Jump to content
Sign in to follow this  
vbocan

Proiectoare ceata

Recommended Posts

In sfirsit am primit exact ceia ce-am vrut. Acum ma lupt in procurarea becurilor galbene, ce vor fi montate in aceste proiectoare.

 

Share this post


Link to post

In sfirsit am primit becuri galbene pentru proiectoare, destul de greu de procurat dar se poate.

 

 

 

Aici sint becurile originale, adica care au fost in proiectoare la cumparare.

 

 

 

Iar aici, cu becuri galbene.

 

 

 

Acum sint curios cum se vad seara dupa care, astept o ceata deeensa.

 

Nu stiu daca voi mai gasi in viitor becuri galbene asa ca pentru siguranta, am dat comanda de inca doua, sa am rezerva.

Share this post


Link to post

O modificare interesanta.

post-20861-032529200 1289926725_thumb.jpg

Iar sta bine pe galben. :P

Share this post


Link to post

Cielo driver va cere ajutorul de 2 zile am parte de nacazuri din parte proiectoarelor :mda: pur si simplu nu se mai aprind, m am asigurat ca nu sunt arse (masurate si probate), sigurantele sunt ok (masurate), releul din dreapta jos face tic la apasarea intrerupatorului de aprindere lampi ceata dupa ce este aprinsa si faza scurta, am masurat daca exista tensiune la finalul instalatiei mufa de conectare cu proiectorul dar nu mi a aratat nimic  <img src= ("> . Ma gandesc ca poate fi releul el tacanind dar poate nu face contact sau fire intrerupte intre releu si proiector am cautat pe net dar nu am gasit despre cum as putea verifica continuitatea releului sau a instaltiei

Daca cineva a avut o problema asemanatoare sper sa ma poata ajuta :) multumesc

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Lumini de ceata fata, faruri, indicator lumini faruri.

 

E3 - far - faza lunga stinga

E4 - far - faza scurta stinga

E5 - far - faza lunga dreapta

E6 - far - faza scurta dreapta

E7 - lampa ceata stinga fata

E8- lampa ceata dreapta fata

 

K3 - releu sistem de iluminare

K4 - releu faruri

K5 - releu lumini ceata fata

S5 - comutator lumini

S6 - comutator faza

S7 - comutator lampa ceata fata

post-20861-045558600 1294381106_thumb.jpg

Share this post


Link to post

problema a fost rezolvata la cielo in spatele panoului de sigurante se mai gasesc inca 2 sigurante putin "ascunse"una dintre ele a trebuit inlocuita

 

 

Share this post


Link to post

Salut baieti, am fost la un magazin de piese auto si am cerut un releu lampa ceata,dar domnul de acolo nu a stiut cum arata si mi-a dat unul de 12V/16A (PA66 BCM) de culoare neagra. Intrebarea mea este sa il duc inapoi sau este bun?

Share this post


Link to post

PA66 este materialul din care-i facuta carcasa (plasticul, mai exact poliamida). Daca proiectoarele nu trag mai mult de 16A (ceea ce nu cred) si se potriveste la pini, e bun.

Share this post


Link to post

Va salut.am un cielo 2005 si nu a avut proiectoare de ceata din fabrica.I-am pus eu,cu releu de faruri dar am folosit un intrerupator si sunt pe direct(fara influenta pozitiilor).si le-am uitat de 2-3 ori aprinse.am cumparat buton de proiectoare in principiu stiu ce trebuie sa fac,dar daca este cineva care a mai facut aceeasi lucrare il rog sa imi dea cateva detatalii.sa nu gresesc ceva...multumesc mult

Share this post


Link to post

Sa incepem cu identificarea numerotarii pinilor, ca sa ne putem intelege. Se considera "master" conectorul "female". Se priveste conectorul dinspre partea conectabila si se numeroteaza fiecare rand de la stg. spre dr. incepand cu randul dinspre cheia conectorului asezata spre sus; la randurile urmatoare se continua de la numarul la care s-a terminat randul anterior. Asa este practicat la GM.

Comutatorul are pe el conectorul "male"; ca urmare numerotarea se face dinspre dr. spre stg. urmand aceleasi reguli.

Daca ai schema este si mai bine, insa (atentie) contine 2 greseli.

