Jump to content
Sign in to follow this  
aztec

Schimbat burduf planetara Tico

Recommended Posts

spuneti-mi si mie cam cat costa manopera asta loa un service , ca la mine a cedat finalmente un burduf dupa 78.000 km si nici celalalt nu se simte prea bine. cam vreau astazi sa ma duc la schimbat si nu prea am parale. si sa stiu daca mai astept.

el costa in jur de 200.000 , dar manopera?

Share this post


Link to post

Ce pot eu sa iti spun este ca eu cand am schimbat capul de planetara de pe partea dreapta, impreuna cu burduful, manopera m-a costat 500.000lei. Bine ca am schimbat-o in parcare...Cand am schimbat capul de planetera de pe partea stanga am fost la service la Sebastian (cel de pe Brancoveanu) si m-a costat 2,5 mil cu totul. Tinand cont ca piesa costa 1,3-1,5 mil si burduful cam 150-250mii, fa tu calculul la manopera.

Share this post


Link to post

rezolvat cu 2 milioane, 2 burdufuri,saboti frana spate si inlocuit 2 amortizoare spate cu unele mai bune decat ale mele(dar nu noi), ca ale mele ereau varza.

nu ma intrebati cum ca nu pot sa spun.

Share this post


Link to post

omul lucreaza la automarcus (pantelimon) - fost dealer daewoo. acum sunt cu renault. e superadevarat si ieftin. lucreaza pe cat ii dai.

mie mi-a schimbat un cap de planetara cu tot cu burduf, bineinteles, si i-am dat 150 sau 200, nu mai stiu.

alta data, mi-a schimbat toba+filtru benz+amortizoare spate+ulei si filtru motor+filtru aer si i-am dat vreo 500.

cine e interesat, sa imi ceara nr lui de tel, ca acum nu-l am la mine.

 

sa nu uit: reparatiile nu le face in strada, ci in service-ul lor, pe sustache, la o ora stabilita dinainte.

Share this post


Link to post

nu cred ca ii faci un bine spunind toate cele de mai sus aici pe forum..

nu stii cine lucreaza pe acolo si ii poate face un rau.

Share this post


Link to post

ma indoiesc de treaba asta. consider ca fac tuturor un bine - si lui si celor cu daewoo care nu stiu unde sa se duca si unde e mai ieftin

Share this post


Link to post

Am luat ieri burduf de planetara de la magazinul de pe Vacaresti. 265klei, cutia contine 2 coliere, vaselina verde (arata scrirbos de tot) + burduf.

Share this post


Link to post

Simbata am observat ca planetara dreapta e plina de ulei.

Se desfacuse si colierul de la burduful de planetara. L-am strins.

Acum problema e urmatorea: planetara fiind inclinata e posibil ca uleiul sa fie curs din cutia de viteze sau sa se ridice pe planetra vaselina grafitatata din burduf ? E mizgalita pe toata portiunea pe care am reusit sa o ating...

A paraut si un zgomot un fel de scirtiitt/zornait cind e in sarcina si un pic subturata. Daca plec tare de pe loc zgomotul nu se aude.

Idei?

Share this post


Link to post

La iesirea planetarei din cutia de viteza e un semering care daca se 'duce' pierzi ulei. Rezultatul e ca poti sa pierzi in timp uleiul din cutie. Lasa burdufu' ala ca are doar rol de praf. Dute la service si schimba semeringuriile. Uitete si tu sub masina: in dreptul cuitei de viteze ai putea sa gasesthi niste pete de ulei pe pavaj. In functie de dimensiunea petei poti sa vezi cit ulei itzi curge! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Doar planetara e murdara de ulei. In alta parte nu am gasit ulei. M-am bagat sub masina si am sters o portiune sa vad daca mai curge. Dupa 20km nu se mai murdarise ... Cred ca era de la colierul ala care mi-a scapat. Vaselina se fluidizeaza se formeaza o aorescare presiune p'acolo si cred ca a "urcat" pe planetara

Share this post


Link to post

Daca a iesit doar vaselina afara, ar trebui sa incerci sa mai completezi (atentie, totul trebuie sa fie perfect curat).

Daca a intrat mizerie atunci cand burduful a fost desfacut, trebuie urgent spalata articulatia si inlocuit lubrefiantul. Altfel, uzurile vor fi mari si o planetara costaaaaa...

Share this post


Link to post

Doru, e posibil ca vaselina sa urce pe planetara?

