Jump to content
Sign in to follow this  
geronimo

Cutiile Hidramate(automate)

Recommended Posts

... Am facut faza aia cu bateria azi ( ieri) cu o baterie a vecinului luata de el ailaltaieri si aceeasi marie. Dupa ce cuplez in "D" si o las sa mearga ...chiar si fara sa o accelerez in 50 m de mers incepe sa palpaie becul de power si dupa aceea e o corvoada sa pornesti de pe loc in D sau 3 si chiar R. Ce e imbucurator este ca pot folosi la plecarea de pe loc "L".

Va rog sa imi mai dati idei despre ce ar putea fi vorba. Uleiul din cv a fost schimbat acum 1 an si jumate pe cand masina a fost la tatal meu iar la service ( autorizat daewoo) baietii mi-au verificat si nivelul si uleiul arata bine( nu are mai mult de 20000- 25000 de km).

Vreau sa cred ca nu sunt paranoia dar...are vreo importanta faptul ca pe ea( masina) am cauciucuri 195/65/15 si in certificat scrie 185/65/1 ? Ma gandesc ca datorita erorii de cativa km pe care o am cu aceste cauciucuri sa se poata transmite calculatorului si respectiv apoi cutiei viteza eronata si sa se nasca o contradictie pentru ea?

Azi merg cu ea sa schimb acel furtun Carter sau cam asa ceva garnitura la culbutori si un rulment. Unde si ce mai pot verifica astia cand ajung la ei?Ca daca nu le spun eu de vreo idee astia sunt lipsiti de imaginatie si nu prea gandesc. pun doar surubelnita pe ea repede si cam atat.

 

Ar trebui astia sa faca vreo resetare? Eu nu ma bag sa umblu pe la chestii de electronica si nici cu ce n-am. sa le zic de TPS ?

Multumesc

Share this post


Link to post

Cauciucurile nu au legatura cu problema ta.

post-2698-013828300 1286428536_thumb.jpg

Mai multe detalii exista in manual. Bafta!

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Bateria nu are treaba...aveam o baterie dusa, si pornea dosr la cable...dar odata motorul pornit tensiunea e OK, pot aparea probleme doar daca nu incarca alternatorul, cu motorul pornit ar trebui sa ai 13.8-14.5 sau pe acolo. Cauciucurile de asemeena nu au nici o legatura, poate ar trebui sa te gandesti la o cutie manuala din dezmembrari, sau sa gasesti un meserias bun la automate, in service chiar si daewoo ai vazut ca-s perpendiculari.

 

Cati km are masina?

Edited by argon

Share this post


Link to post

chiar si fara sa o accelerez in 50 m de mers incepe sa palpaie becul de power si dupa aceea e o corvoada sa pornesti de pe loc in D sau 3 si chiar R.

 

Avand in vedere manifestarea eu as verifica codul 39 din burta, fara sa mai urmez procedura de diagnoza. E cea mai simpla varianta.

Share this post


Link to post

Multumesc mult pentru raspunsuri. Masina are 157 000 km. Chiar o sa ii spun baiatului ala mai destept ( are si el o Nexia cu cutie automata) de acest cod. In principiu luni or sa aiba timp sa stea calare pe ea dar pana atunci o sa ajung maine la ei si o sa discut cu el despre acest cod.( fara masina ca nu vreau sa mai chinui cutia ma duc cu cealalta de la firma de la nevasta-mea).

 

Presupunand acum ca este acel cod 39 cam care ar fi rezolvarea?

 

Va multumesc inca o data.

Share this post


Link to post

Salut. dupa mai multe zile de umblat prin vreo 3 service-uri...tot nu i-au dat de capat. Am gasit sa inlocuiesc si senzorul ala de viteza de pe cutie si tot la fel facea. Chestia e ca am mai luat si un al doilea senzor si l-am pus ( ma gandeam ca o fi si ala defect).

Intr-adevar a dat codul de eroare 39 dar desi am schimbat 2 senzori dinaia la fel facea. A mai aparut un cod de EGR Problem. O sa inlocuiesc supapa de EGR. Ma gandesc ca ar putea fi de acolo lipsa de putere si sa transmita semnale aiurea in calculator si de acolo Dumnezeu cu mila.

Joi tre sa imi vina supapa de EGR si sa o schimb. Daca ajung la concluzia ca e din cutie o sa merg cu ea asa pana crapa de tot.( desi nu ar avea de ce. plec de pe loc cu L si apoi progresiv in functie de viteza merg cu 3 si D). Cei de la service i-au facut testul ala de 5 secunde si spuneau ca acul turometrului se ridica pe la 2200Rpm ceea ce nu e prea stralucit.

Daca mai aveti idei despre ce as mai putea face...astept cu nerabdare. :)

 

Ciao

Share this post


Link to post

Atunci ai contact imperfect undeva sau cablaj defect intre senzor si TCM (calculatorul cutiei). Identifica firele in TCM si trage altele, EGR-ul nu are legatura cu becul de power de pe cutie, sunt calculatoare diferite.

Share this post


Link to post

Multumesc mult DJ_Dark asta cred ca e ultimul lucru pe care il mai pot face cu privire la problema mea dar acum ma apasa tare si imi scoate bani din buzunar radiatorul care s-a spart azi. Maine iar am parte de "distractie" si 446 Ron pe radiator pt 1.8 cutie automata care e diferit de cel cu cutie manuala. Slava Domnului ca l-am gasit si nu mai zic nimic de bani.

