Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Mai Este Dieselul O Afacere?

Recommended Posts

Nu intri pe profit la o masina decat daca o pui la munca, scrii numai aiureli.

 

Pai cu cat cresti motoarele cu atat creste si diferenta reala de consum :) Ia un land cruiser v8 si vezi cat papa, dupa 200k km, ca asta nu e masina sa o schimbi ca pe camasa, ai sa vezi ca-ti mai iese de o masina buna :)

 

Mi se pare mie sau de la o varsta e mai greu cu logica exprimarii?

 

Pe mine ma amuza acei oameni care daca au ajuns sa aiba multi bani, sunt atat de plini de ei, incat incep sa aiba impresia sincera ca sunt superiori celorlalti.

 

Prietene, valoarea unui om nu se masoara in banii produsi, as putea spune ca e exact invers.

 

Valoare au aceia care produc ceva care ramane dupa ei (arta, stiinta, etc) si cei care se implica in ajutorarea semenilor, nu in exploatarea lor pentru a produce bani.

 

Revenind la ideea topicului, este clar ca cineva care isi ia masina de 100000 euro gandindu-se la consum, este usor dus cu pluta.

Pentru ca poate va ajunge sa isi ia diesel desi lui ii placea benzina. In loc sa isi ia o masina de 50000 euro pe benzina si sa se bucure de ea fara grija consumului.

De la o suma in sus, sa zicem 30000 euro, in Romania, cine isi ia masina cu grija consumului sunt cei care vor sa epateze, ce masina au ei, si, vorba lui Lascarica, ei stau in garsoniera.

Consumul conteaza cu atat mai mult cu cat suma de achizitie a masinii noi, esta mai mica.

 

Iar cine vine cu idei gen GPL e tiganie, poate ar fi bine sa arunce o privire in vest, unde cine isi doteaza masina cu asa ceva, are o seama de avantaje fiscale de la stat. Mai mult decat atat, in anumite state, de exemplu Italia, statul acopera si o parte din costul instalatiei de GPL, care acolo este foarte mare, in jur de 3000 euro. Acolo e lumea civilizata, nu aici, unde unii la 40 de ani isi iau masina care e judecata cu tot felul de atribute negative: masina de cocalar, masina de pensionar, masina de parvenit.

 

Am prieteni din Belgia care au fost INDIGNATI, vazand in Romania, masini foarte scumpe la persoane foarte tinere. Au zis ca la ei nu e posibil asa ceva. La noi e posibil orice. Cei mai multi lucreaza pe salarii de mizerie, si cativa fura sau exploateaza (deci tot o forma de furt), fac multi bani, si dupa aia au tupeul sa-i priveasca de sus pe cei care de fapt muncesc si le produc lor banii. Pai ce face un "manajer" ca sa faca bani? Simplu: da din gura. Da ordine subordonatilor sa faca una si alta. Si dupa aia el isi ia bani multi, iar ei putini. Pai cum e posibil asa ceva?

 

Eu am asa o mica banuiala, ca succesul unora dintre noi,, este in stransa legatura cu actualul regim politic, care favorizeaza comportamente imorale si chiar ilegale. Stati linistiti, dragii mei, nu mai aveti mult, si peste cativa ani, parca va vad cu GPL(u) la mertane. =))

Share this post


Link to post

http://dexonline.ro/definitie/profit pt a intelege logica formala.

In rest, eu am scris un calcul simplu, dar vad ca aritmetica dlui Peano e batuta rau de frustari si pizma, si cine munceste e dus cu pluta. Bai nene, tu nu ai de unde sa stii ca toti care isi cumpara masini de 100k sunt hoti sau au combinatii cu statul,. mama lor de capitalisti :) ))

Daca tot pe principii si on-topic nu putem discuta, atunci zi-mi si mie, tot managerii, romania (daca nu-ti place go away in alta parte poate vei fi mai fericit, mie imi placa romanica), regimurile politice sunt vinovate ca tu esti tu virginul forumului la 40 de ani? :)

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca asta e replica cand ramai fara argumente.

Din pacate pentru tine ma lasa rece. Esti foarte previzibil, asa cum a observat si Lascarica.

