Jump to content
Sign in to follow this  
hawkeye

Becuri si Beculete

Recommended Posts

Mersi de informatii. Am cautat da noroc cu search-ul ca informatiile respective erau in alt topic :D .Cu ce am ramas e ca am nevoi de un bec H4, iara daca vreau sa imi pun vision plus trebuie sa le schimb pe toate H3,H4 si W5W. Cum Carefour-ul in Cluj e in constructie am scris celor din Bucuresti sa imi trimita adresa didtributorilor care ii au in Cluj...sper sa o faca.

Share this post


Link to post

Vezi ca daca masina ta e fabricata inainte de martie 2005 becurile de la proiectoare nu sunt H3.

Share this post


Link to post

Masina e fabricata in 10.2005...

Fiind prima data am ales pentru schimbarea becului sa merg la service, adica am chemat un electrician in curte la masina, a luat de o ciorba si in 10 min a schimbat becurile. Am pus Bosch H4 Plus 60, iar originalele erau Osram.

Share this post


Link to post

Am si eu o probleme , va rog ajutati`ma : farul din stanga (becul ) cu toate ca nu e ars (asta o spune ochiul meu de "specialist" ) se stinge si numai dupa ce bag mana si tot ating firele din spatele farului , isi revine (isi revine cand vrea el de fapt nu imediat ) azi am umblat la firele acelea , nu a vrut sa se mai aprinda , am inchis capota si s`a aprins .Nu stiu ce sa fac si sa ma duc la service nu`mi vine ,ca pierd ceva vreme pe acolo . La fel pozitia din partea dreapta , se stinge , umblu la firele din spate si gata merge . Ce ma sfatuiti sa fac ???

Share this post


Link to post

Dacă n-ai alte posibilităţi de verificare decât mişcatul firelor, trântitul capotei şi... ochiul tău, atunci ai următoarele variante:

- treci pe la întâlnire pentru a ne da şi noi cu părerea,

- mergi la un service sau

- sună un prieten :)

După descrierea ta, pare a fi buba clasică "contact imperfect/oxidat" pe conectorul de H4 la stânga sau între bec şi soclu la poziţie pe dreapta.

Ai spălat vreodată sau de mai multe ori motorul sub presiune?

Share this post


Link to post

Problema e mult mai simpla. S-a ars becul si filamentul mai face contact ocazional si de aceea se mai aprinde. La fel am patit si eu prima data cand mi s-a ars faza scurta, dupa ce miscam de firele din spate se aprindea (logic, ca se misca becul cu totul si se atingea filamentul). La fel si cu capota.

 

Scoate becul (vezi tutorial mai sus - iti ia 2 minute) si o sa vezi ca s-a ars. Pune 2 Vision Plus sau BlueVision si esti "all set".

Share this post


Link to post

Am avzut la Cora Lujerului, Osram Silverstar (+50% m multa lumina)H4 la 170 mii lei bucata.Poate intereseaza pe cineva... :D

Share this post


Link to post

-da am spalat o singura data acum 2 luni motorul sub presiune , si eu cred ca s-a oxidat , becul pare OK (filamentul e ok )

-in cazul in care s-a oxidat ce este de facut ??

Edited by DMX

Share this post


Link to post

Primul bec inlocuit pe motiv de nefunctionalitate. Unul dintre becurile de iluminare al numarului din spate. Operatie extrem de simpla care nu a durat decat 5 minute. Intre timp am refacut setul de becuri de rezerva cu cel pe care l-am inlocuit. Pret 0,8 RON. La cei 60k + km pot spune ca este doar o gluma. Singurul mic inconvenient a fost ca surubelnita din trusa ajunge intr-o pozitie cam incomoda de manevrat (prea aproape de numar). Atat!! :) >-

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

-Azi am fost la DiBas super draguti ca de obicei , si bineinteles fara programare (la Radacini am sunat si au vrut sa ma programeze ptr niste becuri peste 3 zile ) .

-Schimbat becuri - amandoua becurile din fata (de la faruri) , inca unu de la stopul din spate ,si inca unul de la stopul suplimentar dinluneta .

COST TOTAL : 720.000 lei cu tot cu manopera !! (mi se pare cam putin ma asteptam la peste un milion )

Share this post


Link to post

Ai vreo idee cam ce becuri ţi-au pus? S-ar putea să fie doar manopera şi becuri de la... benzinărie.

Share this post


Link to post

Tot ce e posibil , nu am intrebat . Cel de la receptie nu stia nici cat au garantie ... asa ca , oricum ultimile becuri le-am avut de la benzinarie si m-am costat parca 200.000 sau 300.000 lei (erau cele cu tenta albastra ) nu stiu ce a fost in capul meu sa iau taranisme dinastea DAR asta e , si m-am tinut cam (fara sa mint) 3 luni . Astea daca tin doar 3 luni ma duc si eu peste ei si le bat obrazul !!

Ciudat E ca eu am intrebat=o pe tipa de acolo si mi-a spus ca un bec costa 600.000 mii lei - cu precizarea ca nu mai au pe stoc ( la care EU : pai domana tocmai mi-au spus ca mi le schimba , EA : atunci or mai ave ei pe acolo ) ...ca la cascadorii rasului

Share this post


Link to post

Cand am avut aceeasi problema si am vrut sa schimb becul de far,acel H4, mi-au spus ca la ei la reprezentanta costa undeva pana in 120.000 de mii bucata. Am renuntat si le-am cumparat eu din alta parte, ei doar mi le-au montat...dar fara factura :D , am chemat un electrician in curte, si in 5 min a rezolvat treaba, si a facut un ciubuc!

