Jump to content
Sign in to follow this  
geronimo

Cutiile Hidramate(automate)

Recommended Posts

Las-o dracu de frana de motor Alx :P La o automata desteapta sesizeaza ca ii patineaza rotile si te ajuta alte sisteme. La automata in momentul in care ai luat piciorul de pe acceleratie si ai apasat pe frana devine activa frana de motor. Ceea ce la manuala, daca soferul se uita si cu ambreiajul la podea...adio. Eu unul, de cand ma stiu la volan, iarna am folosit si frana de motor si cea de picior simultan. Asta si pentru ca prima masina pe care am avut-o avea tractiune spate si frana de motor simpla si directa era echivalent cu derapaj instantaneu  <img src= )">

Share this post


Link to post

La Leganza mea cutia automata are si 3 trepte de retrocedare, pt iarna plus ca daca e polei sau gheata merg doar cu maxim 50 km/h si la viteza aia opresc super lejer numai din frana cu ABS. Plus ca la pornirea pe polei automata e mult mai buna...Mai ales daca are TCS ca la mine ;) . Ideea e ca trebuie sa fi un sofer bun sa poti conduce o masina pe timp de iarna indiferent de cutie...

Share this post


Link to post

Nu ;tiu de ce tot timpul aud că frâna de motor este inexistentă la automate. Este cea mai mare greşeală. Nu poţi retrograda de x ori pe zi. Sincer eu o fac cu succes şi funcţionează excelent. Şi ce este cel mai important ,nu există momente când aderenţa se rupe, şi automobilul tinde să derapeze. Nu spun că sistemul este perfect însă mi se pare mai eficient .

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Sunt de acord cu tine :lauamd: frina de motor pe cv automate este destul de eficace, eu pe zapada merg in treapta a II a iar cand ridic piciorul dupa acceleratie face singrua frana de motor, daca vreau frana si mai puternica de motor mut levierul in viteza I si o ajut usor cu frana de picior.

Share this post


Link to post

Si daca esti la 100 km/h?

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Nu vreau sa te jignesc dar pe zapada cu 100 km/h merg numai oamenii nebuni.

Share this post


Link to post

Nu discutam aici care cum conducem.. dar se poate intra brusc pe o portiune cu polei de exemplu, de pe una complet uscata. ;)

Si in alta oridine de idei.. nu sunt singurul care merge tare pe zapada. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Da ai dreptate, la viteza aia sunt in D, trec repede in viteza a 2 a si incerc sa o redresez. Eu cred ca acelasi timp de reactie(timpul de schimbare a vitezei) este la ambele cutii. Acum nu stiu care franeaza mai bine, oricum fata de fosta dacie a mea sunt convins ca asta franeaza mai bine.

Share this post


Link to post
Si in alta oridine de idei.. nu sunt singurul care merge tare pe zapada. :mrgreen:

 

Nu sunt indeajuns de umblat sa sustin ca frana de motor la hidramata e mai buna sau cel putin egala cu cea de la manuala. Doar ca sustin schimbarea parerii neavizatilor cum ca hidramata n-ar avea frana de motor.

 

Vezi insa ca una e sa mergi pe zapada cu viteza si sa trebuiasca sa bagi frana de motor si alta e sa mergi pe uscat si subit, spontan, surprinzator sa ti-o ia masina razna pentru ca ai dat de polei ( eventual invizibil ). IN situatia asta nu pot decat sa iti ( si sa ne ) urez decat "bafta" , o sa ai nevoie de ea ( indiferent de cutie )!!!

Share this post


Link to post

Am păţit ceva de genul acesta. Coboram acum ceva ani Oituzul şi în inconştienţa mea o dată cu panta am concluzionat că au trecut şi problemele. Ei bine, mergeam cu 80 şi la un moment am observat că cineva din sens opus mi-a făcut cu farurile. Pe moment nu am realizat însă am văzut că încep să mă apropii prea repede de cei din faţă. Marele meu noroc a fost să văd reflectându-se în polei stopurile celor din faţă. Am mutat instinctiv levierul schimbătorului în 2 şi am simţit pentru un moment cum maşina are tendinţa de a pleca în dreapta după care a început imediat să îşi revină la traiectorie iar după puţin am trecut în 1. Am tras o spaimă soră cu moartea deoarece am reuşit să opresc cam la 2-3 m de cel din faţă. De atunci m-am convins că la automate frâna de motor e foarte eficientă şi nu rupe aderenţa. Sper să nu mai am ocazia de a încerca aşa ceva vreodată şi nu doresc să i se întâmple nimănui.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

La cutiile automate, atunci cand frana este calcata se simte si o oarecare frana de motor, indiferent de pozitia schimbatorului. Mai mult, daca esti cu acceleratia apasata si ridici brusc (brusc insemnand de la 60% apasare, sa ajunga la 0%), se simte o (destul de) puternica frana de motor, indiferent de viteza.

