Jump to content

Recommended Posts

Sambata sau in cel mai rau caz duminica plec in concediu cu Ida Galbejita cu tot . In plan circa 4-5000 km . O sa revin cu un raport complet consum , comportament si ... sper , lipsa probleme . :lol:

Toate cele bune tuturor !!

Share this post


Link to post

:lol: Concediu placut! :lol:

Share this post


Link to post

Multam !!

Si poate , cine stie , o sa ajung prin Bucuresti intr-o ... joi !! :D

Sper ca tot acolo va poate gasi omu' la o sueta :lol:

Daca ajung pe acolo o sa stau cu ochii :shock: dupa voi .

Share this post


Link to post

stie cineva cit de vechi este ca, conceptie motorul de 1,6l de pe Nubira?

sau mai precis tehnologia veche este vinovata de consumul reletiv mare de benzina... :roll:

masinuta asta este conceptie Daewoo...sau ceva care imita altceva...ca la Cielo care am inteles ca e ...Opel Kadet...

Share this post


Link to post

am vazut pe site-ul lui Relu17 manuale de reparatii...tico,espero ,cielo...

pentru Nubira are cineva ?...poate cu bunavointa cuiva il extrag si eu...

multumesc :D

Share this post


Link to post

la nubira 2 se aprinde becu pe bord daca am aprins faza scurta?

Share this post


Link to post

nu se aprinde nimic pt faza scurta, numai daca dai drumu la faza lunga, proiectoare si faruri ceata se aprind indicatoarele pt. cele trei comenzi.

Share this post


Link to post

Se aprinde lumina "de fond" !! Dar fiind discreta nu prea se observa :D

Cineva pomenea de consum exagerat . Apoi nu stiu eu ce si cum prea mult dar pot sa raspund : in concediu am facut 3673 de km cu 253 de ltr adica 6,9 /100 consum . Drumuri intinse insa , orase la minimum in schimb AC practic permanent . Singura "problema" in concediu a fost presiunea in roti (de refacut la max. 14 zile ) . Ah , si de evitat Brasovul pe cat posibil , ca aia parca is la raliu .

Cei mai periculosi "companioni" pe sosea s-au devedit a fi microbuzele si furgonetele (utilitarele) , urmate de "Solnite" (astia nu stiu ce voiau sa demonstreze ...) .

Bine v-am regasit !!

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Ah , si de evitat Brasovul pe cat posibil , ca aia parca is la raliu .  

Cei mai periculosi "companioni" pe sosea s-au devedit a fi microbuzele si furgonetele (utilitarele) , urmate de "Solnite" (astia nu stiu ce voiau sa demonstreze ...) .

 

:nonono: chiar asa vitezomani ti s-a parut ca suntem :shock: ? Este foarte adevarat , se circula destul de tare in Brasov in ultima vreme ( in special taximetristii ) ... plus de asta , Brasovul devine neincapator pt numarul mare de masini ... deci , depinde si de ora la care traversezi orasul . La orele de varf , este imposibil sa vezi viteza prin Brasov , caci se circula ( mai ales pe arterele importante , pe care de obicei se circula mai tare ) aproape bara la bara . In rest , pe unele artere ( mai ales ca s-au si reparat unele dintre ele ; restul sunt inca in lucru ; in sfarsit , Brasovul va avea sosele super - macar arterele importante ; de-ar termina o data soseaua de centura ... ) , se circula "relativ" tare ( ca doar nu prea ai unde sa depasesti 130 km/h , decat daca ai un masina capabila ) ...

 

Super bun consumul scos de tine ... mai ales cu AC pornit ... super ! :thumbr:

Share this post


Link to post

Mi-am mai nuantat pozitia dupa ce am reluat contactul cu Timisoara !! Adevarat ca erau f.f. multe masini ce nu apartineau brasovenilor , mai ales ... ale italienilor (multi peste tot in tara , la mare , la manastiri!?) .

Felicitari pentru centrul istoric !!

Share this post


Link to post
Cei mai periculosi "companioni" pe sosea s-au devedit a fi microbuzele si furgonetele (utilitarele) , urmate de "Solnite" (astia nu stiu ce voiau sa demonstreze ...) .

