Jump to content
Sign in to follow this  
geronimo

Cutiile Hidramate(automate)

Recommended Posts

Cumnatzele felicitari pt ...Gaselnitza...Mi-ai mai luat o piatra de pe inima :)

 

Referitor la problema...a mea tot cam asa schimba...daca apas usor progresiv...la 2000-2500 daca apas tare apoi...schimba la 3000-3500-4000 maxim...de redus insa reduce usor apoi...insa e posibil sa se mai poata regla un pic sau sa se mai lase ambreiajele un pic insa numai peste ctiva km buni...asa ca e bine sa ii zici sa ti-o regleze un pic...

Edited by tiberiuenache

Share this post


Link to post

Sal, am mai facut de vineri pana acum 400 km si pot sa zic ca sunt super multumit de conportamentul si general al masinii si in particular al cutiei. S-a autoreglat ?? Cam da.

Gandurile intr-adevar sunt bune fata de acel mecanic deci pot sa zic ca il recomand cu caldura !

 

Sal !

 

Urmatorul pas, curelele si deci.. schimb topicul ! Sal

Share this post


Link to post

sal

contul de pe care scriu nu este al meu ci al varului meu

trecem peste aceste detalii

 

am tot un cielo automat

 

hai sa lamurim cateva din problemele acestui topic

 

1 cielo ul meu are 4 trepte

 

am un prieten care are la fel a lui are 3 trepte pe ultima nu o mai schimba am mers cu el si cu a mea erau rapoarte diferite la turatii

 

2 cumnate de la cine ai luat masina si a batut joc de ea pt ca nu i a schimbat ulei la cutie

 

atentie uleiul la cutie se schimba la 30 000 de km

ma mir cum de ai ajuns tu sau el cu ea pana la 90 000 sigur nu a avut nimik din fabrica

Share this post


Link to post

In primul rand incearca sa scrii in limba romana adica cu inceput si sfarsit.

Cielo al tau are 4 trepte numai daca numai are cutia originala.

Share this post


Link to post

Salut , am scapat de spuma la ulei , schimbandu-l integral.

Au intrat fix 5 litri de Castrol ATF TQ-D (DEXRON II) x 23 RON/L

Filtrul a costat 92,5 RON , iar manopera 60 RON

Cam scumput dar mi-am luat o mare piatra de pe inima :)

Share this post


Link to post

treaba sta asa : stiti ca va ziceam eu ca desi am reparat cutia inca mergea anapoda si ca la un moment dat ( adica dupa cam 100 km ) si-a revenit ?

Ei, uitandu-ma ieri nu asa nostalgic la motor, ce vad... pe baterie o piesa nelalocul ei, o sa atasez poze cu ea. Respectivul ( nu stiu cum se cheama , o voi denumii in continuare "opritor" ) opritor probabil ca in seara in care am pus cutia la loc si s-a umblat ca si reglaj la cablurile de acceleratie respectiv ala de merge la cutie, a ramas acest opritor pe din-afara.

Acum intrebarea este, el unde trabuie sa vina, la cablu de acceleratie sau la cel de viteze ??

Mentionez ca masina merge fara nici un fel de problema ( cel putin nu evidenta ) fara opritor , sfaturi ???

post-3313-1147958745_thumb.jpg

post-3313-1147958763_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Vine pe cablul de acceleratie , in partea de sus cam pe unde e chestia aia de plastic de care o accelereaza toti mecanicii cand habar nu au ce are.

Share this post


Link to post
Vine pe cablul de acceleratie , in partea de sus cam pe unde e chestia aia de plastic de care o accelereaza toti mecanicii cand habar nu au ce are.

 

hai ca ma duc sa fac o poza si revin

 

am facut pozele

 

Dupa cum observati, la cablul de sus ( acceleratie ) exista opritor.

Sa am un opritor in + ??

post-3313-1147962459_thumb.jpg

post-3313-1147962470_thumb.jpg

post-3313-1147962486_thumb.jpg

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

si ca sa fie meniul complet, dupa 500 km facuti cu noua cutie , ete ce mi s-a intamplat.

Coboram dealul de la Cotroceni sa fac dreapata pe chei spre Eroilor. Pe frana fiind, cana masina a ajuns la 5-10 km/ ora , br, br,br, mi-a murit motorul , ezact ca si cum ai avea cutie manuala si ai fi in viteza si nu ai avea ambreiajul calcat. Zic, hm, repornesc motorul, bag in viteza , moare din nou. COncluzia motorul merge, dar in mmom in care bag in viteza, orice viteza, moare. Pareri , opinii ??

