Jump to content

Recommended Posts

Salut tuturor!

Sunt proaspat inregistrat in club. Am aflat curand de existenta lui si mi-a placut ideea.

Implinesc peste trei zile 6 luni de cand sunt fericitul posesor al unei Nubira II. Nici macar nu e noua (august 2004), insa, dupa 10.000 km pot sa ma declar incantat de ea. Am citit mai multe post-uri. Sunt constient ca este o masina ieftina, insa raportul calitate/pret mi se pare mai mult decat satisfacator. Am cumparat-o la 64.000 km, i-am schimbat distributie, ulei, filtre, cauciucuri, "executat" geometria rotilor, cam tot ce am auzit ca se face la o masina sh, la un pret mai mult decat rezonabil.

Insa, vad ca sunt o gramada de lucruri despre care nu am habar. Sunt dornic sa invat si multumesc ca imi oferiti ocazia!

Edy

Share this post


Link to post
Si la mine bancheta nu sta prinsa , insa nici nu se misca. Dupa ce i-am pus husele nu mai intra in suportii aia, insa e ok , si eu o sa le zic alora de la service de chestia asta insa ... pana acuma nu ma deranjat cu absoult nimic , nu cade, nu aluneca se sta confortabil pe ea :)

Oricum , daca ti-o rezolva, anunta-ne si pe noi .

 

Am fost in service si intrucat mi s-a cerut sa spun daca si cum am rezolvat dau cateva detalii despre bancheta: problema provenea din faptul ca una din urechile din bancheta care intra in clema de plastic era mai scurta decat cealalta. Fortata statea prinsa cateva minute dar dupa aceea, datorita presiunii pe care o exercita buretele sarea. S-a rezolvat cu 2 baieti din service si cu o surubelnita. Unul tinea bancheta si celalalt a bagat surubelnita pe urechea metalica si a mai scos-o in afara. Acum e OK :)

Share this post


Link to post

Nubira II a unui amic baga apa in fata la picioare. Care e cauza si care e solutia?

Share this post


Link to post

Furtunul de evacuare al condensului provenit de la AC infundat, se localizeaza si se desfunda.

Share this post


Link to post

Apa intra la spalare si la ploaie ... intra foarte multa :(

Unde se gaseste furtunul de evacuare condens AC?

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Sa verifice etanseitatea parbrizului.

Share this post


Link to post

Nasoala chestia cu apa... eu tocmai am schimbat parbrizul... trebuie sa o duc la spalat sa vad daca e lipit bine! Sper sa nu am probleme!

Share this post


Link to post

Salut!

Inca nu am reusit sa fac nimic su pinionul conducator vitezometru din cutie, la service dobitocul de inginer imi spune ca tipul care se ocupa de cutii de viteze e in concediu, a incercat sa paseze problema la altul, ala a inceput sa dea din colt in colt... putori! M-au reprogramat marti dimineata, daca nici acum nu ma rezolva iau piesele de la ei si imi incerc norocul la AutoRolla, unde a schimbat userul Nino ABS-ul. E naspa tare sa merg subturat, am studiat situatia in care apare codul de eroare si daca merg oleaca mai multe secunde peste 2000 de ture se aprinde checkengine si masina merge ca > :) .

Mai revin cu o problema care ma cam supara de cand am luat-o. Cu motorul cald, oprita mai mult de 5 minute porneste greu, 2-4 secunde de cheie, si porneste oleaca ezitant, in hopuri pana la turatia de relanti, apoi se stabilizeaza. O ia la jumatate din timp cu pedala de acceleratie la blana, o eliberez imediat cum porneste. Relanti stabil, nu variaza de loc, motor scanat si parametrii lui OK, am luat la mana toate furtunele de vacuum, cum scot unul se schimba radical mersul motorului (in rau!), senzori... ce am putut sa verific am verificat, MAP, merge, lambda vazuta la scanner si e ok, MAT nu stiu daca influenteaza pornirea, senzorul de detonatii ar fi dat cod de eroare daca era ceva de la el, zau ca nu stiu. De la bujii nu e, face la fel si cu NGK-uri si cu Bosh FR78X, fise noi, filtru aer impecabil, filtru benzen schimbat acum 4000 km, IAC vazut pe scanner, deschide in 32 de pasi cu motorul cald (parca pe asta l-as banui nitel de figuri). Dimineata pe racoare nu a ratat nici o pornire, toate la sfert. Si daca merg f. putin si nu se incalzeste motorul, porneste fara probleme.

Si apropo de fise, iar am gasit o fisa saltata de pe bujie( cand acceleram motorul pe loc dadea rateuri in evacuare) de data asta pe pistonul 3. De kko fisele astea Packard, aveai dreptate Ovi, cele mai proaste sunt, altele... o sa vad mai tarziu daca gasesc ceva mai acatarii.