 

Exact ; astia cu microbuzele sunt de-a dreptul periculosi ; nu semnalizeaza , te trezesti cu ei in lateral , iti taie calea , nu tin cont ca tu semnalizezi sa depasesti si se baga si ei , te claxoneaza sa te bagi inapoi in rand chiar daca tu ai fost primul care a inceput manevra de depasire . Chestii de genul asta am patit si eu pe drumul spre mare in concediu ... Cat despre cei cu Solenza , n-am mai nimic cu ei , adica nu astia ma deranjeaza cel mai tare ( cat de cat , motorul este bun si capabil sa duca coaja aia de caroserie - urata caroserie mai are si Solenza asta - de fapt tot o SuperNova ... ) ; pe mine ma scot din pepeni astia cu berlinele ceva mai noi - atata le forjeaza desi chiar nu vad ce vor sa demonstreze , doar toata lumea stie de ce sunt in stare motoarele alea , nu prea vor sa te lase sa-i depasesti ( eu am patit-o de vreo 2 ori in drum spre mare ; unu' chiar s-a incapatzanat sa nu ma lase sa-l depasesc desi eram in lateralul lui si deci , nu era legal ce facea, ... daca nu a incercat ala sa nu ma lase sa trec pe langa el ... pana la urma , cand am vazut ce dobitoc este , am accelerat la 150 , desi Nissan-ul meu nu prea mai tine la viteza asta -chiar am avut emotzii sa nu sara-n aer motorul - l-am depasit , dupa care toti 4 din masina am scos brichetele pe geam - semn sa-i dea foc ... sa-i fi vazut fatza :rotfl: ) .

Share this post


Link to post
Mi-am mai nuantat pozitia dupa ce am reluat contactul cu Timisoara !! Adevarat ca erau f.f. multe masini ce nu apartineau brasovenilor  , mai ales ... ale italienilor (multi peste tot in tara , la mare , la manastiri!?) .

Felicitari pentru centrul istoric !!

 

Exact , ai naibii de multi italieni ... peste tot . Nu stiu care-i treaba ; le-o fi data statul italian concediu la toti romanasii de pe acolo si i-o fi si amenintat ca este singurul pe anu' asta ; altfel nu-mi pot imagina cum de s-au gasit toti sa apara-n perioada asta .

Multumim , multumim ! Intr-adevar , imi placea centrul istoric si inainte ( eu fiind brasovean convins ) , da' acu il iubesc , atat de frumos l-au facut ... in ultimii 2-3 ani , s-au restaurat foarte multe edificii cu importanta istorica , iar acu' se lucreaza si la zidul Brasovului ( pe sub Tampa , cu Bastionul Tesatorilor etc ... ) . Frumos , frumos ...

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Daca este careva , pe drumurile patriei si nu numai , care care doreste sa demonstreze ceva sint "italienii" nostrii intorsi acasa . :lol:

Sint o groaza care mai de care mai shmecheri aici care stau la "paraseala" acolo . Toti vor sa arate ce auto au ce multi bani au facut ei si cite si mai cite . Toti cei ce tara nu-i mai incapea multi semialfabetizati si fara de viitor aici s-au intors sa faca valuri(noroc ca pleaca repede inapoi) . In anii '90 am avut "nemti" acu' avem "italieni" . De "nemti" s-a ales prafu' oare si de "italieni" la fel :?: Dar timpul le rezolva pe toate si are raspuns la toate intrebarile , nu ?

Share this post


Link to post

Nu e vorba doar de "italienii" nostri. In Italia se circula super aiurea si nu de putine ori m-a trecut un fior rece pe sira spinarii cand am vazut ce manevre fac aia pe acolo. (De unde stiu ei in momentul in care incep sa treaca pe banda din stanga ca tipul care era acolo va pleca ?)

Share this post


Link to post

Italienii (ăia din Italia, nu ăştia de vin la noi) conduc mai "cu viaţă" decât românii. Nu se compară o plecare de la semafor la noi (vede primul că s-a făcut verde, bagă treapta-ntâi, pleacă, vede şi al doilea c-a plecat ăla din faţă, bagă şi el în viteză, pleacă şi tot aşa) cu una la ei (când s-a făcut verde, au băgat toţi deja în viteză şi se pleacă foarte cursiv şi uniform).