Share this post


Link to post

Hidroconvertizorul de cuplu a rămas blocat. Sigur este ceva simplu . Nu cred că calculatorul este afectat. Probabil vreoun cablu neaşezat la locul lui. Dacă accelerezi şi introduci în viteză vor scârţâi roţile dar va pleca. Pe cv trebuie să fie un fir ce comandă hidroconvertizorul . Dacă îi scoţi mufa va merge bine dar la peste 70 km/h nu se mai blochează. Va merge mai turată.

:) >-

Share this post


Link to post

mda, multumesc, intre timp asta imi zice si mecanicul ( ee, acum am mecanic personal, am facut intelegere cu el sa imi faca masina cap coada in timp samd ) diseara da din nou cutia jos, schimba converitzorul , sa vedem...

Share this post


Link to post

hac, s-a rezolvat, intr-adevar convertizorul era de vina. Se pare ca atunci cand cutia s-a facut tzandari, bucati din cutie au ajuns in convertizor si acesta la un mom dat s-a blocat.

Va scriu acestea petnru ca pe viitor daca intampinati aceeasi problama sa stiti unde e buba.

Partea nasoala a fost ca a trebuit curatata din nou cutia ( migaleala ) pentru ca ce ramasese data trecuta in convertizor, se intinsese acum si in cutie !

Share this post


Link to post

Nu trebuia sa verifice asta mecanicul la prima demontare ?

Share this post


Link to post

de verificat este putin cam imposibil, pentru ca convertizorul NU se poate desface, ele este sudat. Trebuia sa deduca intradevar ca este posibil ca o parte din gunoaie e posibil sa fi ajuns acolo.. Ma rog

Share this post


Link to post

Ciudat este faptul că au ajuns acolo în primul rând. Convertizorul se alimentează printr-o conductă nu mai mare în diametru ca un creion. iar uleiul vine direct de la pompă printr-o supapă. Dacă au intrat acolo este foarte posibil să fi avariat câteva pale ale turbinei.

Oricum bine că s-a rezolvat.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

In momentul in care m-a lasat masina , duminica, am stat toata noaptea cu nevasta-mea si cu o naveta de bere si m-am gandit :

1. sa o vand asa cum e la un 2000 euro la samsari ?

2. sa ii fac casso pe naspa si sa o duc pe camp sa ii dau foc ( e la moda ) ?

3. sa o fac si sa o vand urgent ?

 

raspunsuri ( dupa multe beri ) :

 

1. - ies in gaura minim 2000 euro ( proasta afacere petnru 4000 km cat am mers cu ea ) petnru ca filtrele, uleiul samd sunt investitii pe care le amortizezi in timp, mergand, eu avand doar de 2 luni masina ...

2. - acelasi raspuns ca la puntul 1. completat cu ideea ca la Casco nu am cum sa o asigur pe valoarea de 3500

3. si raman cu ce, cu o gaura specificata la punctul 1. si fara masina

 

Asa ca a aparut varianta a 4-a ( cam pe la a 8-a bere ) o fac cap coada, cam cate 10 mil pe luna asa, schimband si regland fiecare surubel ( urmeaza : pivoti, curele transmisie, axa came, etrieri, arcuri, parbriz, desfacut-curatat usi , totot, vopsitorie. ) si ajung in septembrie - octombrie cu o masina de aprox 5000 euro la care nu ai ce sa ii reprosezi decat ca e Cielo. E deja chestiune de ambitie. Sper sa intervin eu inainte sa intervina avariile. !

Share this post


Link to post
cu o masina de aprox 5000 euro la care nu ai ce sa ii reprosezi decat ca e Cielo.

 

Păi de ce ar trebui să-i reproşezi că este cielo ? Ce, nu e suficient de maşină ? Când eu mă plimbam liniştit ,fără probleme (cam pe la 90.000Km) cu cielo prieteni de-ai mei ce se "făleau" cu câte un golf sau o skoda schimbau bucşe de basculă sau pivoţi şi pe deasupra mai erau şi nedumeriţi cum de o asemenea maşină nu are probleme. Părerea mea este că dacă vrei să-ţi iei o maşină cu adevărat fiabilă trebuie să-ţi ridici privirea spre asiatici. Sunt de departe cei mai buni.