Share this post


Link to post

Ma gandesc ca daca s-a desfacut burduful in partea de sus, la invartirea panetarei, la cat de chinuit este lubrefiantul, sa nu fi tzasnit mai degraba. Ar fi de suspectat si simeringul de la planetara/cutie dar chiar asa doua becuri simultan ca la Flex? :roll:

Share this post


Link to post

eu zic ca e din cutia de viteze. inainte sa il iau pe matiz m-am uitat dupa tico la mana a doua si am vazut doua cu urme de ulei pe planetara (erau de vanzare deci spalate, asa ca nu mi-am putut da seama cat ulei curge in realitate) ambele erau cu problema la simeringul de la intrare in cutia de viteze. asta vezi daca te uiti sub masina - se prelinge nu doar pe planetara ci o sa vezi si urma pe cutia de viteze.

cat despre burduful de la planetara eu zic sa completezi neaparat cu vaselina pentru ca altfel ai sanse destul de mari sa trebuiasca sa le schimbi.

Share this post


Link to post

Am venit acum din service. NU e ulei curs prin alta parte. Mecanicul spune ca e de la burduful asta.

In alta parte nu e patat de ulei. De cind am strins colierul pina acum nu a mai curs ulei. Deci e posibil ca asta sa fie.

Am bagat si eu mina sa vad si cit am ajuns (sus) e un alt burduf care nu e murdar.

Scirtzitul ala e de la un tambur de la cutia de viteze dar "merge si asa"

Share this post


Link to post

1 la mina: merge si asa e aplicabil la alta marca, nu la Daewoo ... stiu, costa timp si bani, dar cu lozinca asta ajungi direct la dezmembrari ... sau mai rau :roll:

 

2 la mina: sprite cred ca e al mai bun la diagnostic audio dintre noi ... ce ureche fina, ce cunoastere a mecanicii ... :lol: :lol: :lol: (mai in gluma, mai in serios, pina acum n-a prea dat gres!)

 

3 la mina: daca tot ai ajuns la servic, nu ai pomenit si restul? (ti-am zis, fa O LISTA  <img src= "> )

Share this post


Link to post
daca tot ai ajuns la servic, nu ai pomenit si restul? (ti-am zis, fa O LISTA  <img src= "> )

mecanicul era f ocupat. S-a uitat repede a zis ca e strins ok colierul si ca d'acolo era. Mi-a reglat iar relantiul ca nu-i placea cum suna.

Simbata ma duc din nou. Merge asa, adica merge asa pina simbata cind o sa se uite mai atent.

 

Acum insa vine treba naspa:

M-am bagat astazi sub masina. Ce am gasit:

- Vaselina (la greu pe peretele cutiei de viteze , pe un fel de aripioara/buza ceva de genu asta. Cred ca d'acolo a curs. A mijit si o parte a mansonului cablului de ambreaj.

- Un mic burduf prin care trece cablul de ambreaj rupt facut bucati.

Asta era "generatorul de scirtiit" la subturare. O sa-l schimb, daca il gasesc de cumparat.

- Am studiat zgomotul celalalt (cind accelerez si masina trage). E un fel de filfiit/zornait, ceva intre roata dintzata care joaca intr-un angrenaj si o tabla care ar atinge patelele unui ventilator. Chestia naspa e ca uneori dispare, si cel mai neplact e ca dispare cind ajung la mecanic si n-am ce sa-i arat :twisted:

Share this post


Link to post

Uite-te sa nu fie cureaua de la alternator. Cand ai farurile sau mai multi consumatori aprinsi si o accelerezi, face mai tare?

Share this post


Link to post

Nu am remarcat. Nu am curea cu zimtzi. E strinsa. Daca ar fi asa ar face si pe loc daca o accelerez si face numai cind o accelerez in miscare , sa traga, si cu predilectie in trepta 2. Face si in a 1-3-4 dar mai greu de reprodus.

Share this post


Link to post

Pai tocmai de aia zic ca patineaza cand are sarcina mai mare. Am observat asa la Fiatul sor-mii. Cand aprind farurile si accelerez sa plec de pe loc face ca un aparat de ala de slefuit lemnul.

Share this post


Link to post

Am sa studiez si treba asta si sa fac si niste poze. Poate poate ajuta :(

Share this post


Link to post

Nu e de la cureaua alternatorului.

AM atasat niste poze.

Poate imi zice si ie careva de unde e vaselina asta care curge

mizga2.jpg

mizga3.jpg

roata.jpg

mizga1.jpg

deasupra.jpg

Share this post


Link to post

Sa nu fie valvolina din cutia de viteze.

Share this post


Link to post

Consistenta pare a fi de vaselina, uleiul de cutie e foarte subtire, in nici un caz nu colmateaza in halul ala ... dar de unde mama ciorilor atita vaselina acolo?

Share this post


Link to post
Consistenta pare a fi de vaselina, uleiul de cutie e foarte subtire, in nici un caz nu colmateaza in halul ala ... dar de unde mama ciorilor atita vaselina acolo?

Si am mai scos din ea cind mi-am pus ghiarele.

Eu acu vro citeva luni am lasat masina la un mecanic (ala care mi-a pierdut surubul) de al capacul culbutorilor

zi-mi ca-i d'atunci :rambo:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...