Jump to content
Sign in to follow this  
geronimo

Cutiile Hidramate(automate)

Recommended Posts

Ma tenteaza sa cumpar un cielo sh.Am gasit o masina care sa-mi placa numai ca nu prea am informatii despre comportamentul acesteia mai ales ca are o cutie automata.Stie cineva care sunt avantajele dezavantajele,consumuri,costuri de intretinere..?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Cutia respectiva e derivata (daca nu chiar la fel) din cutia pe care o am eu la Opel. Adica 3 viteze inainte, + 2 setari de viteza pentru iarna si/sau panta, revers, parcare, neutru. Teoria spune ca iti creste consumul cu 1 litru/100km fata de una cu cutie manuala. Ai mare grija!!! Verifica foarte bine cutia inainte sa o iei, ca daca e reparata (cu toate ca in RO mai greu se poate repara), mai bine nu o mai iei... Fata de cea manuala, la cutia automata trebuie schimbat uleiul (la Opel-ul meu intrau cam 6 litri! Si schimbul nu se face ca la un motor, trebuie vacuumat tot inainte sa schimbi) si, odata cu uleiul, trebuie si un kit de cutie care are un filtru de ulei si garnitura de capac de cutie (care, chiar daca nu se rupe, trebuie schimbata...).

Share this post


Link to post

eu am mers 27000 km cu un cielo automat. e belea de misto in buc dar in afara iti da rushinik si tico. Asta daca nu vrei sa turezi pana la 6500 de ture desi chiar si asa d-abia se misca. Depasirile sunt f grele. Eu nu as lua masina automata cu motor sub 120-150 de cai.

Consumul urban este de 12-13 la mers f frumos, abia apasand acceleratia iar in afara de 8 - 8.5 mers cu 90-100 la ora constant.

Asta era cielo koreean. '99.

Mai e o chestie naspa: la mersul afara se ajunge frecvent la turatii de peste 4000 de ture ceea ce inseamna o uzura mai mare a motorului. Deci masina se depreciaza dpdv tehnic mult mai repede decat una normala.

Share this post


Link to post

Daca reusesti sa ai scazi din pret 2-300 euro din pret si masina e buna cred ca merita sa faci targul.Daca reusesti iti mai raman bani pt o cutie manuala in 5 trepte daewoo sau opel modelul GM F16 second hand.Sincer nu iti recomand cutia automata :consum mare,intretinere grea si scumpa la cutie,exact cum zicea alx viteza ioc.

Share this post


Link to post
eu am mers 27000 km cu un cielo automat. e belea de misto in buc dar in afara iti da rushinik si tico.

 

hai fi serios, alx...ca nu e asa lenesa...eu am espero cu motor de 1.8 si cutie automata si crede-ma ca nu e chiar asa de nashpa la drum lung... nu uita ca mai e si butonul de Power, care iti schimba vitezele la 4500-5000 de ture, daca nu mai mult...

Share this post


Link to post

Cutia de espero e alta mancare de peste.Este mult mai reusita,este in 4 trepte si puterea motorului isi spune si ea cuvantul.

Share this post


Link to post

...mersic mult...esti un dulce ov_jer :oops: :lol:

Share this post


Link to post

deci eu u spun ca automatele ie leneshe ci ca cielo automat e fff lenesa.

Am mers cu explorer automat (4l motor) si zbura efectiv!!!

Si nici nu va imaginati cat de lenesa e cielo (eu nu credeam pana nu am experimentat pe pielea mea).

si... sic... NU are buton de sport... ci numai daca apesi pedala la fund schimba mai tarziu vitezele...

Share this post


Link to post

Eu am mers cu Cielo hidramat.Tactica era urmatoarea: se mergea cu 50, se scotea din viteza, se baga iar si apasai la blana acceleratia.Sa-l vezi cum scartaie la 50 de te tavalesti cand ajunge la 6000 de ture!!

Insa e cam cacacios cxa imediat se tureaza daca vrei sa faci ceva impresii cu el.Insa tot cu hidramatul asta de care vorbesc s-a urcat o panta cu 60 cu spatele.Era unul cu Dacia care mergea cu fata ca sa masoare viteza :lol:

Concluzia: Ia-ti Espero ca-i mai competent :lol: ...am unul e vanzare sa stii :-D

Share this post


Link to post

8) Bre...Eu am un Cielo automat si sint foarte multumit de cum merge. Nimic nu-mi sta in fatza. Ajunge usor la 150 km/ora, iar in depasiri, cind apas acceleratia la blana, se duce ca vintul. Imi este mai usor decit cu o cutie manuala, cind trebuia sa schimb intr-o treapta inferioara ca sa dau viteza. Oricum...nu stiu ce sa-ti spu...doar ca este un consum mai mare si necesita o intretinere mai costisitoare. Numai sa intrebi cit costa filtrul de ulei pentru cutie si o sa vezi.