De asemenea, greu, iar cu memoria. Eu am doar 32 de ani.

Si da, tara asta unde non valoarea ajunge in fata si valoarea e marginalizata, are contributia ei la situatia in care ma aflu.

 

Tu in afara de succes la femei, cu ce ramai? Familie, copii? Din parti.

Asa ca bucura-te de ce ai cat te mai tine :D .

 

On topic: da, consider ca nu poti fi asa bogat, daca esti cinstit. Si aici nu ma refer la a incalca legea, ci la a fi imoral.

Intaresc si ceea ce am spus anterior: cina de 100000 euro pe o masina apoi se uita la consum, este un om nesabuit, deoarece inseamna ca a cumparat o masina prea scumpa pentru ce isi permite. Iar daca e nesabuit, se pune intrebarea, cum a facut el atatia bani?

Share this post


Link to post

Intrebarea e daca, mai este dieselul o afacere si nu cine cit o are, in plus, ce treaba avem noi cu veniturile altora.

Share this post


Link to post

Chiar esti mai ... decit permite legea...

Unde ai vazut tu benzinar tehnologie noua sa consume 9% mixt , consum dat de producator ? Asta ca sa-ti iasa socotelile...diesel 5% consum si benzinar cu 4l mai mult...

In "realitatea" producatorului ai vreo max 2l diferenta consum...

Adica cei 5000E ajung vreo 2500 la 100.000km adica vreo 2 ani...

Rezulta fantastica economie de ~1200E/an sau 100E/luna... UAaaaau...

Asta daca faci 50.000km/an ...

Cum o medie reala ar fi ~24-26.000km/an ajungi la o economie de 50E/luna...supertare... adicatelea aproape de 1/2 rezervor de "zama"...

Dai 50.000-100.000euro pe o masina si te bucuri ca ai facut afacerea secolului, economie de 600/an ...

Cum mosule tu, ala care nu te interesa consumul si produceai 2 plinuri in juma' de ora ?

Poate un "amarit" ca mine se bucura la asemenea economie... :) ) ...

Oamenii care au intradevar bani, fac leasing, si reinoiesc leasingul...pt alta noua...

Share this post


Link to post

Observ ca majoritatea compara masini "normale" adaptate la LPG cu masini de lux (zeci de mii de euro) cu motoare diesel. Cred ca mai bine am discuta de masini cu motoare cel putin echivalente (nu vreau sa pic in capcana lui Tommy).

Personal as prefera o masina cu motor de 1,3l diesel (sau chiar mai mic), in ciuda uneia de 1.3l adaptata pe gaz. Inca nu am vazut o masina adaptata pe gaz care sa nu aibe probleme (in special cand este frig, la drumuri scurte). Daca se foloseste la drumuri lungi, probabil ca nu sunt probleme si se justifica utilizarea gazului, in ciuda motorinei (care uneori e de proasta calitate).

Din pacate, nu prea am vazut decat Fiat-ul 4x4 cu care sunt dotati cei de la Enel si care e o masina super din cateva puncte de vedere (tractiune integrala, consum mic, garda ridicata fata de sol), ramanand in discutie fiabilitatea marcii.

Am cochetat cu ideea de a monta o astfel de instalatie pe masina, dar nu se justifica (in cazul meu) deoarece: pretul este destul de mare (in comparatie cu valoarea de piata a masinii) si timpul de amortizare este lung (aprox 4 ani in cazul meu si o sa schimb masina pana atunci), gazul care se gaseste in zona e cu "probleme" (din spusele celor care folosesc gaz), fapt care duce si la defectarea instalatiei si nu in ultimul rand, locul din portbagaj, la care nu pot sa renunt ( si nu as renunta nicidecum la roata de rezerva).

La motoare cu cilindree mare, de cel putin 2l, cred ca dieselul e mai bun (nu stiu inca un motor pe benzina care sa consume 9%, fata de 16%- Leganza imi vine in minte), dar din nou, chestie de gusturi, nu utilizez un "autobuz" (cu o singura persoana) ca sa ma deplasez pe distante scurte. De asemenea, nu cred ca e de invidiat consumul unui motor diesel pe distante scurte (probabil tot in jur de 9-10% este).

