Jump to content
Sign in to follow this  
Madalin

Siderat

Recommended Posts

Sa vedeti ce frumos este iarna. La mine in fata blocului in fiecare iarna cind da zapada mare muncesc cam 2h la dat zapada. Si bineinteles cum parasesc locul de parcare vine un bou si parcheaza acolo. Si iarna chiar NU am unde sa parchez daca nu este curatata zapada. Si iarasi alte ore pierdute (datorita nesimtirii unor concetateni de-ai nostrii :flaming :) sa dau zapada de pe alta portiune, pt. ca boul a parcat in locul meu. Pai sa nu le zgirii masina la astia? Vreau sa inventez ceva f. simplu dar foarte evil ca sa le deschid putin ochii, par examplu zahar in benzina? :banana:

Share this post


Link to post

Oleak :o fftopic: Par example la noi in oras este o parcare exact in centru orasului de vro 100 de locuri poate 150 si surpriza parcarea e mai tot timpu goala..Iar din parcare se poate ajunge foarte repede la Primarie, Tribunal,banci, magazine, centru, terase etc. De ce ? Ptr ca imbecililor le e lene sa lase masina-n parcare si sa se deplaseze 100-150 m pe jos pina unde au treaba. Mai bine urca masinile pe trotuar, le lasa pe margine sa blocheze traficu' X(

Share this post


Link to post

Sa lamurim. Mi-am asumat raspunderea si toate riscurile atunci cand am parcat acolo. Am ajuns la masina si mi-am spus ca gata, plec la treburile mele. Am pornit motorul, am dat AC la maxim si zic sa mai stau un minut cu usa deschisa, sa se racoreasca.

 

Atunci a venit, nu am apucat nici macar sa cer scuze.

 

Si eu patesc tote cele, dau zapada, gasesc alta masina parcata, am un loc preferat de parcare dar vine unul si ocupa doua, dar niciodata nu blochez, nu zgarai, nu aduc presiunea la 0, nu e de vina masina [-X , e de vina soferul si in cazul asta era acolo.

Ce sa spun, stres mare, spatiu mic, totul merge anapoda, dar in loc sa vedem problemele mari vedem unul care vorbeste la telefon pe locul meu de parcare.

Si ma enervez rau de tot. Si in loc de o rezolvare politicoasa se poate ajunge la un conflict. Aici doream sa ajung.

Hai sa mai discutam, dar mai putin patimas.

Share this post


Link to post

care parte nu o pricepi ma ? ca am urmarit topicu si nu am spus mai nimic.

 

era locu lui de parcare si se pare ca daca il platesti e valabil pt. toata ziua nu numai pt. seara.

 

probabil era satun de indivizi care pacheaza pe locu` lui si te-a blocat. bine ti-a facut. data viitoare cauta un loc unde sa nu deranjezi pe nimeni.

 

nu e nimic de disctuat aici. omu cand si-a platit locu si a pus placuta de atentionare probabil a avut pretentia sa nu mai vina sa se ia la cearta cu toti nesimtitii care trec peste acest lucru si se fac ca nu vad.

 

UITE`TI propria mentalitate.

 

Avea afis cu loc inchiriat, rog nu parcati, povesti.

 

... povesti, adica ce dracu mai vrea si fraieru asta care plateste locuri aiurea. hai sa las masina aici ce **** mea ...

Edited by steph

Share this post


Link to post
Mai bine urca masinile pe trotuar, le lasa pe margine sa blocheze traficu'  X(

 

in bucuresti sunt la moda stalpisorii mici de jumatate de metru pusi peste tot unde nu trebuie sa se parcheze. in romania (in general) si in bucuresti (mai exact) legea nu se poate impune decat "the hard way".

m-a amuzat in mod deosebit cand intr-o vreme era interzis sa faci stanga in timpul weekendului pe dn1 la gradina zoologica. ca sa se respecte legea trebuia sa se puna in fiecare vineri seara piloni pe toata zona aia, altfel degeaba era lege. la fel si pe ana ipatescu in piata victoriei, sa nu se mai intoarca si in multe zone.

 

si am mai observat ca in ultima vreme stau prin diverse locuri echipaje care ii opresc pe cei care trec prin statia de tramvai.

oricum, mai e foarte mult pana sa existe lege si la noi.