Share this post


Link to post

Asa e ! Dar sunt si o groaza de inconstienti. La punctlu de plata pe autostrada erau 10 case. Autostrada avea 3 benzi. Afara ploua cu galeata. Inainte sa intre la casa pt ca se bagau in fata vreo 2 s-au lovit. Dupa ce au iesit de la casa am inghetat. Nu stii ce inseamna ca de la 10 benzi sa treci din nou la 3 benzi, acceleratii impinse in podea, SLK-uri care accelerau la maxim, treceau de pe prima banda pe a treia ( ultima) depaseau o masina dupa care treceau din noo pe prima... Nu am fost niciodata mai credincios decat atunci!

Share this post


Link to post

Păi, ştiu cum e, c-am fost pe destule autostrăzi din UE. Dar nu mi s-a părut aşa crunt cum zici tu, probabil n-am prins ora de vârf, cine ştie.

Share this post


Link to post

Orele de varf se intrerup doar de la ora 10 seara pana la 5 dimineata. Dar chestia asta e doar in Italia. In celelalte parti din UE oamenii conduc normal.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Vreau sa achizitionez o Nubira II CDX si as vrea sa stiu:

- care ii este consumul in oras

- daca merita achizitia (este optional) jenti/pneurilor 195/55 in locul celor 'default' 185/65

 

Merci,

dinoc

Share this post


Link to post

ei oficial dau consum 10,7 in oras...dar in bucuresti ia mai mult sigur.

cu 195/55 arata mai bine si e mai stabila clar.

pune mina si cumpar-o...si te asteptam in parcare cu ea sa o vedem(testam :lol: )

Share this post


Link to post

Consumul de 10,7 este un pic ... optimist. Sincer nu am trasee numai in oras cu ea dar cred ca bate in 12l . Depinde si de oras si de traseu si de "coparticipantii" la trafic (si de prezenta sau absenta agentilor de ... incurcat circulatia) .

In mod cert 195/55 sunt ceva mai bune (si mai scumpe) .

Daca sunt "fonduri" nu ezit sa recomand insa ceea ce este mai bun (cu rezerva ca toata ziua o sa fii cu ea la verificat presiunea pana te obisnuiesti cu dimensiunea mai redusa) :lol:

Succes la achizitie si deabia astept un set de prime impresii .

Share this post


Link to post

He! Iaca am descoperit si eu forumul, desi posed Nubira I SX de aproape 2 anisori. Adica, va pot spune in cunostinta de cauza (putin subiectiv) cam ce-i bun la masinuta asta.

Asa ca, Ngruia, cand spuneai

Bine ca mai e unul ca baietii astia ar fi zis ca trag spuza pe turta mea. ...

…mai e unu'.

Inainte sa-mi cumpar Nubira, am stat calare pe oferte (in aprilie 2003) mai bine de 1 luna. Aveam 6500 Euroi si vroiam ce-i mai bun (din punctul meu de vedere, evident) si cred ca Nubira a indeplinit cele mai multe din cerintele mele. Iar acum, dupa 25 000 km rulati cu ea (am luat-o la 61000 km) ma felicit pentru alegera facuta. Si sa va spun si care este parerea mea dupa acesti 25k de km:

1) prima revizie m-a costat 2 700 000, in care a intrat: o inspectie generala, schimbat ulei (Mobile1 semisintetic) filtru aer, polen, benzina, ulei, geometrie roti fata, echilibrat. Uleiul l-am luat din Cora, iar filtrele de la International Motors Group (parca asa-i spune). Per ansamblu mi se pare un pret foarte rezonabil.

2) in 25k de km i-am schimbat o singura bucsa care m-a costat nici mai mult nici mai putin decat 200 000 rol.

3) in oras (bucuresti- il mentionez pt ca se stie ca este f aglomerat si plin de stopuri) imi ia undeva intre 11,5 si 12%.

4) afara, pe drumurile patriei, cu masina incarcata si cu AC permanent, ia cam 7-7,5%

4') am mers odata numai cu 100, am tinut-o in 2900 rpm si am mers cat de constant am putut. Mi-a luat 6,5 cu AC pornit. Probabil ca acel consum de 6,1% pe care-l dau la carte nu este chiar imposibil.

5) afara, pe autostrazi unguresti si nemtesti, la fel de incarcat si cu ac, dar tinuta la 140-160km/h mi-a luat aprox 8-8,5%.