Share this post


Link to post

Eu am avut benzinar de 2L pe GPL, si nu am avut vreodata probleme cu el. Inclusiv iarna cam in 45s trecea pe gaz dupa pornirea pe benzina.

A fost urmat de diesel de 1.5l si dpdv al economiei varianta pe GPL a fost mai buna. Eram navestist si cu ambele faceam aprox 40kkm/an.

In repet, la mine altele sunt preturile, gazul costa mai putin de jumatate din cat costa tractorina.

 

Mie dimpotriva, gazul mi se pare rentabil pe motoare cat mai mari. Am fost de doua ori la GPL-ist (in 100000km facuti) si in curtea lui motorul meu de 2L era considerat de masina de tuns iarba. Nu am mai vazut nicaieri o concentratie de H2-uri si RAM-uri, ai fi zis ca e un pub rap, nu mecanic auto :D

 

La un masinuta mica sub 80-100CP nu cred ca merita conversia pe GPL, (cel putin nu la preturile de la mine, unde o instalatie cu tot cu manopera e 2-2.5k€) si nici de diesel nu sunt convins.

Share this post


Link to post

Sa nu fiu inteles gresit , nu fac reclama la GPL...apropo nu sint montator...insinua cineva pe aici...un user de GPL care si-a reglat singur masina si nu are probleme...

Intradevar foarte multi au probleme cu pornirea la rece...

Daca vrei masina noua mai degraba TSI pt oras...cu toate ca fiabilitatea e cu semnul intrebarii... cel putin la gama VAG...

Share this post


Link to post

Chiar esti mai ... decit permite legea...

..

In "realitatea" producatorului ai vreo max 2l diferenta consum...

 

Mai prost decat permite legea? :) ) Hahhaha. Eu sincer cred ca tu esti un domn elevat, cult, rafinat, titrat, care stie limba romana, numai ca e atat de modest ca nu vrea sa arate tot ce stie...

 

Iti dau un exemplu concret: subaru forester 2L diesel ia 7-8 la oras, subaru forester 2L benzina ia 15-16, deci diferenta e de vreo 8 litri,

iar afara diferenta e pe la 4L, in 200k km iese undeva grosso modo pe la 3/4 de miliard.

Nu conteaza cat faci pe an, conteaza cat tii o masina.

Share this post


Link to post

Consumul urban benzina este 9,4 litri, adica 2 litri diferenta Diesel-Benzina (in Bucuresti urban nu va avea 9,4 la benzina, dar nici 7,2 la motorina)

http://www.subarumotors.ro/images/modele/forester/datetehnice/forester-benzina.pdf

Nu mai exagerati..scrieti si sursele de unde dati cifre..Daca pentru cineva dieselul i se pare mai economic..atunci isi ia diesel. Cei care sunt convinsi ca un benzinar este mai bun, isi vor lua benzina. Si un sofer cu motorina poate sa scoata consum mai mare cu 3 litri decat scrie in carte, si unul cu benzina poate sa scoata consum mai mic decat specificatiile.

Unii nu vor sa ajunga cu o ora mai tarziu ca sa faca economie de 15 lei, altii merg la consum (adica legal) si punct. Nu conteaza masina, daca vrei o "afacere" depinde de sofer, nu de masina.

Share this post


Link to post

Nah si sursele, 2 colegi ai mei au benzinare si unul are diesel, toti conduc normal, nici nu dorm nici nu rup masinile, vrei sa ma crezi bine, nu iar bine :)

Share this post


Link to post

Mai prost decat permite legea? :) ) Hahhaha. ...

Nu te contrazic tu ai zis-o...si te cunosti mult mai bine :) )

In cazul de fata inclin sa cred ca ai dreptate ...

 

"Nah si sursele, 2 colegi ai mei au benzinare si unul are diesel, toti conduc normal, nici nu dorm nici nu rup masinile..."

Asta-i din ciclul "mi-au zis 3 vecini" :) )

7-8l oras consuma un diesel sub 1300kg... colegii tai masoara onsumul cu apometrele ? :)

 

"Nu conteaza cat faci pe an, conteaza cat tii o masina."

