Jump to content

Recommended Posts

Va rog mult poate are cineva o poza cu ordinea corecta a fiselor de la bujii la nubira 2? ms mult

Share this post


Link to post

Pai ce le facusi? Le-ai scos din distribuitor sau de pe bujii si nu mai stii sa le pui la loc?

Share this post


Link to post

da...le-am scos din bobina sa verific ceva si habar nu am cum se mai pun la loc :(

Share this post


Link to post

Ordinea de aprindere este 1-3-4-2, unde pistonul 1 este primul de la cureaua de distributie spre cutie. Pozitia fisei 1 este marcata pe capacul distribuitorului, iar fisele cer singure -din cauza lungimii- cum sa le montezi.

Share this post


Link to post

In privinta ABS-ului , in primul rind ar trebui sa verifici instalatia electrica , mai precis in cablajul podea daca fac bine contact firele in conectori .

Verificind instalatia cu un electrician istet poate gasesti defectul .

Senzorii ABS nu pica atit de usor .

Share this post


Link to post

Hai sa vedem daca am inteles eu bine...

 

fise.JPG

Exact asa le-am pus, si m-am luat dupa ce scrie pe bobina de aprindere.Nu stiu daca merge ca nu am pornito inca...astept sa vad daca e bine :mrgreen:

Edited by sonic7101

Share this post


Link to post

Daca acolo scrie 1 pe distribuitor, e bine, go for it. Data viitoare noteaza si pune etichete ;)

Share this post


Link to post

Ehh..am fost cam pe fuga si nu am apucat sa explic ca defapt un prieten de-al meu a scos fisele...ptr ca stiam bine care e treaba cu ele.Ideea este ca mi sa ars distribuitorul si abia maine imi vine cel nou si am vrut sa ma asigur ca nu il nenorocesc si pe asta :redface:

Multumesc mult ptr ajutor Mircea si maine va anunt daca sa rezolvat.O seara si un weekend placut :drinkers:

Share this post


Link to post

N-ai ce strica daca pui fisele invers. Nu porneste sau porneste si trage rateuri la greu in evacuare, dat fiind ca se da scanteia in momentul nepotrivit, adica pe supape de admisie sau evacuare deschise sau semideschise. E bine totusi sa nu chinui motorul.

Cum s-a ars distribuitorul? Moarte subita?

Share this post


Link to post

Nu chiar...avea o fisura de care nu stiam pe partea de jos pe unde a intrat apa cand am spalat motorul.In momentul asta nu mai merge decat partea cu fisele 1 si 4...partea de jos unde a fost fisura se incinge de poti face gratar pe el si nici nu mai descarca nici o scanteie.Practic motoru merge in 2 pistoane iar restul de benzina de la 2 si 3 o arunca pe evacuare.Sunt un ghinionist nui asa? :)

Share this post


Link to post

S-a spalat motorul cald cu apa rece.

Share this post


Link to post

Gata, am schimbat piesa si acu merge perfect :lavolan:

Share this post


Link to post

Problem:

 

Dupa 2 zile nemiscata, astazi, cand am pornit masina, a pornit in 3 cilindri si tremura toata, m-am si speriat  <img src= S"> . Si-a revenit destul de repede inapoi (max. 10sec), dupa ce am turat-o usor de 2-3 ori pe la 2500-3000. Faza e ca daca o turam nu se simtea ca merge in 3, doar cand luam piciorul si revenea la relanti.

Dupa ce si-a revenit n-a mai facut, cu toate ca am mai oprit de cateva ori.

 

Problema nr.2 ar fi ca mi se pare ca merge mai greu servodirectia acum (pe loc. In mers nu simt nicio diferenta, insa pe loc parca pun ceva mai mult efort ca inainte ca s-o misc (aici nu sunt 100% sigur ca e de la masina, fiindca am condus zilele astea o masina cu servo electrica, la care roteai volanul cu 0 efort. Totusi ... parca ceva nu e in regula!)).

Servo nu pare sa mearga cu `galme`, cum s-a mai discutat, si pur si simplu parca merge mai greu cand rotesc pe loc.

Am verificat toate lichidele pe la motor si sunt ok.

 

Ceva idei ?

 

PS: mentionez ca masina a stat in soare, pe caldura asta (daca are vreo importanta).

 

LaterEdit:

 

- problema cu mersul in 3 n-a mai aparut (so far)

- problema cu servo greoaie am rezolvat-o cu wd40 aplicat pe cuplajele dintre volan si caseta. Am aplicat intai la motor insa ... dezamagire ... nu prea vedeam mare dif.

Am vazut postul de aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...st&p=190910 si am dat cu spray la greu si inauntru (cu toate ca acel cuplaj arata ca nou - fara praf/mizerie).

Dupa ce am dat inauntru si-a revenit imediat la normal.

 

Problem(s) solved!