Share this post


Link to post

sa te uiti dupa mine la autocolant cand te depasesc cu tico... si nu merg tare.

omule, tu ai condus si cielo normal? ca sa poti face diferenta... stiu ca ai impresia ca te baga in scaun din cauza pinioanelor diferite fata de cutiile normale dar asta nu inseamna ca fuge...

Share this post


Link to post

Cum ziceam, cutia e ca la Opel-ul meu = model mai vechi. Cu Opel-ul, la 90 de cai, rupe capul, dar cum Cielo e mai grea... Opel-ul are 900kg... Oricum, daca te inveti cu kick-down-ul, o sa vezi ca nu e draku asa de negru...

Share this post


Link to post

pai da da' incepe sa-i mai piara din negriciune pe la 4500 de ture in sus. ceea ce nu inseamna uzura normala pt motor ci uzura accentuata.

Share this post


Link to post

Eu daca as fi in situatia de a alege, as opta tot pt. cutia automata , in conditiile in care circul preponderent prin Bucuresti. Condusul este mult mai confortabil, uiti de jocul de picioare si de amestecatul mamaligii. Se poate astfel vorbi in voie la telefon, iar piciorul stang, devenit inutil, il poti pune si pe bord daca doresti. :coool: Foarte utila si la pornitul din panta , precum si la deplasarile in coloana pe distante scurte si cu opriri dese (masina se deplaseaza singura , la turatie de relanti, fara a atinge acceleratia). Foarte mishto este si aspectul de mansa de avion. Acceleratia nu este penalizata prea rau, doar ca motorul se tureaza cam mult pt. gustul meu. Sa nu uitam insa ca motorul de 1.5 este totusi un motor de turatie.

Contraargumentele mie nu mi se par foarte puternice :

- consumul mai mare cu un litru ,in parcurs urban; pe mine ma afecteaza mai putin deoarece am GPL

- uleiul si filtrul care se schimba la fiecare 40000 km. Aici depinde si de cati km faci intr-un an. In cazul meu inseamna un schimb la fiecare trei ani

- viteza maxima mai mica , care nu este insa o viteza cu care circuli in mod normal

In concluzie, cutia automata este o dotare utila dupa parerea mea si pt. care sa nu uitam ca se platesc multe sute de euro , in plus fata de dotarea standard.

Share this post


Link to post

La un Espero poate merge, insa cu automata Cielo devina o masina de toata jena...dupa ce ca nu exceleaza la demaraj daca o faci automata si ii mai pui si 3 (TREI !!!!) viteze cum crezi ca va merge? :roll:

In oras o fi mai relaxant dar inseamna un consum mai mare la o masina care si asa consuma prea mult...

Per total nici nu m-as gandi la Cielo hidramat...

Share this post


Link to post

In tot sezonul rece am avut probleme la pornire , datorate cutiei automate. Concret, daca nu incalzesc suficient motorul (cel putin un minut) sau daca incerc sa accelerez mai sustinut la pornire, cutia nu mai transmite puterea motorului la roti, astfel incat, ca sa reusesc sa urnesc masina si sa nu incurc traficul, sunt nevoit sa accelerez la blana. In acest mod masina se misca, insa cu impotrivirea evidenta a cutiei, pe care o simt ca se forteaza. Dupa circa o suta de metri parcursi astfel, cutia isi da drumul si incepe sa functioneze normal. In mod ciudat ,fenomenul este mai accentuat atunci cand motorul e alimentat cu benzina, pe GPL frecventa aparitiei acestei probleme fiind mai mica. Pt. preintampinarea producerii acestui fenomen, las motorul sa se incalzeasca cel putin un minut, comut pe GPL si las masina sa mearga cateva zeci de metri la turatia de relanti (la relanti merge normal) pana ajung la bulevard. E o metoda care functioneaza in 90% dintre cazuri. Astazi insa , pentru prima oara nu am reusit sa comut pe GPL, desi turatia depasise 2000 rpm (a comutat putin mai tarziu, dupa ce s-a mai incalzit motorul) si am comis-o din nou. :mda:

Ce ar fi de facut ? Dupa parerea mea problema ar fi de natura electronica, electronica cu care cutia automata e garnisita din plin. S-a mai confruntat cineva cu situatia asta ? Mai are cineva cutie automata + GPL ?