Share this post


Link to post

Azi am avut nevoie de porbagaj si surpriza , am gasit cutiile de la farurile puse (ma rog becuri de la faruri ) sunt GM made in hungary H4 !!

-Abram Burel tind sa cred ca nu sunt de la benzinarie URA

Share this post


Link to post
... sunt GM made in hungary H4...

Adica GE, adica Tunsgram. Daca au pus din acelea, nu-i de mirare ca se ard. Amicul din Detroit mi-a relatat ce teapa a luat GM cu aceste becuri, de la fratii lor General Electric.

Share this post


Link to post

-e prima oara cand pun asa ceva , eu merg cu farurile aprinse non-stop asa ca o sa postez IMEDIAT ce se vor arde , le-am pus pe 26.09.2006

-Sa vedem cand se ard si eu la fel ca si voi sunt foarte curios

-Celelalte care le-am avut era cumparate de la benzinarie nu au tinut mai mult de 3 luni !! ASA CA nu va cumparati becuri din benzinarie (acelea cu tenta albastra , atentie tenta albastra NU cele albastre ca lumea - alea mi s-a parut mult prea chicioase )

Share this post


Link to post

De ce nu luati becuri Philips de la aspad? Sunt destul de ieftine si sunt destul de bune, dar tind sa cred ca tine si de noroc. Un set de bluevision s-a ars dupa 3 luni iar restul inca functioneaza (aproape un an se face).

Share this post


Link to post

Philips Vision Plus (120 RON 4 buc H1) mi-am luat si eu, sunt mult mai bune fata de ce aveam inainte (ceva no-name de 100W).

Share this post


Link to post
Philips Vision Plus (120 RON 4 buc H1) mi-am luat si eu, sunt mult mai bune fata de ce aveam inainte (ceva no-name de 100W).

 

100 W sunt cam puternice la consum si nu prea diferite al luminozitate. Sa nu fie Vision Plus H4? Eu asa am de aproape un an si sunt super-bune. 45 RON perechea cu 10 RON ciubuc montat si reglat sunt mai mult decat multumit. Atasez o poza din 21 /09 cu scuzele de rigoare ca se misca camera si timpul de expunere ceva cam mare insa se pricepe mesajul. :) >-

post-2099-1159472165_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

H4 erau si acum 45 RON perechea, H1 sunt mai scumpe din pacate...

Share this post


Link to post

Acum am vazut ca mi s-a ars faza scurta de la farul din dreapta.

 

Ce recomandati - sa schimb numai becul cu pricina sau ambele (stanga/dreapta) ?

Share this post


Link to post

Ia-ti un set de doua bucati Philips VisionPlus si monteaza-le iar cel original lasa-l de rezerva...

Share this post


Link to post

Am fost astăzi la Aspad şi am luat un set de Vision Plus H4 cu 40 RON. Am ajuns destul de greu la ei, dat fiind traficul deviat de pe Kiseleff pe Aerogării. Le-am luat fără factură, pentru că mi-ar fi trebuit datele unei firme (vând doar către firme) şi mi-a fost lene să-mi sun ceva prieteni.

Le-am montat în faţa blocului în 2 minute (fără exagerare, chiar 2 minute). Montajul e absolut banal şi ar fi fost chiar penibil să merg la service pentru atâta lucru şi să las 15 RON acolo. Ţin să precizez că nu am chiar palme de ginecolog, dar m-am descurcat foarte uşor şi rapid cu informaţiile de pe forum, fără să trebuiască să demontez altceva din jurul farurilor. În afara burdufurilor de cauciuc, restul e ca la vechile Dacii (desigur, cele cu parte faţă CN - la care becurile se schimbă fără scoaterea farului).

Aştept să se însereze, să ies "în probe" şi să revin cu impresii.

Trăiască forumul! :drinkers:

 

LE: Confirm diferenţa semnificativă între becurile"de origine" şi Vision Plus (ca şi cum mai era nevoie...).

Edited by rzvpopa

Share this post


Link to post

Cum se poate schimba un bec de la butonul de avarie si ce tip de bec se poate intrebuinta?

Share this post


Link to post

Despre cum ajungi la buton găseşti aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...st&p=183218

Din păcate, la butonul ăsta n-am schimbat becul (că nu mergea după părerea mea buton roşu cu led albastru şi mi-a fost lene să-i mai pun led).

Ai aici totuşi câteva însemnări "nepublicate" despre butonul vecin şi prieten:

Buton ceata spate

Este montat pe consola centrala superioara in partea stanga. Este fara retinere si dotat cu 1 bec cu capison verde.

Demontare

0. Este necesara in prealabil demontarea consolei centrale superioare si a baretei de sustinere a butoanelor.

1. Se prinde bine corpul intrerupatorului cu o mana si bareta ansamblului cu celalata si se impinge intrerupatorulpentru a trece prin orificiul de montare din bareta. Clemele elastice vor "ceda" (nu se vor rupe :) ) si intrerupatorul se va detasa din ansamblu.

2. Se desface butonul propriu-zis, care este ca un capac, retinut de "clemele" de rigoare diametral opuse, care se pot "rezolva" cu o surubelnita mica folosita pe post de parghie. Este suficienta desfacerea dintr-o parte, pentru ca pe urma butonul se... da peste cap si iese de tot. Acum becul e vizibil.

3. In corpul intrerupatorului se poate remarca un soclu rotund "ingropat". Se rasuceste putin soclul si se scoate afara prin impingerea becului pe partea cealalta.

4. Se desface becul de pe soclu. Becul este de tip balon cu picioruse din sarma care sunt infasurate direct pe soclu.

Dacă becul o fi la fel, nu ştiu, dar mai bine pui un led cu rezistenţă.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...