Share this post


Link to post
Intrebare: daca erati la McDonalds si unicul loc de parcare liber era cel cu maaaarele semn de handicapati, ati fi parcat acolo? Eu, NU! Nici in mijloacele de transport in comun nu ma asez pe locurile cu destinatie speciala.

 

eu am vazut masina de politie parcata pe locul ala ptr. handicapati, ma gandesc daca parcam eu inainte acolo, imi luam amenda :mda:

Share this post


Link to post

Eu sunt convins ca nu luai amenda daca parcai pe locul de handicapati. Crezi ca cineva se ocpua sa verifice acest aspect. imi vin in minte marile parcari de la diverse centre comerciale (gen Carrefour, Mall, Bricostore, etc ) unde locurile destinate handicapatilor sunt mereu ocupate de cei care nu sunt handicapati (ma refer ca nu sunt handicapati fizic, ca mental se pare ca sunt...)....ca doar traim in RO.

Share this post


Link to post
Well, in cazul in care gasesc pe cineva pe locul meu platit (care nu are treaba cu ora, Doamne-fereste! Poate muncesc numai noaptea!!!) am dreptul sa sun la Politie si/sau ADP sa vina sa-l ridice pe respectivul.

Dreptul sa suni il ai, dar chiar crezi ca se vor si grabi sa vina ? Politia nu cred ca se "deranjaza" pt. asa ceva si probabil ca te vor trimite la ADP ca sa-i amendeze aia. Iar in ce priveste amenzile pe care le da ADP-ul, stiu ca erau absolut simbolice, cel putin acum cativa ani, cand mi-am platit eu locul. As fi curios sa stiu cat mai este amenda aia acum, daca este vreo suma care sa sperie pe cineva. Cat despre ridicatul masinilor, cred ca nici nu se pune problema ; cand am intrebat la ADP despre felul in care putem sa ne protejam dreptul asupra locului, au raspuns ca ei pot da amenzi, dar ca valoarea acestora nu mai fusese actualizata de mai multi ani si practic i-am deranja degeaba.

Share this post


Link to post

@Madalin: ai dreptate! Mare nesimtit ala pentru ca te-a blocat!

Asa am patit si eu. Caut un loc de parcare si vad o poarta deschisa. Intru in curtea omului si parchez, cand... ce sa vezi?!? Al dreaq ala imi inchide poarta si nu mai pot sa plec. Ba culmea, vine la mine si-mi zice tandru: "am dat drumu' la doberman... oboseste dupa patru ore de clanţanit".

Ce zici matale? Avea oare ala dreptu' sa ma blocheze acolo?!?

 

PS: orice asemanare cu fapte sau personaje reale este neavenita :D

Asa ca poti matale sa ramai siderat, siderplast si siderurgist, ca tot n-ai dreptate.

Share this post


Link to post

Probabil ca dreptatea e pe undeva pe la mijloc si sa va spun de ce . Daca vin eu sau altcineva ( alt oras ) in Bucuresti , de unde ... mea sa stiu ca sunt locuri platite si...mai mult chiar daca respectivul a platit ASTA NU INSEAMNA CA E PROPRIETAR PE LOCUL RESPECTIV , cum gresit a scris mai sus claz .

Eu ce ar trebui sa fac , unde sa las masina ( 10 -15 min) cat e posibil sa am treaba acolo.

Mentionez ca eu nu prea am asemenea pb , pt ca locuiesc la casa , masinile stau in garaje proprietate privata (nu cu chirie).

E o deosebire fundamentala totusi intre o proprietate privata si un loc de parcare inchiriat de la primarie .Parerea mea!

La noi in Ploiesti toti cei care nu au garaje sunt OBLIGATI SA PLATEASCA ANUAL 350.000 LEI TAXA DE PARCARE LA PRIMARIE fara a avea vre-un loc de parcare garantat!

Asta e si e chiar aiurea !

Share this post


Link to post

Si in ceea ce spune body dreptatea e undeva la mijloc. Nu cred ca e corect sa faci diferenta intre proprietate si chirie. Sa inteleg ca daca eu am o casa inchiriata poate veni oricine sa doarma acolo pentru ca nu e proprietatea mea ci stau doar cu chirie ?

 

Daca platesti chirie cumperi dreptul de utilizare. Cine e proprietar e mai putin important atunci cand dreptul de utilizare este al altcuiva. Acum apare problema, utilizare preferentiala sau exclusiva ?