Pinii 8 si 6 ai comutatorului lampi ceata fata (S7) se conecteaza impreuna la linia 58, numita si ILL (unde debuseaza releul de lumini prin papucul 87 si sig. F2 - 10A);

Pinii 5 si 7 ai comutatorului lampi ceata fata (S7) se conecteaza impreuna la papucul 86 (terminal "cald" bobina) al releului lampilor de ceata (cel pe care l-ai adaptat, identificabil in schema K5);

Pinii 2 si 3 ai comutatorului lampi ceata fata (S7) se conecteaza impreuna la masa;

Papucul 85 (terminal "rece" bobina) al releului K5 (pus de tine) se conecteaza la masa;

Papucul 87 al aceluiasi releu se conecteaza prin conectorul X2 pin 12 (conf. schemei) la lampile de ceata fata si la pinul 4 al comutatorului luminilor ceata spate (S9) dupa ce se taie firul existent al instalatiei originale (a masinii tale, fara lampi ceata fata);

Papucul 30 al aceluiasi releu se conecteaza printr-o siguranta de 30A (la tablourile noi, cum ai si tu, se afla in partea de jos a acestuia - eu am numit-o F34) la linia 30, numita si BATT sau "tensiune permanenta" (inainte de contactul cu cheie).

Cam asta este. Asa arata instalatia la o masina full din 2006.

 

 

 

 

Edited by smv

Share this post


Link to post

va multumesc frumos domnule.ar fi buna si o schema..sa pot face legatura..

Share this post


Link to post

Iata, cu rectificarile facute de mine. Am incercuit cu rosu campurile de interes. (de asta m-am "codit"; ba e fisierul prea mare si nu-l primeste, ba prea mic si nu are rezolutie  <img src= "> si trebuie gasit compromisul )

Schema lumini Cielo.rar

Edited by smv

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu un proiector de ceata. A fost spart in urma unui incident auto, inlocuit in service dar nu se aprinde. Pana sa ma apuc sa-l dau jos sa vad care e problema, poate fi problema la sigurante/relee? Cel de pe stanga se aprinde normal, cel de pe dreapta e cu problema. In manualul de service vad sigurante "far superior" si "far inferior" dar nu înțeleg exact ce inseamna. Unde incep sa caut? Inainte de incident functionau normal

Share this post


Link to post

Defectul este local (bec, conectori lampa dr.). Informativ: siguranta este comuna si se afla sub tablou, unde sunt releele mici.

Share this post


Link to post

Pai practic vezi daca ajunge tensiune la bec. Porma te apuci sa demontezi prize pereti sigurante contor etc. Sau intrebi un vecin daca are curent :D

Share this post


Link to post

Se pare ca vecinu n-are cu ce sa consume. Treaba românească... Conteaza ce bec bag în proiector ca firma? H3 55w, dar e diferenta sesizabila intre no-name-uri si ceva osram sau alte nume "grele"?

Share this post


Link to post

As pleda totusi pentru ceva cat de cat consacrat dar nu neaparat un model de varf cu pret mare. Chinezismele ieftine iti pot "oferi" surprize in sensul nerespectarii parametrilor.

Edited by smv

Share this post


Link to post

Salut

Proiectoarele au o protectie (o tabla in interior, care nu permit becului sa lumineze decat in jos).. credeti ca ar fi indicat sa o inlatur pentru a lasa lumina libera?

Share this post


Link to post

Aceste "proiectoare" sunt de fapt lumini pentru ceata. Pentru a fi eficiente pe timp cu ceata, teoretic, este util sa nu existe raze ce ilumineaza frontal ceata, din motive evidente. Deci, daca inlaturi acea tablita, scade eficienta iluminatului la ceata.

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare..proiectoarele la cielo se pot regla manual ca cele de la faruri? Sau doar se introduce becul si atat, deoarece am schimbat becurile cu altele noi si mi se par ca bat cam sus..daca se regleaza cumva va rog sa imi spuneti si cum. Multumesc!

Edited by AllegroS

Share this post


Link to post

Bagi mana pe sub bara si in spatele fiecarui proiector ai o rotita care face reglajul sus-jos. Da cu niste degripant/ulei inainte de a face asta, ai toate sansele sa fie blocat reglajul de rugina.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...