6) un lucru vi-l spun sigur: masina asta e facuta pentru croaziera. La drum lung se asterne excelent, iar suspensiile de "barcuta" isi dovedesc eficacitatea la un astfel de drum. Masina este confortabila (are scaunele bine concepute si construite). Dispune de multe facilitati (in banii astaia) si are amplasate comenzile destul de inspirat. Singurul lucru care putea fi facut ceva mai bine sunt aeratoarele. Unghiurile sub care se poate regla jetul de aer sunt destul de mici (nu poti, de ex, sa ghidezi aerul sa sufle spre plafon). In schimb, aerul conditionat merge brici - il folosesc doar pe treapta 1 a ventilatorului si , mai rar, pe treapata a 2a (inca nu l-am folosit pe 3 sau 4 - doar l-am incercat).

Asa cum am scris aici poate aveti impresia ca-i fac reclama sa o vand. Nimic mai fals. Va spun sincer, face toti banii pe care i-am dat si va mai poposi o vreme la mine. Asa-i Ngruia?

 

Ce problemuta am avut (totusi) la ea si ce-as vrea sa-i mai cumpar, in alt post. 8)

Share this post


Link to post

Asa-i !! :-D

Cu AC am uitat si eu sa pomenesc ca mai mult de treapta II nu l-am folosit ca te ia cu "fiori" !!

Este intradevar de "cursa lunga" . Eu mai am o scuza referitoare la entuziasm , cealalta masina fiind DN ce merita exact cat a costat adica 3500 USD . Saltul a fost atat de mare incat in mod firesc am avut impresia ca e din "alta lume" .

Teste lungi cu viteze (turatii) constante nu am prea facut dar pe 4000 de km cu orase si munti si Transfagarasan si AC permanent media a fost 6,9 . E drept fara Bucuresti dar cu destule alte localitati "dure" . Si , desi nu sunt prea vitezoman , totusi am mai si calcat-o . Astfel ne-a dat peste cap tot concediul ajungand inaite de program cam peste tot si culmea odihniti si proaspeti . Ca urmare am gatat in 20 de zile ce era programat ptr. o luna . Iar ca surpriza am ramas si cu bani din suma prevazuta (anticipata) pentru bezina (antecalculatie la consml de 9 - 9,5) + zero incidente (daca nu se ia in considerare o reglare presiune in roti ) .

Si inca nimic rau nu am de zis , dar mai incerc (sper fara succes) .

Nu inteleg de ce totusi masina este asa de "slab" cotata prin revistele de specialitate si practic nebagata in seama .

Spor la drum !!

Share this post


Link to post

De fapt este cunoscuta foarte putin. Cand mi-am luat masina, unii colegi de-ai mei ma intrebau mirati: "ai avut atatia bani sa-ti cumperi Nubira? Da nu consuma enorm?" Practic putini stiu cat costa sau ce caracteristici, dotari are aceasta masina. Am observat pe alte forumuri ca 99% din discutiile relative la aceasta masina sunt simple pareri. Sincer sa spun, nici eu n-as fi bagat-o in seama daca nu mi-ar fi sugerat o cunostinta care calareste de 5 ani o Nubira de la serviciu. El mi-a adus argumentele hotaratoare ca s-o cumpar.

Dar:

sa spun ca am o mica problema la ea. Am mers acum 2 luni vreo 20 km pe un drum forestier destul de accidentat iar Nubira are garda destul de joasa. Dar n-au fost probleme; am mai luat cate o burta, insa in general s-a comportat bine (aici i-am simtit intr-adevar cei 106 cai). 8)

De la acel drum insa, luminile de la mersul in marsarier se aprind aleator. Am verificat aproape tot circuitul si e ok. Nu am gasit insa conectorul de marsarier, care ar trebui sa fie undeva la capatul manetei schimbatorului de viteze. L-am cautat si-n documentatia tehnica insa nici acolo nu specifica unde este amplasat. Imi poate spune cineva unde sa ma uit dupa acest conector?? :?:

 

Si, ca veni vorba, am un CD cu manualele tehnice pt cielo, damas, matiz espero, tico si nubira. Din pacate pt matiz si nubira documentatia este scanata insa nu deranjeaza. Daca imi dati o adresa de ftp (una singura, de unde sa poata lua mai multi) le pot pune acolo, no charge, bineinteles. Ar fi bine daca as putea sa le pun pe undeva pe site-ul acesta.

Share this post


Link to post
... am un CD cu manualele tehnice pt cielo, damas, matiz espero, tico si nubira. [...] Ar fi bine daca as putea sa le pun pe undeva pe site-ul acesta.

Din pacate nu se poate din motive de copyright. Multumim insa pt intentie.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...