Share this post


Link to post

@cumnate

Io nu dupa asa multre beri am ajuns la concluzia ca cel putin a mea...si mai stiu inca ceva sunt niste saci fara fund...bagi bani in una si se strica alta.si uite asa intro zi cu soare am renuntat definitiv si irevocabil la tot ce se numeste daewoo.greseala a fost a cumpara o masina cu multi km...deh adevaru ca la masini ii ca si la femei cum tzi norocu.Sincer nu regret nici o secunda ca am dato pe una un pic mai veche (opel vectra 1993) cu care am deja 3000km si nici nu stiu cum se deschide capota

Share this post


Link to post

Sfaturile de evita masinile sh cu cutie automata au fost ignorate de majoritatea.Romanul uita de intretinere la motor, ce sa mai vorbim de intretinerea cutiei automate.

Share this post


Link to post

Una peste alta sa fie clar, cine nu ma crede, sa fie sanatos, am disscutat si cu oameni din State, rude samd care au hidramare, si cu vre-o 12 mecanici samd.

 

Masina in primul rand este dupa cum iti este norocul. In al doilea rand cutia hidramata, daca o intretii, adica schimb ulei ca altceva n-ai ce sa faci, e mult mai buna, fiabila samd decat cea manuala. Nu mai discutam ca e mult mai comoda ca e evident

 

Nu regret 1 secunda ca am laut acest Cielo. Evident ca fiind o masina de 10 ani ma steptamn sa bag in ea, dar parca nu asa de rpd sau nu asa de mult atat de rpd.

 

A evita masina hidramata inseamna a te feri de ce nu cunosti, evident sentiment naturat, dar.. sa nu iti iei masina hidramata pentru ca nu ai de gand sa o intretii, e valabil la masina in general nu la componentele ei !

 

Cat priveste descotorositul de daewoo, e dupa gusturi, eu de exemplu, dupa ce o fac cum v-am povestit ca am de gand sa o fac, daca o vand, dat fiind ca are 10 ani, tot la 3500 o vand si cine o cumpara s-a scos , nu ??

e dupa bulan, bulan care, evident este ajutat de cunostintele mecanice atunci cand cumperi masina. Cum eu eram 0 barat...

 

Cat despre alte masini mai " fitoase" gen Golf, samd, corect, stiu Cielouri care nu au nimic schimbat si merg al draq de bine, in timp ce aia cu golful stau toata ziulica cu ea desfacuta.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

salutare

mai nou am urmatoarea problema.becul power de la bord imi tot pilpie...oare ce poate sa fie.Mai demult a mai facut asa dar se rezolvat cu oprirea si pornirea motororului.acuma nu mai vrea...Am sa incerc un reset dar oricum nui buna treaba...ceva idei?

Share this post


Link to post

Este posibil să fie o problemă la instalaţia electrică mai degrabă.

Share this post


Link to post

Din ciclul " mai am putin si ii dau foc " urmeaza :

 

Dupa alti 600 km parcursi relativ ok cu masina avand cutie si convertizor nou instalate, reapar problemele :

 

1. Sa zicem ca rulez cu 50 km/ora si pun frana brusc, UNEORI, nu mereu, dupa ce masina s-a oprit, inca fiind cu piciorul pe frana - moare motorul. Hm... Repornesc, totul ok ( fra aa fost pusa fiind cuplata viteza, daca vorbim de frana pusa in mom in care as fi in " N " nu e nici o problema )

2. UNEORI, nu mereu, ( in ultimele 3 zile ) lstau la stop in N, bog in D si ... evident, moare motorul. Repornesc, totul e ok - un timp

3. Sa zicem ca rulez cu 50 km/ora si iau rondul de la fantani de la Unirii. Sa zicem ca am scos din viteza ruland in inertie si la un mom dat vreau din nou sa accelerez, o bag in viteza si ... nimic. Dupa 1-2,5 secunde de nimic, intra in viteza si funcioneaza... pana la unul din puntctrele de mai sus.

 

Pareri ????? - m-a disperat - :wallbanger: :wallbanger: :wallbanger:

Share this post


Link to post

Cea mai buna metoda de a scapa de probleme ar fi fost sa cumperi o cutie sh de la nicubarbu si sa o montezi pe masina .

Din ce vad eu cutie intreaga nu cred ca va mai fi cea pe care o ai.

Eu vind un Ciel hidramat din 95 care are 60000 cu peste 4000 euro si stiu de ce , probabil ca pretul de achizitie isi spune cuvintul ( presupun ca ai dat putin pe masina ).

Share this post


Link to post

Pune-i manuala, la cate probleme ai.. clar ti se potriveste.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...