 

Toate bune!

Share this post


Link to post

cand s-a spart, curgea apa, sau ulei?

Share this post


Link to post

Sincer eu am vazut un lichid cafeniu la culoare si nu parea a fi ulei ..dar...la ce te gandesti ?

Share this post


Link to post

Ma intrebam daca s-a spart partea de racire a uleiului, atunci ar fi fost legat de o presiune prea mare in circuit.

Share this post


Link to post

Pai...cum ne uitam la masina cu capota deschisa este o fisura pe la partea din stanga a radiatorului pe la robinet jos si intre fagure si margine . Ideea e ca mi-a curs tot antigelul din borcan ..la care ma uitasem cu juma de ora in urma . Uleiul din cutie era la nivelul normal inainte. Dupa asta numai la ala nu m-am mai uitat. Le verif pe toate maine dupa ce imi pun radiatorul ...desi ...cu Sf. Parascheva aici la IASI ...e ceva de groaza.

Share this post


Link to post

salut,

sper ca sunt ontopic acum :) . Asa cum spuneam si eu in topicul "preturi piese Leganza", intentionez sa imi iau o masina (Leganza sau Nubira 2, inclinand mai mult spre Leganza deoarece este mai confortabila, piele etc.. Ma tenta mult Leganza cu schimbator automat, dar ce am vazut printre mesajele voastre ma cam inspaimanta acest tip de transmisie.

Va rog mult sa imi spuneti si mie dezavantajele, costurile acestui tip de transmisie (va rog mult mai ales pe cei care aveti astfel de transmisii).

Mutumesc, si v-as ruga sa imi raspundeti si mie pentru a putea lua o decizie buna.

 

George

Share this post


Link to post

Salut,

 

Eu am avut masina cu transmisie automata, si m-am lovit de doua lucruri negative:

1. consuma cam cu 10% mai mult decat varianta cu transmisie manuala

2. marea majoritate a mecanicilor se uita la cutiile automate ca la OZN-uri...

 

Daca nu esti prea stramtorat cu banii, va fi o experienta interesanta. Daca esti, uita...

 

Bafta!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ca sprijin moral, circulind aproape in fiecate zi cu masini al caror cutii sint hidramate, eu, as opta pentru cea cu cutie manuala.

Share this post


Link to post

Intai gasesti masina, te asiguri ca merita din restul puntelor de vedere, si apoi intrebi daca merita automata, ca degeaba te hotarasti ca vrei Leganza automata, si apoi nu gasesti pe piata nici una, sau una rupta in doua.

 

Ontopic, daca nu te deranjeaza consumul, merita automata din toate punctele de vedere in special daca circuli prin orase aglomerate. Daca esti genul sportiv, ia manuala.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Ca sprijin moral, circulind aproape in fiecate zi cu masini al caror cutii sint hidramate, eu, as opta pentru cea cu cutie manuala.

 

Ca utilizator de masina cu cutie automata pot sa iti spun ca nu as mai cumpara ever cutie manuala.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ii la alegere. Cui ii place sofatul, se orienteaza catre o cutie manuala. Pe mine o masina cu doua pedale nu ma incinta, daca n-o turez cit vreau eu si nu schimb treptele cind vreau eu, nu ma simt bine.Sigur, ii doar parerea mea.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Cutiile automate au in general niste optiuni, la daewoo ar fi modul power(sport), winter(pleaca cu a doua pe ghetus), 3(nu schimbe peste 3), L(frana de motor), si nu te impiedica sa conduci mai turat daca vrei neaparat.

Share this post


Link to post

Nu fac referire la obtiunile unei cutii, ideia e alta, cu o cutie manuala ma joc cum vreau eu, pe cind cea automata se joaca ea cu mine. De vreo opt anisori minuesc si cutii automate, nu le pot pune la suflet.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Pe unde se da drumul la uleiul din cutie? atat cat iese, am inteles ca va curge cam 3 litri, alta modalitate de schimb nu am. E un buson pe acolo, dar nu-s sigur ca e cel care trebuie...de pus se pune pe la joja, asta mi clar.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Uneori, se goleste si se pune ulei prin acelasi buson, care este dublu. Studiaza documentatia mai intai...

Share this post


Link to post

Pe unde se da drumul la uleiul din cutie?

 

Orice cutie are un capac inferior, baie de ulei parca se cheama. Care are mai multe suruburi ci garnitura siliconica sau clasica. Dupa ce desfaci acea baie de ulei vei intelege ce trebuie sa mai desfaci ca sa curga uleiul. Nu va curge cel din convertizor decat daca il dai jos dar, nu toata lumea o face.

Share this post


Link to post

Am cautat inainte sa scriu aici, nu exista documentatie despre schimbarea uleiului nicaieri, nici in manualul de service. M-am bagat pe dedesubt, nu exista baie de ulei demontabila, cum e la cutia manuala de exemplu, ci un buson pe laterala in partea de jos, presupun ca ala e.. S-au pus mai multe feluri de cutii automate pe daewoo, poate altele difera, pe a mea scrie Aisin Warner made in Japan. Nu are filtru de ulei schimbabil cum are Leganza, se schimba doar uleiul, atat stiu sigur.

 

La service daewoo am fost, am plecat cum au venit cand au zis ca ei nu au mai vazut Espero automat.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Dacă vei citi cu vreo 6-7 pagini în urmă vei vedea că s-a mai discutat acest fapt. Fabricantul cutiei este unul foarte bun.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...