana la o valoare care ar fi trebuit sa fie cea normala in cazul unei accelerari constante.

 

Problema e ca nu e turometrul in sine stricat pentru ca si motorul se aude la fel..adica...se aude tare, apoi se aude mai putin ( perioada in care turatiile scad ) si apoi sa isi revina.

 

Problema o am de mai de mult, intre timp i-am facut si distributia masinii..ma gandeam ca o fi fost de la vreo curea..dar nu...se comporta la fel. Ciudat este ca la turatii mari > 4000 sa se comporte normal.

 

SI mai ciudat e, acum ca pun piesele cap la cap, ca acel zgomot de toba sparta ( cu care v-am tot innebunit pe forum :) ) sa se auda cel mai pregnant tot in plaja de valori 2000-2500 dupa care se estompeaza ( sau poate ca se aude motorul prea tare..)

 

Exista vreo conexiune intre ele?

 

Stiu ca e un puzzle mai greu dar cred ca gasesc pe cineva care sa ma ajute. Pe la service-uri ma trezesc cu pareri din fundul gradinii, se apuca sa imi faca 100 de chestii pe langa si apoi rezultatul e tot ala..si deja nu mai am de unde sa platesc experimentele lor.

 

Va multumesc mult!

Share this post


Link to post

Pentru povestea cu turatul in gol la calcarea brusca a acceleratiei urmata de caderea turatiei eu as suspecta o patinare de ambreiaj.

Share this post


Link to post

intreb si eu aici inainte de a merge la un servis...am o nubira 2 (2003) si aseara m-am uitat la ulei (sta de vreo 2 zile in parcare) si ma uitam si la radiatoare sa vad ...sa le fac o suflare la compresor...si bag mana si invart o paleta ...se rotea usor cand dau la a doua ... este blocata...ma chinui un pic si o fac sa se invarte dar greu tare(paleta blocata este cea din stanga cum stai fata in fata cu masina) asa tre sa fie? apa sta normal in mers (nu am sesizat urcari al nivelului la condus...si sunt destul de atent la indicatorii de bord...)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...