Aici trebuie sa recunosc ca nu stiu in ce conditii se inchiriaza aceste locuri de parcare dar daca este utilizare preferentiala atunci reactia utilizatorului de drept a fost exagerata. Daca este vorba de utilizare exclusiva avea tot dreptul sa te blocheze acolo.

Share this post


Link to post

Problema asta este foarte acuta in Bucuresti si in jurul Bucurestiului, dar si in orasele mari... si eu o am si altii. De preferat era sa fi vorbit intai si apoi sa te blocheze, dar poate ca omul era satul, nu erai primul, si nu era prima oara cand venea acasa si nu avea unde lasa masina... Se cheama comportament provocat...

Dar genul asta de comportament este foarte intalnit la romani... de genul, "e si ce daca am incalcat o regula, ce tu nu puteai sa te dai la o parte?" Spre exemplu, la noi in oras, pe o strada cu o banda pe sens sunt lucrari pe una din benzi, asa incat exista un mare indicator acolo care stabileste a cui e prioritatea, respectiv a celui care circula pe banda fara lucrari, cum e si normal. Ieri, trecand pe acolo, pe prioritate am vazut un brek, care a intrat practic pe contrasens. Am crezut ca nu m-a vazut. Am aprins farurile de 2 ori, de unde sa intre in mine si mai multe nu... am franat, parctic bot in bot cu el. cand l-am vazut ca vocifereaza, am deschis geamul si l-am intrebat foarte politicos care e problema... stiti care a fost raspunsul "Ce domnle, mureai daca opreai un pic sa trec si eu, ce importanta are prioritatea!!" :wallbanger: Ce reactie puteam avea? I-am spus calm ca daca in secunda urmatoare nu da cu spatele, ma dau jos din masina si o sa fie de rau. A dat cu spatele vreo 20 de metri pana unde se terminau lucrarile continuand sa vocifereze, eu m-am deplasat un pic mai in fata si m-am oprit. S-a dat jos din masina si a zis ca ce fac acum ma opresc acolo (era in fata bisericii :D ) i-am zis ca da, acolo am treaba si ca daca vrea sa treaca sa ocoleasca doua strazi, ca nu moare daca face asta... :spumelagura: CLOCOTEAM... A avut noroc ca n-a venit langa mine si ca mai venea o masina in spatele meu al carei sofer n-avea nici o vina, ca altfel stateam la biserica pana ma calmam sau aparea alta masina.

Reactia a fost poate exagerata, dar exista situatii in care comportamentul unui sofer in trafic sau cuvintele pe care ti le spune si care de multe ori denota nepasare, inconstienta, nesimtire sau cum vreti voi sa-i spuneti determina astfel de reactii... sau poate mai grave...

Daca tu nu parcai pe locul ala si mai mergeai 20-50 de metri pana gaseai un loc de parcare liber, parcai si nu se intampla nimic.

Mai ziceati voi de stalpisori... pai daca el are treaba la magazinul x care are stalpisori in fata si parcarea este 50 de metri mai in fata, credeti voi ca se oboseste sa se duca pana acolo... As... opreste, pune avariile si se da jos... am vazut tramvaie blocate de un astfel de "sofer"....

Share this post


Link to post

Cred ca problema parcarilor se poate rezolva daca municipalitatea construieste ea, sau o firma privata, parcari sub ori supra terane. Aici se pot parca un nr ridicat de masini. Parcarile sa fie asa cum vedem prin filme la americani, cu multe etaje. Pana cand municipalitatea nu va realiza astfel de constructii problema locurilor de parcare va continua. :mda:

Asa se vor educa si oamenii sa nu mai parcheze chiar in fata locului unde au treaba. Vor invata ca putin mers pe jos nu omoara pe nimeni. :thumbl:

Share this post


Link to post

stai linistit ca la cum ii cunoastem ca sunt unii(de aia care isi pun poza pe masina) :D sigur o sa se gaseasca unul care fie sa ii fie lene sa parcheze in parcarea aia(desi ar fi la 100 de m de locul unde are treaba) fie sa blocheze vre-una din caile de acces

Share this post


Link to post
Cred ca problema parcarilor se poate rezolva daca municipalitatea construieste ea, sau o firma privata, parcari sub ori supra terane.