Cu respect,

Adi Iacob

Share this post


Link to post

Apa mai poate intra in fata la picioare, adica sa se ude mocheta, si daca foliile din usi nu mai etanseaza. La mine asta era cauza, dupa ce le-am lipit nu am mai avut probleme.

Share this post


Link to post

Consumu e excelent.Depinde de maniera de a conduce..daca conduci sportiv urca.La un condus normal in oras ia cam 9,si sub(depinde daca ai clima,sau mergi cu geamurile deschise),in ara cu tot cu cluma a luat 6,5.Nu mit..Tatal meu are o nubira 2.Eu o consider super.Chiar daca la inceput...eu vroiam o masina sport..dupa ce miam luat permisu am vazut cum sta.are un demaraj...rupe tot.Eu o recomand tutoro

Share this post


Link to post

:o fftopic: scrie mai ordonat, e greu sa te urmarim , putem doar sa intuim ce ai vrut sa spui...

Share this post


Link to post

Rezolvat astazi problema cu pinionul conducator vitezometru in service Automotor Buzau. Cost total 189 ron in care au intrat pinion conducator vitezometru, inel diferential, garnitura diferential si 2 litri ulei de transmisie 80W90 Daewoo + manopera. Problema pare sa fi fost de la uleiul de transmisie gasit in cutie, care arata la culoare precum cafeaua cu lapte si la consistenta putin mai vascos ca apa! Nu stiu ce s-a intamplat acolo, mesterul banuieste ca s-a completat cu un ulei incompatibil si tot ce era inauntru s-a transformat in marmelada ( la ulei ma refer), mirosea a ulei dar arata ca o mizerie! Am avut ocazia sa vad si cum arata mai bine masina pe dedesupt. Dupa cum banuiam (judecand dupa zgomot) pe teava care iese din toba intermediara chiar la imbinare e un cordon de sudura destul de nereusit, foarte probabil responsabil de zgomotul marit fata de alte Nubire de acelasi an. Ochiometric bucsele bascula nu arata prea bine, dar cum finantele mele sunt limitate momentan, nu am apelat la alte interventii asupra vehiculului. Pe factura au normat 3,2 ore lucru, la masina s-a lucrat cam 3 ore ( la asamblare mesterul a fost ajutat de un coleg mai tinerel, treaba a mers mai repede).

Meseriasul a lucrat ingrijit, atent, o idee cam incet, dar la ~39 de grade cat erau afara ce poti sa-i ceri? S-a lucrat numai pe dedesubt, s-au dat planetarele din cutie si s-a dat jos mecanismul diferential. Nu a observat alte urme nedorite ale functionarii cutiei. Sper sa nu ma mai vad cu ei curand, se vedea clar ca preferau operatiuni gen revizii, fara dureri de cap, unor reparatii. Cel care a lucrat la cutie era vizibil decanul lor de varsta, nu prea glumeau cu el, pastrau o distanta respectuoasa fata de el. E anormal ca a trebuit sa astept sa vina un meserias din concediu sa pot circula si eu normal cu masina. Nu e o bila alba pentru ei chestia asta. Principalul e ca am iar masina.

Un forumist toropit de caldura de afara,

Adi Iacob

Share this post


Link to post

Salutare

 

Revin si eu cu o chestiune. In weekend mergeam cu Nubirica pe A2 si tot mergand ma uit la un moment dat la kilometraj. Arata 2021 km. Nu asta e problema dar eram la 100 km de Bucuresti si la intrarea pe autostrada aveam 1972 :-? . Zic...bai nene...s-a comprimat spatiul...am sarit in timp...sau s-a blocat kilometrajul ? Evident, se blocase. I-am resetat kilometrajul partial si a pornit insa nu mi se pare in regula ce s-a intamplat

Share this post


Link to post

Evita sa resetezi odometrul in mers.

Share this post


Link to post

OK, merci de informatie :)

Nu stiam ca nu e bine sa-l resetez in mers. Oricum, sper sa nu se mai blocheze vreodata.

Share this post


Link to post

Pai nu e bine pentru ca actionezi asupra unor pinioane aflate in miscare. Daca ar fi fost electronic nu era bai.

Share this post


Link to post

Ai dreptate dar eu trecand de pe Logan pe Nubira nu mi-am mai pus problema asta. Acolo resetam cand doream eu pentru ca este electronic.

Apropos de chestia asta de am povestit-o eu ceva mia devreme, care sa fie problema de s-a blocat counter-ul de la kilometraj ? Ma gandesc si la urmatoarea treaba: counter-ul partial de jos se blocase si el pe 999,9. Banuiesc ca din cauza astuia a fost antrenata si blocarea celui de sus.