Asta e din ciclul " Din putul gindirii" ...

Cred ca e originala asta ...te-ai gindit mult ?

Cum PM sa debitezi asa ceva ? :) )

Dai cirdul de bani pe masina sa consume putin si faci 5000 pe an...sa "fructifici" "afacerea" adicatelea dupa tine sa faci 100-200.000km , iti trebuie intre 20 si 40ani...

"Pretinii" tai asa vor sa faca ? Sa iasa la pensie cu masina de acum ? In fine cu plasticele din ele ca restul va fi mincat de rugina :)

Pina si un pirlit ca mine mai schimba masina la 4-5ani...

Share this post


Link to post

OFF-TOPIC pt demascarea intereselor si a farsorilor care injura ca la usa cortului

 

Esti un mincinos domnule fan gpl, toata lumea stie de fapt ce caracter josnic ai.

 

Sa nu fiu inteles gresit , nu fac reclama la GPL...apropo nu sint montator...insinua cineva pe aici...

 

lasca: 01-02-12, 17:45

http://forum.4tuning...o-gpl-iasi.html

Diagnoza completa pt urmatoarele marci: Renault/Dacia, Fiat, Opel, Skoda, Seat, VW, Audi, la cerere BMW.

Diagnoza motor pt orice masina cu mufa OBD2.

Citire/interpretare/stergere erori, adaptari, reset interval service, activari optionale posibile si multe altele.

NU modific kilometraj, chei, etc...cautati in alta parte.

Montaj autorizat, diagnoza, revizii si reparatii pt aproape toata gama de instalatii GPL, in special (montaj) LandiRenzo, Tomasetto.

Tel.: 0748211355

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Cristics, Panda 4X4 1.3 Multijet m-a facut sa reconsider marca asta, cred ca este exceptia care confirma regula apropo de fiabilitaea masinilor italiene ! De 3 ani de zile de exploatare continua si intensiva nu am avut nici un fel de problema cu ea ,a facut de rusine Toyota Hilux si Nissan Pathfinder in iarna asta !!!

Motorasul ala(1,3 multijet ) este deosebit ,pe Punto classic scoate consumuri in jur de 4 l/100 si trage foarte bine !!!

Edited by ToPser

Share this post


Link to post

Cristics, Panda 4X4 1.3 Multijet m-a facut sa reconsider marca asta

Ce fel de sistem 4x4 are aceasta masina?

Share this post


Link to post

Diagnoza completa pt urmatoarele marci: Renault/Dacia, Fiat, Opel, Skoda, Seat, VW, Audi, la cerere BMW.

Diagnoza motor pt orice masina cu mufa OBD2.

Citire/interpretare/stergere erori, adaptari, reset interval service, activari optionale posibile si multe altele.

NU modific kilometraj, chei, etc...cautati in alta parte.

Montaj autorizat, diagnoza, revizii si reparatii pt aproape toata gama de instalatii GPL, in special (montaj) LandiRenzo, Tomasetto.

Tel.: 0748211355

 

Ce e subliniat e anuntul meu...si asta mai mult sa-mi scot banii pe interfete ...

Ultima parte este pt tipul care mi-a montat mie GPL...eu mai fac reglajul la masinile pretentioase...pt asta am si luat interfetele...

De aia si ziceam ca putini stiu sa faca un reglaj bun...foarte multi nici nu-si bat capul...

Daca mai cautai gaseai si :

http://www.tocmai.ro...to-2401072.html

 

Oricum ai o nuca stii sa folosesti Goagalul ...te-ai ridicat la nivelul lui "Vanghele' "....

Daca nu mai argumente incepi cu prostii? Credeam ca poti mai mult de atit :) )

 

Apropo de "...toata lumea stie de fapt ce caracter josnic ai."

 

Lumineaza-ma si pe mine la ce te referi ...

Edited by lascarica

Share this post


Link to post

Ultimul OFF-TOPIC si nu mai am ce sa raspund asa unui om cu un caracter atat de jegos: Minti in continuare fara cea mai mica rusine, e anuntul tau si numarul tau de telefon pe care vindeai si cielo ala praf. Acum esti mare "diagnosticator" de masini, pleaca ma ca aici baietii discuta nu au interese de cuvânt_urât, tu postezi numai de GPL peste tot.