 

la Unirea exista o parcare supraterana de 10.000 de locuri. Cand mai treci pe acolo, uita-te sa vezi cate masini sunt parcate aiurea, pe dreapta, paralel, jumate pe trotuar etc... la 10 m de intrarea in parcare!

:wallbanger:

Share this post


Link to post

dar si cat costa parcarea aia de la unirii ?

sincer nu-mi aduc aminte acum dar stiu ca mi s-a parut scumpa avand in vedere ceea ce ofera (adica nimic, doar un loc de parcare si atat)

Share this post


Link to post

10000 ora in comparatie cu 500.000 amenda!

Share this post


Link to post

nici nu este mult , cam atat costa si in iasi prin centru daca tin bine minte

Share this post


Link to post

parcarea de la unirea are 1000 de locuri si nu 10000

 

acum costa 10000 ora ... la inceput era 30000

Share this post


Link to post

In urma cu cateva luni am ochit un loc de 3x5,5 m in latura bateriei de garaje existente langa blocul meu, l-am curatat de gunoaie, am obtinut toate avizele si aprobarile si mi-am construit un garaj pe terenul inchiriat de le Primarie; dupa ce a fost gata si am bagat masina in garaj, rasufland usurat ca am scapat de vanatoarea de locuri de parcare (la mine in oras se aplica regula primului venit) au inceput unii sa parcheze masinile EXACT in fata usilor garajului. Am cumparat de la METRO o placuta cu "ATENTIE GARAJ, PARCAREA INTERZISA" pe care am batut-o in cuie deasupra usilor, gandindu-ma ca scap de umblat cu taxiul si masina de stat in garaj! Ei, as! Aia tot acolo parcau invariabil, cu toate ca de la inceput le-am ridicat stergatoarele de cateva ori. Intr-o sambata dimineata, pregatindu-ma sa ies din casa vad un Damas al unei firme de distributie din apropiere parcat iar la juma' de metru in fata garajului; il astept vreo 15 min pe sofer si-i trag un perdaf, la care tipul imi replica senin ca "- Avem biroul la et. II, uite acolo!" si-mi sar dracii si mai tare si-i promit ca daca mai gasesc cutia acolo ii fac pana cvadrupla, ca ma doare-n cot unde au ei biroul ca eu n-am timp sa umblu dupa el. De atunci gasesc Damas-ul parcat fix pana in dreptul balamalei usii garajuluui. Insa acum unei dacii papuc incepe sa-i placa locul betonat din fata garajului meu, pe care si-l disputa cu un Renault Traffic. Ce a-ti face in locul meu, ca papucului i-am ridicat stergatoarele de cateva ori si i-am facut si-o pana cu surubelnita, insa parcheaza in continuare acolo???

Share this post


Link to post

as pune un pitbull in fata intrarii :spumelagura: la cata nesimtire exista pe plaiurile mioritice

Share this post


Link to post

Scoate-i toate ventilele de la roti si pune-i-le pe capota. Poate nu intelege ceea ce vrei tu sa ii sugerezi. > :)

Share this post


Link to post

Ai vazut cum a rezolvat ala in Iasi? 5 gloante in vecinu' care il rugase (frumos, cu martori!) sa traga masina in asa fel incat sa intre si a lui...

Share this post


Link to post

eh la faza pot sa zic ca mare e gradina lui dumnezeu si multi i-au sarit gardul. Probabil ori avea ala probleme psihice ori aveau mai multe de impartit de dinainte

Share this post


Link to post
De atunci gasesc Damas-ul parcat fix pana in dreptul balamalei usii garajuluui. Insa acum unei dacii papuc incepe sa-i placa locul betonat din fata garajului meu, pe care si-l disputa cu un Renault Traffic. Ce a-ti face in locul meu, ca papucului i-am ridicat stergatoarele de cateva ori si i-am facut si-o pana cu surubelnita, insa parcheaza in continuare acolo???

Pai la Damas e mai simplu: va adunati toata familia si il rasturnati pe o parte =))

oricum merge si faza cu ventilele, eu zic sa progresezi, adica azi dezumfli un cauciuc, maine doua, apoi toate, dup-aia treci la intepat. si la 100-200 lei cauciucul cred ca o sa se uite de 2 ori unde parcheaza, ca daca se prezinta la firma cu paguba de atatea cauciucuri nu cred ca i le deconteaza patronul. Cineva trebuie sa cedeze pana la urma. In Ro trebuie sa-ti faci tu dreptate.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...