Edited by Mircea
Citare integrala a postului anterior

Share this post


Link to post

Mecanismul din cate stiu eu, angreneaza si odometrul zilnic si pe cel general. In consecinta, blocarea unuia dintre ele il blocheaza automat si pe celalalt.

Share this post


Link to post
Salutare

 

Revin si eu cu o chestiune. In weekend mergeam cu Nubirica pe A2 si tot mergand ma uit la un moment dat la kilometraj. Arata 2021 km. Nu asta e problema dar eram la 100 km de Bucuresti si la intrarea pe autostrada aveam 1972 :-? . Zic...bai nene...s-a comprimat spatiul...am sarit in timp...sau s-a blocat kilometrajul ? Evident, se blocase. I-am resetat kilometrajul partial si a pornit insa nu mi se pare in regula ce s-a intamplat

 

Nu stiu daca este cazul tau dar si eu am avut o problema similara. Intr-o zi cand mergeam in afara orasului am observat kilometrajul (si jurnalierul) oprit. Am resetat jurnalierul dar tot nu a pornit. A doua zi dimineata au pornit normal. Cat timp am mers prin Bucuresti nu s-a mai oprit dar la prima iesire afara dupa vreo 40 km s-a oprit din nou. A doua zi iar a pornit. Fiind in garantie m-am dus la service. Au spus ca problema a mai aparut si la altele. Mi-au schimbat tabloul de bord cu totul. Pentru inspectei a venit si un reprezentant de la Craiova. Mi-a spus ca este un defect electronic, problema fiind cunoscuta. La momentul aparitiei defectului masina avea vreo 10'000 km.

Share this post


Link to post

Salutare

 

Am o Nubira Wagon din aprilie, pina acuma am 7200 km parcursi, consumul este in jur de 12% in oras (Bucuresti) parcurgand distante in general scurte (aprox 4 km). Desi e mult hai sa zicem ca e acceptabil tinind cont de traficul aglomerat si distanta scurta parcursa.

Problema mea este consumul in afara orasului care nu vrea sa scada sub 9%  <img src= ("> ... Am facut saptamana trecuta o excursie in Moldova, am parcurs peste 2.000 km si am facut plinul de 5 ori si o singura data am avut un consum de 8.7% in rest peste 9%.

Cand am fost la revizii la 1.500 si 5.000 i-am rugat sa puna masina pe tester si au zis ca totul e "in grafic"!

Eu banuiesc termostatul ... la mine temperatura apei nu se ridica mai mult de un sfert chiar si pe temperaturile caniculare de 40+ grade cate au fost saptaminile trecute! E normal???

 

Merci mult

Share this post


Link to post

Nu e normal. Eu am scos maxim 8,8% pe benzina in conditie de mers peste 160 kmh, portiuni intregi mergand cu 180+.

Pe scaner trebuie sa apara si temperatura apei, deci este usor verificabil.

Share this post


Link to post

@gcsaby - de curios, ce benzina folosesti?

Share this post


Link to post

Dupa consumuri, parca as paria pe 98 :)

Share this post


Link to post

Mircea - ori asta, ori benzina proasta, nu stiu.

 

Cum spuneam ceva mai devreme, inainte sa plec la mare am facut plinul cu Luk 95 (30L) (cu o zi inainte pusesem de 50Ron LUK98, de la aceeasi statie).

La intors am facut iar plinul in Constanta, Petrom95 de data asta, fix 30L!

 

DUS: 370km cu 30L - mers suuuper linistit, AC deloc. Consumul = 8.1%

INTORS: 230km pana in Buc + 130 in Buc = 360km. Pe drum am prins si cateva ambuteiaje, dar nu f. grave. In schimb, nu am scazut sub 140 pe A2, iar AC a mers permanent. Consumul = 8.3%, in conditiile in care 130km i-am facut numai in Bucuresti.

 

Deci ori benzina de la LUK nu a fost prea grozava, cu toate ca am mai alimentat de acolo si parea ok, ori aia 14L de LUK98 si-au spus cuvantul, chiar amestecati cu inca 45L de 95.

Nu i-am mai facut consumul, dar am impresia ca si-a revenit consumul (am bagat numai petrom95)

 

PS: hopa, acum am vazut ca nu sunt pe topicul de consumuri :D

Edited by LYM

Share this post


Link to post

@qcsaby

vezi cand se incalzeste furtunul de tur al radiatorului

daca e cald la scurt timp dupa ce pornesti motorul inseamna ca termostatul e blocat pe "deschis"

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...