 

De asemenea, am observat ca rotile se blocheaza mult mai greu la o franare puternica decat la masinile ce au cutie manuala; asta o spun pe verificate cu un coleg ce are exact aceeasi masina, doar ca manuala.

Edited by _spong_

Share this post


Link to post

Retrogradarea la automate din D in trepte de genul 3,2 sau L nu este recomandata a se face in modul curent. Este o manevra de urgenta.

 

Mircea, la automata, dupa ce am mers multi km cu ea, senzatia ca frana este cea mai importanta pedala mi-a ramas clar intiparita.

 

In continuare spun, este de dorit sa te afli intr-o masina manuala pe vremuri de zapada, polei, etc.

Share this post


Link to post

Sub maneta de schimbator exista cele 2 fire (alb si albastru parca)care merg de la comutatorul de POWER in instalatia masinii .E un defect clasic ca sa se duca izolatia acestor fire prin frecare de fiarele ce sunt pe acolo .

Edited by goguboeru

Share this post


Link to post

Pentru ce e indicatorul PWR , ca il am si eu in bord la Cielo , dar nu se aprinde nici cand pun contactul.

Share this post


Link to post

POwer pe bord la Cielo ??

 

... ciudat... desi si eu aveam indicator de ABS la cielo care NU avea ABS si evident, NU se aprindea. O fi ca loganul pe motorina care folosea inca turometru de benzina si te suiai intr-o masina pe motorina care avea pe bord 7000 ture :P

post-3313-1165406260_thumb.jpg

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Da , ABS au toate (in bord) , dar eu am intre ABS si rezervorul pentru spalat parbrizul , PWR .

Share this post


Link to post

 <img src= "> sal

 

 

Si eu am butonul PWR in bord :D dar habar am pentru ce este. :lavolan:

Share this post


Link to post

Pai scrie in manualul de utilizare.

 

Mod putere: Pentru acceleratie puternica sau mers pe pante lungi, apasati butonul de mod putere de pe levierul de selectare a vitezelor. Indicatorul „"POWER" se va aprinde. Transmisia va trece in modul POWER. Transmisia va schimba la o viteza de rotatie mai mare a motorului, obtinand o

acceleratie mai puternica la depasiri sau urcari.

(asta e din manualul de la Espero).

Share this post


Link to post

NUmai ca espero are un asa buton pe maneta.

 

@xix, ai vre-un buton fizic pe undeva ( pe schimbator ) pentru power ?? Daca nu se aprinde s-ar putea sa fie bolnav dar e ciudat ca nu stiam ca are Cielo asa ceva !

Share this post


Link to post

Nu am nici un buton , am cutie automata in trei trepte , totul se face din picior :mrgreen: .

Ma gandesc ca e pus pentru cutia in 4 trepte .

Am vazut in manulaul de reparatii ca ar fi si pe cielo in 4 dar eu n-am vazut .

Oare s-a pus aceeasi cutie de pe espero ca as incerca un upgrade.

Share this post


Link to post

NU gasesti sa dai cu paru' Cielo in 4 trepte. Nici nu stiu daca au intrat in Romania, daca da, oricum sunt fff putine.

Share this post


Link to post

Sincer si eu am aceleasi probleme.De ex. aseara cand sa plec cu masina(cielo AT) nu mi a plecat de pe loc decat la 4000 turatii si sincer nu mai trage decat f foarte greu, nu stiu c ar avea,asta voi vedea la service,in fine uleiul l am schimbat acum o luna dar nu stiu daca aia de la service mi au schimbat si filtrul

Share this post


Link to post

Cutia in 4 trepte a fost decit pe motoarele de 1,8 care nu s-au montat decit pe nexia.

Share this post


Link to post

Banuiam , dar am vazut espero de 1,5 16valve automat si ma gandesc ca ar merge aceasta cutie la cielo automat 1,5 8 valve , cu mai putine modificari decat cea manuala.

Dar nu stiu daca ma risc sa dau 10 mil . pe o cutie si sa ma trezesc ca nu merge :) )

Ma mai gandesc, si va tin la curent.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...