Share this post


Link to post

Welcome to the club!  <img src= S"> Si eu am aceasi problema... saptamina aviatoare fac o vizita la service cu alte probleme dar intreb si de chestia asta...si dau de stire, daca intre timp nu te lamuresc profesorii :D

Share this post


Link to post

Cand v-ati controlat/schimbat (ATENTIE, NU COMPLETAT!!!) uleiul din cutie ultima data???

Share this post


Link to post

Iarna uleiul din cutie devine mai vascos si cu atat mai mult trebuie lasata masina cel putin un minut la relanti inainte de plecarea de pe loc.

Viper are dreptate ca la cutia automata trebuie schimbat uleiul din cutie la un interval de 40-60.000km, spre deosebire de cutiile manuale unde trebuie doar completat.

Share this post


Link to post

Pai stiu de la Opel... Eram cu uleiul vechi, si tot asa, trebuia incalzit bine motorul ca sa mearga cutia ok... Apoi l-am schimbat, am pus Pennzoil de la mama lui (mama, mama, ce ulei!!!) si merge BRICI!!!

Share this post


Link to post

1. Mi-am luat de curand un Cielo cu cutie hidramata. Am avut niste surprize neplacute: s-a oprit de cateva ori (in momente foarte importante) - in mers cand am vrut sa virez, cand am trecut din "N" pe "D" fiind pe loc si chiar cu piciorul pe frana, cand am schimbat din "N" in "R". Daca v-ati confruntat cu asa ceva, dati-mi si mie un fir de care sa ma apuc.

 

2. Ce trebuie facut ca antena sa intre complet. Eu am desfacut-o si am uns-o pe unde am putut dar de intrat nu intra complet.

 

3. Nu mi se aprind luminile pe bord acolo unde sunt reglajele pt ventilator, regl cald-rece, lumina la borderou si la portbagaj (presupun ca sunt pe acelasi circuit) Ce pot sa verific?

 

Merci!

Share this post


Link to post

Cu antena, puteai să cauţi înainte să întrebi ... şi ai fi găsit: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=977

 

Cât despre lumini (ăla e torpedou, nu borderou), puţin probabil să se fi ars toate becurile deodată, deci ia manualul de service şi verifică siguranţa corespunzătoare.

Share this post


Link to post
1. Mi-am luat de curand un Cielo cu cutie hidramata. Am avut niste surprize neplacute: s-a oprit de cateva ori (in momente foarte importante) - in mers cand am vrut sa virez, cand am trecut din "N" pe "D" fiind pe loc si chiar cu piciorul pe frana, cand am schimbat din "N" in "R". Daca v-ati confruntat cu asa ceva, dati-mi si mie un fir de care sa ma apuc.

 

Nu stiu ce sa zic, si eu am cutie automata dar nu am patit asta niciodata. Esti sigur ca are vreo legatura cu (,) cutia?

 

2. Ce trebuie facut ca antena sa intre complet. Eu am desfacut-o si am uns-o pe unde am putut dar de intrat nu intra complet. Daca ai uns-o cu vaselina sau ceva asemanator se va umple de praf si in cateva zile va si mai rau.  Incearca cu un spray ceva d-ala universal, de rugina or something..

 

Am impresia ca n-o sa intre niciodata complet, ramane ultimul segment afara, banuiesc ca daca ai cutie automata masina e coreeana.

 

3. Nu mi se aprind luminile pe bord acolo unde sunt reglajele pt ventilator, regl cald-rece, lumina la borderou si la portbagaj (presupun ca sunt pe acelasi circuit) Ce pot sa verific?

 

Merci!

 

Sigurantele?

Share this post


Link to post
Cu antena, puteai să cauţi înainte să întrebi ... şi ai fi găsit: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=977

 

Cât despre lumini (ăla e torpedou, nu borderou), puţin probabil să se fi ars toate becurile deodată, deci ia manualul de service şi verifică siguranţa corespunzătoare.

 

 

Asa e cu torpedoul (ma gandeam eu ca suna ciudat :D ).

De unde sa iau manual? (eu nu am). Daca ai tu unul in format electronic ti-as fi recunoscator. Multam!

Share this post


Link to post

Astazi de dimineata, am pornit pe benzina cu intentia de a comuta mai tarziu pe gaz, dupa ce se incalzeste motorul mai bine. Bineinteles ca nu a vrut sa traga cum trebuie, fiind nevoie sa apas pedala la blana. In acel moment am comutat insa pe gaz si problema a disparut. Mentionez ca motorul functioneaza la fel de bine si pe gaz si pe benzina . Asa ca ma gandesc ca ar mai putea fi vorba si de altceva, in afara de calitatea uleiului. Oricum uleiul intentionez sa-l schimb, dar mi-e teama sa nu mai existe si o alta problema.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...