Edited by LYM

Share this post


Link to post

am mers si eu cu o nubira si eram hotarat pe nubira dar la mana a2a cam scumpe...si acum nu imi pare lau ca mi-am luat kalos...am renuntat la cei 10CP in plus pt un consum mai mic ...vad care destule probleme nubira :tongue: ... :lavolan: cu grija...e o masina buna sa o ai de noua(nubira) nu sa i iei de la altii ca tre sa o ingrijesti si daca faci asta ai o masina..!!!giugiuc

Share this post


Link to post

Daca problemele tuturor masinilor s-ar rezolva cu un tub de WD40, care costa 11.8RON, ar fi chiar bine :)

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Salutare, ieri masina mi-a facut o mica figura si am nevoie de sfatul unui expert ce sa verific. Venind spre casa am observat ca acul vitezometrului are zvacniri constante, cu am plitudini variind in functie de viteza masinii. La 6- la ora are o zvacnire intre 30 si 50, la 20-25 la ora mai putin. Ce poate fi? Senzorul de viteza de la cutie? astept o indrumare, azi ma uit la ce pot sa verific. Celelalte indicatoare functioneaza normal, indicatii normale, turometrul merge ok.

Numai bine,

Adi Iacob

Share this post


Link to post

Contacte imperfecte la ceasul kilometrajului sau ceasul pe duca.

Share this post


Link to post

Nubira wagon, motor 1500 cmc, 16 supape, dhcp, cutie automata, fabricata in Korea:

La drum lung, dupa cca 130 km, se aprinde "becu' galben"; tai curentu', repornesc, merg ce merg: in sarcina, la turatie peste 4000, moare motoru'; la apasare constanta a pedalei de acceleratie, la viteza constanta, scaderi bruste si reveniri abia perceptebile ale turatiei; daca umblu pe la furtunele sistemului de admisie cu geometrie variabila (vgis), parca isi mai revine; consum peste 10, normal ar fi de cca 8 la regimul respectiv de mers. Durerea mare este ca-mi face figuri exact in depasire, pante etc. daca ridic si apas acceleratia, isi revine...

La service nu i-au dat de cap, nu mai tin minte ce eroare era, am inlocuit toate racordurile (coturile de cauciuc) furtunelor de vacuum, unul era fisurat, au spus ca-i de-acolo. nu era.

In oras, totul pare/este ok.

Ce ne facem?

Edited by Mircea
Lipsa acuta de majuscule...

Share this post


Link to post

Da-ne mai multe date: Ce bujii ai in ea si de cand? In ce stare sunt fisele si ce vechime au? Ce eroare (cod) a dat pe scaner? Modulul de aprindere a fost schimbat?

Sigur e 1,5 dohc? Nu e 1,6?

Completeaza-ti profilul corect.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

OFF:

@tatalupastrama - esti cumva admin de retea? Ca inca n-am vazut o masina care sa stie DHCP :D

Share this post


Link to post

Ai grija ca mai exista si nesansa ca problema sa fie din cutia automata...

Raspunde-ne la intrebari si vedem noi...

Uite aici niste topicuri despre diverse probleme care au mai aparut la Nubira I. Arunca-ti un ochi poate ai vreo inspiratie si de-acolo.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Super!

DOHC  <img src= ">

merci!

 

1498 cmc, 73 kw; masina-i adusa din korea, nu-i cumparata de pe piata romaneasca, este pentru piata inerna.

bujiile sunt bosch, cu patru electrozi. fise ok, cutie ok. totul pare ok.

numai la deplasari lungi imi face probleme.

Share this post


Link to post
... La drum lung, dupa cca 130 km, se aprinde "becu' galben"; tai curentu', repornesc, merg ce merg: in sarcina, la turatie peste 4000, moare motoru'; la apasare constanta a pedalei de acceleratie, la viteza constanta, scaderi bruste si reveniri abia perceptebile ale turatiei ...

Injectoare in curs de infundare ?

Share this post


Link to post

injectoare curatate chimic, fara a fi demontate.

masina-i cat de cat "bibilita", n-o las sa cada.

Share this post


Link to post

@ovi_jer

Conexat (sau nu) cu ceasul vitezometru, acu m-am trezit ca dupa o perioada de mers constant cu turatii de peste 2000 (exact situatia in care senzorul de oxigen isi face datoria) la trecerea pe liber se opreste motorul! Si asta lin, fara avertisment, m-am trezit cu directia teapana exact inaintea unei curbe! Noroc ca aveam 40 la ora, pe un drum in interiorul unui sat. O ora mai tarziu, exact aceeasi situatie, la trecerea schimbatorului pe liber scade turatia sub 700 de ture si se aprinde checkengine pentru 5-6 secunde, dupa care se stinge! Motorul scazuse in turatie, dar nu s-a oprit, si-a revenit la turatia nominala. Marti ma duc la scanner, ca altfel nu se poate. Zi-mi te rog ce sa-i cer mai maimutoiului de acolo si ce trebuie sa urmaresc, ca daca ala e varza, risca sa ma enerveze daca o da in SF-uri. Acul vitezometrului face la fel, la un mers constant de 2700 de ture intr-a 5-a el joaca in intervalul 50-70 km/h pe ceas. Inclin sa cred si eu ca ceasul e pe duca, la contacte m-am uitat de ieri, le-am verificat cat se putea verifica. Daca e posibil sa aiba vreo legatura una cu alta, spune-mi unde e baiul. Masina merge rotund, trage la fel, celelalte indicatoare functioneaza normal.

Cu respect,

Adi Iacob

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...