Caracterul? Uite: acum ne spui partea cu gpl pe pt altul, oh da, cateva randuri mai sus uite ce spuneai:

Sa nu fiu inteles gresit , nu fac reclama la GPL...apropo nu sint montator...insinua cineva pe aici...un user de GPL care si-a reglat singur masina si nu are probleme...

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Cristics, Panda 4X4 1.3 Multijet m-a facut sa reconsider marca asta, ...Motorasul ala(1,3 multijet ) este deosebit ,pe Punto classic scoate consumuri in jur de 4 l/100 si trage foarte bine !!!

 

Ok, atunci esti cel mai in masura sa raspunzi la intrebarea: ce preferi, aceasta motorizare diesel de 1,3l (ma "leg" de motor nu de tractiune) sau o masina cu motor pe benzina cu cilindree apropiata adaptata pe LPG (nu are rost sa dau un exemplu, ca sa nu se considere ca-s subiectiv)?

Share this post


Link to post

Se pare ca nu poti mai mult...macar citeste inca odata postul de mai sus...poate te lamuresti...

Este anuntul meu DAR numai prima parte ma priveste direct...ti-am mai dat un link cu acelasi numar de tel. si acelasi continut...

Cit de duma poti sa fii?|

Se pare ca intradevar aveai dreptate vreo 3 posturi mai sus :) )

 

Apropo Cielo ala praf inca merge la un amic...

Share this post


Link to post

Bre, mosule (aka tommy), ne hotaram si noi? Lascarica n-a vazut in viata lui 15000 de euro sau are firma de GPL si deci are destui bani?

Share this post


Link to post

Hitman :4x4 permanent cu viscocuplaj dupa (stiinta mea ) .

Cristics :motorul ala m-a convins ,trage f.bine, consumuri f. mici ,90k km in 3 ani fara nici o problema , l-as prefera oricand unei benzinare cu GPL mai ales ca merg predominant in oras ! Dar dupa cum am spus Daca mi-as lua un diesel de asta l-as lua de nou ,nu m-as hazarda cu ceva rulat peste 100k km pentru ca nu cunosc costurile care apar la batranete,banuiesc ca sunt mari .

Acelasi motor este montat si pe Opel sub alta denumire .

Eu sunt fan convins benzinare ,dar nu pot nega calitatile acestui motoras !

Share this post


Link to post

Datorita frictiunii cu aerul se incalzea in cabina. :mrgreen:

Mah, la tine viteza sau turatiile ridica temperatura motorului?  <img src= )">

Sa stii, cred ca asta era =)) .

Serios acum, trebuia si sarcina pe motor altfel il turam degeaba.

 

Eu sunt fan convins benzinare ,dar nu pot nega calitatile acestui motoras !

 

Subscriu, desi am cam dat-o in offtopic. Cred ca e cea mai buna afacere pe care au facut-o gm ever.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Deci, daca sunteti amabili, deci, daca mai vad offtopicareala si atacuri, deci, taiam la macaroana.

Share this post


Link to post

Hai mosule ca ne-ai stricat distractia, deci, era chiar comic :) ...era mai tare decit topicul cu bancuri...

Revenim la lucruri "serioase"...un versus diesel --- TFSI/TSI ?

Avantaje la benzinarele noi e cuplul mare lde la turatii joase , consumul mic, putere maricica gen 1.2l /105CP ...

Dezavantaje, probleme pornire la rece, de soft, turbine care unele pica pina la 50k...

Share this post


Link to post

@Topser: esti sigur ca e vascocuplaj? Eu stiam ca e de tip ambreiaj...

 

@lascarica: cei carora le pica la 50000 turbina nu stiu sa conduca un diesel. Confirm ca un Subaru Forester (modelul nou, parca din 2007-2008) consuma 14% in oras, mers linistit (vara), are un coleg si nu are nici un interes sa minta. Cel diesel nu stiu cat consuma, totusi sunt sigur ca e mult mai OK. COnsumul declarat de producator nu are nici o legatura cu realitatea Bucurestiului.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...